Hayvan deneyleri ve kozmetik markaları

Yabancı bir blogger bununla ilgili kendilerine email atmış ve hayvan testi yapmıyoruz demişler ama bununla ilgili kanıt sunabilir misiniz veya içerik nedir dediklerinde üzgünüz veremiyoruz denmiş ve bu kesin olmayan ucu açık cevap için boykot edip almama kararı alınmış...Ayrıca kendi sitelerine ve petanın vs. sitesine de baktım cruelty free diye gözükmüyor...Uzak durmakta fayda var...

çok teşekkür ederim.

Eczacıbaşının Türkiye'ye getirdiği frosch var, cruelty free, alman malı...
Makine için bulaşık deterjanı, çamaşır deterjanı, yumuşatıcı, el sabunu, oda kokusu, elde yıkama için bulaşık deterjanı hepsi var hepsini kullanıyorum ve memnunum, 5m Migroslarda satılıyor....
Bu arada eczacıbaşının bütün ürünleri vegan... Bebek ürünleri için uni'yi kullanabilirsiniz şampuaları, ıslak mendilleri hepsi cruelty free...

Aklıma gelen ve kullandığım diğer ürünleri de yazmak istiyorum...
Otacı hayvanlarda test yapmıyor, saç spreyinden kolonyaya, sabuna kadar satılıyor...
Doa kozmetik var online satış söz konusu, hayven testi yapılmıyor...
Down under'ın tüm ürünleri, örneğin fruitkicks şampuan ve saç kremleri...
Watsonslarda simgesi yıldız olan hayvan üzerinde test yapmayan bir marka var markanın adını ben göremedim simge orta büyüklükte bir yıldız... Traş losyonlarından, traş köpüklerine, ağda bantlarından, saç krem ve şampuanlarına, vücut losyonuna kadar her şeyi bulmak mümkün...
Deterjan için gene seventh generation var Amerikan markası tüm alt ürünleri cruelty free...
Pastelin ojeleri de hayvanlar üzerinde test yapmıyor...
Saç boyası naturigin var hayvanlar üzerinde test yapmıyor ve dünyada 2014te en doğal boya seçilmiş (hamileler gene de kullanmamalı o ayrı), ben kullanıyorum bu saç boyasını ve oldukça memnunum...Ayrıca Migroslarda satılan tints of natue var ve gene watsonslarda cruelty free bir saç boyası var adını unuttum...
Watsons bu konuda süper her ihtiyacını hemen hemen burdan karşılayabiliyorsun, dükkanın yarısı cruelty free...
Diş macunu olarak langelica kullanıyorum cruelty free yine...
Kiss my face, toms ürünleri de cruelty free...
Avalon şampuan ve saç kremleri de...
Aklıma gelenler şimdilik bu kadar...
Ortalıkta çok makul fiyatlara onlarca hayvanlar üzerinde test etmeyen marka var görüldüğü gibi ne pahalı olması ne de zor bulunması artık bahane olamaz...Kendi dünyevi zevklerimiz için bu işkenceye ortak olmayalım...Kendi sağlığımız için de tercih edilmesi gereken ürünler zaten bunlar...
Tek yapmamız gereken ürünlerin arkasına bakıvermek...
Arkadaşım sana cevaben bildiğim ne varsa yazdım... Aklıma geldikçe de yazarım :)
Canim önerilerin içinde cruelty bilinen fakat deneyci firmalar var ,, mesela down under naturals bazi ürünlerinde onay yok yani şüpheli
Eczacibaşinin tüm ürünlerinden uzak duruyoruz hem ilaç firmasi hem de deneyci
Türkiye üretimi ıslak mendillere yönelebilirsin Lys isimli arkadaşimiz bimdeki ıslak mendilleri kullanıyorum demişti
Yurtdışı ürünler dikkat edilmeli ve türkiyede üretilen ancak herhangi bir üniversitede test edilen ürünler de şüpheli çünkü üniversitelerin deney yapmasi yasak degil ülkemizde malesef

Watsonsda SUPERDRUG ürünleri hem cruelty free hem de ürün yelpazesi çok geniş, alinabilir
Deterjan olarak friendly organic aldim çok hoşuma gitti ekonomik ve konsantre ürünleri var güzel
Yabancı bir blogger bununla ilgili kendilerine email atmış ve hayvan testi yapmıyoruz demişler ama bununla ilgili kanıt sunabilir misiniz veya içerik nedir dediklerinde üzgünüz veremiyoruz denmiş ve bu kesin olmayan ucu açık cevap için boykot edip almama kararı alınmış...Ayrıca kendi sitelerine ve petanın vs. sitesine de baktım cruelty free diye gözükmüyor...Uzak durmakta fayda var...
Petanin listeleri güvenilir degil canim buav listelerini takip edersen için daha rahat eder,,petada deneyci firmalar deney yapmiyor yaziyor çok yaniltici bilgiler var

Sosyal medyada dahi hayvanlarda testin söz konusu olmadığını duyurdular ve Türkiye'ye gelmesine öncülük ettikleri tüm temizlik ve bakım ürünleri de cruelty free, fakat sizin bahsettiğiniz konu da aklımı kurcaladı ne yazık ki...Firmayla iletişime geçmek en mantıklısı...

Bu arada tüm çamaşır bulaşık makinası vs. tablet ve deterjanlarında frosch kullanıyorum, başka alternatifi olan var mı bu konuda?
Helal olsun valla.Ben Komili alıyorum bilmiyorum yapıp yapmadığını ama bu var bildiğim.
http://www.ailemicinsaglik.com/urun/-kokusuz-islak-mendil-64-adet-122 benim bil
Bir de antibakteriyel sabunlar içerdiği kimyasallardan dolayı zararlı deniyor kullanmanızı tavsiye etmem.

Hangi üründe yazıyor bu? Ben ıslak mendillerini kullanıyorum bakındım yok, öyleyse tabi ki kullanmayacağım fakat Eczacıbaşı vegan bir firma ve tavsan simgesini almak için yeterlilikleri yerine getirmiş olmak lazım... En kötü bununla ilgili kendileriyle iletişime geçeceğim ve öyle bir durum söz konusu ise kullanmayı keseceğim...

Burada sıçan yazısı
20150320_114133.jpg
20150320_114356.jpg

burada da 4. simgede tavşan var.
Evde eskiden kalma Uni marka antibakteriyel mendillerin arkasından çektim bu fotoğrafı.

Sevgili mooncyrstal mooncyrstal , bakterilerle haşır neşir nesnelerle ve ortamlarla sürekli temas ediyorum, Bu yüzden antibakteriyel ürünleri kullanmam gerekiyor. Yoksa sağlığımı riske ederim.

Bir de kart kullanmadğım için internetten pek ürün alamıyorum. Ya kapıda ödemeli ya da direkt mağazaya gidip alabileceğim ürün bulmam lazım.
Benim işim ekstra zor :/

Canim önerilerin içinde cruelty bilinen fakat deneyci firmalar var ,, mesela down under naturals bazi ürünlerinde onay yok yani şüpheli
Eczacibaşinin tüm ürünlerinden uzak duruyoruz hem ilaç firmasi hem de deneyci
Türkiye üretimi ıslak mendillere yönelebilirsin Lys isimli arkadaşimiz bimdeki ıslak mendilleri kullanıyorum demişti
Yurtdışı ürünler dikkat edilmeli ve türkiyede üretilen ancak herhangi bir üniversitede test edilen ürünler de şüpheli çünkü üniversitelerin deney yapmasi yasak degil ülkemizde malesef

Watsonsda SUPERDRUG ürünleri hem cruelty free hem de ürün yelpazesi çok geniş, alinabilir
Deterjan olarak friendly organic aldim çok hoşuma gitti ekonomik ve konsantre ürünleri var güzel

Petanin listeleri güvenilir degil canim buav listelerini takip edersen için daha rahat eder,,petada deneyci firmalar deney yapmiyor yaziyor çok yaniltici bilgiler var
Yildiz simgeli diye bahsettigim watsonsdaki urunler superdrugti, hatirlayamamistim, isim vermek super oldu...
Ben de frosch kullaniyorum, friendly organic e bakayim...
Evet peta bazen guncellemeleri kacirabiliyor, ben birkac yerden kontrol ediyorum, internet sitelerine bakiyorum oyle karar veriyorum mumkun oldugunca...
Bu arada onerileriniz icin de tesekkur ederim...

Yildiz simgeli diye bahsettigim watsonsdaki urunler superdrugti, hatirlayamamistim, isim vermek super oldu...
Evet peta bazen guncellemeleri kacirabiliyor, ben birkac yerden kontrol ediyorum, internet sitelerine bakiyorum oyle karar veriyorum mumkun oldugunca...
Ben Frosch'u araştırmıştım kendi çapımda ama internetteki sayfasında bile yeterince bilgi yoktu. Doğayı korur vs vs yazıyor ama deney konusunda aydınlatıcı bir şey yazmamışlar. Siz nereden öğrendiniz temiz olduğunu?

Rica ederim ne demek, her zaman yardima hazirim
Frosch için Lys deneyci demişti yanliş hatirlamiyorsam
Bence uzak durmalı,,

Ben Frosch'u araştırmıştım kendi çapımda ama internetteki sayfasında bile yeterince bilgi yoktu. Doğayı korur vs vs yazıyor ama deney konusunda aydınlatıcı bir şey yazmamışlar. Siz nereden öğrendiniz temiz olduğunu?
Uzerinde hem hayvanlar uzerinde test edilmiyor yaziyor hem tavsan simgesi var hem de almanyada hayvan testi yasal degil orada uretilen bir urun, son olarak vegan turkiyeye bloguna guvenirim orda da friendly eco urunleri gibi vegan bir urun oldugundan bahsediyor. Tum arastirmalarim olumluyu gosterince kullanmaya basladim...
Rica ederim ne demek, her zaman yardima hazirim
Frosch için Lys deneyci demişti yanliş hatirlamiyorsam
Bence uzak durmalı,,
Buav approved onayi yok, altenatiflere yonelmek mantikli duruyor...

Uzerinde hem hayvanlar uzerinde test edilmiyor yaziyor hem tavsan simgesi var hem de almanyada hayvan testi yasal degil orada uretilen bir urun, son olarak vegan turkiyeye bloguna guvenirim orda da friendly eco urunleri gibi vegan bir urun oldugundan bahsediyor. Tum arastirmalarim olumluyu gosterince kullanmaya basladim...

Buav approved onayi yok, altenatiflere yonelmek mantikli duruyor...
Malesef vegan onayi ürünlerde deney yapilmadigi anlamina gelmiyor canim
Keşke öyle bi şart koysalar ama işte yok malesef

Emin degilim yani universiteyle anlasmali falan calisiyorsa vs diye ben huc guvenemedim almadim..
Zaten yapmadigina dair onay da yok..
Onayli markalari tercih ederim kendi adima canim.

Aubrey organicsten cilt kremleri aldim cok iyi geldi cilde hemen nufuz ediyor bu da dogal olduklarini gosterir..Cildim yumusacik harikaymis kremler tavsiye ederim herkese :)

Emin degilim yani universiteyle anlasmali falan calisiyorsa vs diye ben huc guvenemedim almadim..
Zaten yapmadigina dair onay da yok..
Onayli markalari tercih ederim kendi adima canim.

Aubrey organicsten cilt kremleri aldim cok iyi geldi cilde hemen nufuz ediyor bu da dogal olduklarini gosterir..Cildim yumusacik harikaymis kremler tavsiye ederim herkese :)

Aubrey in hangi ürünlerinden memnun kaldın prenses bir de kokuları nasıl ?

Aubrey in hangi ürünlerinden memnun kaldın prenses bir de kokuları nasıl ?
Canim ben akneli-yagli cilt temizleyici, antiaging yuz kremi, bi de normalden yagliya gunluk nemlendirici kullaniyorum.Lushdan aldigim tonik ve kiz kremi de bitince aubreyden alicam yenilerini...Kokulari fazla yok ve oyle buram buram parfum kokmuyor canim.Ben zaten hassas bi cilde sahibim kokmamasi daha iyi bana gore :)
Uygun oldugum zaman pcden foto yuklerim canim :)

Canim ben akneli-yagli cilt temizleyici, antiaging yuz kremi, bi de normalden yagliya gunluk nemlendirici kullaniyorum.Lushdan aldigim tonik ve kiz kremi de bitince aubreyden alicam yenilerini...Kokulari fazla yok ve oyle buram buram parfum kokmuyor canim.Ben zaten hassas bi cilde sahibim kokmamasi daha iyi bana gore :)
Uygun oldugum zaman pcden foto yuklerim canim :)

Tamam canım uygun olunca fotoları bekliyorum . Bende aubreyin bazı ürünleri var ama senin memnun kaldıklarını merak ettim .

Amie hariç makyaj temizleyici olarak kullanıp memnun kaldığınız markalar hangisi ?

Makyaj teemizleeyici derken yüz temizleyicisi de ayni anlama gelir heralde, aubrey kullaniyorum ama önce superdrug makyaj mendiliyle temizleyip sonrasinda yikiyorum,rimel gözüme kaçmasin diye

Aradığım makyajı temizleyen ürünler . Yani senin yaptığın gibi önce makyajdan cildi arındırıp sonra temizleyici kullanmak .
Superdrug ürünlerine bakayım o zaman .

Sıvı sabun olarak aldigim saloon marka sabunda tavsan isareti göremiyorum artik; yine ayni sekilde dalan sabunlarda da yok..
Sebebi ne olabilir bilen var mi?

X