Hanımlar,
2 topiğe de eş zamanlı yazıyorum çünkü hepiniz değerlisiniz ve dünden beri yaşananlar üzücü, belki hiç tanımadığınız biri olarak yazdıklarımı dikkate alırsınız, tedavisi devam edenler inşaallah bunca acı ve üzüntülerinin sonucunu alır ve hasret duydukları süt kokulu bebeklerine kavuşurlar, hamile kalan arkadaşlarınızda dilerim sağlıklı bir gebelik geçirir ve yavrularını kucaklarına almak nasip olur.
Kiminiz belki yıllardır tedavi görüyor uğraşıyor, kiminiz yakınlarının arkadaşlarının hamilelik haberini aldığında hem onlar adına seviniyor hem benim de olsun neden olmuyor diye gözyaşı döküyor, hiçbirinizin yaşadığı üzüntüleri bilmemiz tasavvur etmemiz imkansız ama bildiğimiz bir şey var sizler burada aynı süreçlerden geçmiş aynı amaç uğruna acılar çekmiş kadınlarsınız, birbirinizin üzüntüsünü de hamile kaldığındaki sevinci de en iyi sizler anlarsınız.
Anladığım kadarıyla hamile kalan arkadaşlarınız başka bir topik açıp gitmiş, hamilelik döneminde yaşananları anlattıkları ayrı bir topik olsun diye düşünmüşlerdir, belki amaçları sizi üzmemektir, burada siz heyecanla ama bir yanınız endişeli acaba pozitif çıkacak mı diye tedirginken topikte gebelik sorunlarından bahsetmek istememiş olabilirler, hepinizin niyetinin iyi olduğu ortada, hiçbiriniz diğerinin üzüntüsüne sevinip, Sevinç'lerine kötü düşüncelerle karşılık verecek insanlar değilsiniz.
Belki ayrı topik açılması veya topikten topiğe çağrı yapılması kırmıştır sizleri, başka bir topik açılabilir olabiliyor böyle şeyler ama elbette arkadaşlarınız hamile kalanlar bizim topiğe gelsin demese daha iyi olur.
Bu arada isteyen istediği topiğe yazmakta özgürdür yani kimse kimseye burası bizim topiğimiz siz yazmayın diyemez dememeli ama lütfen birlikte yaşadıklarınızın, paylaştığınız üzüntü ve mutlulukların hatırına birbirinizi kırmayın ve rica ediyorum bu konuyu daha fazla uzatıp polemiğe girmeyin.