• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hazıra Dağ Dayanır mı 😼

Hahah bu gidişle yıkanabilir bebek bezi alırım ben 🤣 ben çalışayım eşim de evde onlari yıkasın 😁
Daha bunun ıslak mendili var. Poposunu silmeye temiz içerikli bir mendil alsan bir tanesini 10 liraya alırsın o da bir hafta anca gider. Sadece bez değil ıslak mendil de ciddi masraf. Daha bunun burun tıkanıklığıma serum fizyolojik alması var, çünkü aspiratör yenidoğana önerilmez. Düzgün içerikli bir şampuan alsanız yüz lira da o en az. Hadı o uzun süre gider. Ama büyüdükçe masrafı da artacak. Ekgıdaua başlayacak organik yumurtası, organik labnesi var mesela. Sadece bebeğin beslenmesine de bir miktar harcanıyor.
Hastane kontrolleri var. Özele giderseniz 200 lira aylık kontrol. Devletin verdği d vitamininde zararlı içerik var, temiz içerik almal lazım. Onlar da 100 lira bandında bir iki ay anca kullanır. Görünmeyen masrafı çok özetle.

Ben şimdiye kadar hiç çalışmadım ama tamamen işi bırakmak gibi bir planım yok. Sadece bir süre bebekten ötürü mecburen ertelemek zorundayım.
Bu durumları düşünmenin tek nedeni de dediğim gibi onunkisi sırf gelecek için rahat olmak için bir hevesti ama galiba yarıda kalacak
Tamamıyle bırakmayın tabi ki ama hakkınız varsa ayrılıp izin kullanabilecekseniz bu izni kullanıp kullanmama özgürlüğünüzü elinizden kimse almamalı.
Belki erkenden baslarsınız Sartları belki öyle olur ama bu sadece siz in arzunuz baksın mecbur olmasın diyorum.
Benim çalışma sebebim bransımdan ötğrüydü. Öyle 1 yıl kopup baslayacagım bir işim yoktu benim. Şimdi yine dönerim ama olan oldu evdeyim vari azıcık büyüdün diye erteliyorum
Her durum farklıdır ama isteyen her kadının hakkı bebekle kalmak. Okuduk çalışıyoruz diye suc mu işledik.

Tamamıyle bırakmayın tabi ki ama hakkınız varsa ayrılıp izin kullanabilecekseniz bu izni kullanıp kullanmama özgürlüğünüzü elinizden kimse almamalı.
Belki erkenden baslarsınız Sartları belki öyle olur ama bu sadece siz in arzunuz baksın mecbur olmasın diyorum.
Benim çalışma sebebim bransımdan ötğrüydü. Öyle 1 yıl kopup baslayacagım bir işim yoktu benim. Şimdi yine dönerim ama olan oldu evdeyim vari azıcık büyüdün diye erteliyorum
Her durum farklıdır ama isteyen her kadının hakkı bebekle kalmak. Okuduk çalışıyoruz diye suc mu işledik.
Evet bu konuda haklısınız, bana ise başla diye bir diretmesi olsa çok sinirlenirim çünkü bebek bu yani, şu durumda ikimizden de önde gelmeli. Ücretsiz izni düşünüyorum ben kesinlikle. Bakalım inşallah her şey planladığımızdan daha da güzel gider🌼

Daha bunun ıslak mendili var. Poposunu silmeye temiz içerikli bir mendil alsan bir tanesini 10 liraya alırsın o da bir hafta anca gider. Sadece bez değil ıslak mendil de ciddi masraf. Daha bunun burun tıkanıklığıma serum fizyolojik alması var, çünkü aspiratör yenidoğana önerilmez. Düzgün içerikli bir şampuan alsanız yüz lira da o en az. Hadı o uzun süre gider. Ama büyüdükçe masrafı da artacak. Ekgıdaua başlayacak organik yumurtası, organik labnesi var mesela. Sadece bebeğin beslenmesine de bir miktar harcanıyor.
Hastane kontrolleri var. Özele giderseniz 200 lira aylık kontrol. Devletin verdği d vitamininde zararlı içerik var, temiz içerik almal lazım. Onlar da 100 lira bandında bir iki ay anca kullanır. Görünmeyen masrafı çok özetle.
Evet anlıyorum, çevremde yeni doğan olmadığı için ben bile bunları on göremedim gerçekten 😁 her şey uçmuş gidiyor.. Bebek sektörü de nasibini almış görünüyor.

ben memurum. benim ihtiyacım olmasına rağmen ücretsiz izni sonuna kadar kullandım. kartları patlattık resmen.

arkadaşımın eşi özelde çalışıyodu. maaşı asgari ücret olduğu için arkadaş işe devam etti eşi işten çıkıp baktı bebeğe. hala da eşi bakiyo.

eşiniz için bu bı firsatsa değerlendirsin.
ben esnegim böyle durumlarda. a kadro mu atama beklediğiniz yer.

ilk bebeğinize mi hamilesiniz, iki çocuğum var küçüğü 2 yaşında hiç öyle sürekli uyuyam bi bebem olmadı, hazır yemeği yiyemiyordum
Evet çevremdeki arkadaşlarımın bebelerini ne zaman sevmeye gitsem uyuyor oluyorlar taki anneleri yemeğe oturana kadar gece uyumuyorlar orası ayrı ama gündüz sürekli ben uyandırıp seviyodum çocukları 😂

ben memurum. benim ihtiyacım olmasına rağmen ücretsiz izni sonuna kadar kullandım. kartları patlattık resmen.

arkadaşımın eşi özelde çalışıyodu. maaşı asgari ücret olduğu için arkadaş işe devam etti eşi baktı bebeğe. hala da eşi bakiyo.

eşiniz için bu bı firsatsa değerlendirsin.
ben esnegim böyle durumlarda. a kadro mu atama beklediğiniz yer.
B kadro. Atamadan ziyade mulakat ile girecegim gibi görünüyor. Bizim de ihtiyacımız olacak muhtemelen ama ben de bebeğime bir süre bakmak istiyorum kesinlikle. Eşim bebeğe bakabilir mi bilmiyorum, kendisini hiç bebek bakarken görmedim açıkçası 😁

Evet anlıyorum, çevremde yeni doğan olmadığı için ben bile bunları on göremedim gerçekten 😁 her şey uçmuş gidiyor.. Bebek sektörü de nasibini almış görünüyor.
Benimki 4,5 yaşında. 4 sene önce 300e aldığımız mama sandalyesi şu an 1900 lira, bebek aranasınız 1200e aldım şu an 4 bin küsur lira. Her şey uçtu. Her şey. Gerçekfen iki işsiz hazırla büyütelim denecek bir durum değil.

Eşinizin farklı hayalleri yapmak istedikleri şeyler olabilir ama şimdiyi mi bulmuş vakit olarak?
Bebeğiniz olacak, siz 4 ay sonra ise başlayacaksınız, bakıcı olacak muhtemelen ve eşiniz bilinmez akşamın ufkunda kendinize geliştirecek 🥴
Çok aklı selim bir düşünce gelmedi bana açıkçası.
Sizin bebeğiniz bir süredir beklenen bir bebekti üstelik, plan program ona göre olmali.

Hayaller sürekli uyuyan bebek hayatlar bir yemek yiyecek zamanı bulamamak.
Benim çevredekiler mi hep uyuyor ya ben zorla uyandırıp seviyorum arkadaşlarımın çocuklarını tabi akşam yemeğe oturunca otomatik saati gibi bir ıngaaaa bağırtısı duyuyorum 😂

Evet çevremdeki arkadaşlarımın bebelerini ne zaman sevmeye gitsem uyuyor oluyorlar taki anneleri yemeğe oturana kadar gece uyumuyorlar orası ayrı ama gündüz sürekli ben uyandırıp seviyodum çocukları 😂
Acı haber, bebekler çok uyur ama sık sık uyanır. Yani 3 saat uyur 1 saat uyanık kalır 2 saat uyur gibi. Öyle kesintisiz uyumaz gece de gündüz de ilk iki sene uykusuzluk nedir anlıyor insan😁😁

Benimki 4,5 yaşında. 4 sene önce 300e aldığımız mama sandalyesi şu an 1900 lira, bebek aranasınız 1200e aldım şu an 4 bin küsur lira. Her şey uçtu. Her şey. Gerçekfen iki işsiz hazırla büyütelim denecek bir durum değil.
Evet evet çok haklısınız gerçekten. Eşimin is bulma değil, iyi bir is bulmasi gerekiyor galiba 😁 Kaldı ki insan kendi bebeği olunca bunu da almayım, bunu da yemeyiversin bile diyemeyecegi için mecburen her türlü bu masraflar olacaktır

Merhaba kızlar. Umarım çok uzun bir yazı olmaz, olursa şimdiden kusura bakmayın, yorumlarınıza çok ihtiyacım var.

17 haftalık hamileyim, ilk çocuğum olacak inşallah. Bilenler bilir geçen yıl bir sene boyunca gecemi gündüzüme kattım ve 94 gibi bir puan aldım kpssden ve Allah izin verirse atanacagim. Bizim atamalarımız biraz farklı, belki bilenler bilir sadece merkezi değil sözleşmeli veya mülakatli alım da oluyor ve bir kurumdan haber bekliyoruz ve olumlu olacağını düşünüyoruz, 1 ay içinde başlayabilirim. Ben bu kuruma başvurduğumda çok yeni gebeydim ve bir şeylerin farkına varamadım açıkçası, şu an hamileliğim ilerledikçe sorular kafamda birikiyor. Bkz:

Gideceğimiz ilde bir tane bile tanıdığımız yok, ne uzak ne yakın. Biliyorsunuz devlet kurumlarında 4ay gibi bir süre doğum izni oluyor ve bebeği emanet edebileceğimiz birisi yok sonrasında . İlk zamanlar direk bakiciya veririm kafasındaydim ama şu an bebekle ilgili kitaplar okudukça bilirsiniz işte güvenli bağlanma vs vs bir sürü şey var ve 2,3 aylık bebeği bakiciya vermek gözümde çok farklı bir boyuta geldi. ( Lütfen bunu yapmış anneler beni linclemesin, elbette herkesin görüşü farklıdır)

İkinci durum ise eşim şu an özelde çalışıyor, konumu iyi fakat kendisi farklı bir sektöre yönelmeyi arzuluyor ve ayriyeten İngilizcesini geliştirmek istiyor. Bunun için de yalan yok şu an bile işten gelip her gün saatlerce çalışıyor ama işi iyi öğrenebilmesi için ( yazılım üzerine) epey vakit lazım yani işle birlikte yürümez bu çalışmalar. Eşim de bu benim ise başladığım zamanı kendine fırsat olarak görüyor ve o şehire taşınınca en azından 6-7 ay çalışmayip evde kendini geliştirmek istiyor. Ben doğum yaptıktan sonra da birkaç ay daha evde kendi çalışmalarına devam edecek ve sonrasında ne zaman is bulabileceği elbette kesin değil ve yazılım sektörüne yeni girmiş olacağı için pat diye çok yüksek meblağ ile baslayamayabilir.

Şimdi kızlar bunlar durumlar. Benim ise bunları düşündukce içim daralıyor. Eşim kendimizi bir süre döndüruruz ikimiz de çalışmasak bile diyor ama çok bi birikimimiz yok, hazıra dağ dayanmaz derler. Eşimin yaptığı bencillik mi sizce? Ona da hak veriyorum, başka hayatının hangi döneminde evde kalıp başka bir sektör için çalışabilir bilmiyorum. Su an yaş genç, fırsat varken yapayım diyor, dilimi geliştiririm diyor aynı zamanda. Ama ben ise annelik iç gudusuyle bebeğimi düşünüyorum. Çok ihtiyacı olursa, o çalışmaz ben çalışmazsam ne olacak diyorum. Ay uzun oldu, sabredip okuyanlara çok teşekkür ederim, yorumlarınızı bekliyorum 🌼
Bi sure senin annen sonra kv baksa cocuga sizin evde? Hem senin puanina yazik olur hemde esiniz calismis olur. Bebek masrafli. Gecim zor

B kadro. Atamadan ziyade mulakat ile girecegim gibi görünüyor. Bizim de ihtiyacımız olacak muhtemelen ama ben de bebeğime bir süre bakmak istiyorum kesinlikle. Eşim bebeğe bakabilir mi bilmiyorum, kendisini hiç bebek bakarken görmedim açıkçası 😁

baştan konuşun. zaten doğum izni sonrası yarım gün tam maaş var. çoğu kişi bu durumda çalışıyo. sabahtan öğlene iki ay bakarsa sizin de iki ay daha uzar maaş:)
sonra üç saat süt izni oluyo. o zaman ister devam edin ister ücretsiz izne ayrılın.

kendini geliştirmek için bu bı firsatsa elinden geleni yapması gerekiyo.
mesela ben arandığımda promosyona denk gelmiştim. işe başlar başlamaz 2 3 bin TL ekstra yatmıştı:) eşiniz çalışmazsa eş yardımı ve çocuk parası alabiliyosunuz siz. hemen hemen 500 TL fark olur.

baştan konuşun. zaten doğum izni sonrası yarım gün tam maaş var. çoğu kişi bu durumda çalışıyo. sabahtan öğlene iki ay bakarsa sizin de iki ay daha uzar maaş:)
sonra üç saat süt izni oluyo. o zaman ister devam edin ister ücretsiz izne ayrılın.

kendini geliştirmek için bu bı firsatsa elinden geleni yapması gerekiyo.
mesela ben arandığımda promosyona denk gelmiştim. işe başlar başlamaz 2 3 bin TL ekstra yatmıştı:) eşiniz çalışmazsa eş yardımı ve çocuk parası alabiliyosunuz siz. hemen hemen 500 TL fark olur.
Bunları bilmiyordum açıkçası mevzuata çok hakim değilim. Yarım gün olayı hala devam ediyorsa mantıklı geldi açıkçası söyledikleriniz. Yine de çalışmasını teklif edeceğim sanırım çünkü gözüm yemedi doğrusu burdaki yorumlardan sonra.

Siz o şehre gittiğinizde zaten çalışmaya başlamış olacaksınız. Sonrası doğum izni. İzin bitince de eşiniz bence destek olabilir bakım konusunda. Evet tek maaşla ev geçimi kolay olmayabilir ama imkansız değil. O yüzden kendinizi bu kadar yormayın. İş imkanı her zaman gelmiyor. Ancak ikinizde sevdiğiniz istediğiniz şeyler için hep birlikte bir şekilde fedakarlık ede ede yolu bulacaksınız.

Annelerimizin bakma durumu hiç yok. Puanima yazık etmem zaten en kötü bakıcı tutar başlarım ne yapayım :)
sanki en dogrusuda o olacak. Ama ben olsaydim esimin evde oturmasina izin vermezdim. Herkesin istedikleri hayalleri var ama bazen de oldugun duruma gore yasayacaksin. Beraber calisin.
allah yardimcin olsun🌸

Siz o şehre gittiğinizde zaten çalışmaya başlamış olacaksınız. Sonrası doğum izni. İzin bitince de eşiniz bence destek olabilir bakım konusunda. Evet tek maaşla ev geçimi kolay olmayabilir ama imkansız değil. O yüzden kendinizi bu kadar yormayın. İş imkanı her zaman gelmiyor. Ancak ikinizde sevdiğiniz istediğiniz şeyler için hep birlikte bir şekilde fedakarlık ede ede yolu bulacaksınız.
Evet ben zaten gerçekten ona bu hakkı sunmayacak olmamdan ötürü kendimi kötü hissedip bu konuyu açtım. Bebek olacak diye tüm planlarını erteleyip, elindeki bu fırsatı alacak olmak beni de üzüyor. İnşallah yoluna girer bir şeyler, şimdiden stres de yapmak istemiyorum doğrusu

İnşallah atanırsınız. Çalışın çalışın her kadın çalışmalı. Ama siz atandıktan en azından 6 ay geçsin ki bakıcınıza alışın. Eşiniz işi o zaman bıraksın. Bu arada bebeği 3 aylıkken işe dönen çok kişi var endişelenmeyin. Burda çocuğu için işimi bırakan çok kadın var ama maşallah her konuya yorum yapıyorlar çalışacak zaman yok ama kadınlar kulübünde yorum yapacak çok zamanları var. O yüzden endişelenmeyin iyi bir bakıcı ile her iş yürür
Bende cocugumla vakit gecirmek icin isimi biraktim. Bunun neresi anormal benmi yorumunuzu yanlis algiliyorum
Calismak icin zaman yokla kk yorum yapmayi nasil bagladiniz gercektende pes siz yani

Eşinizi boşverin de 94 nasıl aldınız mesela anlatsanıza biraz :KK51: :KK48: (Şakasız sordum mesaj atılamadığı için buradan sormuş olayım :)

Ben sizin tasanızı anladım saygıyla da karşılıyorum. Fakat ayağı yere basmayan altı boş hedeflerden değil eşiniz belli ki. Ben sağlık çalışanıyım. Evlendiğim yıl bu iş bana göre değil deyip hukuk okumak için ders çalışmaya başladım. Tempolu bir ÖSS çalışma sürecim oldu. Zamanlama açısından makul bir zaman sayılmaz. Fakat insan kendini gerçekleştirmek isterken ve doğru zaman geldiğini hissetmişken onu durdurmak bana pek geçerli bir duraksama sebebi gibi görünmedi. Tamam sıkışacaksınız tamam zorlanacaksınız, yorulacaksınız, belki gerileceksiniz fakat mesleği bir insanın hayatı demek. Max bir yıllık bir kayıp ve yorgunluk benim açımdan kayıp ve yorgunluk değildir.

Back