• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Haziran ve Temmuz ayı Tüp Bebek Tedavisi Yapacaklar 🍀💉💊🔬

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bende 7 temmuzda oldum transferimi sizinde mi 3.gün embriyosuydu kan sonucunuzu da yazar mısınız ona göre bende yaptırayım 🤗
Bende 6 temmuzda 3. Gün embriyosu trnasferi oldum 9.gun test yaptım baya çıktı kan verdim hemen 106 .30 cikti bugun 11 günümüz tekrar kan verdim geldim şimdi

Bende 6 temmuzda 3. Gün embriyosu trnasferi oldum 9.gun test yaptım baya çıktı kan verdim hemen 106 .30 cikti bugun 11 günümüz tekrar kan verdim geldim şimdi
Aaa ne güzel hayırlı olsun, inşallah bana da nasip olur bende vereyim o zaman bugün inşallah olumlu olur 🤗

Herkese selamlar, oncelikle X xnobodyx bu surecte sadece negatif degil ayni zamanda bu kadar agrili ve yasam kalitesini dusuren bir mensturasyonla da karsi karsiya kaldigin için cok uzuldum. Umarim bunlari geride birakir ve yola devam ederken daha iyi hissedersin.

Okuyabildigim kadariyla degerleri once yukselip.sonra dusen sessiz düşüklerle bogusan anne adaylari da olmus. Bu acınin kendisi hic sessiz degil. hepsinin bir mukafati olsun insallah.

Bu arada benim unvanim doktor, ama Md degil Phd. doktorami da tibbi bir alanda yaptim ve baskaca egitimler de aldim, ancak elbette hekimlik yapmiyorum. Hukuk alaninda calisiyorum. Bu nedenle burada hic kimseyi etkilemek, bir baska uzman hekimin hastasi hakkindaki görüşünü etkilemek, yonlendirmek veya uygulamalarini yonlendirmek gibi bir amacım yok. Ben de hepiniz gibi bir tup bebek hastasiyim ve belki sadece literatür taramasini biraz daha iyi biliyorum. Turkce disinda bildiğim diller nedeniyle de baska yayinlari takip edebiliyorum. Tek fark bu olabilirdi. O yuzden lutfen yorumlarimi bir baska heyecanli anne adayinin yorumlari gibi gorunuz. O konusmayi okumak zorunda kaldiginiz için kendi adima uzgunum.

Bu vesileyle kendisinde belirti arayan anne adaylarina sunu soyleyeyim. Bu sabah 6. haftayi doldurduk ve dun tekrar kontrole gittik. Azicik olan belirtilerin de tamami gitti. Dolayisiyla ultrasonda gormesem asla inanmazdim. Ne olur belirtilerin %98inin ilaclar, ruh haliniz ve bazen de normal hayatimizdan daha kisitli bir hayat (daha az hareket daha fazla ozen) nedeniyle kaynaklandigini unutmayin.

Cocuklarimizin da gercek hayatta birbirine el uzatacagi ve yardim edecegi gunleri hayal ediyorum. Tum tup bebek anne adaylari benim için birer kahramandir. Kan gormekten korkan parmagina igne batinca uf diyen insanlarin gobegine koluna kalcasina her gun igneler yiyerek ilerlediği bir sureci baska turlu tarif etmek mumkun degil cunku...
Merhaba kalp atışlarını duyabildinizmi azda olsa 🥰🥰🥰

Herkese selamlar, oncelikle X xnobodyx bu surecte sadece negatif degil ayni zamanda bu kadar agrili ve yasam kalitesini dusuren bir mensturasyonla da karsi karsiya kaldigin için cok uzuldum. Umarim bunlari geride birakir ve yola devam ederken daha iyi hissedersin.

Okuyabildigim kadariyla degerleri once yukselip.sonra dusen sessiz düşüklerle bogusan anne adaylari da olmus. Bu acınin kendisi hic sessiz degil. hepsinin bir mukafati olsun insallah.

Bu arada benim unvanim doktor, ama Md degil Phd. doktorami da tibbi bir alanda yaptim ve baskaca egitimler de aldim, ancak elbette hekimlik yapmiyorum. Hukuk alaninda calisiyorum. Bu nedenle burada hic kimseyi etkilemek, bir baska uzman hekimin hastasi hakkindaki görüşünü etkilemek, yonlendirmek veya uygulamalarini yonlendirmek gibi bir amacım yok. Ben de hepiniz gibi bir tup bebek hastasiyim ve belki sadece literatür taramasini biraz daha iyi biliyorum. Turkce disinda bildiğim diller nedeniyle de baska yayinlari takip edebiliyorum. Tek fark bu olabilirdi. O yuzden lutfen yorumlarimi bir baska heyecanli anne adayinin yorumlari gibi gorunuz. O konusmayi okumak zorunda kaldiginiz için kendi adima uzgunum.

Bu vesileyle kendisinde belirti arayan anne adaylarina sunu soyleyeyim. Bu sabah 6. haftayi doldurduk ve dun tekrar kontrole gittik. Azicik olan belirtilerin de tamami gitti. Dolayisiyla ultrasonda gormesem asla inanmazdim. Ne olur belirtilerin %98inin ilaclar, ruh haliniz ve bazen de normal hayatimizdan daha kisitli bir hayat (daha az hareket daha fazla ozen) nedeniyle kaynaklandigini unutmayin.

Cocuklarimizin da gercek hayatta birbirine el uzatacagi ve yardim edecegi gunleri hayal ediyorum. Tum tup bebek anne adaylari benim için birer kahramandir. Kan gormekten korkan parmagina igne batinca uf diyen insanlarin gobegine koluna kalcasina her gun igneler yiyerek ilerlediği bir sureci baska turlu tarif etmek mumkun degil cunku...
Teşekkür ederim hakkimizda hayirlisi olsun her daim...
Aşırı kanama ve pihti normal mi sizce ?
Benim galiba olmadı ya transferden sonraki 7. Günüm ve peçeteye küçücük kahve rengi geldi hemen doktoru aradım eğer kırmızıya dönerse. Corasprini bırakma mı ve estofemi günde 3 e çıkarmamı söyledi ama test yaptırayım mı diye sordum hayır erken yaptırmayın dedi 😓 allahım yaaa çok korkuyorum
Sabretsen ? Lütfen kan gunune kadar bekle kana karismadan beta idrarda görünmez canini sıkma bunun icin birde .

Kızlar ben ilaçları dün bıraktım ama kanamam olmadı ne zaman başlıyor hiçbi belirtim de yok nasıl olacak
Ben ilac kullandigim halde kanamam vardi birakinca tam söküldü. Bi doktorunla gorus istersen

Cok deger verdigim iki hocanin canan karatay ve rahmetlik Ahmet Aydin'in kitabindan bir kisa bolumu suraya koyayim Omega 3 konusunda herkese bir soru isareti birakmis olayim.
Not: alintiyi ekleyemiyorum hemen ekleyecegim.
Kesinlikle cok doğru omeg-3 kapsul kullanıyorum her gün. Keske butun kadinlar kullansa eslerinide icirse.
Kızlar merhaba
7 temmuzda dondurulmuş Blast transferi oldum
9 yıl öncede tüp bebekle anne oldum
3 aşılama ve 5tüp bebek şimdi ikiz kızlarım var
Ve 9 yıl sonra yeniden denemeye karar verdik
9 yıl önce süreci yine buradaki arkadaşlarımla geçirmiştim :)
Yeniden tüp bebek bölümündeyim sesiz sedasız sizleri yaklaşık 15gündür takip ediyorum😊
Bu sabah bir cesaret test yaptım yorumlarsanız sevinirim daha önce hiç cesaret edemedin
Ayrıca çok şaşkınım 3 aşılama 5 tüp bebek sen anca ol. Şimdi bu şıp diye tutumu 🤷‍♀️
Sizden aldığım cesaret ile denedim 🧿
Allahım hepinizin yüzünü güldürsün sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin hepinize hepimize.
inanın çok iyi anlıyorum hepinizi yaşadığınız süreci Allah güç kuvvet versin
Hayirlisi ile guzel haberlerle gelin inşallah kan testi yapinca bize de haber verin🥰
Pazartesi kan vermeye gideceğim mutlaka yazarım size ben yurt dışında yaşadığım için burada hayati birşey olmayınca hafta sonu bakmazlar pazartesi mutlaka yazarım size
bugün transferin 10.günü
Adetimde 4gün geçti ama geçen transferlerde hiç bukadar ilaç kulanmamıştım
Prolutex iğne vajinal progrsteron bide yine bant var acaba diyorum bunlar sonucu etkilermi?
Cevabınız için teşekkür ederim 🙏
Maalesef burdada böyle almanyadayim bende axile hastaneye bu nedenle gidilemiyor gitsen dahi en az 5 saat bekliyorsun.
Sağlıkla tutunsun annesine 🤗

remziye_06 remziye_06 omega-3 ile ilgili eklenti için teşekkür ederiz ☺️ Peki hangi markanın ve kaç mg kullanmak gerek?
Öncelikle en güzelini hekiminiz bilir diyeyim ama uluslararası sağlık örgütlerince kabul edilen bazı ölçülerden de bahsedeyim burada. (İzinde olunca aile de parmağımı kıpırdatmama izin vermeyince tüm gün makale yazıp araştırma yapar oldum. Ne olacak benim halim.) Unutmayalım ki Balık Yağı içeriklerinin konsantrasyon, oksidasyon,kimyasal atıklar ve ağır metaller konusunda temiz olduğuna garanti verebilecek tek uluslararası kurum IFOS'tur üzerinde üzerinde sadece tarım bakanlığı, FDA onayı olan ürünlere şüpheyle yaklaşmak gerekir. Türkiye'de takviye denetimi yok denecek kadar az ne yazık ki...
Nasıl ki her balık yenmiyor, her balık yağı ya da her omega 3 tableti de yutulmamalı.

Peki sağlıklı bir anne adayı günde ne kadar omega 3 almalı, omega 3'ün iki kıymetli bileşiği var EPA ve DHA, bundan 2000mg içermeli toplam. Piyasada IFOS standardına üreten bir kaç güzel Türk markası var, azıcık bakıp bulabilirsiniz. 1 tabletinde 1000 yani toplamda 2 tablette 2000MG yani 2gr çok altındaki içerikler para tuzağıdır. Çok sevgilerle.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim hakkimizda hayirlisi olsun her daim...
Aşırı kanama ve pihti normal mi sizce ?

Sabretsen ? Lütfen kan gunune kadar bekle kana karismadan beta idrarda görünmez canini sıkma bunun icin birde .

Ben ilac kullandigim halde kanamam vardi birakinca tam söküldü. Bi doktorunla gorus istersen

Kesinlikle cok doğru omeg-3 kapsul kullanıyorum her gün. Keske butun kadinlar kullansa eslerinide icirse.

Hayirlisi ile guzel haberlerle gelin inşallah kan testi yapinca bize de haber verin🥰

Maalesef burdada böyle almanyadayim bende axile hastaneye bu nedenle gidilemiyor gitsen dahi en az 5 saat bekliyorsun.

Sağlıkla tutunsun annesine 🤗
Rahim duvarınızın kalınlaşmış olması oranında kanama tabii ki aşırı, pıhtı da ancak bu aşamada tek korkum kan değerlerinizin ve tansiyonunuzun etkilenmesi olur. Böyle aşırı kanama sonrasında benim hemoglobin değerim öyle düştü ki kan bileşiklerini serum olarak verdiler. Doktor randevunuzda belirtseniz de bir hemoglobin, ferritin, transferrin saturasyonu baksalar mı acaba?

Back