• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hazıra Dağ Dayanır mı 😼

Zamanlaması yanlış olmuş. Hazıra dağ dayanmıyor gerçekten. Bir de bebek varken. Eşin senin şu durumu göz önüne alarak hareket etmeli strese sokmamali şimdi seni. Başka bir yol bulamaz misiniz

Eşinizin farklı hayalleri yapmak istedikleri şeyler olabilir ama şimdiyi mi bulmuş vakit olarak?
Bebeğiniz olacak, siz 4 ay sonra ise başlayacaksınız, bakıcı olacak muhtemelen ve eşiniz bilinmez akşamın ufkunda kendinize geliştirecek 🥴
Çok aklı selim bir düşünce gelmedi bana açıkçası.
Haklısınız bu konudaki en büyük sorun zaten zamanlama. Bebek olmadan önce de eşimin bu fikri vardı ve o zamanlar olumlu bakıyordum ben ve bu konuda onu baya yureklendirmistim. Çocuk olunca şimdi her şey farklı bir boyuta döndü.

Açıkçası evde kalıp bu sektöre aylarını vermedikçe bir yerlere gelemez, işle birlikte yürümüyor aylardır deniyor.. Sıkışıp kaldım, o çok rahat ama ben sıkıştım.

Zamanlaması yanlış olmuş. Hazıra dağ dayanmıyor gerçekten. Bir de bebek varken. Eşin senin şu durumu göz önüne alarak hareket etmeli strese sokmamali şimdi seni. Başka bir yol bulamaz misiniz
Haklısınız, bu halde bunun stresini yaşamak istemiyorum esasında. Bu bir dayatma değil sadece şu an fikir aşamasında, hayır istemiyorum desem bir şekilde is arayışına girecektir. Ama ilerde çok istediği o sektör için hiç zamanı olmazsa ( işle birlikte gitmiyor gerçekten) o zaman ben kendimi kötü hisseder miyim ona bu şansı tanımadığım için diye düşünüyorum..

Bunu düşünmedim değil yalan yok ama eşim 2, 3 aylık bebeğe bakabilir mi inanın bilemiyorum.. Güvensizlik değil aslında evet bakar ama yönelmek istediği sektör yoğun bir çalışma istiyor. Zaten bunun için online bir eğitim alacak ve günde aralıksız saatlerce orayla eş zamanlı çalışacak. Bebeğim arada kaynar gider valla 🙄😁
Alanınız ne acaba? Kaç yıl sonra atandınız? 94 de çok iyi bir puan.

Valla herşey zamanında idare ediliyor öyle maç devam ederken hayat için para gerekirken takım değiştirilmez , ben olsam eşime öfkelenirdim. Bi de yeni doğum yapmışım o hormonlarla neler yapardım Allahım sen koru 😁
Zaten ilerisi öyle olur gibime geliyor. 🥴

Haklısınız, bu halde bunun stresini yaşamak istemiyorum esasında. Bu bir dayatma değil sadece şu an fikir aşamasında, hayır istemiyorum desem bir şekilde is arayışına girecektir. Ama ilerde çok istediği o sektör için hiç zamanı olmazsa ( işle birlikte gitmiyor gerçekten) o zaman ben kendimi kötü hisseder miyim ona bu şansı tanımadığım için diye düşünüyorum..
Artık ikinizden de önce gelecek bir bebeğiniz olacak. Her duruma karşı hazırlıklı olmanız gerekiyor ve birikmiş de olmasa gerekiyor. Bir insan çok istediği bir şeye ulaşmak için elinden geleni yapar. Her şartta. Eşiniz de yapabilir bence. 6 ay değil bir sene de gelistirsn kendini. Sizin ateşten uzak olmanız lazım bebek hisseder

Merhaba kızlar. Umarım çok uzun bir yazı olmaz, olursa şimdiden kusura bakmayın, yorumlarınıza çok ihtiyacım var.

17 haftalık hamileyim, ilk çocuğum olacak inşallah. Bilenler bilir geçen yıl bir sene boyunca gecemi gündüzüme kattım ve 94 gibi bir puan aldım kpssden ve Allah izin verirse atanacagim. Bizim atamalarımız biraz farklı, belki bilenler bilir sadece merkezi değil sözleşmeli veya mülakatli alım da oluyor ve bir kurumdan haber bekliyoruz ve olumlu olacağını düşünüyoruz, 1 ay içinde başlayabilirim. Ben bu kuruma başvurduğumda çok yeni gebeydim ve bir şeylerin farkına varamadım açıkçası, şu an hamileliğim ilerledikçe sorular kafamda birikiyor. Bkz:

Gideceğimiz ilde bir tane bile tanıdığımız yok, ne uzak ne yakın. Biliyorsunuz devlet kurumlarında 4ay gibi bir süre doğum izni oluyor ve bebeği emanet edebileceğimiz birisi yok sonrasında . İlk zamanlar direk bakiciya veririm kafasındaydim ama şu an bebekle ilgili kitaplar okudukça bilirsiniz işte güvenli bağlanma vs vs bir sürü şey var ve 2,3 aylık bebeği bakiciya vermek gözümde çok farklı bir boyuta geldi. ( Lütfen bunu yapmış anneler beni linclemesin, elbette herkesin görüşü farklıdır)

İkinci durum ise eşim şu an özelde çalışıyor, konumu iyi fakat kendisi farklı bir sektöre yönelmeyi arzuluyor ve ayriyeten İngilizcesini geliştirmek istiyor. Bunun için de yalan yok şu an bile işten gelip her gün saatlerce çalışıyor ama işi iyi öğrenebilmesi için ( yazılım üzerine) epey vakit lazım yani işle birlikte yürümez bu çalışmalar. Eşim de bu benim ise başladığım zamanı kendine fırsat olarak görüyor ve o şehire taşınınca en azından 6-7 ay çalışmayip evde kendini geliştirmek istiyor. Ben doğum yaptıktan sonra da birkaç ay daha evde kendi çalışmalarına devam edecek ve sonrasında ne zaman is bulabileceği elbette kesin değil ve yazılım sektörüne yeni girmiş olacağı için pat diye çok yüksek meblağ ile baslayamayabilir.

Şimdi kızlar bunlar durumlar. Benim ise bunları düşündukce içim daralıyor. Eşim kendimizi bir süre döndüruruz ikimiz de çalışmasak bile diyor ama çok bi birikimimiz yok, hazıra dağ dayanmaz derler. Eşimin yaptığı bencillik mi sizce? Ona da hak veriyorum, başka hayatının hangi döneminde evde kalıp başka bir sektör için çalışabilir bilmiyorum. Su an yaş genç, fırsat varken yapayım diyor, dilimi geliştiririm diyor aynı zamanda. Ama ben ise annelik iç gudusuyle bebeğimi düşünüyorum. Çok ihtiyacı olursa, o çalışmaz ben çalışmazsam ne olacak diyorum. Ay uzun oldu, sabredip okuyanlara çok teşekkür ederim, yorumlarınızı bekliyorum 🌼
Bence esinizin yeni bir sektore atilim yapmasi icin uygun bir zaman degil.Ustelik tarifi ongurulemeyen durumlarda olabilir.Yani her sey planlar dahilinde vukuu bulmayabilir.Birikiminiz ongurulerinizden cok daha erken bir bicimde tukenebilir.Bu nedenle Suan icin iyi bir konumdan ayrilmak,baska bir sektor icin sifirdan cabalamak pek anlamli degil.Duzeniniz oturur,sonrasinda pek tabi deniyebilir ama ben suan risk diyorum.Ki bebek var.Ben beklemesini soylerdim.Nitekim konumu iyiyse yukselebilecekken neden sifirdan baslayarak zaman harcasin ki..İisnden memnun degildir.Gidip gelmek zor geliyordur,hatta nefret ediyordur kabul ederim Sifirdan baslayip o merdivenleri tekrardan cikmak mevcut isindeki zamanini ve tecrubesini bosa harcamak gibi olur.Tabi sektorler arasinda bir benzerlik varsa ona sozum yok.Buradaki bilgi birikimi orada da fayda saliyacaksa,yukselmesini hizlandiracaksa dusunulebilir.

Ben maddi yonune yorum yapamicam, Turkiyede yasayan bacilarim yaparlar.

Ama annelik konusunda yapicam.
Ilk kizimi kucuk yasta krese biraktim cok zorlandim, hep icimde bi pismanliklar oldu ama mecburdum.

Ayrilmistim evi gecindirmem gerekti.
Simdi ikinci bebegim dogdu, 10aylik suan. Calismiyorum, hamileyken birakmak zorunda kaldim.

Istesem donerim ama bebegime kendim bakmayi tercih ediyorum.
Yani her anini yasamak gormek istiyorum. Bazen zorlaniyorum sikayet etmeye basliyorum, ozamanda hadi git krese birak yiyosa diyip oturuyorum totosumun ustune 😂

Artık ikinizden de önce gelecek bir bebeğiniz olacak. Her duruma karşı hazırlıklı olmanız gerekiyor ve birikmiş de olmasa gerekiyor. Bir insan çok istediği bir şeye ulaşmak için elinden geleni yapar. Her şartta. Eşiniz de yapabilir bence. 6 ay değil bir sene de gelistirsn kendini. Sizin ateşten uzak olmanız lazım bebek hisseder
Muhakkak hissediyordur zaten, eşime bunu nasıl açıklayacağımi düşünüyorum çünkü gerçekten çok büyük bir hevesle o günler için gün sayıyor 🥴

ben cocuk bakimi konusunda falan fikir veremem maalesef ama esinizin simdiki isi ne? mesela bilgisayar muhendisi ama teknik alanda calisiyor yazilima mi yonelmek istiyor? kendini gelistirmek icin ne yapacak yazilimda?

O bebeğe illa bakıcı bakacak bu bir gerçek
Sonuçta çalışan kadınsiniz
Dört ay izniniz var biraz da ya anneniz ya kayınvalide biz gelebilir enazindan yürüme zamanına kadar sonra yine bakıcı dusunebilirsiniz
Ben şuan uzaktan eğitim oldugu için evden bakıyorum seneye Eylül'de 10 aylık olacak mecburen bakıcı lazim
Bence iyi bakıcı araştırmaya başlayın.

Bence esinizin yeni bir sektore atilim yapmasi icin uygun bir zaman degil.Ustelik tarifi ongurulemeyen durumlarda olabilir.Yani her sey planlar dahilinde vukuu bulmayabilir.Birikiminiz ongurulerinizden cok daha erken bir bicimde tukenebilir.Bu nedenle Suan icin iyi bir konumdan ayrilmak,baska bir sektor icin sifirdan cabalamak pek anlamli degil.Duzeniniz oturur,sonrasinda pek tabi deniyebilir ama ben suan risk diyorum.Ki bebek var.Ben beklemesini soylerdim.Nitekim konumu iyiyse yukselebilecekken neden sifirdan baslayarak zaman harcasin ki..İisnden memnun degildir.Gidip gelmek zor geliyordur,hatta nefret ediyordur kabul ederim Sifirdan baslayip o merdivenleri tekrardan cikmak mevcut isindeki zamanini ve tecrubesini bosa harcamak gibi olur.Tabi sektorler arasinda bir benzerlik varsa ona sozum yok.Buradaki bilgi birikimi orada da fayda saliyacaksa,yukselmesini hizlandiracaksa dusunulebilir.
Yeni sektör dediğim şu anki konumundan çok farklı değil. Yani A iken Z ye baslamayacak, ona ek katki sağlayacak ve yükselmesini çok kolaylaştıracak bir iş. Ama öngörulemeyecek durumlar için çok haklısınız, birikim dediğimiz bir hastalık olur bir ayda da bitebilir ve bu durumlar beni geriyor zaten. Öyle bir durumda minicik bebeği birine emanet etmekten başka şansım kalmıyor 😔

ben cocuk bakimi konusunda falan fikir veremem maalesef ama esinizin simdiki isi ne? mesela bilgisayar muhendisi ama teknik alanda calisiyor yazilima mi yonelmek istiyor? kendini gelistirmek icin ne yapacak yazilimda?
Elektrik muh. Teknik bir işte çalışıyor ve yazılım zaten kullanılıyor. Ama o yazılım sektörüne daha fazla kaymak istiyor. Açıkçası çok çok hakim değilim, benim alanimdan çok farklı ama online eğitimler alacakmış eş zamanlı yürütülen artık nasıl oluyorsa onlari araştırıyor deli gibi. İngilizce için de cambly tarzı bir programla anlaştı her gün konuşuyor işte..

O bebeğe illa bakıcı bakacak bu bir gerçek
Sonuçta çalışan kadınsiniz
Dört ay izniniz var biraz da ya anneniz ya kayınvalide biz gelebilir enazindan yürüme zamanına kadar sonra yine bakıcı dusunebilirsiniz
Ben şuan uzaktan eğitim oldugu için evden bakıyorum seneye Eylül'de 10 aylık olacak mecburen bakıcı lazim
Bence iyi bakıcı araştırmaya başlayın.
Muhakkak bakıcı gerekecek çok doğru bunun farkındayım ama 2 aylık bebeğe bakması var, 10 aylık bebeğe bakması var bu çok farklı.. Ailemiz malesef gelemez bu bir ihtimal değil..

Ben maddi yonune yorum yapamicam, Turkiyede yasayan bacilarim yaparlar.

Ama annelik konusunda yapicam.
Ilk kizimi kucuk yasta krese biraktim cok zorlandim, hep icimde bi pismanliklar oldu ama mecburdum.

Ayrilmistim evi gecindirmem gerekti.
Simdi ikinci bebegim dogdu, 10aylik suan. Calismiyorum, hamileyken birakmak zorunda kaldim.

Istesem donerim ama bebegime kendim bakmayi tercih ediyorum.
Yani her anini yasamak gormek istiyorum. Bazen zorlaniyorum sikayet etmeye basliyorum, ozamanda hadi git krese birak yiyosa diyip oturuyorum totosumun ustune 😂
Ben de pişmanlık duyacağımi düşünüyorum zaten. Ama hiç çalışmamak gibi bir durumum söz konusu değil. Dediğim gibi güzel bir puanım var ve çok emek verdim her şey için. Sadece ne kadar erken bıraksam o kadar içim yanacak 😔

Ben de pişmanlık duyacağımi düşünüyorum zaten. Ama hiç çalışmamak gibi bir durumum söz konusu değil. Dediğim gibi güzel bir puanım var ve çok emek verdim her şey için. Sadece ne kadar erken bıraksam o kadar içim yanacak 😔
Evde bi bakicimi tutmak istiyorsunuz?
Kac aylikken baslaman gerek ise

Evde bi bakicimi tutmak istiyorsunuz?
Kac aylikken baslaman gerek ise
Evet evde. Devlete kalırsa 2,3 aylıkken başlayacağım mecburen. Ama ücretsiz izin alırsam tabiki bu süre uzayabilir ama bu durumda eşimin de çalışmaya başlamış olması gerekiyor haliyle..

Elektrik muh. Teknik bir işte çalışıyor ve yazılım zaten kullanılıyor. Ama o yazılım sektörüne daha fazla kaymak istiyor. Açıkçası çok çok hakim değilim, benim alanimdan çok farklı ama online eğitimler alacakmış eş zamanlı yürütülen artık nasıl oluyorsa onlari araştırıyor deli gibi. İngilizce için de cambly tarzı bir programla anlaştı her gün konuşuyor işte..
yani iki yil once olsa cok mantikliydi yapacagi sey ama ozellikle pandemide herkes evde bilgisayar basinda bir seyler yapmaya basladi, turkiyede yazilim muhendisliginden mezun olan arkadaslarim bile zor durumda. cunku cok fazla is gucu var, piyasa alt ust oldu ozellikle turkler icin.

benim tavsiyem yazilim ugruna meslegini birakmasin, cunku zaten 6-7 ayda pek istedigi seviyeye gelemez. isine devam ederken yazilimi devam ettirsin, en azindan simdiki isiyle yazilimdan kazanacagi para asagi yukari denklesince biraksin. bu ortalama 2-2 bucuk yil alir yani birkac dogru durust is yapip kendisini duyurmasi anlaminda. isten ayrilip kapanip haril haril yazilim/ingilizce calissa da zaten istedigi seviyeyi goremez 6-7 ayda.

tabi ben cok realist dusundum, bunu karsinizdaki cok hevesli olan birine nasil anlatabilirsiniz ona tavsiye veremem. 🙈

Çok bilgi vermesem iyi olur, burda tanıdıklarım var ama özelden yazabilirim😁 Eylülde girdim sınava, ilk atamada olmadı, mülakatli alımlara başvurdum 🌸
aslında özelden soracaktım ama özeliniz kapalı. Siz anlatırsanız sevinirim.

Back