physicians formula organik parabensiz, parfümsüz ürünleriyle ünlü ben 6 aydan uzun süredir pudrasını kullanıyorum yeni de allık ve rimelini aldım ba-yıl-dım. deneyimleri paylaşalım diye "PHYSICIANS FORMULA kullananlar ne düşünüyor?" diye başlık açtım orada queenofthenight adlı kullanıcı(kendisine buradan sevgiler) bu markanın aynı zamanda cruelty-free olduğunu yazdığında bir daha markaya aşık oldum:)) sadece makyaj ürünleri var, bunun yanı sıra the body shop temizler listesinde l'oreal e ait bi firma biliyorum ama şimdilik bu listeye göre hareket ediyosak deodry serisinin roll-on ve stick formu var ben stick kullanıyorum hem parabensiz hem alüminyumsuz(alüminyum koltukaltı ter bezlerini tıkayıcı özellik taşıyormuş ve kullanımla zamanla koltukaltında kararmaya sebep olabiliyomuş)! la roche posay kullanıyodum göz makyaj temizleyicisi olarak ama kara listede görünce artık almamaya karar verdim. yüz tonikleme için aviva gülsuyu kullanıyorum %100 doğal yazıyo üzerinde en son bim den aldım daha önce nereden almıştım hatırlayamıyorum. rosense önerenler de var ama onun da çakma ürünleri piyasada olabilirmiş bu yüzden rosense ürünlerini mutlaka yetkili satıcılardan alın diyolar(herhalde gül suyu için de hayvanları kullanmıyolardır) logona lip balm kullanıyorum dudaklarımı yiyorum yoksa, su gibi kullanıyorum bu yüzden yani ama cruelty-free mi onu bilmiyorum işte zaten ürün organik sertifikalı almanya dan ithal geliyo, sanmıyorum bi de bunun için hayvanlara kıysınlar ama tabi cruelty free ve sertifikalı bi şeyler varsa ki dün akşam rastladığım kadarıyla avalon ürünleri hem organik hem de cruelty-free ilk fırsatta denemek istiyorum. vichy den de caydım duş jelini kullanıyodum. bi de saç dökülme problemi yaşıyorum yine organik içerikli ve parabensiz, cruelty-free organix şampuanlara rastladım şu an down under naturals nude(parabensiz olanı) kullanıyorum bu bitince organix denicem sanırım; zaten physicians formula ile organix in yanlış hatırlamıyosam türkiye distribütörleri aynı ve sally hansen da. ama sally hansen her iki listede de bulunmuyo, sally hansen ve mavala ürünleri kullanıyorum yine zararlı kimyasallar içermedikleri için. nemlendirici olarak nivea nın pure&naturals serisinin nemlendiricisini kullanıyorum ama cruelty-free olup olmadığı hakkında şüpheler var sanırım ondan da vazgeçicem, banyoda hem yüz hem vücut peeling olarak topicrem peeling kullanıyorum çok etkili paraben de yok ama yine topicrem in her iki listede de ismi yok! el kremi olarak sante(sertifikalı ithal ürün) el kremi var ii gibi ama dedim ya sertifikalılar aynı zamanda cruelty-free mi bilemem. bi de cosmed kullanmayı düşünüyodum türk markası ve dermokozmetik ürünleri var özellikle saç dökülmesi için olan şampuanını merak ediyodum ama cruelty-free mi?, yine bilemiyorum maalesef...aklıma gelenler bunlar, yeni bilgiler bulursam paylaşmaya devam ederim
SONUÇ: içime sine sine kullandığım bi physicians formula var ne yalan söliim durum bu! bi de avalon denicem ilk fırsatta!