Börekler Hazır Yufka ile pratik börek tarifleri

En başarılı bulduğunuz ''Börek Tarifi''hangisi?

• Ankete Katılan
    720
  • Anket Kapalı .
Dışarıda sağlıksız zaten
Aynen nevom,bazen dışarda işlerimiz oldugunda yemeğe gideriz cok cok nadir ama hic salata yemem.normal yemekleri yiyebiliyorum ama disarda salata hic yiyemiyorum öyle bi fobi oluştu bende de :/ gerci diyete basladigimdan beri hic disarida yemedim.disarda genelde hamburger pizza falan yerdim eskiden

Bak ben sağlıksız demiştimBizim çok fazla yokBenim çocuklar her yerde yiyemiyor.O dediklerini dışarda hiç yemezler

Bak ben sağlıksız demiştimBizim çok fazla yokBenim çocuklar her yerde yiyemiyor.O dediklerini dışarda hiç yemezler
Allahim onlar ne guzel çocuklar maşallah nevom benim tanidiklarimin çocukları kendileri burger dan hiç cikmazlar valla cocuklar bilinçli demekki.eee gerek te yok gerci yemek konusunda cok becerikli bi anneleri var hamburgere intiyaclari yok

Canım alışkın olmadıkları için sevmiyorlar
Ağaç yaşken eğilir.Anneleri becerikli değil takıntılıBence çocuk gelişimde beslenme çok önemliBu sebeple burger vs pek bize uygun değil.Çoğu şeyi evde kendim yapıyorum
Tabi arada iskender,kebap yemek için gidilebilir..

Benimde daha bilmedigim cok sey var,mesela hala oklavayla carsaf carsaf yufkalar açmayı börekler açmayı bilmiyorumbir kere ömrümde baklava yaptım o da yarışma için,yogurmasi acmasi 4 saatimi aldi,o da merdaneyle küçük boybende herseyleri ogreneyim ki ileride çocuklarıma bende evde yemegi sevdireyim.benim annem mesela cok guzel sulu yemekler yapardı.ama borek corek kek yapmayı bilmezdi.köfte falan da bilmezdi.dolma yapmayi da bilmezdi köy de yetismis orda hep sulu yemek pilav falan yapılır yenirmis ogreten de olmamis.biz cocukken biri börek getirdiginde hemen atlardik disardan kek alırdık vs..ben disarda yemeye cok duskundum o yuzden.bekarken çalışırdım bütün maaşım burger a pizzaya falan giderdi acayip severdim benimde ogrenmem lazim herşeyi.insallah bende bu sekilde besleyebilir ve egitebilirim ilerde çocuklarımı.tabi olursa cocugum

Bak sen de farkındasın herşey alışkanlılarla başlıyor
Ben de tam tersi büyüdüm.Benim annem baklavalar,börekler,içli köfteler,mantılar vs ...Harika yapar,sulu yemekler yine öyleBir de babam uzun yıllardır kalp hastasıÖyle olunca kızartma vs yok gibi büyüdük.Ben annemden daha takıntılıyım.Çok kitap okudum çocuk gelişimi ile veya araştırdım diyeyim...Beslenme çok önemli...Çocuklarıma ev yapımını alıştırdım.Paketli gıdanın zararlı olduğunu şimdi onlar hazır şeyleri sevmiyorlar...Mesela tatntuni,tavuk dürüm vs dışarda hayatta yemezler çünkü ben ev de sık yaparım onlara...Bir sefer arkadaşları ile mecburen gittiler aç kaldılarSen de çocuklarını sağlıklı gıdalarla büyütürsün inşaallah.Bilmiyorum,yapamıyorum diye birşey yok.Herkes herşeyi yapabilir...Yapanlardan ne eksiğimiz var...Sadece ısrarla denemek gerekiyor...
Tabi bu benim şahsi düşüncelerim.İsteyen istediği gibi beslenir...

Haklısın nevosum,daha coookk yolum var ilerleyecek,eğer ömrümüz yeterse senden de öğreneceğim cok sey var ablacimbende böyle bi anne olmak istiyorum.hersey okumakla bilinclenmekle oluyor.cocuk gelişimi hakkında eğitim kitaplar falan cok mantıklı.bunlar aklımın bi köşesinde duracak.yarin kendime bi oklava alayım da,yufkalar acmaya çalışayım bariacamazsam hamurlar mahvolcak gunaha gircem diye korkuyorum.olmayınca çöpe gidiyor günah oluyor diye hic elimi surmuyorum.olmadi en son care pişi yaparım telef olmasin eşime zorla yedirirm artik

Ama yapmazsan kendiliğinden gelişmez
Niye çöpe gitsin sadece kalın açarsın onuda zamanla düzeltirsin
Sadece hamur açmakla olmaz herşeyi yapmayı denemelisin

Ama yapmazsan kendiliğinden gelişmez
Niye çöpe gitsin sadece kalın açarsın onuda zamanla düzeltirsin
Sadece hamur açmakla olmaz herşeyi yapmayı denemelisin
Suan sadece hamur açmak sorun benim icin nevosum geri kalanını yaparım Allahin izniyle,bide içli köfte hiç yapmadım.ama onun haricinde herbiseyleri yaparım evelAllah yapamadigim yerde sana sorarim yardim edersin olma mi

Suan sadece hamur açmak sorun benim icin nevosum geri kalanını yaparım Allahin izniyle,bide içli köfte hiç yapmadım.ama onun haricinde herbiseyleri yaparım evelAllah yapamadigim yerde sana sorarim yardim edersin olma mi
O zaman senden içli köfte ve su böreği bekliyorumTabi canım yardım ederim
Zaten bu yarışmalar çok iyi fırsat ben burada neler neler öğrendim...
Hadi ben biraz spor yapayım

O zaman senden içli köfte ve su böreği bekliyorumTabi canım yardım ederim
Zaten bu yarışmalar çok iyi fırsat ben burada neler neler öğrendim...
Hadi ben biraz spor yapayım
Tamam canim nevosum cok sağol,hadi sana kolay gelsin bol bol leslie yap

Jelesec canım kaç lira verdin bir kase çorbaya, ben de çok merak ettim

CocoChanelmademoiselle ben tavada yapıyorum kıtır ekmekleri canım, teflon tavaya çok az bi tereyağı koyuyorum, tatlı çatalının ucuyla. Tava yanmasın diye. Sonra ekmekleri elimle parçalıyorum (İlk evlendiğimde bıçakla keserdim muntazam olsun diye, ne titizmişim, üç yılda fena bozdum ) kısır ateşte ben çorbamı yaparken pişmeye bırakıyorum, arada tavayı sallayıp diğer yüzlerini çeviriyorum, her yeri kıtır kıtır oluyor. Tam buğday ekmeğiyle çok güzel oluyor, bir dilim ekmek bile yetiyor. Eşim her çorbanın yanında ister, bağımlısı oldu

Nevreste abla ben hala hamur açmayı denemedim çok korkuyorum şu börek açmaktan ya, içli köfte yapıyorum, incecik de oluyor ama yok bu börek çok büyüyor gözümde

Cok sagol canim bende öyle yaparım,deniycem domates corbasiyla kıtır ekmek birlesimini ay acıktım yine yaa

Yok canım gözünde büyümesinEğer denemezsen hiçbir zaman yapamazsınBenim kızlar bile gözleme yapıyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…