• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hazıra Dağ Dayanır mı 😼

İnşallah atanırsınız. Çalışın çalışın her kadın çalışmalı. Ama siz atandıktan en azından 6 ay geçsin ki bakıcınıza alışın. Eşiniz işi o zaman bıraksın. Bu arada bebeği 3 aylıkken işe dönen çok kişi var endişelenmeyin. Burda çocuğu için işimi bırakan çok kadın var ama maşallah her konuya yorum yapıyorlar çalışacak zaman yok ama kadınlar kulübünde yorum yapacak çok zamanları var. O yüzden endişelenmeyin iyi bir bakıcı ile her iş yürür
Yorumunuz beni güldürdü 😁 Allahin izniyle zaten çalışacağım, aksini şu an düşünmüyorum. Bakıcı için çok dikkatli olmamız gerekiyor bunun farkındayım.. Eşimin işi bırakma durumu şu an zaten benim için de burdaki yorumlardan sonra askıda kaldı açıkçası :)

Şunu da ekleyeyim çocuk aşırı masrafli
Öyle bir maaşla kolay degil
Ciddi manada bez mama kıyafet oyuncak vs temel eşyalar bile aşırı masrafli
En çok da doktor masrafı insanın belini büküyor
Enflasyon ülkede aşırı yüksek.
Maaşla zam ters orantılı.
Haklısınız ilk bebek olunca bunları göremiyor şu an. Nolcak ki diyor bez, mama 😁 ama doğunca anlayacak..

Eşine ben doğum sonrası 1 yıl evdeyim net de.
Ona göre plan kursun
Doğum sonrası daha hassa olacaksın o dönem bunlarla mücadele etme
Planım o şekildeydi açıkçası. En az bir yıl ücretsiz izin düşünüyordum ve haklısınız kafamı bunlarla yormak da istemiyorum ne şimdi ne bebekten sonra.

Yorumunuz beni güldürdü 😁 Allahin izniyle zaten çalışacağım, aksini şu an düşünmüyorum. Bakıcı için çok dikkatli olmamız gerekiyor bunun farkındayım.. Eşimin işi bırakma durumu şu an zaten benim için de burdaki yorumlardan sonra askıda kaldı açıkçası :)

1 yıl kadar beklesin bence şu an maddi manevi doğru bir zaman değil sizler için

Haklısınız ilk bebek olunca bunları göremiyor şu an. Nolcak ki diyor bez, mama 😁 ama doğunca anlayacak..
Benim eşimde öyle idi ilk başta ne masrafi olur kafasindaydi
İnanirmisiniz doğum öncesi doğum sırası ve sonrası kontrolleri aşılar vs her ay iki maaşı tükettik.
Ve bebek karnıma düştüğü günden beri kendime bir parça bez almadim
Gıda ve bebek üzerine tüm harcamalar oldu.

İyi de bebek bu masrafı çok fazla. Hepsini geçtim acil sağlık durumunda ne yapacak? Çocuğun bir hastaneye gitmesi dünya para. Bezlerin tanesi en son kullandığımda 1,5tı şimdi 2,5 3 lira olmuştur. Günde 10 tane kullanır en az sadece poposunun bezi günlük 30 aylık 900 lira. Daha mama takviyesi gibi şeyleri saymıyorum. Durmuş durmuş bebek yaptığı zamanı mı bulmuş.

Planım o şekildeydi açıkçası. En az bir yıl ücretsiz izin düşünüyordum ve haklısınız kafamı bunlarla yormak da istemiyorum ne şimdi ne bebekten sonra.
Her kadının en doğal hakkı bebegine bakmak. Ben ilk iki çocukta derhal işe basladı. Part time Dı cok az ayrı kalıyordum ama sonucta ayrılmak ayrılmaktır cok yıprandım. Üçüncü de eeeh dedim istifa ettim. Bana ne esim gecindirsin evi bu kadar idare ettim. Bundan ayyrılmayacahım dedim.
Erkekler ev gexindirmeyi full üstüne almalı. Kadından gelene tamah etmemeli. Dediğim gibi ben işe dönmeyeceğim de. Planını böyle yapsın

1 yıl kadar beklesin bence şu an maddi manevi doğru bir zaman değil sizler için
Haklısınız, ona da bunu teklif edip konuşacağım yarın. Ben sirf onun adına bu hakkını elinden almak istemiyordum, aylardır o çalıştı ben yedim. Birkaç ay ben çalışsam ne olacak ki dedim ama zamanla işte.. Minicik bir bebek olacak inşallah 🌼 Bakalım zaman gösterecek, inşallah her şey güzel gider :)

İyi de bebek bu masrafı çok fazla. Hepsini geçtim acil sağlık durumunda ne yapacak? Çocuğun bir hastaneye gitmesi dünya para. Bezlerin tanesi en son kullandığımda 1,5tı şimdi 2,5 3 lira olmuştur. Günde 10 tane kullanır en az sadece poposunun bezi günlük 30 aylık 900 lira. Daha mama takviyesi gibi şeyleri saymıyorum. Durmuş durmuş bebek yaptığı zamanı mı bulmuş.
Yok ya.
Tanesi 1 küsür. Yani aylık 300 falan tutuyor bezi.

Bu kafada bakınca kesinlikle haklısınız, diyorum ya ilk bebek olunca masrafın farkında bile değil 😂 belki de o çalışmaya başlasa dahi maaş yetmeyecek ve belli ben ücretsiz izin dahi alamadan çalışmaya başlayacağım.

Yok ya.
Tanesi 1 küsür. Yani aylık 300 falan tutuyor bezi.
Hangi marka ki o? Ben pampers premium care kullandığımda 2-3 sene önce adetine 2 tl ödedim. 6 noda bıraktık. 6 no molfix külot bez 1,5 lira 2 lira bandındaydı. Ki numara büyüdükçe fiyat da artar

Her kadının en doğal hakkı bebegine bakmak. Ben ilk iki çocukta derhal işe basladı. Part time Dı cok az ayrı kalıyordum ama sonucta ayrılmak ayrılmaktır cok yıprandım. Üçüncü de eeeh dedim istifa ettim. Bana ne esim gecindirsin evi bu kadar idare ettim. Bundan ayyrılmayacahım dedim.
Erkekler ev gexindirmeyi full üstüne almalı. Kadından gelene tamah etmemeli. Dediğim gibi ben işe dönmeyeceğim de. Planını böyle yapsın
Ben şimdiye kadar hiç çalışmadım ama tamamen işi bırakmak gibi bir planım yok. Sadece bir süre bebekten ötürü mecburen ertelemek zorundayım.
Bu durumları düşünmenin tek nedeni de dediğim gibi onunkisi sırf gelecek için rahat olmak için bir hevesti ama galiba yarıda kalacak

Hangi marka ki o? Ben pampers premium care kullandığımda 2-3 sene önce adetine 2 tl ödedim. 6 noda bıraktık. 6 no molfix külot bez 1,5 lira 2 lira bandındaydı. Ki numara büyüdükçe fiyat da artar
Hahah bu gidişle yıkanabilir bebek bezi alırım ben 🤣 ben çalışayım eşim de evde onlari yıkasın 😁

Merhaba kızlar. Umarım çok uzun bir yazı olmaz, olursa şimdiden kusura bakmayın, yorumlarınıza çok ihtiyacım var.

17 haftalık hamileyim, ilk çocuğum olacak inşallah. Bilenler bilir geçen yıl bir sene boyunca gecemi gündüzüme kattım ve 94 gibi bir puan aldım kpssden ve Allah izin verirse atanacagim. Bizim atamalarımız biraz farklı, belki bilenler bilir sadece merkezi değil sözleşmeli veya mülakatli alım da oluyor ve bir kurumdan haber bekliyoruz ve olumlu olacağını düşünüyoruz, 1 ay içinde başlayabilirim. Ben bu kuruma başvurduğumda çok yeni gebeydim ve bir şeylerin farkına varamadım açıkçası, şu an hamileliğim ilerledikçe sorular kafamda birikiyor. Bkz:

Gideceğimiz ilde bir tane bile tanıdığımız yok, ne uzak ne yakın. Biliyorsunuz devlet kurumlarında 4ay gibi bir süre doğum izni oluyor ve bebeği emanet edebileceğimiz birisi yok sonrasında . İlk zamanlar direk bakiciya veririm kafasındaydim ama şu an bebekle ilgili kitaplar okudukça bilirsiniz işte güvenli bağlanma vs vs bir sürü şey var ve 2,3 aylık bebeği bakiciya vermek gözümde çok farklı bir boyuta geldi. ( Lütfen bunu yapmış anneler beni linclemesin, elbette herkesin görüşü farklıdır)

İkinci durum ise eşim şu an özelde çalışıyor, konumu iyi fakat kendisi farklı bir sektöre yönelmeyi arzuluyor ve ayriyeten İngilizcesini geliştirmek istiyor. Bunun için de yalan yok şu an bile işten gelip her gün saatlerce çalışıyor ama işi iyi öğrenebilmesi için ( yazılım üzerine) epey vakit lazım yani işle birlikte yürümez bu çalışmalar. Eşim de bu benim ise başladığım zamanı kendine fırsat olarak görüyor ve o şehire taşınınca en azından 6-7 ay çalışmayip evde kendini geliştirmek istiyor. Ben doğum yaptıktan sonra da birkaç ay daha evde kendi çalışmalarına devam edecek ve sonrasında ne zaman is bulabileceği elbette kesin değil ve yazılım sektörüne yeni girmiş olacağı için pat diye çok yüksek meblağ ile baslayamayabilir.

Şimdi kızlar bunlar durumlar. Benim ise bunları düşündukce içim daralıyor. Eşim kendimizi bir süre döndüruruz ikimiz de çalışmasak bile diyor ama çok bi birikimimiz yok, hazıra dağ dayanmaz derler. Eşimin yaptığı bencillik mi sizce? Ona da hak veriyorum, başka hayatının hangi döneminde evde kalıp başka bir sektör için çalışabilir bilmiyorum. Su an yaş genç, fırsat varken yapayım diyor, dilimi geliştiririm diyor aynı zamanda. Ama ben ise annelik iç gudusuyle bebeğimi düşünüyorum. Çok ihtiyacı olursa, o çalışmaz ben çalışmazsam ne olacak diyorum. Ay uzun oldu, sabredip okuyanlara çok teşekkür ederim, yorumlarınızı bekliyorum 🌼
Bence eşiniz evde kalma durumunu erteleyebilir, bu arada 94 puan süper tebrik ederim sizi 😊

Ve bazı bebekler anne sütü emmiyor yada doymuyor mama bir kutu 100 lira
Haftada bitiyor.
Hepsini geç ki bence geçme😂
Hastane ilaçlar damlalar aşılar hepsi uçmuş gidiyor
Çok çok haklısınız ne diyeyim bilemedim, eşime diyorum ama galiba ben bile basite almışım bu masraf işini😂 bebeğim emsin diye dua edeceğim 😁

Back