Hayvan deneyleri ve kozmetik markaları

Arkadaşlar Ankarada yaşayanlara bi müjdem var, geçenlerde ankamall avm migrosta L'angelica ve Desert Essence diş macunlari yanyana satiliyordu sevinçten havaya uçtum diyebilirim :) Yeni getirmişler saniyorum ,, ikisi de cruelty free diş macunu markaları..Başka migroslarda da vardir herhalde ama ankamalda kesin var bizzat kendim aldım..

Jane iredale ürünlerine bi göz atmiştim ben,, içlerinde bal mumu vardi o yüzden almadim açikçasi canim bilgin olsun..
Evet ruj ve fondötenlerde kullanıyorlar.Vegan ürünleri de var ama resmi sitesinde hangi ürünün vegan olup olmadığını detaylı yazmışlar.O yüzden sevdim bu markayı.Mesela bb creami ve likit eyelineri vegan :) Yalnız kullanmadığım için nasıl oldukları hakkında yorum yapamayacağım.
Bu arada iki kozmetik markası keşfettim her ikiside cf ve vegan Amerika' da üretiliyor.Sitelerinde ülkemize de gönderimi var. Yurtdışından hiç sipariş vermedim ama okuduğum yorumlara göre gümrüğe takılabiliyormuş.Ürünler için ek kargo ücreti ödemeniz gerekiyor ve 4 hafta gibi bir sürede geliyor ürünler.

http://www.fiorminerals.com/default.asp

http://www.concreteminerals.com/

Evet ruj ve fondötenlerde kullanıyorlar.Vegan ürünleri de var ama resmi sitesinde hangi ürünün vegan olup olmadığını detaylı yazmışlar.O yüzden sevdim bu markayı.Mesela bb creami ve likit eyelineri vegan :) Yalnız kullanmadığım için nasıl oldukları hakkında yorum yapamayacağım.
Bu arada iki kozmetik markası keşfettim her ikiside cf ve vegan Amerika' da üretiliyor.Sitelerinde ülkemize de gönderimi var. Yurtdışından hiç sipariş vermedim ama okuduğum yorumlara göre gümrüğe takılabiliyormuş.Ürünler için ek kargo ücreti ödemeniz gerekiyor ve 4 hafta gibi bir sürede geliyor ürünler.

http://www.fiorminerals.com/default.asp

http://www.concreteminerals.com/
Yurtdışından kozmetik ürün getirmek yasakmış:KK57: o yüzden artık linklerin pek bir anlamı yok o_O:KK55:

Kizlar yardima ihtiyacim var. Nivea, pastel daha doğrusu kopas kozmetik ve finish markasi test yapiyor mu? Arastirdim ama net bi bilgiye ulasamadim bu markalar hakkinda

Kizlar yardima ihtiyacim var. Nivea, pastel daha doğrusu kopas kozmetik ve finish markasi test yapiyor mu? Arastirdim ama net bi bilgiye ulasamadim bu markalar hakkinda
Merhaba
Nivea hakkında kesin bir bilgi yok deodorantını kullanıyorum ben .Finish deney yapıyor kesinlikle.Onun yerine astonish, friendly organik, seventh generation kullanabilirsin.Eğer pahalı gelirse frosh adlı firma yapmadıklarını iddia ediyor alternatif olabilir.
Pastel ve alix aviene mesaj atmıştım şu şekilde: Ürünlerinizi hayvanlar üzerinde deniyor ya da 3. kişilere deney yaptırıyor musunuz ? Sorumun cevabını tam alamadım sadece yapmıyoruz dediler.Bir de deney yapmıyoruz diye ürünlerinin üzerine koydukları tavşan logoları devlet tarafından kaldırılmış.Bilemiyorum kesin değil.Ama burada bir arkadaş da türk markalarının kendilerinin deney yapmadıklarını ama yaptırdıklarını söylemişti.O yüzden güvenmiyorum.Bence siz de tercih etmeyin.
Google playden bunny free adlı uygulamayı indirerek merak ettiğiniz markaların hayvan deneyleri yapıp yapmadığını aratabilirsiniz.Hassasiyetiniz için teşekkürler.

Ayrıca bu konu başlığının altında gördüğüm kadarıyla çoğu kişi bu konuya dikkat etmiyor.Loreal,mac,garnier,avon isimleri görüyorum.Eğer biz ne kadar cruelty free markalara yönelirsek bu firmaların ülkemize olan ilgisi de o kadar artar.O kadar yaygınlaşır.Daha kaliteli ürünler kullanmaya başlarız.Loreal'in uyduruk üürünlerine tonlarca para vereceğimize hem zulümsüz hem de sağlıklı ürün kullanmış oluruz.

Son düzenleme:
Cok haklısınız insanlar bilincsiz ya da inanmak istedikleri seye inaniyolar. İnternetten benzer bir uygulamaya baktım ama genelde Türk markaları kayıtlı değildi o yüzden buradan sormak istedim yinede sizin dediginize bakacağım. Ve bu test yapmayan markaları elimden geldiğince yaymaya çalışıyorum ama internette net bilgiler yok. Mesela bazı firmalar loreal tarafından satin aliniyor önceden test yapmasa da loreal bünyesine katıldığı için test yapanlardan oluyor bu da bazi insanların kafasını karıştırıyor. Bir de dediginiz gibi acik cevap vermeyen firmalar var umarim isin içinden cikabilirim

Arkadaşlar, şu sitede hayvan deneyi yapan markaların listesi var, aradığım markaların adlarını kolayca bulabildim listede, karışık değil: http://www.turseng.com/p/blog-page.html sizler de bakın merak ettiğiniz markalara. Kesinlikle hayvan deneyi yapan markaların ürünleri kullanılmamalı, cruelty free ürünler alınmalı, dayanılır gibi değil gerçekten.

Eklentiler

• dy.png
    dy.png
    294,7 KB · Görüntüleme: 80
Syhna çok teşekkür ederim Türklerde yaygın markalar üzerine detaylıca hazırlanmış sadece o resimlerde cok kotu oldum :/ bide este lauder grubunu ve oriflame avon bunlar eksikti

Hayvanlar üzerinde test edilmeyen demek bizim vücudumuza da zararı yok demektir. Hayvanları sevmeyen, önemsemeyen insanlara bunu söyleyin; kendilerini seviyorlardır sonuçta. Doğal ürünlere yoğunlaşın, organik içerikli olsun.
Güzelleşeyim derken bile bile bu canların vebalini alamam.

Hayvanlar üzerinde test edilmeyen demek bizim vücudumuza da zararı yok demektir. Hayvanları sevmeyen, önemsemeyen insanlara bunu söyleyin; kendilerini seviyorlardır sonuçta. Doğal ürünlere yoğunlaşın, organik içerikli olsun.
Güzelleşeyim derken bile bile bu canların vebalini alamam.
Çok doğru bir tespit.Cruelty free markalarin çoğu paraben gibi kanser yapıcı maddeler içermiyor.Arada istisnalar da olabilir ama.Yurtdışındaki markaları da katarsak organik,mineral olanlar genelde...
Uzak durmanız gereken en tehlikeli markaları aşağıda tekrar belirtmek istiyorum dikkat!!!! Bunlar 8 kollu ahtapot gibiler.Bir sürü farklı isimde markaya sahipler ama hepsi aynı markaya bağlı.Dünyayıda bunlar yönetiyor herhalde...Lütfen bu günaha ortak olmayın.Siz talep ettikçe ülkemizdeki cruelty free olanakları da artacak ve fiyatları da ucuzlayacaktır...

LOREAL (Garnier,Lancome,LaRoche Posey,Maybelline,Vichy)
Este Lauder( Bobbi Brown,Clinique,MAC)
Unilever( axe,dove,signal...)
Johnson&Johnson (Clean&Clear)
Yves Rocher
Shiseido
Benefit
AVON
Lütfen bu markaları almayın

Bu tam bir liste değil en çok kullanılanları paylaşmak istiyorum sadece.Hayvanların işkence çekerek ölmesine neden olan bir far,bir ruju,bir allığı ne kadar güzel olursa olsun almayın kullanmayın,kullandırtmayın arkadaşlar.Güzelleşeyim derken ruhumuzu çirkinleştirmeyelim.Her şey bizim elimizde ben almasam nolacak demeyin lütfen.
Bir de şu var ürünün hayvanlar üzerinde denenmemesi hiç denemediği anlamına gelmiyor.Hayvan deneylerinden çok daha güvenilir yöntemlerle deneniyorlar.

Son düzenleme:
Çok doğru bir tespit.Cruelty free markalarin çoğu paraben gibi kanser yapıcı maddeler içermiyor.Arada istisnalar da olabilir ama.Yurtdışındaki markaları da katarsak organik,mineral olanlar genelde...
Uzak durmanız gereken en tehlikeli markaları aşağıda tekrar belirtmek istiyorum dikkat!!!! Bunlar 8 kollu ahtapot gibiler.Bir sürü farklı isimde markaya sahipler ama hepsi aynı markaya bağlı.Dünyayıda bunlar yönetiyor herhalde...Lütfen bu günaha ortak olmayın.Siz talep ettikçe ülkemizdeki cruelty free olanakları da artacak ve fiyatları da ucuzlayacaktır...

LOREAL (Garnier,Lancome,LaRoche Posey,Maybelline,Vichy)
Este Lauder( Bobbi Brown,Clinique,MAC)
Unilever( axe,dove,signal...)
Johnson&Johnson (Clean&Clear)
Yves Rocher
Shiseido
Benefit
AVON
Lütfen bu markaları almayın

Bu tam bir liste değil en çok kullanılanları paylaşmak istiyorum sadece.Hayvanların işkence çekerek ölmesine neden olan bir far,bir ruju,bir allığı ne kadar güzel olursa olsun almayın kullanmayın,kullandırtmayın arkadaşlar.Güzelleşeyim derken ruhumuzu çirkinleştirmeyelim.Her şey bizim elimizde ben almasam nolacak demeyin lütfen.
Bir de şu var ürünün hayvanlar üzerinde denenmemesi hiç denemediği anlamına gelmiyor.Hayvan deneylerinden çok daha güvenilir yöntemlerle deneniyorlar.
Ee ne kaldı geriyee?o_Oben shiseidonun makyaj malzemelerini çok beğenerek kullanıyorum.kullanilabilecek makyaj malzemeleri neler?

Ee ne kaldı geriyee?o_Oben shiseidonun makyaj malzemelerini çok beğenerek kullanıyorum.kullanilabilecek makyaj malzemeleri neler?

Jane İredale

Bellapierre

Aubrey Organik

Zao Organik

The Body Shop( Loreal'e bağlı)

Young blood

Physician Formula

Urban Decay( Loreal'e bağlı)

Nyx ( Loreal'e bağlı)

Sparitual

Manicpanic

Kryolan Professional Make Up

Gosh

Wetn Wild

Logona

Sante

Zuii Organik

Otacı

Flormar(Yarısı Yves Rocher'a ait)

Kozmetik üzerine Türkiye'de bulunabilecekler bunlar.The Balm'ın cruelty free olup olmadığı belli değil.Loreal almaktan daha iyidir ama.
Türk markaları pastel ve alix avien de bildiğim kadarıyla Çin'de satış yapmıyor.Artık ülkemizde yasaklandığı için onlarda deney yapmıyor.

Burada belirtmiştim.Bunların dışında bazı firmaların sertifikaları yok ama deney yapmadıklarını iddia ediyorlar.The Balm örneğin...En azından deney yaptığı kesinleşmiş markaları kullanmamak gerek.

Son düzenleme:

Emin değilim ama Kryolan markası da test yapmıyor diye biliyorum. Shiseido sonuçta pahalı bir marka, bütçe ayırıyorsunuz madem, bu söylediğimi de araştırın önce. Pişman olmazsınız aldığınıza.

Emin değilim ama Kryolan markası da test yapmıyor diye biliyorum. Shiseido sonuçta pahalı bir marka, bütçe ayırıyorsunuz madem, bu söylediğimi de araştırın önce. Pişman olmazsınız aldığınıza.
Kryolan markasını biliyorum. Çok iyi. Shiseido daha ulaşılabilir diye tercih ediyorum :))

X