• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Haziran ve Temmuz ayı Tüp Bebek Tedavisi Yapacaklar 🍀💉💊🔬

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Sevgili arkadaslarim, forumda takip ettigim kadariyla bilhassa transfer sonrasi hep belirti arayan, cok evhamli arkadaslar var, sakin olmak daha iyi olmaz mi?
Tabi ki temiz yiyecegiz, katkidan uzak duracagiz, sigara-kahve-cay-adacayi, fazla şeker gibi seylerden uzak duracagiz. Eger doktorunuzun bilhassa belirttigi bir gida var ise bilelim, ama siz de google ya da forumlardan okuduysaniz abartmayalim. Yok vucuduna su degmeyecek yok corbaya konmus azicik nane (1 kaseye cay kasiginin ucu gelmez) vb. diye. Kimyada bir tepkimenin meydana gelebilmesi icin bir eşik vardir, bu tolerans icerisinde kaldiginiz muddetce sorun olmaz, olasi zararlar bunye tarafindan yok edilir, kafanizi takmayin bence.
Hatta bazen mecbur oldugumuz durumda- mesela benim gibi bakacak kimseniz yoktur- ufak ufak iş gormekten, masabasi bir iste calisiyor olmaktan zarar gelmez. Biz sebat ettik, nasipse pozitif olur insallah.
OHSS teshisi konarak karni şisen birine doktorlar redbull veriyorlar, normalde biri hamileye ic dese "deli misin" deriz degil mi?? Ilaclarin icinde de yazdigi uzere hekiminiz fayda-zarar dengesini gozeterek dogru tedaviyi uyguluyordur, kimse bunu sorgulamiyor ama şahsim adına Remziye hanimin gidisine oldukca uzuldum, kurdugu cumlelerdeki ozenini fark etmemek elde degildi, umarim geri doner ve kendisi icin hersey guzel sonuclanir.

Ne desek bos su an içindeki o yangini biliyorum... Rabbim sabir versin ağla içine atma atmaki toparlanabilesin biz hep yanındayız ayni yaraya sahibiz anlariz seni❤

Canımmmm çok teşekkür ederim güzel kalbin için ağladım ama toparlıcam bi yavrum var zaten aynı duyguları yaşıyoruz seninle kalbimiz aynı hislerde geçicek ama doktorumla konuştum iyi geldi konuşmak sen tekrar ne zaman deniceksin ❣️

Sevgili arkadaslarim, forumda takip ettigim kadariyla bilhassa transfer sonrasi hep belirti arayan, cok evhamli arkadaslar var, sakin olmak daha iyi olmaz mi?
Tabi ki temiz yiyecegiz, katkidan uzak duracagiz, sigara-kahve-cay-adacayi, fazla şeker gibi seylerden uzak duracagiz. Eger doktorunuzun bilhassa belirttigi bir gida var ise bilelim, ama siz de google ya da forumlardan okuduysaniz abartmayalim. Yok vucuduna su degmeyecek yok corbaya konmus azicik nane (1 kaseye cay kasiginin ucu gelmez) vb. diye. Kimyada bir tepkimenin meydana gelebilmesi icin bir eşik vardir, bu tolerans icerisinde kaldiginiz muddetce sorun olmaz, olasi zararlar bunye tarafindan yok edilir, kafanizi takmayin bence.
Hatta bazen mecbur oldugumuz durumda- mesela benim gibi bakacak kimseniz yoktur- ufak ufak iş gormekten, masabasi bir iste calisiyor olmaktan zarar gelmez. Biz sebat ettik, nasipse pozitif olur insallah.
OHSS teshisi konarak karni şisen birine doktorlar redbull veriyorlar, normalde biri hamileye ic dese "deli misin" deriz degil mi?? Ilaclarin icinde de yazdigi uzere hekiminiz fayda-zarar dengesini gozeterek dogru tedaviyi uyguluyordur, kimse bunu sorgulamiyor ama şahsim adına Remziye hanimin gidisine oldukca uzuldum, kurdugu cumlelerdeki ozenini fark etmemek elde degildi, umarim geri doner ve kendisi icin hersey guzel sonuclanir.
Ah evet bu redbull u dün okumuştum bi yerde hatta buraya da attım çok şaşırmıştım

Merhaba arkadaslarr ben bugün doktora gittim proluton ignesi kullaniyorum onu vurdurmaya kan testimden bu yana tam 6 gün olddu doktora dedim lütfen US dan bakalim belki bisey görülür diye oda tabi dedii hayir daha cook erkenn simdi bisey görülmezse cok üzülürsün dedim en azindan bos kesemi deniliyor o görülür onu görsem bilee bana yeter dedimm 😂 sonra sagolsun kirmadi beni yaptii .. sonuc ikiz ama bebisler görünmedi yani söyle söyliyim göstermekde istemwdi sanki hizli hizli baktii 😂 benim gibi us yapip sadece bos kese gören oldumu ? Yani normalmi
Yaaaa canım nasıl sevimdim anlatamam 😍😍 Allahım nasıl tatlılar 🥰 daha çok erken bu sebeple boş olması çok normal. Tebrik ederim 🥳😍

8 yumurta gördü doktor bugün daha küçük olanlarda var tabi iki tanesi 18mm , 17mm, 2 de 14 mm vardı aklımda kalan mm şer bunlar adananın sıcağı fena çarptı 😂 iyi mi size 3 gün daha 300ml vurucam dozu
Daha fazla çıkacaktır öyle oluyor çünkü o süreçte büyüyen Adanalı mısırız evet ya bende çıktım dışarı pişman oldum yanıyor Adana suan cok sıcak ya kabus gibi 😰😰😰😱😱😱

Her seyden endişe duyuyorum ben dayanamıyorum diyorum onlar nasıl dayansın 🙈🙈🙈 şuraya aşırı heyecanlı bir anne adayı bırakıyorum🤦🏼‍♀️🙆🏼‍♀️
Sakin olman lazm biliyosun dimi :KK60:
Cok haklisiniz agziniza sağlık 👍🏼 remziye_06 remziye_06 hanim gercekten bilgili bir insan herkese yardimci oluyordu bence bizi birakmaz bani kalkınca gelir.

8 yumurta gördü doktor bugün daha küçük olanlarda var tabi iki tanesi 18mm , 17mm, 2 de 14 mm vardı aklımda kalan mm şer bunlar adananın sıcağı fena çarptı 😂 iyi mi size 3 gün daha 300ml vurucam dozu
Buyur merak etmeyin
Canımmmm çok teşekkür ederim güzel kalbin için ağladım ama toparlıcam bi yavrum var zaten aynı duyguları yaşıyoruz seninle kalbimiz aynı hislerde geçicek ama doktorumla konuştum iyi geldi konuşmak sen tekrar ne zaman deniceksin ❣️
Siginacagin bir yavrun varmis bak çok şükür 🥰 toparlayacagiz inşallah 🤲🏼 eylülde dusunuyoruz canm

Bugun bir kontrol daha yaptik bir sonraki kontrol 26 temmuz, transfer nasipse 29 temmuz. Endometrium 9,5 mm, artik nar suyu icebilirim zamani gelmis :)). Bu hafta esteriol ve prednol (kortizon-bagisiklik sist. baskilamak icin) kullandim. Artik prednolu kestik esteriol dozunu artiriyoruz, 4 gun 3 adet, 4 gun 4 adet (hic bu kadar icmemistim). Ayin 25inde 2 flakon Prolutex ya da alternatif olarak Pregestan Dax igne, sonra kontrol var.
Igneyi bulmakta cok zorlandim, depolarda yokmuş, zonguldakta bir eczanede buldum yola cikti geliyor. Siz progesteron ignelerinizi kolay buluyor musunuz? (Not: bu ignenin acisi yaninda oksapar acisi nedir ki diyorum)

Son düzenleme:
Daha fazla çıkacaktır öyle oluyor çünkü o süreçte büyüyen Adanalı mısırız evet ya bende çıktım dışarı pişman oldum yanıyor Adana suan cok sıcak ya kabus gibi 😰😰😰😱😱😱
Yok canım Osmaniyeliyim tedavi Adana’ya gidiyorum sabah iyiydi ama klinikten bir çıktım ay yanıyor heryer eve geldim şimdi başım fena ağrıyor 🤕

Cok tsk ederim bende cok mutluu oldummm 🤗🤗 allahim isteYen herkese nasip etsin insallah .. 🤲🏼🤲🏼
Aminnnnn aminnnnn 🥰🥰🥰 ben doktora geç gideceğim bayram araya girdiği için doktor geç çağırdı bu sebeple senin ultrason görüntünü görünce çok mutlu oldum gözlerim doldu gerçekten çok sevindim 🙏🥰

Hamile olan arkadaşlar rabbim saglikla hayirlisi ile kucaginiza versin inşallah ❤ tek tek etiketleyemedim cok ağır bir adet dönemi geçiriyorum maalesef negatif kan değerim de sıfırdı. 3 gündür cok ağır sancilar cekiyorum bu normal mi negatif görenler ilk adetininiz boyle mi gecti ??

Tedaviye baslayanlara da bol şans diliyorum 💚

Benim gibi negatifi görenlere de sabir ve güç diliyorum umarim ustesinden geliriz umudumuzu tazeler yeniden bu yola koyuluruz 🤲🏼
canım ben de transfer olamadım biliyorsun aynı gün opu olmuştuk, benim de aynı oldu bir hafta erken geldi, normalde bir gün yoğun toplam beş gün olur, bu defa üç gün aşırı yoğun ve su an yedinci gün, hala leke şeklinde devam ediyor. bi ara endişelendim ama lekeye dönünce normaldir bişey olmaz dedim ama kimseye sormadım bilemiyorum.

İnşallah canm 😘 sen ne durumdasin daha once topikte varmiydin 🤗
Canım aslında başından beri topiği takip ediyorum.Ben Mayıs ayında bir negatif aldım.Sonra yumurta toplamalar başladı.Ben her ay anca 1 yumurta yapabiliyorum.Pazartesi günü opu olmuştum fakat döllenme olmadı.Bakalım bayram sırasında bir opu daha olacağım.Eğer 2 tane olursa taze transfer yapar.Olmazsa daha önceden 1 donmuş embriyom var ve bu seferkiyle belki birlikte koyar.Daha tam belli değil benim durumlar.Benim 3. denemem olacak aslında.İlki tuttu ama kalp atışı olmadığı için 9. hafta kürtaj yaptılar.İkincisi tutmadı.Şimdi bir kere daha deneyeceğiz.Rabbim bu yolda oyalanan tüm kardeşlerime yardım etsin.

Allah sabir versin kardesim, pozitif olduguna hep birlikte cok sevindik, degerin dusmesine de ayni nispette uzulduk. InsAllah bir sonraki denemenizde nasip olur

Amin inşallah canım demek ki nasip değilmiş inşallah bi daha ki sefere 💕 duygular karışık haliyle ama şükür sağlığımız yerinde

Sakin olman lazm biliyosun dimi :KK60:

Cok haklisiniz agziniza sağlık 👍🏼 remziye_06 remziye_06 hanim gercekten bilgili bir insan herkese yardimci oluyordu bence bizi birakmaz bani kalkınca gelir.

Buyur merak etmeyin

Siginacagin bir yavrun varmis bak çok şükür 🥰 toparlayacagiz inşallah 🤲🏼 eylülde dusunuyoruz canm

Evet Eylül de diye konuştu doktorum o zaman inşallah mutlu sonuç alırız inşallah

Back