• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hedef: Haftalık 400 tl Mutfak Bütçesi

Yaptığınız yemekler 2 gun mu gıdıyor?
Bızde bır yemek zıyanlıgı ve bolluğu var kı anlatamam
Dunden kalan az köfte , yesıl mercımek, etlı patates yemegı var. Kuru fasulye yaptım ılla kı bırınden bırının sonları atılıyor. 4 gun çalışıyorum aksamları eve gıtmek ıcın gırdıgım ılk yerden ne lazımsa alıyorum ınanılmaz cok harcanıyor ve dedıgım gıbı enınde sonunda bısıler bozulup veya eksıyıp atılıyor.

Mesela ben boyle bir durumda kurufasulyeyi yapmam ki olanlar yensin bitsin. Veya yetmeyecek gibiyse bir sey yaparim ama cok cok az birsey yaparim. Sulu yemekler varken sulu yemek yapmam. Ceyrek veya yarim paket makarna yaparim ornegin. Hepsi biter. Kalsa da makarna kalir yarin yenir. Ama bi sulu yemek varken bir sulu yemek daha yaparsaniz biri kesin yenmez ve atilir.

Yemek secenler mi var evde? Oyleyse cok cok zor.

Ben bu hafta 50 tl demistim. Ama dun ve bugun ise gitmedim.
Bu yuzden donuktaki hazir seyleri yemedik. Madem calismiyorum evde faydali bir seyler yapayim dedim :))
Biraz donuk icin urunler hazirladim

Malesef 230 gibi suan harcamam.

Stoguma hindi eti, kiyma, mantar konserve, dolmalik biber, 1.5 kg kizarmis patlican, yarim kg kadar taze fasulye, brokoli ve barbunya eklendi. Borek yaptim 2 yufka artti. Onlari birazdan evden peynirle ayarlayip gül böregi seklinde koyucam dolaba.

İyi akşamalar kızlar bugun ki harcamalarım arkadaşımla dışarda buluştuk iş çıkışı 15 lira yemek tuttu ekstra oldu ama arada gerekli bu da başka bir masraf olmadı ama eksikler var deterjanım bitti yarın artık bakacagım

Bugün marketten alışveriş yapmıştım 45 tl kalmıştı . Eşimde gelirken su almak zorunda kaldı ekmek su 9 tl ödedi. Kargodan paketimizi almış 8 tl de oraya 29 tl kaldı bu haftadan diyelim

sali gunu 9 tl bugun 13.5 tl harcadim 22.5 oldu
50 tl sinir koymustum atok olunca gerekten az harcaniyor hele markete ayak basmayinca gereksiz alisveris yapmadim
Ne güzel yapmışsın tatlu :) bende bu hafta pazarı çok sınırlı tutdum.evde bitmeyen hiç bir şeyi 2 tane bile varsa almadım.15tl harcadım.patates ve salata soğan aldım az az.
Ama bu hafta 20kg süt sipariş ettim 60tl.peynir denemesi yapacağım bakalım.inş güzel bir tat yakalarım.
Oğluma hazır paket peynir yedirmek istemiyorum.
Binlerce yıllık koskoca türk peynir yapım kültürü, sanki marketde kaşar, beyaz, ezine bitse aç kalacakmışız gibi davranmamızın yanlış olduğunu düşünmeye başladım.

Bu ara süt ve süt ürünlerine takıldım.bakalım inş hayırlısıyla katkısız ve hilesiz peynir yapabilirim.yağı vitamini çalınmadan :KK66:

Ne güzel yapmışsın tatlu :) bende bu hafta pazarı çok sınırlı tutdum.evde bitmeyen hiç bir şeyi 2 tane bile varsa almadım.15tl harcadım.patates ve salata soğan aldım az az.
Ama bu hafta 20kg süt sipariş ettim 60tl.peynir denemesi yapacağım bakalım.inş güzel bir tat yakalarım.
Binlerce yıllık koskoca türk peynir yapım kültürü, sanki marketde kaşar, beyaz, ezine bitse aç kalacakmışız gibi davranmamızın yanlış olduğunu düşünmeye başladım.

Bu ara süt ve süt ürünlerine takıldım.bakalım inş hayırlısıyla katkısız ve hilesiz peynir yapabilirim.yağı vitamini çalınmadan :KK66:
tesekkurler cnm kendimizi yonetmeyi bipmek gerekiyor bende bu hafta az alisveris yapacagim pazardan hicbir sey curusun istemiyorum

Wayyy herkes burada;) ben de gelicem şu 200tl lik kota süper bir olay. Akşam konser var Hakan Altun. Saçımı kendim yapıcam. Tasarruf edicem.
Pazara gitcez bakalım fiyatlar nasıl? Meyve yeşillik bir iki sebze alıcam bu hafta aldığım pırasayı daha pişirmedim çünkü.

selam..

peynir deneyimi sonucunu burada paylaşır mısınız ?....

Bende geldim devir hesap ekonomi devri ama sanırım en zorunu atlattık
Kızım üniden bu yıl mezun oldu iş hayatına atılacak, açıkcası çok cimri olup para biriktirip yılbaşında Almanya"ya gitmek istiyorum, şu an zaten ticarete başladım yazın zeytin sattım, şu anda keçiboynuzu pekmezi satıyorum kilosu 25tl den, televizyonu açmıyorum elektrikten tasarruf yapayım diye, zaten izlenecek birşey yok, en çokta peynire verdiğim paraya acıyorum çok pahalı ama onunda çözümünü buldum çökelek daha ucuz hem kilo aldırmaz,
Birde akşam yemeğimiz genelde organik olur ve tek besinden olur kalabalık besin sağlığa zararlı tatlı hamur işleri yapmayalı epey oldu onun yerine elma portakal mandalina iyidir şu an bahçede yiyoruz, zeytinde bahçeden, çayı , elektrikli çaycıdA yapalı tüp üç ay gidiyor, buna seviniyorum, işe girme ihtimali mde var o zaman harcama nasıl olur göreceğiz ama para kazanırsam eğer, bir şey almadan, 50
Defa düşüneceğim ve mutlaka kenara altın koymayı düşünüyorum yurtdışı seyahat için ayrıca şu pahalı deterjanlarda kullanmıyorum sirke alıp deterjan karışımım ı kendim hazırlıyorum, daha sağlıklı ve ekonomik

kendimi tebrik ediyorum 50 tl butceyi harcamadim ogluma 2 kitap ve 1 ekmek aldim en son kalan parayi kumbaraya attim..
bu hafta hedefim 50 tl yine. 1 cesit sebze yumurta yarim kilo da balik 2 yufka alacagim pazartesi gunu. 2 gun sebze 1 gun balik 2 gun kuru 1 gun et yapmayi planliyorum.
Yufkayi gozlemeyaparim zor anda cikaririm dondurucudan

Eşim nöbete gitti giderken besleme hazırladım bebişime :confused: Kek kurabiye poaça elma mandalina kuru üzüm koydum. Zaten odasında buz dolabı var ve içi dolu giderken ekmek alacak. 2 tl bozuk para verdim hahah:KK71: hafta basından itibaren işe yürüyerek gidecek kilo aldım diyip duruyor ki Tugay 1 km bile değil 700 metre filan eve :KK34: kalan param sanırım 23 tl biraz karıştı mı ne :cry: neyse yarın balık almak istiyoruz :KK73: yeter inş yetmezse azıcık takviyeden birşey olmaz

Günaydın hatunlar:) bişey sorsam size aylık gelir ve net birikiminiz nedir ona göre kendime cekidüzen verem. Bizde gelir 6 bin ev araba kredisi 2600 tlfn aldık taksit 350 ev kirasi 450 elektrik su İnternet dogalgaz 250 de bunlar. Evde 4 kişiyiz. Kısmetse seneye özel üniv. Okuyacam ona para biriktircez aylık 2000. Evi sattık dün cünkü bana karı yok ödediğim miktar 60000ddi o fiyata verdim. Arsa alcaz daha mantıklı geldi. Siz mesela ne kadar gelire ne kadar kenara koyuyorsunuz

Back