• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hazıra Dağ Dayanır mı 😼

Bunları bilmiyordum açıkçası mevzuata çok hakim değilim. Yarım gün olayı hala devam ediyorsa mantıklı geldi açıkçası söyledikleriniz. Yine de çalışmasını teklif edeceğim sanırım çünkü gözüm yemedi doğrusu burdaki yorumlardan sonra.

ben çoğunluğun aksine davranır ve düşünürüm genelde🤷
işe geri döndükten sonra toparladık çabucak. çünkü yine promosyona denk geldim:KK70:

bu iki ay yarım gün gidip tam maaş alma kalıcı bı uygulama.
bide ücretsiz izne istediğiniz kadar başlama bırakma yapabiliyosunuz. bir yıl sonra yıllık izin hakkı geliyo. bazı müdürler insiyatif alıyo. beş beş bölüyo. o zaman dört hafta izin kullanıp maaş alabilirsiniz yine

Eşinizi boşverin de 94 nasıl aldınız mesela anlatsanıza biraz :KK51: :KK48: (Şakasız sordum mesaj atılamadığı için buradan sormuş olayım :)

Ben sizin tasanızı anladım saygıyla da karşılıyorum. Fakat ayağı yere basmayan altı boş hedeflerden değil eşiniz belli ki. Ben sağlık çalışanıyım. Evlendiğim yıl bu iş bana göre değil deyip hukuk okumak için ders çalışmaya başladım. Tempolu bir ÖSS çalışma sürecim oldu. Zamanlama açısından makul bir zaman sayılmaz. Fakat insan kendini gerçekleştirmek isterken ve doğru zaman geldiğini hissetmişken onu durdurmak bana pek geçerli bir duraksama sebebi gibi görünmedi. Tamam sıkışacaksınız tamam zorlanacaksınız, yorulacaksınız, belki gerileceksiniz fakat mesleği bir insanın hayatı demek. Max bir yıllık bir kayıp ve yorgunluk benim açımdan kayıp ve yorgunluk değildir.
Sayısalci olduğum için matematikte zorlanmadim. Türkçe ise çok kitap okuduğum için bir şekilde yaptım. Genel kültür kısmı için ise açıkçası deli gibi çalıştım çünkü gerçekten hiçbir bilgim yoktu ama severek çalıştım. Çünkü tarih ve coğrafyadan çalışırken çok keyif aldım😁 günde 7-8 saat arasında, aynı zamanda ev işi, yemek vs derken bocalasam da haftasonlari dahi misafirliğe giderken kitapla gittim. Bir şekilde oldu yani imkansız değil 😂

Eşim boş hayal insanı değildir, hiçbir zaman da olmadı. Burda eşimin bu isteğine evde yatma olarak algıları bazıları ama bu beni üzer çünkü gerçekten amacı bu değil, asla olmadı. Sadece kendi hedefleri vardı ve çocuktan önce planladığimiz şeyler çocuk olunca birden yarıda kaldı vs 😁 açıkçası önümü göremiyorum ama hayırlısını diliyorum..

Merhaba kızlar. Umarım çok uzun bir yazı olmaz, olursa şimdiden kusura bakmayın, yorumlarınıza çok ihtiyacım var.

17 haftalık hamileyim, ilk çocuğum olacak inşallah. Bilenler bilir geçen yıl bir sene boyunca gecemi gündüzüme kattım ve 94 gibi bir puan aldım kpssden ve Allah izin verirse atanacagim. Bizim atamalarımız biraz farklı, belki bilenler bilir sadece merkezi değil sözleşmeli veya mülakatli alım da oluyor ve bir kurumdan haber bekliyoruz ve olumlu olacağını düşünüyoruz, 1 ay içinde başlayabilirim. Ben bu kuruma başvurduğumda çok yeni gebeydim ve bir şeylerin farkına varamadım açıkçası, şu an hamileliğim ilerledikçe sorular kafamda birikiyor. Bkz:

Gideceğimiz ilde bir tane bile tanıdığımız yok, ne uzak ne yakın. Biliyorsunuz devlet kurumlarında 4ay gibi bir süre doğum izni oluyor ve bebeği emanet edebileceğimiz birisi yok sonrasında . İlk zamanlar direk bakiciya veririm kafasındaydim ama şu an bebekle ilgili kitaplar okudukça bilirsiniz işte güvenli bağlanma vs vs bir sürü şey var ve 2,3 aylık bebeği bakiciya vermek gözümde çok farklı bir boyuta geldi. ( Lütfen bunu yapmış anneler beni linclemesin, elbette herkesin görüşü farklıdır)

İkinci durum ise eşim şu an özelde çalışıyor, konumu iyi fakat kendisi farklı bir sektöre yönelmeyi arzuluyor ve ayriyeten İngilizcesini geliştirmek istiyor. Bunun için de yalan yok şu an bile işten gelip her gün saatlerce çalışıyor ama işi iyi öğrenebilmesi için ( yazılım üzerine) epey vakit lazım yani işle birlikte yürümez bu çalışmalar. Eşim de bu benim ise başladığım zamanı kendine fırsat olarak görüyor ve o şehire taşınınca en azından 6-7 ay çalışmayip evde kendini geliştirmek istiyor. Ben doğum yaptıktan sonra da birkaç ay daha evde kendi çalışmalarına devam edecek ve sonrasında ne zaman is bulabileceği elbette kesin değil ve yazılım sektörüne yeni girmiş olacağı için pat diye çok yüksek meblağ ile baslayamayabilir.

Şimdi kızlar bunlar durumlar. Benim ise bunları düşündukce içim daralıyor. Eşim kendimizi bir süre döndüruruz ikimiz de çalışmasak bile diyor ama çok bi birikimimiz yok, hazıra dağ dayanmaz derler. Eşimin yaptığı bencillik mi sizce? Ona da hak veriyorum, başka hayatının hangi döneminde evde kalıp başka bir sektör için çalışabilir bilmiyorum. Su an yaş genç, fırsat varken yapayım diyor, dilimi geliştiririm diyor aynı zamanda. Ama ben ise annelik iç gudusuyle bebeğimi düşünüyorum. Çok ihtiyacı olursa, o çalışmaz ben çalışmazsam ne olacak diyorum. Ay uzun oldu, sabredip okuyanlara çok teşekkür ederim, yorumlarınızı bekliyorum 🌼
Puanınız yanmamalı, bence atanıp o şehre yerleşin ve ücretsiz izne ayrılın. Bu süreçte eşiniz kendi kişisel gelişiminden ziyade geçiminizi düşünmeli ve siz de bebeğinizle kalmalısınız. O yüzden eşiniz gideceğiniz şehirde iş aramalı ve çalışmalı. Şahsi fikrim bu yönde.

ben çoğunluğun aksine davranır ve düşünürüm genelde🤷
işe geri döndükten sonra toparladık çabucak. çünkü yine promosyona denk geldim:KK70:

bu iki ay yarım gün gidip tam maaş alma kalıcı bı uygulama.
bide ücretsiz izne istediğiniz kadar başlama bırakma yapabiliyosunuz. bir yıl sonra yıllık izin hakkı geliyo. bazı müdürler insiyatif alıyo. beş beş bölüyo. o zaman dört hafta izin kullanıp maaş alabilirsiniz yine
Gerçekten güzel uygulamalar varmış anneler için 😂 bunların hepsini ayrıntılı araştırıp bu konuyu planlamaya karar verdim. Bilgileriniz için çok sagolun gerçekten bu kolaylıkları hiç bilmiyordum 😁

Eşiniz bence masrafları gerçekçi bi şekilde hayal edemiyor
Davulun sesi uzaktan hoş gelir misali 😬

Hayalini tabi ki gerçekleştirsin ama gerçekten şu anda olması şart mıymış?
Biraz çocuklar gibi heyecana kapıldı gidiyor sanırım
Ben bu planını çok uzun vadeli devam ettireceğini sanmıyorum doğrusu
En azından masrafları gördükten sonra bi süre ara verir hayallerine 😬

Puanınız yanmamalı, bence atanıp o şehre yerleşin ve ücretsiz izne ayrılın. Bu süreçte eşiniz kendi kişisel gelişiminden ziyade geçiminizi düşünmeli ve siz de bebeğinizle kalmalısınız. O yüzden eşiniz gideceğiniz şehirde iş aramalı ve çalışmalı. Şahsi fikrim bu yönde.
Puanımı yakmak şu an düşündüğüm en son şey. Dediğiniz gibi planlıyorum, bir süre çalışıp sonra ücretsiz izne ayrılmak. Muhtemelen eşimin durumu da bahsettiğiniz gibi olacak..

Bende cocugumla vakit gecirmek icin isimi biraktim. Bunun neresi anormal benmi yorumunuzu yanlis algiliyorum
Calismak icin zaman yokla kk yorum yapmayi nasil bagladiniz gercektende pes siz yani
Şöyle söyleyeyim bence yorum yapmak ve konu takip etmek ciddi zaman harcatan bir olay. Yani çocuktan çalınan bir zaman. E bu zamanı çalışarak işi bırakmayarak değerlendirebiliriz. Eve gelince de sadece çocuğumuzla ilgileniriz.

Gerçekten güzel uygulamalar varmış anneler için 😂 bunların hepsini ayrıntılı araştırıp bu konuyu planlamaya karar verdim. Bilgileriniz için çok sagolun gerçekten bu kolaylıkları hiç bilmiyordum 😁

ama şeye da bı bakın ben 657 ye tabiyim, sözleşmeliler kesin olarak yararlaniyo mu emin degilim. iyice araştırın.

bazı kurumların b kadroları sozlesmelileri sosyal haklar olarak falan çok rahat oluyo. giyecek yardımı alan arkadaşım var mesela benim. 2014 de iki bin TL alıyordu şimdi kaç alıyo bilmiyorum.

eşiniz için önemliyse bı fırsat verin bence. biz arabamızı satmıştık. o para bitti, üstüne eksi 30 bine falan dayandık. ama ben işe başladıktan bı kaç ay sonra toparlayıp araba bile aldık:)

gerekirse kredi çekip hem harcayıp hem kredi taksitlerini çektiğim parayla ödeyecektim. çoğu insan benim gibi yapmaz. ama çocuk anne için özel bı durum olduğunu düşünüyorum. eşim de eşiniz gibi olsa kesinlikle eşimi desteklerim. tabi bebeğimi de kollayarak:)

Eşiniz bence masrafları gerçekçi bi şekilde hayal edemiyor
Davulun sesi uzaktan hoş gelir misali 😬

Hayalini tabi ki gerçekleştirsin ama gerçekten şu anda olması şart mıymış?
Biraz çocuklar gibi heyecana kapıldı gidiyor sanırım
Ben bu planını çok uzun vadeli devam ettireceğini sanmıyorum doğrusu
En azından masrafları gördükten sonra bi süre ara verir hayallerine 😬
Kesinlikle hayal edemiyor olacakları 😂 İlk çocuk ve gerçekten basit sanıyor. Muhtemelen doğduğunda, hatta doğumdan önce alışverişler başladığı an dank edecek ona da.

Evet biraz heves meselesi çünkü bunu aylardır düşünüyordu, bebekten önce de yani. Bebek olunca birden planları havada kalsın istemedim ben de ama güzel bir dille muhtemelen böyle gitmeyeceğini anlatmam gerekecek

Bence eşinizin madem böyle bir isteği var onu elinden alırsanız ikiniz de ah keşke dersiniz ileride, eğer gerçekten hedefi için çalışan biri ise bırakın istediği gibi yapsın.
Çocuk içinde anne, kayınvalide gibi biri bir süre yanınıza gelir hem bakıcı tutulur onlar yanında durur alışma sürecinde. Bir çok kişi o aylarda bakıcıya yada kreşe bırakıyor hiç merak etmeyin evet zor geliyor insana ama güvenilir birini bulunca alışıyorsunuz.
Kariyer hedefi için garantili , çalışmak istediğiniz bir işse hiç düşünmeyin her şey yolunu buluyor siz şimdiden yormayın kendinizi.
Ayrıca güvenli bağlanma sadece çocuğa 24 saat siz bakınca olmuyor içiniz rahat olsun, siz ihtiyaçlarını zamanında karşılayıp onu sevince her şey oluyor. Sadece gittiğiniz yerde evi tutarken iş yeirnize yakın tutmaya çalışın süt izni falan olacağı için gelip gitmeniz kolay olur, ve siz işe başlamadan 3 hafta kadar önce bakıcı işe başlasın ki bebek alışşın ona da.

ama şeye da bı bakın ben 657 ye tabiyim, sözleşmeliler kesin olarak yararlaniyo mu emin degilim. iyice araştırın.

bazı kurumların b kadroları sozlesmelileri sosyal haklar olarak falan çok rahat oluyo. giyecek yardımı alan arkadaşım var mesela benim. 2014 de iki bin TL alıyordu şimdi kaç alıyo bilmiyorum.

eşiniz için önemliyse bı fırsat verin bence. biz arabamızı satmıştık. o para bitti, üstüne eksi 30 bine falan dayandık. ama ben işe başladıktan bı kaç ay sonra toparlayıp araba bile aldık:)

gerekirse kredi çekip hem harcayıp hem kredi taksitlerini çektiğim parayla ödeyecektim. çoğu insan benim gibi yapmaz. ama çocuk anne için özel bı durum olduğunu düşünüyorum. eşim de eşiniz gibi olsa kesinlikle eşimi desteklerim. tabi bebeğimi de kollayarak:)
Sözleşmeli değilim, kadrolu olacağım. Sadece mülakatli girecegim demek istedim. Kadroluyum yani :)

Haklısınız yani bir şekilde ise başlasam maaşım fena olmayacak, toparlarız diye ümit ediyorum. Kesinlikle onu desteklemeyi şu an her şeyden çok istiyorum, çok büyük bir hayali ve hedefi diyebilirim. Benimki ilk çocuk, yeni işe başlama vs hepsinin birleşimi olunca açıkçası ona destek veremiyorum. :)

Puanımı yakmak şu an düşündüğüm en son şey. Dediğiniz gibi planlıyorum, bir süre çalışıp sonra ücretsiz izne ayrılmak. Muhtemelen eşimin durumu da bahsettiğiniz gibi olacak..
Ben de bebeğim 2 aylıkken atandım, 4 ay kadar çalıştım biraz birikim yapabilmek için ve bu süreçte annem baktı bebeğime. Sonrasında ücretsiz izne ayrıldım. Süt izni kullanıp erken çıkmama rağmen çok üzülüyordum vicdan azabı yaşıyordum para için çocuğumdan vazgeçmiş gibi.. Üstelik kendimden daha iyi bakan anneme emanet ettiğim halde. O yüzden sizin bırakabilmeniz çok zor.

Şöyle söyleyeyim bence yorum yapmak ve konu takip etmek ciddi zaman harcatan bir olay. Yani çocuktan çalınan bir zaman. E bu zamanı çalışarak işi bırakmayarak değerlendirebiliriz. Eve gelince de sadece çocuğumuzla ilgileniriz.
Ben mesela bebegimi emzirirken giriyorum
Uyuturken giriyorum
Bise diyimmi su pandemi suresinde kk girip sanki iki kisiyle oturmusum gibi hissediyorum
Bazen bebegim uyurken giriyorum
Yani bilemedim kimse sirf evde cocuk buyutumde kk yorum yaparim diye isi birakmaz diye dusunuyorum.
Cocuk buyutmek onla ugrasmak hayli zor, bide kk elimizden almayin'En Büyük KK

Bence eşinizin madem böyle bir isteği var onu elinden alırsanız ikiniz de ah keşke dersiniz ileride, eğer gerçekten hedefi için çalışan biri ise bırakın istediği gibi yapsın.
Çocuk içinde anne, kayınvalide gibi biri bir süre yanınıza gelir hem bakıcı tutulur onlar yanında durur alışma sürecinde. Bir çok kişi o aylarda bakıcıya yada kreşe bırakıyor hiç merak etmeyin evet zor geliyor insana ama güvenilir birini bulunca alışıyorsunuz.
Kariyer hedefi için garantili , çalışmak istediğiniz bir işse hiç düşünmeyin her şey yolunu buluyor siz şimdiden yormayın kendinizi.
Ayrıca güvenli bağlanma sadece çocuğa 24 saat siz bakınca olmuyor içiniz rahat olsun, siz ihtiyaçlarını zamanında karşılayıp onu sevince her şey oluyor. Sadece gittiğiniz yerde evi tutarken iş yeirnize yakın tutmaya çalışın süt izni falan olacağı için gelip gitmeniz kolay olur, ve siz işe başlamadan 3 hafta kadar önce bakıcı işe başlasın ki bebek alışşın ona da.
En çekindiğim konu bu. Ilerde pişman olur muyum onu desteklemedigim için, sonuçta bir hedef uğruna böyle yapacak. Ah bilemiyorum inanın kafam öyle karıştı ki :)

Annelerimiz çok büyük ihtimalle gelemeyecek, umarım düzgün bir bakıcı bulabiliriz..

Ben de aynı şeyden bahsediyorum, aileye bir bebek gelmesi onun için ne ifade ediyor bilmiyorum ama bu durumu çok basite indirgiyor kafasında. Yarı zamanlı çalışmak evet mantıklı ama gideceğimiz şehirde direk bu şekilde bir is bulabilmesi pat diye zor olur sanki. Ay bilemedim içim sıkıldı artık 😁
Kamuda 10 yaş altı çocuğu olan anneler idari izinle evdeler. Belki şansınıza uzar bu durum

Sözleşmeli değilim, kadrolu olacağım. Sadece mülakatli girecegim demek istedim. Kadroluyum yani :)

Haklısınız yani bir şekilde ise başlasam maaşım fena olmayacak, toparlarız diye ümit ediyorum. Kesinlikle onu desteklemeyi şu an her şeyden çok istiyorum, çok büyük bir hayali ve hedefi diyebilirim. Benimki ilk çocuk, yeni işe başlama vs hepsinin birleşimi olunca açıkçası ona destek veremiyorum. :)

ben de mülakatla girdim:) o bekleme stresi heyecanı falan çok acayipti:) inşallah girersiniz.

inanın bu bebisler hep böyle zamanlarda gelmeye karar veriyolar:D:D İnşallah gönlünüzce olsun herşey:)

Ben de bebeğim 2 aylıkken atandım, 4 ay kadar çalıştım biraz birikim yapabilmek için ve bu süreçte annem baktı bebeğime. Sonrasında ücretsiz izne ayrıldım. Süt izni kullanıp erken çıkmama rağmen çok üzülüyordum vicdan azabı yaşıyordum para için çocuğumdan vazgeçmiş gibi.. Üstelik kendimden daha iyi bakan anneme emanet ettiğim halde. O yüzden sizin bırakabilmeniz çok zor.
Vazgeçmiş olmak da çok acımasız bir düşünce kendimize karşı 😔 yani bir nevi onlar için yapacağız bunu ama kesinlikle zordur şimdiden tahmin edebiliyorum

ben de mülakatla girdim:) o bekleme stresi heyecanı falan çok acayipti:) inşallah girersiniz.

inanın bu bebisler hep böyle zamanlarda gelmeye karar veriyolar:D:D İnşallah gönlünüzce olsun herşey:)
Ya kesinlikle öyle 😂 inanın aylardır deniyoruz bebek için. O ay olması, sonra mulakatin iyi geçmesi vs.. Öyle hızlı gelişti ki biz de anlayamadık :)))
Çok teşekkür ederim, inşallah hepimizin gönlüne göre olur 🌼🌼

Eşiniz siz işteyken hem bebeğe bakıp hem de ders çalışabileceğini mi düşünüyor? Adam hayal dünyasında yaşıyor resmen. Ben olsam bebeğimi bırakmam. Bir sene izin hakkımı kullandım. Pandemide uzaktan eğitim olduğu için doğum iznimi bitirip tekrar okula başladım. Ben “borcu harcı yoksa” annenin bebeğini bırakıp çalışmaya başlamasını doğru bulmuyorum. Bebeğinizin o zamanları bir daha gelmeyecek, hepsini dolu dolu yaşamak varken ne gerek var? Eşiniz zamana yaysın dil meselesini, fırsat buldukça çalışsın. Çok aciliyeti yok gibi duruyor.

Back