Gebeliğe Hazırlık Haziran Ayı Hamilelik Planlayanlar 🤰🏼🤱🏼

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kuzum karaciğer sorunu biri olarak ben de kürler den çok korkuyorum Bi aylık soğan suyu ve testere dişli aslan pençesi kullandım onda bile içim rahat değildi Bi daha da kullanmam Bi kür karaciğerim risk de çünkü çakşır ı da almıştım ama kullanmak dan vazgeçtim öğrenip. Folik asit olayında çok alınması bebeğin otizm olmasına sebep oluyor yazdılar o kadar korktum ki ama hala kullanıyorum

Kuzum ben de folik asiti değiştirip inofolic olan pahalı olanı aldım ama benimki zaten pko dan dolayı doktor önermişti o zaman gerek yok demiştim ama yumurtlamam sağlıksız olunca şimdi almaya karar verdim. Katılıyorum benim gibi karaciğer sorunu olan biri için kürler çok sakıncalı şifa bile olsa bana zararı olur

İnş canım bebişin seninledir dualarımız seninle mutlaka haber ver bizede

Canım söylediklerinin hepsi doğru fakat folik asit takviyelerinde şöyle bir durum var. Eskiden folik asit miktarı çok fazla olan folbiol yazılıyordu. Fakat yapılan bilimsel araştırmalara göre hamilelik için sadece 400mcg kullanılması gerektiği ortaya çıktı.
folbiolde 5000mcg var 10 katından daha fazla.
araştırmalara göre de bu kadar yüksek folik asit miktarı otizmle ilişkilendirilmiş. Ben eczanede çalışıyordum oradan biliyorum

Yani gündemi ve yeni çalışmaları takip edeb doktorlar artık folbiol önermiyor, zaten hamilelik için kullanılan folik asitlere bakınca 400mcg olduğu görülüyor.

Bende hamilelik düşündüğüm için folidoce ye başladım 2.kutudayım herhangi bir zararı yok kendimde sağlıkçı olduğum için kullanıyorum olası bi gebelikte bebegin omurga gelişimi için

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…