Hayvan deneyleri ve kozmetik markaları

Arkadaşlar hepinize merhaba
Lys arkadaşimizdan mesaj var önemli bilgiler içeriyor dikkatinizi çekerim:
1) Flormar, Dermalogica, Nutrigeane,Garnier, Maybelline,Rimmel, London, Maxfactor, Oriflame, Avon, Amway bunlarin hepsi deneyci uzak durmak gerek...Ayrica artik NYX de deneyci çünkü Loreal satin aldi...

2)Bebek ürünleri tamamiyle deneyci uzak durulmali,,

3)Urban Decay de deneyci cf degil yani dikkat.
4)690-691-692-868 bu barkodlara dikkat edin çünkü çin barkodu bunlar,,

692 özellikle kozmetik ve itriyat endüstrisinin kullandigi barkod bu sebeple bunlara karşi uyanik olmakta fayda var...
Çinde hayvan deneyleri zorunlu bilmeyenlere hatirlatalim..

5) A Plus ürünleri Canan Kozmetige ait ve Canan Kozmetik de Loreale ,, aman dikkat..
6)Body Shop ve Burt's Bees kardeş firmalar,, yine Loreale ait uzak durumasi gerek..
7)Revlon denyci,, watsonslarda takma kirpikleri satiliyor aman dikkat almayin

8)Aubrey Organics,,,Lorac,,,Albabotanica,,,Too Faced,,,Tarte markalari Cruelty Free alabiliyoruz,, ancak too faced türkiyeden çekildi,,tarte markasi da türkiyede yok
Saç boyasi Naturtint alabiliriz,,,kozmetik olarak Tatu kozmetik var türk mali

Coastalscents.com sitesinden ürün alabilirsiniz eger Gümrükle ilgili sorun yaşamiyorsaniz,,

Bir de essence markasi iki ayri marka
Alman markasi olan cruelty free,, ama amerika essence deneyci,,alirken hangisini aldiginiz bilmiyorsaniz ikisini de almayin diyor Lys bilginize....

Bir de kk beni unutmasin diyor :))))

Amerikada deneylerin yasaklanmasina ilişkin büyük bir imza kampanyasi başlatilmiş,, bulup linki paylaşacagim topigi takip ederseniz sevinirim:)

Sorulariniz varsa kafaniza takilan,, Lys ye sorabilirim burdan bana yazin arkadaşlar

Bu arada Bebak acibadem kremlerinde tavşan artik yok ve dermatolojik testler yeditepe üniversitesinde yapiliyormuş bu sebepten ben artik güvenilir bulmuyorum,, aklinizda olsun

Watsonslara mail atabilirseniz superdrug ürünleerinden daha fazla getirmeleri için,, faydasi olur,, ben atiyorum,,

Gratiste wet n wild kozmetik markasi cruelty free alabilirsiniz,, fabrikasi çinde sadece, çin pazarinda satişi yok,, çin mali diye görürseniz sizi yaniltmasin,, lysden bir bilgi yine

Sevgiler

gratislerde satılan essence amerikan mı alman mı?
bir de çamaşır suyu- leke çıkarıcı olarak domestos alternatifi deney yapmayan marka var mıdır?

gratislerde satılan essence amerikan mı alman mı?
bir de çamaşır suyu- leke çıkarıcı olarak domestos alternatifi deney yapmayan marka var mıdır?
Küçük marketlerin yerel deterjanlarini alabilirsin
Ben çamaşir suyu olarak burada ankarada gimsa marketin çamaşir suyunu aliyorum eger acilse de bimden güldal aliyorum

Gratistekiler alman mi amerikan mi bilmiyorum hiç almadim açikçasi

Ah Lys unutulur musun? özleniyorsun :)
Elçilik ettiğin için çook sağ ol prenses
Türkiye'ye yeni gelen bir marka var internet siteleri facebook sayfaları falan çok yeni.
Adı "Greenland". Hayvanlar üzerinde deney yapmadıklarını yazmışlar ama BUAV logosu yok.
Ben de go cruelty free sitesinde adını bulamadım.
Acaba oriflame gibi kafadan mı atıyorlar deney yapmıyoruz diye?

Bu arada ben şampuan arıyorum. İngiltere'den Melvita diye bir marka var, Türkiye'de satışı var ama bulunduğum şehirde yok. Öneriniz var mı?

melvita deneyci bi firmaya aitti diye hatırlıyorum.

Arkadaşlar bugün revox isimli bir şampuan markası gördüm. Türk markası ve hayvanlar üzerinde test yapmadığı yazıyor fakat buav logosu yok. Sadece tavşan var.
Daha önce Urban care naturals markası için aynı şeyi sormuştum ama cevap alamamıştım.
Bu markalar alınabilir mi sizce? Bilgisi olan üyelerin cevap vermesini rica ediyorum.

Son olarak, konu eski popülaritesini hayli kaybetmiş. Düzenli takip edenler iki elin parmağını geçmiyor sanırım.
Üzücü gerçekten.

Urban care naturals ile ilgili net bilgim yok ama bazı ürünlerinde o tavşanı bile göremedim o yüzden hiç almayı düşünmedim.
Ben de daha önce konunun yanlış yerde olduğunu söylemiştim. Evcil hayvan değil kozmetik olmalı bence yeri. Hem o bölümde daha çok kişi var hem de burada kozmetik konuşuluyor. ara sıra temizlik ürünleri geçiyor sadece. Daha çok insan bilinçlenebilir taşınırsa.

Cevapladığınız için teşekkür ederim. Haklısınız bu konu kozmetik bölümünü daha çok ilgilendiriyor ve olabildiğince kişinin öğrenmesi açısından çok mantıklı.

Son bir aydır sadece prenses_84'ü bilgi paylaşımı yaparken görüyordum. Önceki yardımlarından dolayı ona da teşekkür ederim.
Bugün siteye farklı üyelerin yazdığını görünce umutlandım ve sevindim açıkçası. Önemseyen insanları görmek beni mutlu ediyor.
Danışmak istediğim birçok şey olmasına rağmen nasılsa uğrayan yoktur diye soramıyorum. Yine eskisi gibi aktif hale gelmesini çok isterim.

Avalon , jasòn , urtekram ürünleride logolu .
Aklınıza takılanları yazın , elbet bilgisi olan arkadaşlar yorum yazar . Yorum yapıldıkça konu daha aktif hale gelir . Bu konu izlediklerim arasında , eminim bir çok arkadaşda takip ediyordur .

Naturalive yerli markası var . Doğal ve helal içerikli , deney yapmadıklarını yazmışlar . Bir de BDIH sertikasi guvenilir mi , bu sertifa şartları arasında deney yapmıyor olmakta var . Piquania_Dedove_ rica etsem Lys ye sorabilir misin , sevgilerimi de ilet lütfen , siteye tekrar yazamaya başlarsa seviniriz .

Urtekram'ın kristal deo-roll on'unu kullanmıştım. Gerçekten o rexona'lara falan taş çıkarır cinsten. Ama sonra ne oldu bilmiyorum eskisi kadar iyi etki bulamamaya başladım. İstemeye istemeye bıraktım sonra.

Urtekram'ın kristal deo-roll on'unu kullanmıştım. Gerçekten o rexona'lara falan taş çıkarır cinsten. Ama sonra ne oldu bilmiyorum eskisi kadar iyi etki bulamamaya başladım. İstemeye istemeye bıraktım sonra.

Bende bir kaç ürününü kullandım ama bana iyi gelmedi , kuruttu cildimi , saçımı . Herkese etkisi farklı olur belki bilemedim . Kolaltı ürünlerine gelince birçok marka denedim ama aliminyumsuz ürünlerde nedense ben iyi performans alamadım .

Selam arkadaşlar

Sorulariniz varsa sorun lütfen; sürekli girmesek bile buraya muhakkak ugruyoruz kimse girmiyor diye düşünmeyin
Ben bilgim varsa cevapliyorum yoksa da Lys ye sorarim hiç dert degil,, hatta Lys de her zaman yardima hazir oldugunu söylüyor sagolsun

Naturalive ben de duydum ürünlerin testleri yurtdişinda mi yapiliyor arayip sormak lazim
Üretim türkiyedeyse bi nebze alinabilir diye düşünüyorum
Helal olmasi malesef ki deney yapmadiklari anlamina gelmiyor,, yine ayni şekilde vegan ürünler de deney yapabiliyor
Ersag ürünleri hakkinda bilgi edinenler varsa lütfen buraya yazsin,, araştiriyorum ben de
Bebak ürünleri için yazmiştim,, güvenmiyorum ama yine Lys' ye soracagim,,
Herbaderm ürünleri de yurtdişinda yapiyor dermatolojik testlerini,, bu yüzden huylandim almiyorum,, telefon açip sormak gerekli,, cevaplama şekillerinden yalan mi söylüyorlar anlamaya çalişiyoruz artik...

Soracaklarinizi buraya yazin ben uygun oldugum zaman mutlaka sorarim arkadaşlar:)
Hepinizi öpüyorum

Alix avien, Farmasi, Pastel gibi türk firmaları atılan maillere test yapmıyoruz diye cevap vermişler. Önceki sayfalarda flormar cevap olarak verdiği mailde de yapmadığını söylemiş ama kesinlikle yapıyor. Hepsi yapmıyor güya ! Makyaja heveslendim.Almak istediğim ürünler var, alamıyorum

arkadaşlar slm:) 3 yıl sonra ilk defa giriyorum sanırım buraya... aklımdayken, Gratis mağazalarında 11 e yakın cruelty-free marka var....gözatmanızı tavsiye ederim....Amie,Yardley's,Pierre's Essencials gibi bir marka(cilt ürünleri) tam neydi anımsayamadım,wet n wide,Essence,the Balm, Crabtree&Evelyn, eklisp kozmetik fırçaları,ecotools kozmetik fırçaları,Himalaya cilt ürünleri(özellikle de yağlı ciltlere tavsiye edebilirm)....ilk aklıma gelenler,,,her markadan denedim,kesinlikle tavsiye ederim.Falsolu çıkanı olmadı... (Pierre's es..dışındakilerden,bu markayı denemedim) Astonish,Bauhauselarda mevcut,,,temizlik için,,,(mutfak temizliği) Avon,Oriflame temiz felan diill!!!! hala çevremde deney yapmadıklarını iddia edenler var...asıl büyük tehlike P&G, unilever ve tabiki LOREAL!!! Loreal hala test yapıyor....tersini çok duyarsınız etraftan ama doğru değil...Hard Candy hala cf ama parent companysi cf değil artık!!!...yurtdışından too faced, tarte, milani alıp kullanan arkadaşlar....onlar hala cf,merak etmeyin...nyx artık cf değil!!!...urbn decay sevdası olanlar....cf değil parent companysi biliyorsunuz,,,alba botanicca marka ürünler online piyasada,,abd'li cf krem,şampuan şu bu markası....gözatabilirsiniz...aklıma şuan bunlar geldi,,,vaktim bol olduğunda yazmaya devam edicem...çok şey var aklımda...sevgiler..♥

farmasi göz makyajı temizleme ürünü yerine Amie markasını kullanabilirisniz,,,,ben gayet memnunum,,logolu bir marka Amie,gratislerde mevcut,,,,Alix Avien,Loreal,Flormar ve Golden Rose'dan uzak durunuz... türk olanlar 3.partilere AR-GE yaptırıyorlar yurtdışında...Betty Boo öjeleri türk markası ama barkodu 868....nasıl oluyorsa:)) çin barkodu,,,,bu konuyu araştırıyorum....size geri bildirim sağlıcam...aldığınız kometik ürünlerinde barkodlara lütfen çok ama çok çok dikkat edin... ürün barkod listeleri var nette,,,indirin,bilgisayarınızda bi tane bulunsun...
690-691-692 China ---çin komzetiklrnde bu barkodlar bulunur,bilginize!! 868 ise,menşei farklı olan ama üretim tesisi Çinde olan ürünler için kullanılır...yani Betty Boo türk markası ama çin'de satışı mevcutsa kullanmıyoruz,yok çin marketinde değilse satın alabiliriz,,,,konu henüz muallak! 869 ise türk barkodudur... tek barkod kullanıyoruz biz...

Lys, hoşgeldin. Ben önceki sayfada "Greenland" markasını sormuştum ama bilen çıkmadı. Türkiye'ye yeni gelmiş sanırım. Cf olduklarını iddia ediyorlar ama Buav tavşanı yok. Bilgin var mı?
Bu arada gratisteki yardley's'in cf olduğuna inanamadım her gittiğimde ambalajını çok beğenip tavşanı olmadığı için geri durmuştum. Sayende gönül rahatlığıyla alabilirim artık.

slm,,Flores,,,teşk:) greenland direkt bana danimarkayı çağrıştırdı:) danimarka diyince de aklıma gosh cosmetics geliyor ki; cf oLarak bilinir ama esasen cf felan değil....Gratislerde satılıyor,,lütfen eliniz gitmesin...The balm felan varken orda...dediğiniz markayı hiç duymadım üzgünüm,fikrim yok o nedenle....bu arada aklıma bişiy daha getirdiniz,,,çok teşekkürler,,,wet n wide markası kullanan arkadaşlarım,,,,(ben de kullanıyorum) markanın mego glo illuminating powder ürünü var....pigmentli bir allık yada çok amaçlı bir ürün diyebiliriz,,,,uyarıyorum...wet n wide cf ama bu ürün gamında 345 Catwalk Pink ve 347 Spotlight Peach isimli ürünler VEGAN DEĞİL! 346,348 NO'LU ÜRÜNLERDEN ALMAYA GAYRET GÖSTERİN İLLA BU MEGA GLOWDAN SATIN ALACAKSANIZ...345 VE 347 NUMARALARI ATLIYIN...görüşmek üzere

Bir de desert essence organik var buav logolu.El ve ayak bakımı,şampuan, duş jeli,deodorant,diş macunları falan var ama biraz pahalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…