• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haziran bebişlere merhaba demek isteyenler

Arkadaşlar 1-2 saat önce test yaptım silikte olsa çift çizgi var ve adetime 5 gün var, çok heyecanlandım hayırlısı olsun inş.

Gözün aydın canım. Hamilesin silik çizgide pozitif demek.:CüvCüv:
ıstersen yarın kan testi yaptır için rahat etsin.
ılk anne adayımız sen oldun Maşallah:nazar:
Darısı başımıza. yerimseniben

Son düzenleme:
brc1769...........................2 Haziran
zehra_s...........................6 Haziran
tektanem.........................7 Haziran
fatima38..........................7 Haziran
my_little_cookies_wait......7 Haziran
forever_14.......................11 Haziran
Dinamiss........................18 Haziran
laubali.............................18-20 Haziran
ninik...............................19 Haziran
cicekcik..........................27 Haziran

Son düzenleme:
günaydın kızlarrrrrrrrrr,

fatima38 çok çok tebrik ederim inşallah bizde güzel haberler alırızzzzzzzzzzzz. reglin haziran olduğu bakımından haziran annesi sayılırsın yani burdaki amacımız haziranda kırmızı kart görüceklerin bebik kartı görmeleri yoksa ayrıntıları boşver vereliniortak

ay liste uğurlu geldi galiba kızlar hemencecik aldık ilk haberi kaydirigubbakcemile2

kızlar yumurtlama dönemi için farklı bir hesaplama yöntemi daha buldum delikafadulden

Nasıl uygulanır ?
1. Adet dönemlerinin uzunluğu en az 8 ay süreyle kaydedilmelidir.
2. En uzun dönemden 11 gün çıkartın
3. En kısa dönemden 18 gün çıkartın

Bir dönemin uzunluğu adet kanamasının ilk gününden bir sonraki adet döneminin ilk gününe kadar olan süredir.

ÖRNEK: En kısa adet dönemi 28 gün, en uzun dönemi 30 gün olan bir kadında;

en kısa dönem - 18 28 -18 = 10

en uzun dönem - 11 30 -11 = 19

gebe kalması açısından tehlikeli olan dönem adetin 10-19 günleri arasıdır.

Bu günleri hesaplamada aşağıdaki tablo kulanılabilir.
En kısa dönem gün sayısı(A) ılk tehlikeli gün(B) En uzun dönem gün sayısı(C) Son tehlikeli gün(D)
A B C D
21 3 21 10
22 4 22 11
23 5 23 12
24 6 24 13
25 7 25 14
26 8 26 15
27 9 27 16
28 10 28 17
29 11 29 18
30 12 30 19
31 13 31 20
32 14 32 21
33 15 33 22
34 16 34 23
35 17 35 24

Adet dönemlerinin uzunluğu çok değişkense ya da kişi düzensiz adet görüyorsa bu yöntem uygun değildir.
AYRICA BU SıTEDE BU YAZI DA VARDI

Bugüne kadar gebelik açısından riskli günler hakkında bildiğiniz herşeyi unutun çünkü Amerikan Ulusal Çevre Sağlığı Bilimleri Enstitüsünün yaptığı son araştırma kadınların sadece %30'unun gebe kalma potansiyeli taşıdıkları dönemin adet sikluslarının 10-17 günleri arasında olduğunu ortaya koydu.

Araştırmacılar üreme açısından kadınların adet sikluslarının her gününde hamilekalma potansiyeli taşıdığını buldular. Araştırmaya katılan kadınların hepsi fertilitenin en yüksek olduğu 25-35 yaş aralığında ve adet kanamaları düzenli olan kadınlardı. Şaşırtıcı olarak ergenlik dönemindeki ve menopoz sonrasındaki kadınlarda hamile kalma açısından riskli günlerin daha geniş bir aralığa yayıldığı görüldü ve bu günleri saptamanın daha zor olduğu saptandı.

British Medical Journal'da yayınlanan araştırmada 213 kadının 700 civarında adet siklusunda elde edilen veriler değerlendirildi. Buna göre adetler tamamen normal ve düzenli olsa dahi gebe kalma açısından riskli günleri saptamak mümkün olamayabiliyor.

Kadınların %2'sinde fertil dönem adet siklusunun 4. gününde başlarken %17'sinde ise yedinci gün başlıyor. Kadınların %70'inde gebe kalma potansiyeli 10. günden önce ortaya çıkıyor ya da 17.günden sonra da devam ediyor. Adetleri düzenli olan kadınların bile %1-6'sı adet kanamasından bir gün önce bile hamile kalabiliyorlar.
Kaynak:
Wilcox AJ, Dunson D, Baird DD. The timing of the "fertile window" in the menstrual cycle: day specific estimates from a prospective study. BMJ. 2000 Nov 18;321(7271):1259-62.

Doğum Kontrolü - Takvim Yöntemi-Dr.Alper Mumcu (www.mumcu.com) bu siteden alınmıştır.

günaydın forever cım,
yani aslında her daim hamile kalma durumu var o yüzden boş geçmemekte fayda var gibime geliyor kaydirigubbakcemile5

evet sanırsam öyle, olsun sevinsin yavrucaklarda bizler bebek bebek diye kafayı yerken onları da sevindirmiş oluruz fena mı kaydirigubbakcemile

birde ben preseed diye bir jel keşfettim ondan da kullanıcam bu ay yumurtlama zamanı. duydunmu hiç sperm dostuymuş

birde ben preseed diye bir jel keşfettim ondan da kullanıcam bu ay yumurtlama zamanı. duydunmu hiç sperm dostuymuş

duydum da bı kaç ay daha çalışalım olmazsa bizde almayı düşünüyoruz sen bı dene bakalım bi çok kişi kullandıkları ay hamiş kalmışopuyorumnanaktan

evet ya bende başka bir topikte vardı okudumda inşallaaahh banada iyi gelir canım bakim bana iyi gelirse zaten tavsiye ederim.
incir kürü yapıyorum aynı zamanda adaçayı içiyom arada tarçın çörekotu fındık pekmez bal karıştırdım ondan bi tatlı kaşığı yiyom. yani aklına ne gelirse şekerim:))))) üşüttüm iyicedelikafadulden

evet ya bende başka bir topikte vardı okudumda inşallaaahh banada iyi gelir canım bakim bana iyi gelirse zaten tavsiye ederim.
incir kürü yapıyorum aynı zamanda adaçayı içiyom arada tarçın çörekotu fındık pekmez bal karıştırdım ondan bi tatlı kaşığı yiyom. yani aklına ne gelirse şekerim:))))) üşüttüm iyicedelikafadulden

epey sey yapıyosun adaçayını yumurtalama zamanı bırak canım düşüğe neden oluyormuş
bende senın saydıklarını bıraz yaptım sıkılıverdım sonra hergun hergun şimid sadece eşimlemberaber keçiboynuzu pekmezi kullanıyoruz

evet forever cım adaçayını 3-4 gün kullanıcam zaten reglimin 3. günü bugün 6.gününden sonra içmem. düşüklere sebep olduğunu bende okumuştum. incir kürüne başladım ama kendimi de biliyorum sıkılgan biriyim fırlatıp atabilirim de. ama işte umut dünyası
eşimede fındıklı bal karışımı yaptım bi tatlı kaşığı ondan yediriyorum.
benim bi arkadaşım maydonoz suyu içerek hamile kalmış görümceleri falan hepsi maydonoz suyunu içmiş içtikleri ay kalmışlar ben bi kaç gün denemiştim geçen aylardan birinde ama midem acayip bulandı herşeyde içip yiyemiyorum. bırakmıştım valla bana ısrarla yap desede yapmıyorum :)))

fatima38..........................7 Haziran*(listemizin ilk hamişi)

fatima38..........................7 Haziran*(listemizin ilk hamişi)

sağol canım teşekkürler.

Kızlar, hepiniz inşallah beklediğiniz bebişlerinize kavuşursunuz. Onlar bu kadar heyecanla beklendiklerin bilseler hemencecik gelirler. Seneye bende burada ismimi görmek istiyorum ve saymak istiyorum inşallah regli günümü:))

çok çok mersi dejavu_one cım inşallah valla bebişler bir bilse gerçektende koşa koşa geliceklerde:)))
seneye de senin için sayarız tabi inşallah benim için hala sayıyor olmazsak hihoyyyt

Back