- 15 Eylül 2009
- 10.114
- 1.270
-
- Konu Sahibi ikialinganasik
canım bak şöyle düşün. insanların canlılığı ne demek? sen bir canlısın ve gerçekte de yaşıyosun, varsın. hikayede yaratılan insanlar kurgusaldır, gerçekte yoktur. ''insanların canlılığı'' ndan a ve c şıklarına ulaşırız. altı çizili cümleyi irdelemeye devam edelim.. ''hikayenin ömrü'' diyor, ömür ne demek? hayatta yaşadığımız süreç => kalıcı olduğumuz süreç.. eğer c yi işaretlersek altı çizili sözü eksik açıklamış oluruz, işin içine ömür yani kalıcı olmak da girdiği için a şıkkı daha doğru bir ifade olur.
ben b diyorum
Ben de ders çalışmak istiyorummmm
Akşam 5 te eve girdim oğlum ile
Bir yandan oynayıp gün içinde ne yaptığımızı konuştuk dün ve bugün için toplam 3 çeşit yemek yaptım evi süpürdüm bulaşık makinasını boşaltıp bir önceki akşamdan kalan bulaşıkları makineye tıktım
Asılı çamaşırları topladım oğlumla yemek yedik saat 18.15 oldu
İngilizce dinlemeleri yaptık annem ile telde konuştum meyve vs yedi oldu saat 19.30 duş yaptım sağıma soluma döndüm uyku saati geldi eşim de geldi oğlanı yatırdık
Sonra eşim iş getirmiş 10 dan sonra onu yaptım 11 gibi buraya baktım 12 de de yattım
Sınava yönelik gazete okudum sayılır mıııı
Herkese iyi çalışmalar benim ödevim var onu yapayım matematik yapamıyorum bari diğerlerini yapayım
Sorarım hayatım takıldığını zaten bu şekilde birlikte çalışmış oluruz
Sen sorunca da soru sordu bana gözü ile bakmıyorum soru paylaştı diyorum
Sorabildiğin kadar sor sana söyleyin diye bakınca da o soruyu çözmüş oluyorum ki
nerelerdesin
buraya da arada yaz
güncelliğini kaybetmesinn
ben bu hafta 4 gün tatil ytapıyorum
ev hanımlığı mesaim var
oğlumu kandırayım da il puzzle ı yapalım
çok iyi gidiyorsunHaftalik planimin tamamlanmasi icin Kalan 2.5 günde ;
Osmanlı kültür medeniyet çalışmam lazım.
Matematikten permustasyon kombinasyon olasılık çalışmam lazım.
Turkceden bol soru çözmem lazım..
Ooo... Yarı devlet memuru gibisin valla
Ya sürekli giriyorum da yazmıyorum buraya pek. Ama doğru söylüyorsun bundan sonra düzenli yazayım.
Ee o zaman bol bol ders calisacaksin, de mi
Ben tatil olunca çalışamıyorum ki
Oğluma da tatil ona bakıp evle de ilgilenmek gerek
Ders açamadım haritada iller baktık
Oğlum bana bölgeleri gösterdi biliyormuş kendisi 5 yaşında olur da
Ben mesai olunca daha çok çalışıyorum zira oğlan okulda oluyor haftasonu da çalışamıyorum
araya kaynamışsın canım çok bildirim geldi seni görememişim
birinci betimleme gibi de ikinciyi sayılar verilerden yararlanma ya da örnekleme arasında kaldım
muhtemelen cevap örneklemedir ama gıcıklık olsun diye sayısal veriler de yazmışlar
cevapları yaz bana da
Ya hep yazardım cevapları atlamisim bu kez.
Ilki cozumleyici imiş.. Bende betimlemë demiştim.
Ikincisi evet sayısal verilerden yararlanma. Ben karşılaştırma dedim. Iki grubu karşılaştıyor diye
çözümleyici mi
ben de betimleyici dedim
çözümleyici anlatım neymiş
takılma bunlara bence çok
aslında sorunun cevabı sayısal veri gibi duruyor ama örnekleme de olur cevap demiştim
bu soruda esasen net bir cevap yok amaçları sayısal verilerden yararlanm a sormak o nedenle saçma seçenekler ile 5 i tamamlamak bu da daha çok kafa karıştırıyor
karşılalştırma olmaz çünkü ilk cümlesi varya kendisinin bir kanısı var o kanıyı destekliyor örnekleyerek mi destekliyor karşılaştırarak mı sayısal verilerden yararlanma ile mi diyeceğiz
ben örnekleme demiştim zira bir araştırma yapılmış diye kendisine dayanak göstermiş ama sorudaki amaç sayısal veri
karşılaştırma o cümlenin içerisindeki olaya dair deney grubu kontrol grubu şeklinde o esasen karşılaştırma değil de denetim gibi bir şey oluyor (neyse tereciye tere satmayayım)