- 9 Ocak 2021
- 1.221
- 2.127
- 63
Ben boyle yol arkadaslarimla karsilasinca oyle bir haksizlik duygusuna kapiliyorum ki. Oyle ofke doluyorum ki burada sizi hekiminize karsi doldurusa getiriyormus gibi gorunmemek, o hekimi zor durumda birakmamak, yanlis bir sey soylememek icin kendimi cok zor tutuyorum. Ama size bir sey soyleyeyim mi bunca yildir doktorlarla dolu bir ailede buyudum, doktorami hekimlerlw yaptim. Basta Turkiye sonra dunyada tıpta 2 sektor var ki umut tacirligine o kadar acik ki ve oyle savsaklaniyor ki... Biri kanser biri de tup bebek. Insanlar varini yogunu elini avucundakini dokuyor ve diyorlar ki neyimiz varsa alin ama bize bir tedavi ya da bir bebek icin umut verin. Bir muhendis size kopru yapacagim derse ve o kopruyu gereken ozeni gostererek yapmazsa o muhendis isinden olur. Ama bir hekim kendi alanindaki tum gelismeleri takip etmedigi kendini yenilemedigi elindeki imkanlari kullanmadigi icin tedavisi basarisiz olsa biz yine de donup Allah'in takdiri deriz. Elbette diyecegiz. Elbette bebek oyle bir mucizedir ki, tum gerekli kosullari saglasaniz bile o mucizenin gerceklesmesi icin garanti veremezsiniz. Ama iste o kosullari saglamak ve hastaya durust ve aciklayici olmak var ya...Hiç bakılmadı açıkçası. Bunu düşünen hekime daha denk gelemedim.
Bu sayfada bir yerlerde kendinizin avukati olmakla ilgili birseyler yazmistim. Rastlarsaniz lutfen okuyunuz. Tiroidinizin disfonksiyonu Pco ile ilgisiz diye dusunuyorsaniz yaniliyorsunuz. Metabolik hastaliklar birbirine dusundugumuzden daha cok baglidir.
Son düzenleme: