Çok doğru bir tespit.Cruelty free markalarin çoğu paraben gibi kanser yapıcı maddeler içermiyor.Arada istisnalar da olabilir ama.Yurtdışındaki markaları da katarsak organik,mineral olanlar genelde...
Uzak durmanız gereken en tehlikeli markaları aşağıda tekrar belirtmek istiyorum dikkat!!!! Bunlar 8 kollu ahtapot gibiler.Bir sürü farklı isimde markaya sahipler ama hepsi aynı markaya bağlı.Dünyayıda bunlar yönetiyor herhalde...Lütfen bu günaha ortak olmayın.Siz talep ettikçe ülkemizdeki cruelty free olanakları da artacak ve fiyatları da ucuzlayacaktır...
LOREAL (Garnier,Lancome,LaRoche Posey,Maybelline,Vichy)
Este Lauder( Bobbi Brown,Clinique,MAC)
Unilever( axe,dove,signal...)
Johnson&Johnson (Clean&Clear)
Yves Rocher
Shiseido
Benefit
AVON
Lütfen bu markaları almayın
Bu tam bir liste değil en çok kullanılanları paylaşmak istiyorum sadece.Hayvanların işkence çekerek ölmesine neden olan bir far,bir ruju,bir allığı ne kadar güzel olursa olsun almayın kullanmayın,kullandırtmayın arkadaşlar.Güzelleşeyim derken ruhumuzu çirkinleştirmeyelim.Her şey bizim elimizde ben almasam nolacak demeyin lütfen.
Bir de şu var ürünün hayvanlar üzerinde denenmemesi hiç denemediği anlamına gelmiyor.Hayvan deneylerinden çok daha güvenilir yöntemlerle deneniyorlar.