• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Haziran ve Temmuz ayı Tüp Bebek Tedavisi Yapacaklar 🍀💉💊🔬

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Oo 7 mi 😲 umudun var cunku, Hıc kaybetme olur mu ❤️
Evet canim Agustosta da olacağım 7 olacak...2.tedaviden 1 kizim var 2014 dogumlu ondan beridir olmuyor :işsiz:
2 kimyasal
1 pozitif
2 negafmtifim var.
Bu simdi toplandi bir de agustosta toplanacak:işsiz: Bana her şeyi sorabilirsiniz tecrübem had safhada:KK70:

Kızlar sizce embriyonun 5.güne gitmesinde ya da gitmemesinde spermin mi etkisi daha fazla yumurtaların mı
Canım emin olmamakla birlikte bir yazı okumuştum 3. Güne yumurta kalitesi 5. Güne sperm kalitesi götürür diye. Ama doğrusunu doktor bilir

Evet canim Agustosta da olacağım 7 olacak...2.tedaviden 1 kizim var 2014 dogumlu ondan beridir olmuyor :işsiz:
2 kimyasal
1 pozitif
2 negafmtifim var.
Bu simdi toplandi bir de agustosta toplanacak:işsiz: Bana her şeyi sorabilirsiniz tecrübem had safhada:KK70:
Evet kızın oldugunu biliyorum, maşallah rabbim güzel ömürler versin yavruna, insallah kardeşleri de olur, bir an ikiz olcakmıs gıbı hıssettım ❤️
Benım de pazartesi 2.opu Olcak, ilk tedaviden donmus embrıyo yoktu, yenıden basladık, ınsallah bu sefer 2 3 transferlik bişeyler cıkar. Hormon ilacları mahvetti beni, e2 yukseldı epey midem bulanıyor ne yesem, sanırım ondan, göğüslerime dokunamıyorum, yumurtalıklarım patlıcak gıbı sankı. Cidden kolay deılmıs tüp bebek 😔
Allahım bu yolda cabalayan herkesin yardımcısı olsun, tez zamanda kavusursun bızı 🙏🏻💕

Bizim raporumuz vardı canım özel hastaneydi aslında ama sonradan üniversite hastanesi oldu o yüzden raporu da orda çıkarttık kolay oldu
Peki şartları nelerdir acaba biz evleneli 4 sene bitmek üzere 1 yıldan fazladır bebek istyrz benim sol tüpüm tıkalı eşimde bi problem yok ama hiç hamile kalamadım artık tüp bebeğe doğru adım atmak istyrz

Peki şartları nelerdir acaba biz evleneli 4 sene bitmek üzere 1 yıldan fazladır bebek istyrz benim sol tüpüm tıkalı eşimde bi problem yok ama hiç hamile kalamadım artık tüp bebeğe doğru adım atmak istyrz
Benim eşimin değerlerinde düşüklük vardı morfoloji 1 ve sayı olarak düşüktü o yüzden 3 kere sperm testiyle ispatlanması istendi 3 testin sonunda rapor çıkardılar 15 er gün arayla verdik onun dışında ekstra bi şart istemediler bizden 4 yıllık evliydik biz de

Benim eşimin değerlerinde düşüklük vardı morfoloji 1 ve sayı olarak düşüktü o yüzden 3 kere sperm testiyle ispatlanması istendi 3 testin sonunda rapor çıkardılar 15 er gün arayla verdik onun dışında ekstra bi şart istemediler bizden 4 yıllık evliydik biz de
Ücret olarak ne kadar ödediniz acaba ilaçlara felan toplam da

Ücret olarak ne kadar ödediniz acaba ilaçlara felan toplam da
Aslına bakarsanız opu aşamasında işimize yaradı rapor dondurulmuş transfer oldu benim transfer aşamasındaki ilaçları karşılamadı. Ücret olarak hastane ücreti yarı yarıya düştü ilaçlarda herkese farklı ilaçlar veriliyor kişiye göre ama opu öncesi ilaçlarda da baya indirim oldu yalan olmasın taö hatırlayamıyorum ama 1300 1500 arası sanırım tuttu ilaçlar

Kızlar sizce embriyonun 5.güne gitmesinde ya da gitmemesinde spermin mi etkisi daha fazla yumurtaların mı
Embriyonun 2 hücreden (OPU’dan sonraki 1.gün), 15-20 arası sıkıca birleşmiş hücre içeren (morula) aşamaya kadar (OPU’dan sonraki 4.gün) olan gelişimi klivaj (bölünme) dönemi olarak adlandırılır. Bu dönem adından da anlaşılabileceği gibi embriyonun mitoz bölünme ile hücre sayısını arttırdığı dönemdir. Fakat görünenin dışında hücre içerisinde metabolik faaliyetler, protein sentezi ve DNA kopyalama işlemleri gerçekleştirilir. Bu dönemde gerçekleşen en önemli değişimlerden biri 8 hücre aşamasından sonra artık sperm genetik yapısının da embriyo gelişimini yönlendirmeye katılmasıdır (embriyonik genom oluşumu). Dolayısıyla sperm kaynaklı olası problemler çoğunlukla bu aşamadan sonra ortaya çıkar.

tekrar merhaba. bana haziranin 28inde yumurta toplama islemi yapilmisti. normalde 10 gun sonra adet olunuyomus ben hala olmadim bu durumu yasayan oldu mu asiri stres yaptim

Aslına bakarsanız opu aşamasında işimize yaradı rapor dondurulmuş transfer oldu benim transfer aşamasındaki ilaçları karşılamadı. Ücret olarak hastane ücreti yarı yarıya düştü ilaçlarda herkese farklı ilaçlar veriliyor kişiye göre ama opu öncesi ilaçlarda da baya indirim oldu yalan olmasın taö hatırlayamıyorum ama 1300 1500 arası sanırım tuttu ilaçlar
Transfer zamanı neden karşılamadı ilaçları

Kızlar bu da bugün tam bi hafta oldu transfer olalı
IMG_20210710_190625.jpg

Back