Kızlar bu harcamalara ne eklıyorsunuz neler var acaba?
Bızımde market cok harcanıyor ıvır zıvır gıbı dıyım her aksam her aksam
Yaptığınız yemekler 2 gun mu gıdıyor?açıkcası bir haftalık menü belirliyorum
evde olan malzemelerden başlıyroum eksik ne ise sadece onu alıyorum
tasarruf malesef böyle oluyor
mesela bu hafta
nohut
bamya
yogurt çorba yaptım
bunlar tükenince , bir gün kahvaltı gibi.
Yaptığınız yemekler 2 gun mu gıdıyor?
Bızde bır yemek zıyanlıgı ve bolluğu var kı anlatamam
Dunden kalan az köfte , yesıl mercımek, etlı patates yemegı var. Kuru fasulye yaptım ılla kı bırınden bırının sonları atılıyor. 4 gun çalışıyorum aksamları eve gıtmek ıcın gırdıgım ılk yerden ne lazımsa alıyorum ınanılmaz cok harcanıyor ve dedıgım gıbı enınde sonunda bısıler bozulup veya eksıyıp atılıyor.
Haftalık menü oluşturup öyle markete gidiyorum. Meyveyi az alıyorum bozulmasın diye . Yeşillikleri yıkayıp kurutup kapalı camlara koyuyorum bozulmuyor 15 gün duruyor benim dolapta . Başka bir çare bulamıyorum durum böyle bizim evdeKızlar bu harcamalara ne eklıyorsunuz neler var acaba?
Bızımde market cok harcanıyor ıvır zıvır gıbı dıyım her aksam her aksam
Kahve zaten aşırı pahalanmış Mehmet efendi 6.5 tl ye gördüm şoka girdim bu kadar olmaz yaniMerhabalar bugın 2 kahve aldım 1 lira başkada bişey yok şükür 2 haftadır çok harcandı bu hafta dikkat etmeye çalışacagım pazarı da yaptık h.sonu onlar bu haftayı götürür inşallah ama aktara gidip toplu olarak alacagım kahvemi böyle daha pahalıya geliyor. .hergun alıyorum 2 tane falan
Yaptığınız yemekler 2 gun mu gıdıyor?
Bızde bır yemek zıyanlıgı ve bolluğu var kı anlatamam
Dunden kalan az köfte , yesıl mercımek, etlı patates yemegı var. Kuru fasulye yaptım ılla kı bırınden bırının sonları atılıyor. 4 gun çalışıyorum aksamları eve gıtmek ıcın gırdıgım ılk yerden ne lazımsa alıyorum ınanılmaz cok harcanıyor ve dedıgım gıbı enınde sonunda bısıler bozulup veya eksıyıp atılıyor.
Bu güzel bir fikir yemeği fazlaca yapıp bu şekilde yapmak. Anında hazır yemek missörneğin yeşil mercimek ya da kuru fasulyeyi pişirdiğin zaman cam kavanozlara sıcakken koyup vakumlayabilirsin. bu şekilde buzdolabında tutarsan kurtarıcı olur. ne zaman istersen o zaman kullanablirsin. pek çok arkadaşımız da fazla gelen yemekleri dondurucuya atıyor, ben denemedim. yemek ziyanını engellemenin bir yolu da bu.
Aslında begenmedıgıımz ıcın fılan degıl de vakıt olmadığı ıcın ılk bos anlarımda sureklı yemek yaptığım ıcın hagfta sonunda dolap yemek zıyanlıgı dolu .örneğin yeşil mercimek ya da kuru fasulyeyi pişirdiğin zaman cam kavanozlara sıcakken koyup vakumlayabilirsin. bu şekilde buzdolabında tutarsan kurtarıcı olur. ne zaman istersen o zaman kullanablirsin. pek çok arkadaşımız da fazla gelen yemekleri dondurucuya atıyor, ben denemedim. yemek ziyanını engellemenin bir yolu da bu.
Aslında begenmedıgıımz ıcın fılan degıl de vakıt olmadığı ıcın ılk bos anlarımda sureklı yemek yaptığım ıcın hagfta sonunda dolap yemek zıyanlıgı dolu .
Dün az köfte, az yeşil mercimek, çorba tenceresı et patates yemegı, kuru fasulye ve az pizza varken annem tutmus kuskus pısırmısYeşil mercimek muhtemelen cope gıdecek bugun. Fasulye köfte bugun bıter . pizza ve et yemegı yendı. Kuskus yenırse ne ala
fasulye ve köftenin yanına pilav yapma, kuskus var. kuskusa sarımsaklı yoğurt ve garnitür ekleyip salata yapabilirsin. ya da buzluğa atıp daha sonra salatasını yapabilirsin.Aslında begenmedıgıımz ıcın fılan degıl de vakıt olmadığı ıcın ılk bos anlarımda sureklı yemek yaptığım ıcın hagfta sonunda dolap yemek zıyanlıgı dolu .
Dün az köfte, az yeşil mercimek, çorba tenceresı et patates yemegı, kuru fasulye ve az pizza varken annem tutmus kuskus pısırmısYeşil mercimek muhtemelen cope gıdecek bugun. Fasulye köfte bugun bıter . pizza ve et yemegı yendı. Kuskus yenırse ne ala
Çalışıyorum evet , ondan bu duzensızlık telaş ve zıyanlık oluyor aslında. Ben evde olduğumda azalanları oglen yıyordum oğlanla mesela. Sımdı evde annem babam olmasına rağmen oglenlerı yemekler bır artıyor 3 çoğalıyor.çalışıyormusunuz?
ben mesela çok yaptıgımda iş yerine getiriyorum
yemek çekim bana kalıyor
onunlada evde eksilenleri alıyorum
hem çok harcamamış oluyoruz
Buzluk hınca hınç dolu. Bır tane sıgara boregı koyacak yer yok. Borek sarılı , bıber kesılıp atıldı. tereyag . bebegın ve oğlanın ev yapımı peynırlerı var. Bırde hafta bası nohut fasulye haşladım koydum. Yemeksız kalmayalım dıye telaş edıyorum annemede yuk olmasın aksamda pısırmeyelım dıye karmakarışık bır düzen oluyor. Bakalım bugun bunları temızlersek yarına daha sade ve az bısıler yapmak lazım.fasulye ve köftenin yanına pilav yapma, kuskus var. kuskusa sarımsaklı yoğurt ve garnitür ekleyip salata yapabilirsin. ya da buzluğa atıp daha sonra salatasını yapabilirsin.
aynı anda çok fazla çeşit olunca illaki bazıları çöp oluyor. çorba, ana yemek, salata dışına çıkılmamalı bence. hatta çoğu zaman onlar bile fazla geliyor aslında.
Cidden öyle 2 yaşında oğlum var bu ara yemek yemiyor. Meyve ve cerezi hep olmak zorunda az az meyve ve azcık Antep fıstığı aldım 30 TL verdim. Biz ne olsa yeriz ama söz konusu cocuk olunca mecbursun almaya.Bence stok olmadan az bile.
Evde buyuk kalemler tamamsa, zeytinyagi yag bakliyat belki et kiyma ucu ucuna yeter diye dusunuyorum
kahvaltilik ve sebze meyve butcesi ancak yeter 1 kilo domates 5 lira annemde en az 4 kilo gidiyor
Hele kucuk cocugu olanlara sut yogurt bal kuruyemis hurma derken nerelere gider bilmiyorum
Su an hesaplayamiyorum ztn bayramdan kalan son etler var.
Kasap butcesi de ilave olunca cok cok zor allah herkesin yardimcisi olsun hele kucuk bebeklilerin
Çalışıyorum evet , ondan bu duzensızlık telaş ve zıyanlık oluyor aslında. Ben evde olduğumda azalanları oglen yıyordum oğlanla mesela. Sımdı evde annem babam olmasına rağmen oglenlerı yemekler bır artıyor 3 çoğalıyor.
Isede getırıyorum aslında ama yınede cok cope dokuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?