• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haziran & Temmuz ayında doğum yapacak tüp bebek anneleri 🤰

Yok estağfirullah canım topik taşımaya gerek yok. Diğer topiklerde de aynı düşüncemi paylaşmıştım onlar Beni linç ettiler siz çok anlayışlı ve ince ruhlu davrandınız öncelikle bunun için teşekkür ediyorum. Bazıları görenlere umut olur demiş eğer öyle bir amaca hizmet edecekse tabiki de kalsın. Ümit önemli bu süreçte. Rabbim evlatlarınıza ve size sağlık mutluluk versin, isteyen herkese de hayırlı sağlıklı evlatlar versin ❤
Amin inşallah 🙏 çok şükür rabbim iki melek emanet etti bana hakkıyla yetiştirmeyi nasip etsin. Bu yolda emek veren herkese en kısa zamanda nasip etsin

Amin inşallah 🙏 çok şükür rabbim iki melek emanet etti bana hakkıyla yetiştirmeyi nasip etsin. Bu yolda emek veren herkese en kısa zamanda nasip etsin
Bana da doktorum tek embriyo mu çift embriyo mu istersin diye sordu yani kararı bana bıraktı şu aralar karar vermek için bilgi tecrübe topluyorum; )
İkiz gebelik zor mu peki, siz yaşamış biri olarak Nası bi süreç geçirdiniz hamileyken ?

Bana da doktorum tek embriyo mu çift embriyo mu istersin diye sordu yani kararı bana bıraktı şu aralar karar vermek için bilgi tecrübe topluyorum; )
İkiz gebelik zor mu peki, siz yaşamış biri olarak Nası bi süreç geçirdiniz hamileyken ?
Ben olsam önce tek denerdim daha önce denemediysen😅 hamileliğin ilk ve son zamanları zor geçiyor. İki bebeğe bakmak hem çok güzel hemde acayip zor. İkiz olmasa ben ikinci bebek yapmazmışım 😄

Aslında bakarsan bunu tamamen senin psikolojin belirliyor. Hamileliğim tekil gebelik yaşayan arkadaşlarla aynı gitti. Onlarla aynı zamanda ağırlaştım. Doğumum ve iyileşme sürecide kolaydı. Sadece tek bakıma cesaret edemiyorum. Yaşadığım şehirde memurum, hiç tanıdık yok. 6. Ayda evime gideceğim. Aslinda ilk iki ay zor 2.5 aylık bebeklerim gitsem bakarım artık ama korona vakaları zirve yapmış. Şubat gibi inşaAllah evime gideceğim.

Aslında bakarsan bunu tamamen senin psikolojin belirliyor. Hamileliğim tekil gebelik yaşayan arkadaşlarla aynı gitti. Onlarla aynı zamanda ağırlaştım. Doğumum ve iyileşme sürecide kolaydı. Sadece tek bakıma cesaret edemiyorum. Yaşadığım şehirde memurum, hiç tanıdık yok. 6. Ayda evime gideceğim. Aslinda ilk iki ay zor 2.5 aylık bebeklerim gitsem bakarım artık ama korona vakaları zirve yapmış. Şubat gibi inşaAllah evime gideceğim.
Yaa bizde 45 günlük olduk sanırım ve asla tek bakmaya cesaretim yok kolaylaşıyor mu büyüdükçe 😅 bizim sanki dahada zorlaştı bazen ikisi birden ağlıyor ne yapacağımı şaşırıyorum

Yaa bizde 45 günlük olduk sanırım ve asla tek bakmaya cesaretim yok kolaylaşıyor mu büyüdükçe 😅 bizim sanki dahada zorlaştı bazen ikisi birden ağlıyor ne yapacağımı şaşırıyorum
Benimkiler 26 günlük, annemle kayınvalidenin gözünün içine bakıyorum gitsinler diye 🤣 tek taşıdık, tek de bakarız 💪 yollayın gitsinler oh mis 😁

Bizdeki dw bundan ama canım ben 300 liraya almıştım 😒
Bende bundan kullanıyorum cokta memnunum ama 500 tl verilir mi bilemedim bende 300 e almıstım

Kızlar bir de şimdi 45 günlük olduk artık sling ya da kanguru almak istiyorum. Hangisini tavsiye edersiniz? Bir de kullanıp memnun kaldığınız ev tipi anakucağı tavsiyesi isteyeceğim. Bizim bebek arabamız Doona. Şimdilik onu katlayınca anakucağı pozisyonunda kullanıyoruz baya da sevdi aslında ama ben daha hafif ve pratik bir şey bakıyorum o yüzden tavsiyelerinizi rica ediyorum 😇
İlk 3 ay sling öneriyorlar.ikisini de alacak bütcem olsaydı slingle baslardım. Boroosh baby kanguru aldım. Ergonomık. Kanguruda önemli olan bacak arasını ve boyunun ayarlanabilir olması bu dediğim marka o şekildeydi onu tercih ettim memnunum. Malum virüsten dolayı bi yere gidemiyoruz ama bahcede takıp dolasıyorum uyku saatı hemen uyuyor zaten.

Kızlar ben 20 gün annemin yanında baska bir sehirde kaldım. Annenin yanında olması ınsana cok farklı bı guven verıyormus. Endişe etmiyordum hiç biliyordum ki benden bile iyi bakacak. İşim oldugunda bırakıp gidebiliyordum. 20 gün sonunda kendı evımıze geldık ufacık bebeyle 12 saat yolculuk yaptık. Kayınvalıdemle aynı bahcede yasıyoruz. Aksam oldu evde yanlız kaldık o kadar cok korktum ki ben şimdi ne yapıcam nasılbakıcam dıye oturdum ağladım 😂 anneme güveniyordum kafam rahattı gece alt degısmesı gerekse bile annem gelıp yapıyordu sabahları alıp bakıyordu ben yatıyordum rahattım orda. bebeğin sorumlulugunu almak cok agır gelmıstı nedense. Ama yavas yavas alısıyorsun birbirinize. Zor oldu gece yarım saatte bir saatte bir kalkmak, agladıgı zaman ne yapacagını bılememek... ama gecıyor anneler.. 45 günlükten sonra iyice toparlıyorlar. Uykuları uzuyor daha az kalkıyorlar en onemlısı sen bebegını tanıyorsun ve neden agladıgını anlayabılıyorsun. Ki zaten o sureden sonra gülmeler agu bugu demeler insana yaşam enerjisi katıyor. Bazen üzülüyorsun bazen sinirleniyor bazen de boyle sevgı doluyorsun. Bunların hepsi normal analık işte 🤷🏼‍♀️ Ama güzel şey analık zor ama cok guzel 💜💜💜 Rabbim olmayanlara nasip etsin inşallah 🌸🌸🌸

Dogumdan 3 hafta oncesi annem geldi yanima hala yanimda cok sansliyim 2 bebekle tek basina zor olacakti yine de kizlarim beni fazla yormadilar karni ac alti pis oldugu zaman agladilar sadece cok sukur gaz kabizlik vs yasamadik annemin yardimi bana cok iyi geldi yoruldugu zaman ona emanet edip uyuyordum 🤗 Yarin 2 aylik kontrol ve asi icin cok endiseliyim kizlar 😐

Dogumdan 3 hafta oncesi annem geldi yanima hala yanimda cok sansliyim 2 bebekle tek basina zor olacakti yine de kizlarim beni fazla yormadilar karni ac alti pis oldugu zaman agladilar sadece cok sukur gaz kabizlik vs yasamadik annemin yardimi bana cok iyi geldi yoruldugu zaman ona emanet edip uyuyordum 🤗 Yarin 2 aylik kontrol ve asi icin cok endiseliyim kizlar 😐
Benim de cuma gunu asilar ayni sekilde bende endiseliyim napcagimi bilmiyorum 😣

Yaa bende şükür çok şanslıyım Allah başımızdan eksik etmesin bebeklerime işe başladığımda da annem bakacak. İkinci anneleri gibi annem 47 yaşında çok genç zaten☺ bizimde çok çok zorlu olmadı ama uyanır uyanmaz çok ağlıyolar ikisi birden uyanık olup ağlarlarsa çok zorlanıyorum😅 sünnet bizim için atlatsak dediğimiz ilk şeydi şimdi de 2. Ay aşısı bizim kontrolde 25 inde 🤗

Bizdeki dw bundan ama canım ben 300 liraya almıştım 😒
300e aldım dediğin anakucağı 2 katı olmuş neredeyse😳 ah cağnım ülkem ah giderek venezuelaya benziyorsun 😔 ben babybjörn bakmıştım o da 1300-1500tl arasında ithal markalar çok feci pahalı. Özellikle ikiz alışverişi yapanlara Allah kolaylık versin ☺️

İlk 3 ay sling öneriyorlar.ikisini de alacak bütcem olsaydı slingle baslardım. Boroosh baby kanguru aldım. Ergonomık. Kanguruda önemli olan bacak arasını ve boyunun ayarlanabilir olması bu dediğim marka o şekildeydi onu tercih ettim memnunum. Malum virüsten dolayı bi yere gidemiyoruz ama bahcede takıp dolasıyorum uyku saatı hemen uyuyor zaten.
Canım şimdi 47günlüğüz sling için belki de geç kalmış olabilirim o halde. Eğer 3 aydan sonra çok kullanışlı olmayacaksa ben direk kanguru bakayım o zaman ☺️

Canım bizde pazartesi olduk 2. Ay aşımızı bende çok endişeliydim hemşirem ateşi olcaktr beklenen bı durum 38 geçerse ver dedi ateş düşürücü aşı vurulduğunda çok ağladı kuzum sol kol ve iki bacak rengi kaçtı resmen yavrumun sonra hemen sustu ama emziğini verince öylece kucağımda uyudu gün boyu sakindi sanırım sersemledi uykuluydu sadece canı yanıyordu sanırım arada uykuda mizildiyodu akşama kadar ateş olmadı hatta tam tersi buz gibiydi yüzü falan ama akşam çok huzursuz oldu ağladı ateşide yükselmeye başlayınca bı çay kaşığı calpol verdim hemen düşürdü rahatlattı sonra öylece uyudu tabi ben sabaha kadar yine çıkarmı diye uyuyamadım ama çıkmadı sabahta hiç biseycigi kalmamıştı ağrısı falan normale döndü

Yaa bende şükür çok şanslıyım Allah başımızdan eksik etmesin bebeklerime işe başladığımda da annem bakacak. İkinci anneleri gibi annem 47 yaşında çok genç zaten☺ bizimde çok çok zorlu olmadı ama uyanır uyanmaz çok ağlıyolar ikisi birden uyanık olup ağlarlarsa çok zorlanıyorum😅 sünnet bizim için atlatsak dediğimiz ilk şeydi şimdi de 2. Ay aşısı bizim kontrolde 25 inde 🤗
cok sanslisin cnm genc annen var sukur 💕 Bizim iki de bireber uyanip agliyordu geceler birisi daha fazla agladigi icin odama aldim yatagim yaninda kucuk bir besikle uyutyorum uyaninca hemen alip emziryorum, bu sekilde digeri kendi odasinda rahatca uyuyor simdilik boyle bir cozum bulduk . Bakalim ilerde daha uzun uyacak hald gelene kadar ayri odalarda olacak gibi 🤔 yoksa surekli bir birilerine uyandiryordu ilk ay daha kucuktu derin uyukularda ama artik biraz buyunce daha bilincli her sese uyaniyor gibiler

Canım bizde pazartesi olduk 2. Ay aşımızı bende çok endişeliydim hemşirem ateşi olcaktr beklenen bı durum 38 geçerse ver dedi ateş düşürücü aşı vurulduğunda çok ağladı kuzum sol kol ve iki bacak rengi kaçtı resmen yavrumun sonra hemen sustu ama emziğini verince öylece kucağımda uyudu gün boyu sakindi sanırım sersemledi uykuluydu sadece canı yanıyordu sanırım arada uykuda mizildiyodu akşama kadar ateş olmadı hatta tam tersi buz gibiydi yüzü falan ama akşam çok huzursuz oldu ağladı ateşide yükselmeye başlayınca bı çay kaşığı calpol verdim hemen düşürdü rahatlattı sonra öylece uyudu tabi ben sabaha kadar yine çıkarmı diye uyuyamadım ama çıkmadı sabahta hiç biseycigi kalmamıştı ağrısı falan normale döndü
Gecmis olsun cnm valla bir anda 3 asi yapmak neden boyle ki merak ettim bizim iki bebek beraber aglayacaklar yuregim dayanmiyor bende agliyorum genelde 😓 esim yarin sen girme disarda bekle dedi kendimi suclu hissedecem gibi igneden sonra sakinledirme bana kalir diye dusundum o yuzden kabul edecem. Calpol not aldim cnm cok sagol biraz olsun rahatladim.

Gecmis olsun cnm valla bir anda 3 asi yapmak neden boyle ki merak ettim bizim iki bebek beraber aglayacaklar yuregim dayanmiyor bende agliyorum genelde 😓 esim yarin sen girme disarda bekle dedi kendimi suclu hissedecem gibi igneden sonra sakinledirme bana kalir diye dusundum o yuzden kabul edecem. Calpol not aldim cnm cok sagol biraz olsun rahatladim.
Bizimkini bugün yaptılar. İlk defa gözünden yaş aktı benimkinin de ağlarken. Verem aşısı zordu diğerlerine çok Büyük tepki vermedi fazla. Akşama kadar sakindi gülüyodu ediyodu akşam bir çığlık kopardı bi daha da susmadı çok huzursuzdu. Ateşi yok şükür Zorla uyudu ama bakalım inşallah uyuyabilir.

300e aldım dediğin anakucağı 2 katı olmuş neredeyse😳 ah cağnım ülkem ah giderek venezuelaya benziyorsun 😔 ben babybjörn bakmıştım o da 1300-1500tl arasında ithal markalar çok feci pahalı. Özellikle ikiz alışverişi yapanlara Allah kolaylık versin ☺
Maalesef canım babybjörn bende baktım ama sonuçta bi kaç aya hareketlenecek ve kalmak istemeyecekler çok yüksek geldi fiyatı😅 bu ana kucağı çok kullanışlı sandalye falan oluyor ama 500 lira eder mi bilemedim.

cok sanslisin cnm genc annen var sukur 💕 Bizim iki de bireber uyanip agliyordu geceler birisi daha fazla agladigi icin odama aldim yatagim yaninda kucuk bir besikle uyutyorum uyaninca hemen alip emziryorum, bu sekilde digeri kendi odasinda rahatca uyuyor simdilik boyle bir cozum bulduk . Bakalim ilerde daha uzun uyacak hald gelene kadar ayri odalarda olacak gibi 🤔 yoksa surekli bir birilerine uyandiryordu ilk ay daha kucuktu derin uyukularda ama artik biraz buyunce daha bilincli her sese uyaniyor gibiler
Aslında derin uykuda bebekler bişey duymuyorlar ilk başta birinşn sesine diğeri uyanıyor diye ağlayanı odadan çıkardım. Bebeklerim beşiği benim odamda ağlayan ana kucağında annemle kalıyordu çocuk odasında. Sonra bir yazı okudum ikizlerde uyku ile ilgili ayırmamak gerekiyormuş bemimde içime sinmedi öyle hep birlikte yatıyoruz 😉

Back