- 30 Mayıs 2020
- 13.059
- 49.303
- 528
- Konu Sahibi Maariftakvimi
-
Bence de işteHicbir sey getirmese daha iyiydi ki
Daha çok is cikardi bana.
yok ya bir arkadaşım var aynısı. hiç anlamıyorum artık uyardım yapma etme diye. hayır içimizde tek kirada oturan kendisi, en pahalı hediye alan da kendisi. yapma etme diyorum ama herkese çeyreğini bilmem nesini illaa götürür. gerçi çocuğuna da marka vs alır çocuğundan da kısmaz da at kardeşim kenara iki üç kuruş fazla yani... hiç popüler olma vaybı yok yaa resmen görev edinmiş annesinden de öyle gördü... anacığı da aynıydı rahmetliSiz sesli olarak dusunmuyor olabilirsiniz ama bilinc altinizda boyle bir şey vardir farkinda bile degilsinizdir.
Cidden el aleme kendine harcadigindan daha fazla ve daha rahat harcamak NORMAL değil. Hani kendime almiyorum, kendimden kisiyorum ama muhtaç ihtiyac sahibi insanlara, muhtaç hayvanlara cok fazla butce ayiriyorum deseniz fazlaca empati kurdugunuzu soylecegim ama cevremizdeki normal insanlara butcemizin ustunde hediyeler almak, butcemizin ustunde yerlere davet etmek empati kurmak, eli bol olmak değil bilinc altinda yaranmak, kabul gormek ve şov yapmak var bence.
Haklısınız ama aşamıyorum işte. Bu sadece hediye değil her konuda kendimi değersizleştiriyorum aslında.Çözüm çok da zor değil. Kendinizi telkin edeceksiniz. Birine gücünüzün üstende birşey almaya niyetlendiğinizde bunun gücünüzün üzernde olduğunu kendinize söyleyip daha başka seçeneklere gideceksiniz. Kendi ihtiyacınız olduğunda da hayatta kimsenin sizden daha önemli olmadığını hatırlayacak, size uygun olan ürünü alacaksınız.
Şöyle de bir şey var; maddi değeri büyük hediyeler vermek de aşırıya kaçabiliyor kimi zaman.
yok ya bir arkadaşım var aynısı. hiç anlamıyorum artık uyardım yapma etme diye. hayır içimizde tek kirada oturan kendisi, en pahalı hediye alan da kendisi. yapma etme diyorum ama herkese çeyreğini bilmem nesini illaa götürür. gerçi çocuğuna da marka vs alır çocuğundan da kısmaz da at kardeşim kenara iki üç kuruş fazla yani... hiç popüler olma vaybı yok yaa resmen görev edinmiş annesinden de öyle gördü... anacığı da aynıydı rahmetli
Alır alır ya da evde vardır onu getirmiştir. Benim oğlum 4 kilo doğdu, halası afedersin totosusun girmeyeceği bi alt üst takımı aldi geldi. Taş çatlasın 30 lira vermiştir. Mahalle aralarındaki dükkandan alinma belli. Bilindik bir marka değil. Bari civil lcw ebebek fln olaydı. Şimdi kendi hamile ne alayım ben.Evli çocuklu kadın kışın doğacak çocuğa 3 ay şort takımı alır mı?
Elini vicdanına koy da söyle
Aynı seviyede kıyafet alın siz deAlır alır ya da evde vardır onu getirmiştir. Benim oğlum 4 kilo doğdu, halası afedersin totosusun girmeyeceği bi alt üst takımı aldi geldi. Taş çatlasın 30 lira vermiştir. Mahalle aralarındaki dükkandan alinma belli. Bilindik bir marka değil. Bari civil lcw ebebek fln olaydı. Şimdi kendi hamile ne alayım ben.
Hayır bir de yeğenime neler aldım neler diyordu her telefon konuşmasındaAynı seviyede kıyafet alın siz de
E ne aldıysa kendisi aynı türden görecek işteHayır bir de yeğenime neler aldım neler diyordu her telefon konuşmasındaeşimde aynını yaptı geçen konuşuyorlar. Poşet hazırladı salıncak dedi. Halbuki daha bir şey almadık. Onlar bizi beklentiye soktu, eşimde onları. Bir de gülüyor. Ama utanan ben oluyorum niyeyse. Sanki dayısı almış da ben götürmemisim gibi.
Yoo. O yok bende işte. En iyisi diye bi takıntım yokSevindirin de sevindirmek illa " en iyi marka, civarin iyi yerinde yemek, pahali hediye" olmak zorunda değil ki. :)))
Tutupta kendi geciminizi zorlaştiracak kadar insan sevindirmekte bilemedim.
Arkadaş olalım mıı?Herkese iyi aksamlar kizlar nolursunuz benim bu sorunumada bi el atin...
Şöyle anlatayim insanlara deger veren biriyim hani bana bir adım gelene ben on adım gideyim hesabındayım
Düğün dernek olur ev hediyesi olur gecmis olsunu olsun göz aydinligi olsun yakınlarımın iyi günlerini mümkün mertebe es gecmiyorum ve o tarz durumlarda hediyeyide olabildigince duzgun bisey almaya ozen gosteriyirum yada misal veriyorum iş yerinden biri evlenecek yada çocugu oldu ortak para toplanacak cok yakinim degilse bile verecegim miktar dogru duzgun bisey olsun isterim yada yakinimsa bireysel alirim ama iyi birsey almaya özen gosteririm
Ozellikle hediye tarzi seylerde cok ozenirim kimsenin evine yada gardrobuna gereksiz isine yaramayacak fazlalik yıgmak istemem almisken biraz paraya kiyip ustune biraz daha ilave edip iyi birsey alayim derim
Yani hediyeyi aldim kutusuna paketine bile ozenir emek veririm
Gel gelelim asıl mevzuya bu kadar saydım ettim durumun çok mu iyi derseniz inanın degil aybasindan aybasina anca yetisiyorum ama kendimi tutamiyorum
Mesela biri beni evine yemege çagirsin ya o kisi o kadar emek vermis yorulmus zahmet etmis ben bi tatli almayayim mi derim alıncada bari guzel bir yer olsun derim giderim bildigim en iyi tatliciya alincada oyle kararindada alamiyorum
Mesela ben ailemle kaliyorum arkadaslarimi pek evime davet etme gibi bir durumum olmuyor o yuzdende bende disariya davet ederek karsilikta bulunmak istiyorum o zamsnda tabi oyle orta halli bir yer ile yetinemiyorun
Mesela bir tatile gittim sehir disina gittim tum yakinlarima ufak tefekte olsa bisey almak zorunda gibi hissediyirum kendimi
Gecenlerde uzun zamandir gormedigim bi arkadasim evine davet etti cocuguda olmustu gitmisjen eve ev hediyesi almadan gitmeyeyim dedim bide ustune bebege bi iki parca birsey alayim derken toplamda hediyeye 300-350 civarinda bi sey verdim
Ve hal boyle iken ben kendime bir corap alirken bile 40 kere dusunurum elim o rafa 10 kere uzanir 10 kere geri gider
Yani kotu bir huy olarak gormuyorum seviyorum bu huyumu ama git gide batıyorum bu ay gelen kredi karti borcu maasindan fazla kara kara dusunuyorum simdi ben napicam diye
Biliyorum icinizi sisirdim galiba ama onune gecemiyorum belki siz biseyler soyleyerek yardimci olursunuz bana
Zor duruma bazen giriyorum sanırım. O da şöyle birikim yapabilecekken yapamıyorum mesela. Ben yurt dışında yaşıyorum. Türkiye’ye giderken heeeerkeae bsey almaya çalışıyorum. Ve bu insanların belki de çoğundan bsey görmüyorum yani. En son gidişimde mesela ekstra bagaj hakkı almak zorunda kaldım. Hem de 20 kilo. Bi de havaalanında ödedim 20 frank kadar. Gereksiz yani. Zaten uçak parası ve benim harçlığım bir sürü masrafken bunlar gereksiz oluyor. Türkiye’ye son 2-3 gidişimde bu sefer bsey almayacağım diyorum ama yine birisi için bsey görünce almadan geçemiyorumOlabilir tabi, ama kendinizi bunu yaparken zor duruma sokuyormusunuz?
Aynı dusuncedeyim ben de çok eli açık birisiyim ve hediye alırken mutlaka çok iyi ve işe yarar şeyler tercih ederim ama hak edene. Onlar da zaten çok olmadıklarından aldığım şeyler pahalı da olsa beni yormuyor.valla kazık yiye yiye herkese eli açık olmanın yanlış olduğuna karar verdim.yakın akraba ve yakın dostlar dışında kısasa kısası uyguluyorum.bana ne kadarlık değer veriliyorsa ben de o kadarlık hediye alıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?