Benim eşime doktor tedaviyle bağışıklığı düşürebiliriz, 8 ay falan olur bu tedavi ama 1 ay içinde yeniden yükselebilir, o yüzden benim o 1 ay içinde hamile kalma ihtimalim az. Doktor 1% spermden doğal yolla hamile kalınabilir dedi ama öyle bir mucize olması neredeyse çook zor. Bizim başlama hikayemiz çok farklı, ben 22 yaşındayım rşim 26, eylülde evlendik, hemen çocuk yapmadık, ama eşim ekimde gidip test falan yaptırdı bir sürü eniştesiyle, eniştesinde sperm zayıf ve onlar da tüp bebek yaptırıcak diye öylesine testler falan vermek istedi, bizde gözü korkmuştu derler, o hesap yani. Eşimde her şey iyi, hızı falan, ama o mar test bağışıklık testi 98% yazılmış, ordaki doktor eşime sende her şey iyi demiş, biz de bilmiyoruz tabi, doktor iyi demişse iyidir diye. Neyse ocaktan bebek yapmaya başladık, ama kaç ay geçti olmadı, ovulasyon testi bile yaptım. Neyse bende de bir sorun yok tabi. Benim jinekolog eşimin de sonuçlarına bakmak istedi ve o mar testi söyledi, eşiniz kısır diye, kayınvalidemle gitmiştim, neyse kayınvalidem olayı hazmedemedi kavga falan bile etti benle. Neyse eşime söyledim jinekoloğun söyledğini, başka doktora gitti, o da bize mar testin sizin uyumunuzu gösteren test olduğunu söyledi, yani sizin 98% çocuğunuz olamaz beraber, senin başka kızdan çocuğun ola bilir, ama o kızdan olmayacak dedi, ruslar da hristıyan ya, eşime sormuş siz müslümanlar boşanamaz mısınız diye? Sizin çocuğunuz olmayacak, sadece elinizi açıp Allaha dua edin, belki o zaman olur demiş. kaç gün depresyon geçirdim o yüzden. Sonra eşim moskovada en iyi hastaneye gitti, orda öğrendik bende bir sorun olmadığını ve tüp bebekle eşimin sorunun çözülebileceğini. Eşim varikosel ameliyyatı olursa doğal yolla bebeğimiz olabilirmiş, ama 1-2 sene lazımmış, eşim de vakit kaybetmek istemedğini için ilk çocuğu tüp bebekle yapıcaz, o büyüyene kadar eşim ameliyyat falan olucak