Gebeliğe Hazırlık Haziran ve Temmuz ayı Tüp Bebek Tedavisi Yapacaklar 🍀💉💊🔬

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Benim yazımı gördünüz mü acaba bugun fitil bıraktıktan yarım saat sonra ayağı kalktığımda kahve sulu kan geldi suan kesildi cok şükür hemşire bana tahrişten olduğunu söyledi ama size de sormak istiyorum bilginiz var mı acaba suan yok cpk şükür ama fitil bırakınca yine aynısı olacak diye korkuyorum devam et dedi ama 😞
İş yoğunluğuma dönmem nedeniyle forumda göz gezdiriyor, etiketlenmediğim mesajları ise ne yazık ki pek göremiyorum. Ülke gündemi nedeniyle de elimden geldiğinde sosyal medya ve telefondan uzak kalmaya çalışmaktayım. Öncelikle geçmiş olsun, elbette sağlık profesyoneli olan hemşirenizin söylemi doğrudur, fitilinizi hindistan cevizi yağı ile itekleminizi salık vermiştim ama bunu uygulamış olmanıza rağmen mi tahriş ve kanama yaşadınız? Bırakmaktan kastınız fitili vücudunuza yerleştirmek değil mi, fitil kullanımını bırakmak anlamında değil?

canım merhaba iki olumsuzum var bu testler ve daha fazlası istendi. İzmirde hastneler dolu diye manisa hafsa sultan ***üniv hast ***gittim sıra almadan. Genetik için sıra aldım sıra çok azdı. elimdeki tahlil kapıdını verdim ve yapıldı. eksik kalnlar için kadın doğumdan sıra al dediler . Yani testlerin çoğunu ücretsiz yaptırdım (bazısı 1 .5 ayda çıkacakmış genetikte yapılanlar). Bir tek genetik yani periferik kanda kromozom analizine 3 ay sonraya sıra varmış . Özel labda 1000 tl ye yaptırdım (eşimle).
Merhaba bu genetik testleri yaptırmanın belli bir şartı var mı örneğin en az 2 düştüğü olan yaptırabilir gibi ya da kadın doğum mu sevk etmeli normal de randevu alıp kendi isteğimizle test yaptırabilir miyiz? Teşekkürler şimdiden.

Arkadaşlar merhaba hepinize. Gebelik haberinin ardından doktorum bir takım kan testlerini yaptırmamı istedi fotoğrafını da ekliyorum size böyle bir durum yaşayan bar mı aranızda? Bir de özel laboratuvardan fiyat aldım hepsi için 3200 lira dediler 😤 şok oldum. Sağlık ocağına sordum yapılmadığını söylediler. Devlet hastanelerinde bu testler yapılıyor mu biliyor musunuz?
Devlet hastaneler, özellikle eğitim araştırma ve üniversite hastanelerinde yaptırabilirsiniz. Hangi ildesiniz?

Arkadaşlar merhaba hepinize. Gebelik haberinin ardından doktorum bir takım kan testlerini yaptırmamı istedi fotoğrafını da ekliyorum size böyle bir durum yaşayan bar mı aranızda? Bir de özel laboratuvardan fiyat aldım hepsi için 3200 lira dediler 😤 şok oldum. Sağlık ocağına sordum yapılmadığını söylediler. Devlet hastanelerinde bu testler yapılıyor mu biliyor musunuz?
Merhaba bu testleri biz hastanemizde muayene ücreti verip tedaviye başladıktan sonra ücretsiz yapmışlardı. Bir kez muayene ücreti verdiğinizde 10 gün içindeki muayeneler ve kan testleri ücretsiz yapıldı. Sizde de öyle olmuyor mu? 🤔

Yine olmadı kızlar. Artık boş gebelik mi dış gebelik mi ne bilmiyorum…
7. Gün 48,76
9. Gün 90,51
11. Gün 122,53
Canimm ALLAH tan ümit kesilmez değerin düşmemiş ki kimyasal olsun ayrıca herkesin ki hemen ilk sefer de iki katı oranında artmıyor ki belki bir kaç kez kan sonrasında hızlı artacak simdi yavaş artıyor lütfen lütfen pozitif ol.. gerçekten ben başka forumlarda da gördüm böyle olup sonra hızla artan sende öyle olacaksın insalalh rabbim bu sefer yüzünü güldürecek.

Canım tam kan sayımı ile birlikte aşağıya doğru 5 tanesi sağlık ocağında da devlet Hastanesi'nde de yapiliyo.Digerlerini bilmiyorum.

Kızlar covıd aşınızı oldunuz mu, olmayı düşünüyor musunuz? doktorunuz bu konu hakkında ne düşünüyor ben biraz çekiniyorum açıkçası eylül de tekrar deneme yapıcam açıkçası korkuyorum aşıyla ilgili ciddi tereddütler ortalıkta dilden dile dolaşıyorken sizlerin görüşleri neler transfer öncesi transfer sonrası ya da hamilelik gelişince yaptıran oldu mu?

Yine olmadı kızlar. Artık boş gebelik mi dış gebelik mi ne bilmiyorum…
7. Gün 48,76
9. Gün 90,51
11. Gün 122,53
Canım öncelikle moralini bozma Allah'tan umut kesilmez.Bence şöyle düşunuyotum.biz testte acele edip moralimizi bozmuyoruz.Benim Doktorum 12. Gün test demişti ondan önce yaptirirsan değerlendirmeyecegim dedi benim 10. Gün kanamam olunca mecbur 11. Gün yaptırdım şükür pozitif.Sana diyeceğim şu çok erken test yaptırmaya başlamışsın ilk defa bu gün yaptirsaydin hiç moralin bozulmayacakti çünkü iyi bir değer o yüzden kendini de bebeginide üzme dinlen dua et 2 gün sonra testi tekrarla ve insAllah inaniyorum ki değer 2 katı artacak🤲Allah büyük rabbim yeterki ol dedin ne düşük değerleme pozitif olanlar ne yüksek değerlerle negatif olanlar var.Su an moralini bozmak için erken lütfen yüreğini ferah tut İnsirah süresi oku dinle ve Allah'a bırak.🤲🤲

Kızlar covıd aşınızı oldunuz mu, olmayı düşünüyor musunuz? doktorunuz bu konu hakkında ne düşünüyor ben biraz çekiniyorum açıkçası eylül de tekrar deneme yapıcam açıkçası korkuyorum aşıyla ilgili ciddi tereddütler ortalıkta dilden dile dolaşıyorken sizlerin görüşleri neler transfer öncesi transfer sonrası ya da hamilelik gelişince yaptıran oldu mu?
Olmadım canım su andada olamam olma konusunda kararsızım 🤔henüz drla bu konuyu konuşmadım ki zaten 3 ay bitmeden yapilmiyo fakat sonrasında da yaptırıp yaptirmama konusunda emin değilim😔

Çok üzüldüm, geçmiş olsun. Doktorunuz da kimyasal gebelği onayladı mı sanki biraz sınırda görünüyor hesaplamaya göre.
Sonuncu %35 artış pek sınırda değil aslında oldukça düşük bir oran. Benim bir önceki transferim kimyasaldı. Direk düşüşle başlamıştık onda. Bu daha çok boş gebelik ya da dış gebelik gibi araştırmalarıma göre. Doktorumdan cevap bekliyorum ama muhtemelen tanı için cumartesi tekrar etmemi isteyecek. Daha fazla umutlanmaya gücüm kalmadı açıkçası
Canimm ALLAH tan ümit kesilmez değerin düşmemiş ki kimyasal olsun ayrıca herkesin ki hemen ilk sefer de iki katı oranında artmıyor ki belki bir kaç kez kan sonrasında hızlı artacak simdi yavaş artıyor lütfen lütfen pozitif ol.. gerçekten ben başka forumlarda da gördüm böyle olup sonra hızla artan sende öyle olacaksın insalalh rabbim bu sefer yüzünü güldürecek.
Kimyasal değil de boş veya dış gebelik gibi. Acaba demek istemiyorum bu sefer gücüm kalmadı. Olursa mucizem olur olmazsa da olmamıştı zaten derim 🤷‍♀️
Ümidini yitirme doktor onayı olmadan ilaçlarını bırakma
Kimyasalarda artış yüzde 5 -10 civarı oluyor burda daha yüksek
Kaç embriyo transferi olmuş tu
Yo bırakmıyorum ilaçları cumartesiyi bekleyeceğiz muhtemelen. Çift embriyoydu ama teki düşse bile diğeri için düşük bir artış gibi yine

Canım bende tedaviye kadar dedim yapturam aşıyı diye.doktor izin vermedi bekle dedi.sonrada hamilelik.çoçuk dopana kadar düşünmiyorum.zaten anlayış gösteriyolar hamilelere

canım ikincisinde iki kat artış göstermiş! en son testin ise iki kat değerin biraz altında doktorun ne diyor?
İkinci %35 artış baya düşük.
Cevap bekliyorum kendisinden hala…
Canım öncelikle moralini bozma Allah'tan umut kesilmez.Bence şöyle düşunuyotum.biz testte acele edip moralimizi bozmuyoruz.Benim Doktorum 12. Gün test demişti ondan önce yaptirirsan değerlendirmeyecegim dedi benim 10. Gün kanamam olunca mecbur 11. Gün yaptırdım şükür pozitif.Sana diyeceğim şu çok erken test yaptırmaya başlamışsın ilk defa bu gün yaptirsaydin hiç moralin bozulmayacakti çünkü iyi bir değer o yüzden kendini de bebeginide üzme dinlen dua et 2 gün sonra testi tekrarla ve insAllah inaniyorum ki değer 2 katı artacak🤲Allah büyük rabbim yeterki ol dedin ne düşük değerleme pozitif olanlar ne yüksek değerlerle negatif olanlar var.Su an moralini bozmak için erken lütfen yüreğini ferah tut İnsirah süresi oku dinle ve Allah'a bırak.🤲🤲
7. Günü ben kendim vermiştim de 9. Gün doktorumun istediği test günüydü zaten 11 yani bugün artış kontrolüydü. 7den dokuza da tam katlamadı ama dediğin gibi erken verdim dedim. Üzmim kendimi dedim ama işte buna çok bel bağlamıştım o yüzden hep bu sefer artacak dedim. ikisinde de olmayınca hatta bunda artış iyice azalınca pek inancım kalmadı ister istemez 🥺

X