Hediye Olsun En iyisi Olsun Diye Diye Batıyorum

Kiyamam ben sana. Ah keske durumunu iyi olsaydi da gonul rahatligiyla bonkorluk yapabilseydiniz. Ama cam sakizi coban armagani derler. Sizde cok pahali seyler almak zorunda degilsiniz. El isi ogrenip, kendi yaptiginiz hediyeleri goturseniz, raftan alinmis bir hediyeden cok daha degerli olur diye dusunuyorum.

Cevreniz mi cok genis, veya cok mu sosyalsiniz?

Ben de kalitesiz hediye götürmem mesela bu sabah esimin arkadasina gittik divan pastanesinden 8 kisilik pasta aldik 229 tl. 4 kisilik de alabilirdik zaten 4 kisiydik, bütcem kısıtlı olsa 150 liraya 4 kisilik alirdim. Ama bu sekilde misafirlige kac kere gidiyorsunuz dersen herhalde max ayda 1.

Bu seneye kadar bebegi olanlara genelde yarim altin aldim. Bu sene bebek yok civarda. Hani bakin 2021 boyunca kimse dogurmadi. Toplam 3 dugune gittik bu sene.

Surekli bir eventteymissiniz gibi sezdim. Bu kisiler de size böyle dönüyorsa sorun yapmayin, ne diyeyim

ben birine hediye alırken kurumsal mağazalardan ortalama bişey alıyorum içine de mutlaka değişim kartı koyduruyorum. çünkü çanak çömlek çul çaput gibi insanların çok da işine yarayıp yaramayacağını bilmediğimiz şeylere para vermeye gerek yok. bana gelen hediyelerde de hediye kartı olması beni çok mutlu ediyor. yoksa ondan gelen hediyeyi saklayıp başkasına hediye etme durumu da olabilir, aynı hediye bir sürü insan içinde elden ele dolaşıyor :)))

bebeği olan birine e bebek ten 150 tl lik alşveriş yaptım değişim kartı koydum
ev görmesine gittiğim birine benzer tutarlarda english home dan alışveriş yaptım değişim kartı koydum. bu tür mağazalarda mutlaka alınacak bişey bulur hediye sahibi, ve çok makbule geçer.

"Az veren candan, çok veren maldan"
Yani kimseye çok pahalı hediyelerle yaranilmaz. Ama ucuz olsun diye de kalitesiz şeyler alınmasına karşıyım tabi

ayda kaç kişi harcama yapıyorsunuz ?

Karşılığını alıyor musunuz? Yani insanlar da size özeniyor mu?

Yillar once bebek mevludu yapmistim, hediyeleri sonra açmıştım.
Getiren kisi de yakin akraba. Ben bisey demedim, o bisey demedi sonrasinda. Anneme verdim, dedim onun kiza goturursun gittiğinde

Aaa bu ben takipte kalayım

Az veren candan çok veren maldan demişler
Eli boş gidilmez ama abartmamak lazım

Öncelikle kusura bakmayin us yerinde yogunluk nedeniyle telafonu elime alamiyorum tek tek mesaj yazamayincada boyle yazdim hepinizedw goruslerinizi paylasip fikir verdiginiz için aydica tesekkur ederim.

Şimdi şoyle belirteyim kesinlikle hediye alirken pahalli birsey alayim gozuyle bakmiyorum ama alacagim seyin ise yarar is gorur birsey olmasini ev hediyesi ise isini gorecek birsey olmasini evine yuk olmayacak birsey olmasini isterim

Cocuklar icjnde hediye aldiysam cok anlamiyirun ama aya yasa mevsime denk dusmesine annenin xocuga giydirdigi kiyafet tarzina uymasina guzel bir sey olnasina ozen gösteriyorum ve kurumsal magazaysa mutlaka degisim fisinide koyarim soylerimde olmayacak birseyse degistirin ben hic alinio kirilmam diye.

Ama hersey o kadar pahalli ki arkadasimin cocuguna hediye aldim dedigim seyler 2 kat kiyafet standart bi magazadan 200 civari bisey tuttu

Ev hediyesi bakicam kac magaza dolastim saklama kutusu bakiyirum 2 parca emaye kutu 200 lira bi firin kabi 200 lira yada bi fincan takimi en ucuzu 150 den basliyor

Hani ise yarar en basit bisey bile 100-150 den asagi değil bende ise yaramayan birsey alip yuk etmek istemiyorum o kisiye
Ve yalan soylemeyeyim banada alinan hediyelerde oyle gelisi guzel ozenilmeden alinmis seyler gorunce bende üzülüyorum yoksa parasini kesinlikle onemsedigim falan yok.

Ama son zamanlarda bakiyorumda insanlar 3ün 5 in hesabini yapiyorlar belkide dogrusu budur ama ben hic yaiamiyorum boyle seyler

Ornek vereyim is yerinde abla dedigimiz sevdigim birinin dogum gunu vardi ben sonraki gun saniyorum pasta almayi dusunmustum gelirken pasta alirim haberlesie keseriz pastayi diye dusunuyorum o gun birisi geldi haber berdi oglen arasi Xablanin dogum gunu pasta aldik oglen aradi kutluycaz dedi tamam dedim gittim kutlamadan sonra herkese 10.5 dustu dedi pastayi alan arkadas oyle sasirdim ki tuhaf geldi yani bana bi pastanin ucretinin paylasilmasi hatta kurusuna kadar

Durumumuz hicbir zaman cok iyi olmasi ama aile olarakta hic 3 un 5 in lafini etmeye aliskin olmadigimiz icin belkide dogru olan budur diye dusunmeye basladim
Bu arada herkesin yorumlarini dikkate aldim ve kendime bi muhasebe listesi cizdim ve artik hesaplarimi kontrol edip duze xikmaya xalisicam

Degisim karti ile alinan hic bir sey işe yaramaz, gereksiz kalabalik, yük degildir.

Bebegime cok tulum gelmisti e bebekten degisim kartiyla. Ucuzu dandiği cirkini bile acayip makbule gecti. Cunku hepsini bez ile degistirdim

Ince dusunmeniz cok güzel. Ama bunu da unutmayin

değer gördüğünüz kadar değer verin. bakın şu yazınızda bile hem maddi hem manevi az değer görüyorsunuz.

pastayi alan arkadas oyle sasirdim ki tuhaf geldi yani bana bi pastanin ucretinin paylasilmasi hatta kurusuna kadar
burdaki ise olması gereken durum.
evde bile doğumgününe pasta ve hediye alacaksak kardeşler arasında bunu bölüşürüz. olması gereken budur.
böylece kimse maddi manevi olarak değersiz ya da borçlu hissetmez

ayrıca herkesi alıntılayıp cevaplamanız ince bir davranış teşekkürler

bu 3 un 5 in hesabini yapmak degil ama, kurum kulturu bir yerde.
maaslarimizin guzel oldugu bir sirkette calisirken de boyle paylasirdik biz ofise aldigimiz her seyi, patron da cikarir verirdi, stajer de. Amac zaten burada ortaklasa bir seyler yapiyor olmak, yoksa patron cikarir hepsini verir yani.

yanlis dusunuyorsunuz.

Bu işlerden en muzdarip olanlardan biri benimdir. Bu gune kadar özel günleri atlamamaya çalışır hediyeleşir, ortak planlarda öncü olmaya çalışırdım para toplanırken.
Sonra farkettim ki para toplamalı faaliyetlerde 1 tl.'nın bile hesabıni yapanlar var ve çoğunluk bu şekilde. Ucuz hesaplar, 50kuruşun peşine düşmeler vb.
Ortak hiç bir plana katılmıyorum, bana ne değerde hediye geldiyse aynı değerde hediye götürüyorum.
Zaten misafirliğe giderken eli boş gitme durumunu kabul etmiyorum. Görgü kuralıdır bu.

Hep beraber kutlaniyorsa tabiki herkes ortak olmalı, bunda garip olan birşey yok ki.

Yani bu durumdan memnunsaniz sorun ne ki anlamadım. Sizin için doğru olan buysa bu şekilde davranın. Herkes aynı düşünmek zorunda değil . Ama yarınlar yokmuscasina da yaşamayın sonra pişman olursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…