Hayvan deneyleri ve kozmetik markaları

Aah ah... Uni markasının antibakteriyel mendillerini bir zamanlar çok severek alırdım.

Ta ki arkasındaki yazıları okuyup dumur oluncaya kadar...

Ürünün arkasında ufacık, küçücük bir tavşan simgesi ve etrafında hayvanlar üzerinde test edilmediğini belirten bir yazı var...

Fakat, zehirlenme belirtileri kısmında şöyle ibareler var:
zehirlenme belirtileri bulunmamıştır,
açıklama: bla bla mg/ doz
Oral sıçan

Aynı anda hem deneysiz ibaresi koyup hem bunu yazan bir firmaya ne desem bilemiyorum....

Bu arada hanımlar cf antibakteriyel sabun, ıslak mendil üreten marka biliyorsanız ne olursunuz söyleyin. Bunları kullanmak zorundayım, bunun gibi markalara asla mahkum kalmak istemiyorum...
Hangi üründe yazıyor bu? Ben ıslak mendillerini kullanıyorum bakındım yok, öyleyse tabi ki kullanmayacağım fakat Eczacıbaşı vegan bir firma ve tavsan simgesini almak için yeterlilikleri yerine getirmiş olmak lazım... En kötü bununla ilgili kendileriyle iletişime geçeceğim ve öyle bir durum söz konusu ise kullanmayı keseceğim...

Kesinlikle millet o cani marka senin bu cani marka benim muhabbetini ederken biz burada dönüp duruyoruz...

anlamadım ironiyi ancak bu konu önemli. evcil hayvan konusuyla da ilgisi olduğunu düşünmüyorum. kozmetik bölümünde daha fazla kişi haberdar olabilirdi kanımca. sonuçta kozmetik markaları ve onların cani deneyleriyle ilgili.

anlamadım ironiyi ancak bu konu önemli. evcil hayvan konusuyla da ilgisi olduğunu düşünmüyorum. kozmetik bölümünde daha fazla kişi haberdar olabilirdi kanımca. sonuçta kozmetik markaları ve onların cani deneyleriyle ilgili.
İroni yapmadım aslında aynı şeyi söyledim, sadece hayvan sahibi insanları ilgilendiren bir konu değil bu aksine herkesin tam gözünün önünde olup farkındalık yaratılmalı...
Bunun ilgili mune ve oky'ye bir soracağım, umarım oraya taşınır ve başlık da direkt hayvan deneyleri olarak değiştirilir...

Hangi üründe yazıyor bu? Ben ıslak mendillerini kullanıyorum bakındım yok, öyleyse tabi ki kullanmayacağım fakat Eczacıbaşı vegan bir firma ve tavsan simgesini almak için yeterlilikleri yerine getirmiş olmak lazım... En kötü bununla ilgili kendileriyle iletişime geçeceğim ve öyle bir durum söz konusu ise kullanmayı keseceğim...

merhaba, eczacıbaşı zaten ilaç firması...deney yapılıyordur

merhaba, eczacıbaşı zaten ilaç firması...deney yapılıyordur
Sosyal medyada dahi hayvanlarda testin söz konusu olmadığını duyurdular ve Türkiye'ye gelmesine öncülük ettikleri tüm temizlik ve bakım ürünleri de cruelty free, fakat sizin bahsettiğiniz konu da aklımı kurcaladı ne yazık ki...Firmayla iletişime geçmek en mantıklısı...

Bu arada tüm çamaşır bulaşık makinası vs. tablet ve deterjanlarında frosch kullanıyorum, başka alternatifi olan var mı bu konuda?

Sosyal medyada dahi hayvanlarda testin söz konusu olmadığını duyurdular ve Türkiye'ye gelmesine öncülük ettikleri tüm temizlik ve bakım ürünleri de cruelty free, fakat sizin bahsettiğiniz konu da aklımı kurcaladı ne yazık ki...Firmayla iletişime geçmek en mantıklısı...

Bu arada tüm çamaşır bulaşık makinası vs. tablet ve deterjanlarında frosch kullanıyorum, başka alternatifi olan var mı bu konuda?

firmaların kendi açıklamaları genelde deney yapsalar bile yapmadıkları şeklinde oluyor ve bunun için herhangibir ceza da almıyorlar demişti sanki LYS

Bu topiğin kozmetik markaları topiğine taşınması lazım.
K Kazen ve O okypete 'nin anında konuyla ilgilenmeleri ile konu ''Kozmetik Markaları''nın altına taşındı ve başlığı 'Hayvan deneyleri ve Kozmetik Markaları'' olarak değiştirildi, ayrıca en üste de sabitlendi. Topiğin sahibi değilim fakat bu durumun burada bu konuyu konuşabilecek duyarlılıktaki herkesi memnun edeceğini umuyorum. Konuyu mümkün olduğunca aktif tutarsak da harika olur...

firmaların kendi açıklamaları genelde deney yapsalar bile yapmadıkları şeklinde oluyor ve bunun için herhangibir ceza da almıyorlar demişti sanki LYS
Sadece söylediklerine kimse itibar etmez zaten ama o tavşan ibaresini almak belli yeterliliğin sağlanmasıyla oluyor bildiğim kadarıyla...Savunuyormuşum gibi algılanmasın tek niyetim emin olmak...

tavşan logosu deney yapmadıklarına dair ispat gösterince veriliyor diye biliyorum.
yoksa önüne gelen deney yapmıyoruz der ki...

Sadece söylediklerine kimse itibar etmez zaten ama o tavşan ibaresini almak belli yeterliliğin sağlanmasıyla oluyor bildiğim kadarıyla...Savunuyormuşum gibi algılanmasın tek niyetim emin olmak...

yok anladım, bulaşık çamaşır deterjanı ASTONISH var bildiğim, bi de ECOVER ikisi de buav onaylı

yok anladım, bulaşık çamaşır deterjanı ASTONISH var bildiğim, bi de ECOVER ikisi de buav onaylı
İşte ben frosch kullanıyorum cok da memnunum ama eczacıbaşının durumu böyleyse vazgeçebilirim...
Markalar için sağol bir de Migroslarda da satılan senevnth generation var deterjan ve yumuşatıcısı olarak...

tavşan logosu deney yapmadıklarına dair ispat gösterince veriliyor diye biliyorum.
yoksa önüne gelen deney yapmıyoruz der ki...

zaten hemen hepsi yapmıyoruz diyor, yukarıda arkadaş yazmış ya, hem logosu var hem tavşanlarda deneniyormuş... güvenilir logolar tercih etmek daha iyi buav logosu gibi... ben öyle rahat edebiliyorum ancak, bir de Lys baya araştırıyor, onun verdiği bilgiler doğrultusunda işte...

İşte ben frosch kullanıyorum cok da memnunum ama eczacıbaşının durumu böyleyse vazgeçebilirim...
Markalar için sağol bir de Migroslarda da satılan senevnth generation var deterjan ve yumuşatıcısı olarak...

evet Seventh generation da buav onaylıymış, bunu bildiğim iyi oldu, çok sağol...

bu arada epey araştırdım ancak doğru kaynak bulamadım sanırım. missha ürünleri vegan mıdır, cruelty free midir, yoksa deney yapıyor mu yardımcı olur musunuz? yorumlar da epey uzun hepsine bakamadım.

bu arada epey araştırdım ancak doğru kaynak bulamadım sanırım. missha ürünleri vegan mıdır, cruelty free midir, yoksa deney yapıyor mu yardımcı olur musunuz? yorumlar da epey uzun hepsine bakamadım.
Yabancı bir blogger bununla ilgili kendilerine email atmış ve hayvan testi yapmıyoruz demişler ama bununla ilgili kanıt sunabilir misiniz veya içerik nedir dediklerinde üzgünüz veremiyoruz denmiş ve bu kesin olmayan ucu açık cevap için boykot edip almama kararı alınmış...Ayrıca kendi sitelerine ve petanın vs. sitesine de baktım cruelty free diye gözükmüyor...Uzak durmakta fayda var...

X