• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haziran & Temmuz ayında doğum yapacak tüp bebek anneleri 🤰

Bana bilgi vermediler böyle bı aşıyla ilgili 2. Ay aşımızı da olduk
Sağlık ocağı yapmıyor sanırım birde devletin aşı planında olmadığı için rota ve meningokok aşıları ücretli canım. 3. Aydada yaptırılıyormuş hemşire öyle söylemişti bi araştır istersen

Hanımlar uyku durumları nasıl?
Gece uykumuz iyi masallah 2-3 saatte bir kalkıyor(önceden yarım saat 1 saat arayla kalkıyordu). Sabah 6-7 arası uyanıyor gündüz uykusu pek yok. Ayakta kucagımda yürüyerek pışpışlanarak uyuyor. Haliyle bel agrım cok oluyor. Siz nasıl uyutuyorsunuz bebişleri?

Gece uykumuz iyi masallah 2-3 saatte bir kalkıyor(önceden yarım saat 1 saat arayla kalkıyordu). Sabah 6-7 arası uyanıyor gündüz uykusu pek yok. Ayakta kucagımda yürüyerek pışpışlanarak uyuyor. Haliyle bel agrım cok oluyor. Siz nasıl uyutuyorsunuz bebişleri?

Benim ki de bu aralar gündüzleri daha çok Uyanık oluyor dediğin gibi, ya ayağımda, yada kolumda piş pişliyorum,ozaman biraz kestiriyor.yatagina bırakınca hemen Uyanıyor. 🤦‍♀️sabretmeye çalışıyor bu da bir dönem diyorum, ama evin işi ve büyük oğlumla ilgilenemiyorum böyle

Biz daha 1.5 aylıkken uyumuyoruz😅 uyumak istemezlerse ne ayakta sallama ne kucakta pış pış işe yaramıyor. Anneme göre bebek dediğin sallarsın uyurmuş😂 Bu bebeler ya ayakta ağlıyo yada uyuyo hiç eşref saatlerine denk gelemedik henüz sürekli eşşek saatindeyiz bakalım ne zaman düzelir 😏 Bende sürekli bunlar bebek düzelecek herşey diye kendimi avutuyorum😄

Aynıyız biz de aşağı yukarı. Bizimkini 9 da akşam yatırıyorum 2 ya da 3 saatte bir kalkıyor. Sabah 6da tamamen uyanıyor. Gündüz derin uykuya dalmıyor parça parça uyuyor bi sese dahi hemen gözünü açıyor. Ayakta gezip pışpışlanarak ıyuyodu baktım zor oluyo ayakta ya da pusetinde sallıyorum emzikle hemen dalıyo zaten

Bayanlar rotavirus aşi yaptirdiniz mi veya yaptirmayi dusunuyor musunuz ? Istege bagli asiymis. Devlet karsilamiyor fiyati da 215 tl
3.ay ve 5.ay yaptir dedi bizim cocuk doktor. Saglik ocak yapmiyor ozelde ucretli dediler arastirip karar vercem galiba. Cok sukur 2aylik asimizi yaptirdik kizlarda ufak ates cikti 37.2kadar ama sorun yok yalniz asidan sonra tum gun ve gece uyudular. Bizimkiler de gunduz uyukusu baya azaldi gece 10.30-11.00 arasi uyutyorum sabah 4-5 arasi uyaniyorlar sonra da 6-8 arasi 🙂

Bütün bebeler aynı galiba yalnız olmadığımı bilmek iyi geldi 🙃 zamanla düzelecektir inşallah bizim yeni yeni gunduz uykuları saatlerı belli oldu. Öğle uykusu yapıyoruz biraz uzun o iyi gelıyor sonra da bıraz ben bıraz baba dolaştırıyoruz aksam uyku zamanı gelıyor. Sabah hiç 7.30-8 görmedik 6 dan sonra uyanıyor ama normal erken yatıyor cunku.

Bütün bebeler aynı galiba yalnız olmadığımı bilmek iyi geldi 🙃 zamanla düzelecektir inşallah bizim yeni yeni gunduz uykuları saatlerı belli oldu. Öğle uykusu yapıyoruz biraz uzun o iyi gelıyor sonra da bıraz ben bıraz baba dolaştırıyoruz aksam uyku zamanı gelıyor. Sabah hiç 7.30-8 görmedik 6 dan sonra uyanıyor ama normal erken yatıyor cunku.
Benim bebeklerim de gece uykusuna aynı şekilde uyanıyor. Benimkiler gündüz uykusunu onbeş gündür düzene koymuştu şehir değiştik hafif düzen gitti. Mesela dün gece uykusuna 11.30 da girdiler üç saatte besledim 7 de uyandılar agudu bugudu derken 10. 30 da geri uyudular 2 ye kadar sonrasında daha uzun uyuma olmadı. Yarım saat bir saat. Bizde gece uykusuna dalamama sorunu var. Gündüz yok böyle bir sorun. Annemlere geldim cumartesi günü yolda biraz uyku karıştı. Öğleden sonra da yine çok zorladılar. Uyku var, gözler küçücük oluyor, esneme son sürat ama sonuç yok. Ayakta sallaya sallaya iki saate kızı zorla uyuttum.

Benim bebeklerim de gece uykusuna aynı şekilde uyanıyor. Benimkiler gündüz uykusunu onbeş gündür düzene koymuştu şehir değiştik hafif düzen gitti. Mesela dün gece uykusuna 11.30 da girdiler üç saatte besledim 7 de uyandılar agudu bugudu derken 10. 30 da geri uyudular 2 ye kadar sonrasında daha uzun uyuma olmadı. Yarım saat bir saat. Bizde gece uykusuna dalamama sorunu var. Gündüz yok böyle bir sorun. Annemlere geldim cumartesi günü yolda biraz uyku karıştı. Öğleden sonra da yine çok zorladılar. Uyku var, gözler küçücük oluyor, esneme son sürat ama sonuç yok. Ayakta sallaya sallaya iki saate kızı zorla uyuttum.
Yorulduklarında uykusuz kaldıklarında dalamıyorlarmıs. Dun butun gunum uyutmakla gectı uyutuyorum koyuyorum on dakıka sonra kalkıyor. Yer degıstırmısler olur o kadar düzelir kısa zamanda ınsallah

Kızlar size iki sorum olacak
d vitamini ne kullanıyorsunuz?
Bebişler kakalarını kaç günde bir yapıyor?
Cevaplarsanız cok sevınırım
Ocean damla kullanıyorum. Kaka da kızım hergün bir defa yapıyordu bu ara anne sütüne düşkünlüğü arttı iki üç gündür iki ye çıktı. Oğlum hergün bir defa yapıyordu. Perşembe gününden beri gün aşırı yapıyor ama kabız değil kakası çok cıvık. Yapmadığı gün gaz çok çıkarıyor ve kötü kokulu biraz kafam karışıyor kokusunun kaka gibi kokmasından dolayı. Oğlum hergün iki üç defa yapardı hatta daha fazla git gide azaldı ve bir haftadır böyle. Benimde sorum olacak d vitamini dışında bir ilaç veriyor musun?

Bayanlar rotavirus aşi yaptirdiniz mi veya yaptirmayi dusunuyor musunuz ? Istege bagli asiymis. Devlet karsilamiyor fiyati da 215 tl
Ben yaptırdım canım bugün bir doz. Tek dozuna 311 TL verdim. Bence vurulması gereken bir aşı. İleride rotavirus kaptiklarinda yoğun bakımda geçiren bebekler oluyor. İki doz bir aşı. İkinci dozunu 1.5 ay sonra vurulacak . Ağızdan alınan bir iğne zaten . Enjektörle ilacı ağzına sıkıyor

Back