Gebeliğe Hazırlık Haziran-Temmuz-Ağustos ayına hamile girmek isteyenler burada toplanalım...

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Benim de TSH ım 3,75 idi aslında onu ölçtürdüğümde henüz gebe değildim ve normal skalada standartlarda yer alıyordu ancak sonra kadın doğumcuma gösterdiğimde 2,5 altında olmasını istiyoruz gebelerde diyip bana tiroid ilacı başlatmıştı ben tabi o ilacı 10 gün kullanınca gidip aile hekimine kan verdim 1,45 e kadar düşmüştü.
Sendeki sorun neydi? Hipotiroidi miydi ?

laboquick iyi canım
hep onla hamile kaldım ben

sağol canım sana da çok geçmiş olsun
valla bişiy yapmadım 2006ydi karnımda ölen 2009 mayısta kızımı kucağıma aldım 9 ay sonunda korunmasız ilişki denemeleriyle oldu. bunda da 3 ay denedim olmuyor diye doktora gittim rezervler azalmış bu sonuçlarla direk tüp bebek deneyebiliriz dedi durum yok dedim iyi denemelere devam edin dedi.. bu da 9 ayın sonunda oldu. 21 marttı son adet tarihi bat 18 nisandı bat günü test yaptım burdaki arkadaşların ısrarıyla pozitifti. her şey yolundaydı kısmet işte olmayınca olmuyor. şimdi de 2 adet geçmesini bekleyim diyorum. her şeyin hayırlısı. rabbim uygun görürse 2.evladımız olur olmazsa da dediğin gibi canımız sağolsun. Allah çocuklarımıza sağlık sıhhat versin.

tamam canım sağolasın bakıyım ben de.

Benim hipertiroid şu an canım 7.haftada 0.004 çıktı belirtilerimde kötüydü çarpıntı titreme kg verme ama dr um ilk 3 ayda olabilir dedi geçiştirdi riskli odluüumu bildiği halde ve sonuç kalbi durdu. Endpktine gittim kürtajdan sonra iyi 10.hfya kadar durabilmiş dedi t3 t4 aşırı artmıştı .. şimdi hamile kalırsan yine düşük yaparsın yada düşük kg doüar erken doüum olur diyo dr, şu 10 gün sonra değere bakacak eğer düşerse biraz anca o zaman deneyin dicek ve başka dozda ilaç yazıcak

Sen demı bebegını kaybettın cnm nekadarlık

Tiroid bebeğin beyin gelişiminde çok önemli ve henüz bebekte olmadığı için de anneden alıyormuş e annede de eksik olunca alamayınca Zeka geriliğine sebep olabiliyormuş. T4 üm benim de sınırda hafif yüksek ancak diyetisyenim anlamlı değil demişti zaten bu hazırlık sürecinde tekrar kan verip değerlerimi gözden geçirmek en doğrusu olacak.

Aynen öyle canım hayırlısını diledim hep hayırlısı olsun napalım. Benim ilk gebeliğimdi.

Kızlar merhaba,

Pıhtılaşma testi yaptırmış mıydınız?
Benim Pıhtılaşma sonucum çıkmış ama anlamadım. Dr a da gönderdim ama akşama doğru cevaplar herhalde.

Canım bnde hissetmiştim.Eşime gidip verelim diye tutturmuştum beni işten gelip aldı ve biz koştur koştur gittik. Arabada giderkende bak emin misin üzülme sonra falan dedi. Ama ben inatla hissediyorum hamileyim demiştim. O ay klomen ve çatlatma iğnesi vurunmuştum. İğneyi vurulalı 7 gün olmuştu ve sonuç 10 çıkmıştı. Herkes iğnenin etkisi dedi. Dr umda aynı şekilde ama ben ısrarla diyorum ki hamileyim. Tabi idrar testindede bakıyorum en son çift çizgiyi net gördüm gecenin bi vakti kan vermeye gittik sonuç 22 çıktı. 2 günde 1 kan verdim giderek yükselmişti değerim.

İnş hamilesindir güzel haberlerini bekliyorum

Faktör 5 homozigot normal
Faktör 2 homozigot normal
MTHFR C677T homozigot normal

Kesinlkle baktır, bende titreme ve çarpıntı da vardı sınırın 4 5 katıydı deperlerim ini düşmüştür. Her ay gidicem gebe kalırsam da devam edicekmişim gitmeye

Tabi canım kısmet nasip işi, olacaksa zaten olur tüp bebek de garanti değil tüp den sonra çok hamile kalan var kendiliğinden çğnkğ kafa rahat oluyor.. rabbim bekletmesin hiçbirimizi, yeni acı değil yeni mutluluklar versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…