Hayvan düşmanlığı ne yapmam gerekiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Terbiyesiz ve saygısız bir insansınız belli ki. Hayvan sevginizin olması bu gerçeği değiştirmiyor. Öfke kontrol probleminiz varsa tedavi olun. Ne olursa olsun sebebi küfür etmek, hakaret ermek, çirkefleşmek, karşındakine fiziksel temasta bulunmak normal bir insanın yapacağı iş değil. Hayvan sevginiz bana geçmedi bu yüzden

Terbiye ve saygı kime göre neye göre? Hanımefendi ben sabah yataktan kalkarken bugün şunlarin saçına bir yapisayimda modum yükselsin diye kalkamiyorum fakat çantam da her daim bulundurduğum mamayı kimseyi rahatsız etmeyecek çevreyi kirletmeyecek bir şekilde bir hayvana vermeye kalktığımda ordan bir teyze verme onlara bırak aç kalsınlar defolup gitsinler dediginde o an ağzıma geleni söylüyorum şimdi bu beni saygısız ve terbiyesiz ( size göre) yapıyor öyle mi

herkesin hassasiyetleri farklı, saldırma hakaret hakkınıı nerden kendinizde buluyorsunuz?
mahallede sokakta istenmeyecek tipte bir komşu olmayın
her seyin usülü adabı var
böyle yapınca elinize ne geçiyor ki antipati topluyorsunuz hayvanlara daha da düşman olunuyor.

İnsan gibi uyarmak haram bunu beslemek apartmana melek girmeyecek demek değil mi sizde aynı zihniyette misiniz? Bu mu insanlık bu mu terbiye ohhhh çok da iyi yaptım öyleyse sefam olsun

Sizin zihniyetiniz hayvanlar disinda herkese saldirmak galiba. Siz bunun insanlik oldugunu dusunuyorsaniz sefaniz olsun tabi ama insanlik her canliya ayni yaklasimi gerektirir sadece hayvanlara degil.

Kışkırtmasalar inanın bu şekilde olmam yolda kimi görsem örneğin sokakları süpüren bir emekçi günaydın dilerim kolaylıklar dilerim yahut esnafla sohbet muhabbet ederim fakat birisi bana apartmana melek girmeyecek şimdi at o köpeği diye gelince içimden şeytan fırlıyor

bir vegan size saldırsa küfür hakaret nasıl et yersin köpek hayvan diğerleri değil mi diye?
ne hissedersiniz
onun kendi doğrusu bu, ki ben de katılıyorm
cevabını yapıştırısnız dimi..
aynı hesap.
iyi komsular sizi şikayet etmiyor

Bana göre. Ayrıca sebebi ne olursa olsun birine hakaret etmek, küfür etmek, üstüne saldırmak normal bir durum değil ve evet terbiyesizlik, saygısızlık. Birine ağzınıza geleni söylediğinizde sizi öyle yapıyor evet, kimseye ağzınıza geleni söylemek haddiniz yok.

O apartmanda dedikodular dönüyor , küfürler ediliyor,yalanlar söyleniyor belki hakka giriliyor ama melekler köpek yüzünden girmiyor
Takılmayın. Gerekiyorsa rahatsız olduğunuzu söyleyin yada aaa öyle demeyin çok hırsızlık varmış binayı korur deyin.
Ciddiye almayın gerekiyorsa akıl oyunları yapın. Bir süre sonra bırakırlar.

Hayvan bulduğunuzda ilk yapılacak şey zaman kaybetmeden veterinere götürmektir. Size hastalık bulaşır/Mikrop kaparsın diyenlere neden saygısızlık edepsizlik yapıyorsunuz.
Bilmem bilir misiniz hastalıkta kapabilirsiniz, mikropta. Köpekten insana zoonoz vardır çünkü. Bunun başını kuduz/uyuz/mantar çeker ardından sinsi ilerleyen parazit ve çeşitleri gelir.

Diğer söylenenlere gülüp geçmek, aldırmamak yerine çingeneye evrilmiyorsunuz sadece bastırılmış öfkeniz bu anlarda ortaya çıkıyor. Köpeği şu anlarda dışarıya çıkarmak yerine izolasyonda tutun. Herhangi bir taşıdığı hastalığı olabilir. Biyokimyasına ve kan değerlerine bakılıncaya kadar kalsın. Bir durumu çıkmazsa eğer süt annelik yapabilir. Geçmiş olsun.

Sizde mental sağlığınız için tıbbı destek alın.

Net terbiyesizsiniz. İnsanlara saldırmak nedir ya hem de söylenen cümlelerde bir halt bile yok. O insanlar keşke sizden davacı olsaydı. Her yazdığınız yorum saçmalık barındırıyor. Siz onlara her türlü küfür hakaret etme hakkını buluyorsunuz normal geliyor adamların melek gelmez demesini anormal bulup dalga geçiyorsunuz akıl sağlıkları yok diye Niye görmüyorum diyorsunuz böyle saçma bir cümle mi olur cidden tedavi olun. Belki de şu an hayvanı yavrularından ayırdınız.

Son düzenleme:
Tepkilerinizde hep şunu düşünün ben bu insana aşırı tepki verirsem arkadamdan sokak hayvanlarını zehirleyebilir mi veya köpeğimi şikayet edebilir mi?tabiki hakkınızı arayın ama fevri hareketler yapmayın keskin sirke küpüne zarar anlattıklarınızda küfür edecek birşey yok adam kötü birşey dememiş öteki melek girmez muhabbetine ben olsam yav he he der geçerdim.

Benim kedime benzer tepkiler geldi ilk aldığımda, cehalet diyip geçtim. Herkesin farkındalık seviyesi aynı olmak zorunda değil. Melek girmeyeceğini düşünmesi, hayvan düşmanı olduğu anlamına gelmiyor.

O insanlar hayvan düşmanı mı bilemem ama bence siz insan düşmanısınız, tavırlarınız problemli, destek alın

Böyle insanların evine işte melekler girmiyor aslında daha çok şey söylerdim de banlanmak istemiyorum.tabii küfür etmeden hadlerinin olmadığını onları söylerdim fazla sinir iyi değildir öfkenizi kontrol ederek konuşun.

Âni sinirlenen birimisiniz? Yani insanlar köpeğiniz için kötü bir şey de dese çingene ye dönüşmeniz iyi değil. Yarın çocuğunuz olsa parkta biri şikayet etse tepkiniz böyle mi olur sizce. Yani kendi kendinizi sakinleştirin. Hayat bu hepimizin damarına basarlar ama sakin ve kibar olmak her zaman avantajdir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…