- 20 Mayıs 2024
- 804
- 888
- 26
Kaç günün kaldı bataKızlar benim göğsümün çevresinde küçük pıtırcıklar var bu hamilelik belirtisi olabiliyormuş umutlanıyorum ama 2 gün önce negatif gördüm ve test yapmak istemiyorum inşallah gecikmem olur
Nerden baktın link at biz de bakalım ücretsiz miGeçen hafta astrolojik haritama bakmıştım bekliyodum aslında dhdjfnff
Nerden baktın link at biz de bakalım ücretsiz miyarın ya da sonraki gün olmam gerekiyor yarın sabah ateşimi ölçücem düşerse sonraki güne adet olurum kesin düşmezse test alırım 8inde yaparım inşallah düşmez
O geçen ay bende de vardı canımKızlar benim göğsümün çevresinde küçük pıtırcıklar var bu hamilelik belirtisi olabiliyormuş umutlanıyorum ama 2 gün önce negatif gördüm ve test yapmak istemiyorum inşallah gecikmem olur
Ya ben de doğum haritama baktırmıştım bu sene çocuk istemiyorsan ekstra korun çok doğurgan olduğun bir yıl demişti. Şubattan beri deniyoruzAyy inşallah senden de güzel haberi alırız
Kendim bakıyorum ben canım amatör olarak ilgileniyorum astrolojiyle
Bilgilerini yaz istersen aylık olarak bakim canım müsait olduğumdaYa ben de doğum haritama baktırmıştım bu sene çocuk istemiyorsan ekstra korun çok doğurgan olduğun bir yıl demişti. Şubattan beri deniyoruz
Hepimizi inşallahçok haklısınız ama anksiyete rahatsızlığım olduğu için herşeyn en kötüsünü düşünüyorum ah ah inşallah toparlayacağım güzel haberler vereceğim desteğinize teşekkür ederim rabbim sizide hayırlı haberlerle müjdelesin
çok teşekkür ederim canım benim ben de sabahtan beri bakınıp duruyorum yorumlamama göre morfoloji 0 olduğu için tüp bebek gibi duruyor ama oda az ihtimalle sanırımSPERM (SEMEN) ANALİZİ
1 yıl korunmasız ilişkiye rağmen gebelik olmayan çiftlerin %40 ında kadına ait nedenler, %40ında erkeğe ait nedenler, %10 unda her ikisine ait nedenler bulunmuştur. %10 çiftte herhangi bir problem tespit edilememiştir. Bu nedenle yapılacak testler içinde sperm analizi önemlidir.
Sperm örneğini erkekler mastürbasyonla verir. İdeal olan, analizin yapılacağı merkezde spermin verilmesidir. Örnek için geniş ağızlı, steril kap kullanılır. Çoğu merkezde bu işlem için özel odalar, erkekte cinsel uyarıyı sağlamak için dergi vs görseller hazırlanmıştır. Örneği vermekte zorlanan erkeklerin eşi de odaya alınabilir. Bu ortamda sperm veremeyen erkeklerin spermin toplandığı kabı alarak evde sperm vermesi de bir seçenektir. Evde toplanan spermler vücut ısısında, 30 dakikada analizin yapılacağı merkeze getirilmelidir.
Sperm (semen analizi) normal değeri
- Mastürbasyon sırasında kayganlaştırıcı madde, sabun kullanılmamalıdır.
- Analiz öncesi 2 – 5 gün cinsel perhiz önerilir.
- Kabın içine ve kapağın iç yüzüne, penis ve parmaklar değmemelidir.
- Meninin tamamı kabın içinde olmalıdır.
- Tek analiz yeterli olmayabilir. 4 – 8 hafta sonra tekrar etmek gerekli olabilir.
Referans Değerler
Volüm : 2 – 6 ml
Viskozite : –
Likefaksiyon süresi : < 60 dakida
Total sperm sayısı : > 40 milyon
Mililitrede sperm sayısı : > 20 milyon/ml
Hareket : > %50
Aglütinasyon : –
Lökosit : 1< milyon/ml
Morfoloji(kruger) : > %4
Canım bir Doktor'un sayfasından aldım
09 Mayıs 1994 canım doğum tarihim doğum yerim Bursa başka bir bilgiye ihtiyacın var mı? Valla çok teşekkür ederimBilgilerini yaz istersen aylık olarak bakim canım müsait olduğumda
Ay bursalı mısın kız ben de bursalıyım09 Mayıs 1994 canım doğum tarihim doğum yerim Bursa başka bir bilgiye ihtiyacın var mı? Valla çok teşekkür ederim
Yaaaaa hemşerimmmAy bursalı mısın kız ben de bursalıyım
Doktor'la görüşmeden belli olmaz canım hayırlısı olsun inşallah uğraştırmadan olur Allah'tan umut kesilmezçok teşekkür ederim canım benim ben de sabahtan beri bakınıp duruyorum yorumlamama göre morfoloji 0 olduğu için tüp bebek gibi duruyor ama oda az ihtimalle sanırım
Ben kent meydanına yakınım beşyol tarafında oturuyoruz sen nerdensinYaaaaa hemşerimmmevettt Bursalıyım canım Bursa’m ya çok özledimm neresinden Bursa nın
Çocukluğum beşyolda geçti Altınova daBen kent meydanına yakınım beşyol tarafında oturuyoruz sen nerdensin
İsim doğum saati ve şuan yaşadığın yer de gerekiyo canım09 Mayıs 1994 canım doğum tarihim doğum yerim Bursa başka bir bilgiye ihtiyacın var mı? Valla çok teşekkür ederim