Haziran 2011'de Hamile Kalanlar, Mart 2012'de Anne Olacaklar, Beraber Paylaşalım..

Slm hanımlar,ayağıma kramp girmeye başladı ilerki aylarda normalmiş ama bende erken başladı sanırım.araştırdım soda iç diyolar deniyen duyan varmı,Bu arada maşallah kızım pek hareketli kendisini babasına hissettirdi müthiş bir duygu bu.....

CANım olmadı, ama okumuştum olabiliyomuş sanırım normal bişey bu, erken bitmez niye bitsin, sonuçta bebiş emdikçe gelen bişey bu.. boşuna endişe etme bence

kızlar hepınıze meraba yaaaa ben cok kılo aldım daha 5,5 ayımız falan ama 11 kılo aldım

63 le hamıle kaldım 74 kılo oldum aman allahımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

bu aralar ben de her gün tartının küsürlerinde bile olsa fark görüyorum.... çok fena sinir bozucu pufffffffff

magnezyum veriyolar canım, suya atıyosun karıştırıyosun içiyosun, bazılarında erken başlıyor dayanılmaz olursa doktoruna sor başlar belki magnezyuma..
sodanın buna iyi geldiğini duymamıştım hiç..

canım doğum günün kutlu olsun.bebeğinle, ailenle nice güzel yıllar yaşarsın inşallah

çok teşekkür ettim cnm amin inşallah..

kızlar hepınıze meraba yaaaa ben cok kılo aldım daha 5,5 ayımız falan ama 11 kılo aldım

63 le hamıle kaldım 74 kılo oldum aman allahımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Miyadına gelindiğinde anne adaylarının çoğu (aşırı yağlı ve karbonhidratlı yiyeceklerden uzak dursalar bile ) ekstradan ortalama 4.5 kilogramlık bir yağ deposu oluştururlar. Bu yağ deposunun var olma amacı doğanın sizin bebeğinizi doğum sonrasında oluşabilecek muhtemel bir kıtlık durumuna karşı koruma çabasıdır. Ne kadar düşük kalorili beslenseniz de bedeniniz bu yağ deposunu oluşturacaktır.
20. haftadan itibaren ise haftada ortalama 450 gram alacaksınız.Bu rakam her anne adayında farklı olabilir.

Tartıya çıktığınızda gördüğünüz rakamın önemli bir kısmı vücudunuzun sıvı tutma eğilimini yansıtmaktadır. Bazı anne adaylarında sıvı tutma eğilimi daha fazla olduğundan bu anne adayları beklediklerinden daha fazla kilo alırlar. Doğum sonrasında daha kolay verilen bu "kilolar" anne adaylarında kendini bu haftalarda bile, özellikle ayak bileklerinde ortaya çıkan şişlikler ("ödem") şeklinde gösterirler. Bu şişlikler özellikle akşama doğru artar ve ödem eğilimi olan anne adaylarında en belirgin özellik sabah-akşam tartısının çok belirgin farklılıklar göstermesidir. Böyle bir durum söz konusuysa doktorunuza durumu mutlaka iletin. Genellikle daha ileri haftalarda ortaya çıkan ödemler bazı durumlarda preeklampsi ("preeklampsi" telaffuz etmesi güç ancak her anne adayının sözlüğüne yerleştirmesi önemli bir kelimedir. Gebelikte tansiyon yükselmesi, idrarda protein kaybı ile seyreden bu tümüyle gebeliğe özgü normaldışı durum hakkında ilerleyen haftalarda daha çok bilgi sahibi olacaksınız) habercisi olabilmelerine karşın tansiyon ölçümünüz normal olduğu ve idrarınızda protein kaybı olmadığı sürece bunu tamamen bir "bünye meselesi" olarak kabul edebilirsiniz.

bnde aynı snin gibiyim cnm..ama bu yazıyı okuyunca rahatladım..çünkü sbhları daha az kilolu görüyorum kndimi aynda akşama doğru şişiyorum sanki..

bnde çok daha önceden başlamıştı hergün muz yedim şuan öle bi şikayetim yok Allaha şükür muzda magnezyum var ztn ilaç alana kdr doğal olrak karşılayabilirim diye düşünmüştüm işe de yaradı..

Kızlarr ben bugn ayrıntılı usg gırdım cok guzeldıı yavrumn dudaklrınııı o mnk boncuk burnunu gordum cdnıde aldm sonra tetnz ıcın saglk ocgna gttm bana dedılr ası yok dedım nasıl yok bıldıgn yok dedılr sonra cok sınrlendım bız sana haber verırız dedılr ne sacma yaa nasıl ası olmaz dr dedıkı okdr az sayıda ası sıprs edıolrkı nerye yetsn sımdıye coktan dıgr anlasmalrı yapıp asılrı almıs olmalrı lazımdı oyle yanı asımı olamadım cok gergnm hüüü

bnide bugn aradılar sağlık ocağından aşı olman grkiyo diye ama aşı yok sn kndn alcan dediler dedm peki reçeteye yazsanız öle alsam devlet karşılamıyo dediler..8-10 tl bişimiş eczanelerde satılıyomuş..neyse bz sipariş ettk pazt. salı gelmezse kndn alırsın dediler..ok dedm bnde bakalm çarş olcam inşallah..

kızlarrr,
xxxxdiye bi site var, sırf bebiş ürünleri satılıyor harika ben bayılıdm, bi göz atın..

bide lierac çatlak kremi 2 tanesi 80 tl çok uygun... ben tanesini 75 ten almıştım

Son düzenleyen: Moderatör:
kızlarrr,

xxxxxdiye bi site var, sırf bebiş ürünleri satılıyor harika ben bayılıdm, bi göz atın..

bide lierac çatlak kremi 2 tanesi 80 tl çok uygun... ben tanesini 75 ten almıştım

ben günlerdir hamile kıyafetlerine takmış durumdayım bi tane bebek eşyası bile bakmadım şimdiye kadar, kendimle ilgilenmekten sıra gelmedi:))

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de daha çok bişey alamadım ama nasıl özeniyorum anlatamam.İlçede olduğumdan alamıyorum merkeze gidince ilk işim oğluma bir sürü şey almak olacak.Artık kendimi hiiç düşünmüyorum valla,sadece ona alışveriş yapıcam bundan sonra:>

Arkadaşlar aynı zamanda en iyi bez hangisi,hangi çamaşır deterjanlarını,bebek şampuanlarını,yağlarını,biberonlarını kullanmamız gerekir?ben bunları araştırmaya çalışıyorum ama net bilgi edinemiyorum.Sizlerde etrafınızda olanlardan bilgi edinir ve paylaşırsanız iiolur.
Örneğin primanın 2 ürünü var.biri primacare diğeri uyu-oyna serisi.primacare daha ince ama bebişlerin poposunda jel kapsüllerini bulabiliyormuşsunuz.
Böyle bir meraka girdim son günlerde,herşeyin en iisi ve içime sinmesi lazım :>

Son düzenleme:
heyoooo.. çıtır tombul her çeşitten annişler..... nasılsınız :)) ben çok iyim :)) baba evinden sesleniorum :))) tatil yapıoyrum... bu ara çok sık girmessemde takipçinizim :))
yarın 4 boyutluya giricem ilk defa :)) çok heyecanlıyım... bu arada oğluşum henüz sert tepik atmadıysada baya baya hissetiriyor artık... karnımda günde 2 3 kere kıpırtıları hisediyorum :)) heyecanla sert tepik bekliyorum :))

bu arada aranızda ferplex kullanan varmı... çok tuhaf geldi böle şişe içinde onu içmek filan... aldım ama henüz başlamadım.. vede içerisinde 2 3 seferlik doktorun ne dediyse öle iç yazıyo ama bana doktor bişey demedi... ben bi kerede mi bitiricem bilemedim...

kızlar tetanoz aşısı için kaçıncı haftada gitmemiz gerkiyodu aile hekimine..

bernysita... öncelikle doğum günün kutlu olsun... darısı benim sert tepiklerin başına diyorum..

tetanoz aşısına gelince... beni doktor 28 kasımda çağırdı ... yani anlamadım limi 20. haftada filan gitmiş... ben 23. haftamın içinde olucam ilk aşımı...

yani sen geç kalmadın panik yapma :))

teşekkürler cnm.. mrk etme snde bikaç güne hissedersin iyice tepikleri..bnde hissedemiyorum hissedemiyorum derken birden biti kanlandı keratanın..hatta bu sbh elimi koydum karnıma resmen avucumun içinde hissettm tekmesini..git gide sertleşiyo tepkileri yavrujumunn..hissetmeye başlayınca her geçen gün daha çok sevdiğimin farkına vardım..
dün de sağlık ocağından aradılar ztn aşıya çağırdılar..bakalm hafta içi gitcem inşallah aşıyı bulurum eczanelerde..

Ah o tepikler...:>Harikalar doğrusu ben artık hissetmeyi bırakın uykumdan bile uanıyorum inanılmaz hareketliler.Hatta göbeğimin üstünden bile görünüyor hareketleri,bir ordan vuruyor bir burdan.:>Allahım çoook şükür bu günleri gösterdiğin için diye hergün dua ediyorum.Her gün daha yakınlaşıyoruz oğlumla,muhabbet sohbet dolu:>

tetenoz aşısı için sağlık ocağına gittimde ellerinde aşının olmadığını söylediler bu aşıyı başka nerde yaptırabilirim

merhabalar kızlar ben tetenoz aşıma doğumdan önce başlamıştım son aşımda doğumdan 3 ay sonra şimdi tekrardan vurulmasına gerek yokmuş,geçen sabah bende bacağıma giren krampla nasıl kalktığımı bilemedim yataktan halada ağrısını hissediyorum üstelikte hergün fındık ceviz ve badem mutlaka yiyiyorum

muz ye cnm muz..bn muz yediğimden beri kramp fln olmadı..hergün şart değil haftada 3 kere bile yesen yeter heralde..

selam arkdaşlar nasılsınız bizde sizin le sohbete geldik kızımla beraber.bizde martta kavuşucaz kızzımla.21.haftadayız şuanda.izmirde yaşıyoruz.karşıyakalıyım.24 yaşşındayım öğretmenim.şuanda bebiş için çalışmıyorum öyle işte

günaydın şekerler nasılsınız? ben 4 gün önce artık bebişimi hissetmeye başladım. inanılmaz güzel ir duyguymuş. gece uykumdan uyanarak hissettim önce algılayamadım. 1 oldu 2 oldu 3. de tamam dedim hemen eşimi uyandırdım o da korktu bir şey mi oldu diye yok dedim meleğimizi kıpırdamaya başladı dedim. o kadar mutlu oldu kiii :)) darısı hisswetmeyenlerin başına

GÜNAYDIN FISTIK ANNİŞLERRRRR

ne güzel herkes tekmeleri hissediyor artık, benimki de çok hareketlendi hatta bazen öyle bir geçiriyor ki dövercesine :))) çok güçlü oluşum diyorum ben de, valla canımı yakacak kadar sert tekmeleri oluyor ara sıra ama çoook güzel bir duyguuu

hoşgeldin canım aramıza sağ salim kucağına al inşallah prensesini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…