Hayvan deneyleri ve kozmetik markaları

Lys hoşgeldin , seni tekrar görmek çok güzel . Bilgilerini paylaşmaya devam et lütfen ...

The balm temizmiydi , deney yapıyor diye biliyordum , teşekkürler öğrendiğim iyi oldu : )
Naturalive markası hakkında bilgin var mı , yerli ürün ve ürünlerinde deney yapılmadığı yazıyor .

Bilmiyorum belki önceden yazılış olabilir.Sparitual var oje üretiyor buav sertifikalı.Üstelik tamamen vegan paraben falan yokmuş diğer ojelere göre biraz daha temiz gibi içeriği.Bazı boyner mağazalarında varmış.http://www.makyajaynam.com/2014/03/19/sparitual-oje-spice-of-life/ bu adresten ojeleri görebilirsiniz ve nerde satıldıklarını.

Lys hoşgeldin
Seni hep burda görmeyi diliyoruzz
Wet n wild maskara ve eye liner aldim gayet güzel..Barkodunda 868 yaziyor ama çin pazarinda olmadigini söylemiştik zaten

Amie göz makyajı temizleyiciyi öğrendiğim iyi oldu teşekkürler.Ama Balm,Essence ve wetn wild'ın buav logosu yok o yüzden tam olarak güvenemiyor ve alamıyorum Aslında ülkemiz için tek ulaşılabilir olan kozmetik üzerine iki firma var bunlarda:Everyday minerals ile bella pierce.Everyday mineral sitesi en son 2010 da güncellemiş ürünlerini.Bella pierce de vegan değil.(Ben ipek kullanımına karşıyım bazı firmalar kullanıyor ipek böcekleri kaynar kazanlarda canlı canlı öldüğünden.Bu nedenle vegan olursa benim için daha iyi)Ülkemizde olmayan iki tane iyi firma keşfettim.Zao make up bunlar birisi hem cruelty free hemde organik sertifikaları var ve içeriğinin de doğal olduğunu iddia ediyor.Hatta ürünlerin kapları bile bambudan, geri dönüştürülebilir.Diğer firma ise beauty without cruelty .
Yalnız ben çok takıntılıyım günah olduğunu düşündüğüm için de biraz.Son olarak evde yapabilir miyim diye baktım.http://www.thankyourbody.com/diy-all-natural-care-products/Bu adresle pek kozmetik tarifi var allık,pudra,far üstelik tamamen doğal.Yalnız vaktim olmadığından henüz deneyemedim.Bir de gözenekleri tıkayıp sivilce yapar mı diye bir korkum var.Diğer taraftan da içinde bir sürü kimyasal dolu ürünü kullanıyoruz.Siz ne dersiniz?
http://www.healthstartsinthekitchen.com/2013/12/27/homemade-eyeliner/ bu linkte de jel eyeliner tarifi var.Hazırlaması oldukça kolay görünüyor.Tek sorun evde hazırlanan ürünlerin dayanma süresinin az olması.Bir de renk vermek için gıda boyası kullanılabilir diye düşündüm ama çoğu gıda boyası hayvanlar üzerinde test ediliyormuş diye okudum internette.Sonra aklıma şu takıldı bizim cruelty free dediğimiz firmalarda renk kombinasyonları hazırlarken gıda boyaları kullanıyorlarsa ucunda yine bir zarar var.Ne olurdu adam gibi yapsaydınız işinizi hayvanları karıştırmadan bizim de eğlencemizin içine etmeseydinizHer ürünü güvenle alabilseydik keşke böyle arayışlara gerek kalmadan.Bir de Petayla ilgili geçmiş sayfalarda hayvanları öldürüyor diye yazılmış.Ben de baktım gerçekten de barınaklarında topladıkları hayvanları öldürüyorlarmış hatta ülkemizde de sokak hayvanlarının uyutulmasını önermişler kaliteli bir yaşam veremiyorsanız uyutun şeklinde.Bu örgüte de sinir oldum.Kime güveneceğiz şimdi biz.https://havlayankopek.wordpress.com/2011/09/23/peta-hayvanlari-oldurur/
Başka bir önemli konu da benetton ve mangoyla ilgili.İki firma da Afrikada üretim yapıyor ve insanları sağlıksız şartlarda çalıştırıyorlar.Hatta 2 sene önce benettonun bir fabrikası çökmüştü ve binlerce insan ölmüştü.Lütfen bu firmalardan bir şey satın almayın.

Koyu harfle yazılmış olanlar logolu cruelty free markalardır.

Ben de kendi adıma petayı ciddye almıyorum açıkçası
Kürke karşı kürk giyen tarkanı oynatmaları bile yeterli ,, sadece reklama çalışıyor gibi....

Merhaba, gratisdeki essence markasının kirpik bazında 'oftalmolojik olarak test edilmiştir.' ibaresi vardı. Bu hayvanların gözünde deney yaptıkları anlamına mı geliyor? Sanki forumda böyle bir şey okumuştum. Siz de söylemiş olabilirsiniz.

Essence ama hangisi?
İki tane var amerika ve alman menseili?

Gida boyalari kesin deneyci mi yani hic alamayacak miyiz gida boyasi?
Bir de yagli boya , vs kirtasiye urunleri konusunda bilgisi olan varsa yazabilir mi cunku yagli boya kullaniyorum alirken dikkat edeyim...
Mesela bildigim bisey var bazi fircalarda at yada domuz kili kullaniliyor o yuzden sentetik olanini almak mantikli..
Ayrica faber castell urunlere de hic guvenmiyorum kendi adima..

Bir de ipek kullanimina karsi olan arkadasa ek olarak ben bal mumu icerikli urun de kullanmiyorum cunku elde edilirken arilarin bacaklari kopuyor demisti Lys ...
Jane iredale urunlerinde balmumu var dikkat edin derim...

Özellikle ismi "wax" olarak geçen birçok üründe arılar kullanılıyor onu da belirtmekte fayda görüyorum.

Saç fırçasını soracaktım bende . Yakın zamanda öğrendim maalesef ve seneler evvel aldığım bir tanesi hariç o sentetikmiş , diğer bütün fırçalarımı çöpe attım . Kıl fırça ve ne kılı olduğu belli değil .
Şimdi yeni almam lazım ama her yerde kıl fırça görüyorum . Nerde bulabiliriz sentetik olanları yada hangi marka alabiliriz bilen var mı ?

Balmumunu bilmiyordum.Kötü oldu bu.Alanımız gittikçe daralıyor.Gıda boyasıyla ilgili internette ingilizce birkaç sitede gördüm çoğu deneniyor diye yazmışlardı.Siz de bir bakın isterseniz googledan food coloring test on animals yazınca çıkıyor. Ama doğal gıda boyaları da var. All natural food coloring diye bir şey görmüştüm.

Saç fırçası nascita diye bi marka var bildiğim ucuz ama ne kılı kıllanıyor bilmiyorum çok ucuz ürünleri yani sentetik de olabilir araştırmak gerek..

Benim bahsettiğim aynı zamanda kırtasiye malzemesi olan fırçalar..
Yağlı boya fırçası alırken incelemiştim ordan biliyorum

Teşekkürler netten netten baktım şimdi istediğim fırçalardan var mesaj attım . Bakalım dönecekler mi ?
Nette yazanlar olmuş ucuz diye domuz kılı kullanılabiliyor diyem. Bir süredir aklımdaydı , sen fırça deyince bende saç fırçasını da sorayım dedim .

desert essence abd menşeili,,,,cf bir marka büyük oranda,,(%100 değil) amerikalı bir arkadaşım üzerinde logo olmadığını söylemişti geçen sene.... artık logo koymuşlarsa güzel fakat buav logosu olduğuna emin misiniz? (tavşanın diyagonal köşelerinde yıldız var mı?) o olsa olsa cruelty-free international logosudur...buav logosu olduğunu sanmıyorum pek:) logolar birbirine benzer,diyagonal yıldızlar mevcut her ikisinde de fakat kurumsal akreditasyon logo renkleri farklıdır....buarada geçen unuttum,,,yine abd menşeili Giovanni saç ürünleri var gratislerde,,,,artık logo taşıyor...aslında burda olmadığımdan yazamadım,,uzun zamandır logo taşıyor....onun logosunu dikkatle incelerseniz buav logosu olmadığını göreceksiniz,,,cruelty-free international logosu o....Ricky Gervais lansman ve kampanyalarından sonra abd li pek çok ıtriyat firması cf international logosu basmaya başladı ambalajlarına...bu çok sevindirici,,,bizzati yazışarak Ricky Gervais'e ben de teşekkürlerimi ve minnettarlığımı ilettim arkadaşlar....lütfen siz de kendisine ulaşarak teşekkür ediniz...bu konuda sayısız emekleri olan bir ünlü....gelgelelim giovanni stoğu oldu evde resmen... 60ml olan seyahat boylarından her ürünü mevcut ben de....logo bastıkları için resmen fonlamak istedim firmayı:) ihtiyacımın çok ötesinde alışveriş yaptım...markanın saç ürünleri gayet iyi arkadaşlar...hatta cf olup da saçımı ağlatmayan tek ürün gamını giovanni şampuan ve saç kremlerinde buldum diyebilirm....fotoda bakımsız gibi görünüyor saçlarım ama öyle değil esasen... o anlık öyle taranmamıştı felan,,,ha reklam yapıyor gibi olmasın,gratislerde organik bir bağım yok,,,zaten Demsa gruba ait,,,başında Demet Sabancı bulunuyor:)) fakat gerçektn gratislerde cruelty-free ürün bolluğu var arkadaşlar...giovanni serisi ise saçlarımı güldüren bir seri olduğu için bilhassa benim için çok önemli,,,superdrug şampuanları cf olmalarına rağmen saçlarımı bir süredir kurutuyorlardı....öte yandan sormak sitediğim bişiy var....WET N WİDE MARKA SUGAR PLUM FAİRY ADLI RUJU PİYASADA BULABİLENİNİZ VAR MI? KARA BORSADA SANIRIM BU RENK:))...¿ bir arkımla 2,5 aydır arıyoruz,tarıyoruz,biz bulamadık....

bir de forumda abd de yaşayan arkadaşlar varsa şayet bir müjdem var:)) Lather biliyorsunuz cruelty free ürünler üreten ağırlığı ıtriyat olan bir marka...ne yazık ki Türkiye'de piyasası yok....ama Abd de yaşayanlar organik-cruelty free MUMLARINDAN ALABİLİRLER:)...CF MUM ÜRETMEYE BAŞLADI FİRMA ARKADAŞLAR...bir de ev kokuları biliyorsunuz yine köpekler üzerinde test ediliyor....airwick,febreze vs...gibi....vodka ve portakal yağı ile yapılan ev kokusu var...yine abdli bir arkadaşımdan aldığım bilgiye göre işe yarıyormuş,,,,ben niyetlenip bir büyük şişe smirnoff vodka aldım ama,,:)) tabi dibini arkadaşlarla gördüğümüz için evde portakal yağı esansı zaten yok diyerekten formülün iç malzemesini:) iç ettim....denemek siteyenler netten araştırsınlar lütfen,,,,eminim youtube da felan da vardır,,,kaça kaç oranlarda malzemelerin kullanılacağını,,,bana oz biriminden tariflediği için şuan hafızamda değil miktarları...

yahu birşey daha var:)) taksit taksit geliyolar bana...arkadaşlar Gratis ithalat & ihracaat firmasının MİLANİ markasını Türkiye'ye getirmesi için kamuoyu istiyorum yanıma....sizlerin desteği çok çok önemli....biliyorsunuz Milani,ABD menşeili bir drugstore markası,hesaplı ve oldukça da kaliteli..... TABİ Kİ HAYVANLAR ÜZERİNDE TEST YAPMIYOR,SÖYLEMEME GEREK BİLE YOK...genel olarak ABD bünyesinde beğenilen bir marka.... Türkiye'de satılması harika olur kanaatindeyim...ayrıca kamuoyunun bilinçlendiği ve bu yönde ürünler talep ettiği konusunda da hem gratis hem de watson's firmalarının üst düzey yöneticilerine analiz imkanı imkanı sağlamış oluruz...biliyorsunuz eskiden Lee Stafford marka ürünleri sadece Tekin Acar Kozmetik getiriyordu Türkiye'ye ama Tekin Acar sözleşmesini yenilemedi ve bu işi Gratis firması üstlendi artık...Lee Stafford saç ürünleri gratislerde mevcut fakat cruelty-free DEĞİL maalesef...ben olayı izah etmek maksadıyla bu markadan örnekledim size....pekala kamuoyu talebi ve satınalama gücümüzle MİLANİ markasının ardında biz de durabiliriz....ne diyorsunuz acaba? fikirlerinizi bilmek isterim....

bir de arkadaşlar,,,,gratislerde bee beauty markası var....lütfen burt's bees firması ile karıştırıp satın almayınız...vegan ve cf değil her iki marka da...biliyorsunuz Burt'S bees her ne kadar cf olsa da bağlı bulunduğu enternasyonel grup CLOROX (kimya grubu) hayvan deneycisi ve yoğun hayvan deneyi yapıyor! o nedenle satın almıyoruz...bir de watson'slarda NYC markası var,mutlaka dikkatinizi çekmiştir...hayvan deneyi yapan bir abd li marka,,,NYX ile karışmasın bu da,,,NYX eskiden hayvan deneyi yapmıyor idi fakat hayvan deneyi yapan LOREAL satın aldı firmayı...artık cf değil arkadaşlar... bir de abd içinde yaşayan arklar için; Bath and Body Works firmasının Çin'de satılmaya başlanacağı yönünde duyumlar var...biliyorsunuz özellikle ülkenin batısında yoğun olarak piyasası olan bir drugstore ıtriyat markası...haberiniz ola...buarada gratislerde Dirty Works isimli bir ıtriyat markası satışta...ben bu ikisini çok karıştırma eğilimindeyim:) isim benzerliklerinden ötürü....Dirty Works markası cf değil arkadaşlar....sadece fırçaları sentetik ama o fırçalardan da alınca yine deneyleri fonlamış oluyoruz....eco tools,eklips,samantha chapman sentetik dırçaları ile devam edelim biz yine....sigma fırçalar da cruelty-free diye biliyorum ben?? beni yanlışlıcak olan var mı? bliyorsunuz sigma E25 ve E55 fırçaları da Mac in 217 ve 239 nolu fırçalarına muadil gösteriliyor...MAC,Estee Lauder'ın alt markası 3 yıldır ve Estee deneyci arkadaşlar...Çin'de çok tutulan bir high-end marka...,,, buarada eklipsin 10-12 liralık cf fırçaları iyi arkadaşlar,,,makyaj kabiliyetiniz ve el beceriniz varsa iyi bir fırçanın performansının %60ını zaten siz üstlenmişinizdir,,,o nedenle kötü fırça yoktur,gelişmemiş el becerisi vardır kanımca,,,

Ben de ülkemizde bilincin yükselmesini ve yeni temiz markaların gelmesini istiyorum. Tam da düşündüğüm gibi yazmışsın. Bildiğin diğer markaları da paylaşırsan elimden geldiğince telefon, mail trafiği yaratır, mağazalarındaki elemanlara da gittiğimde sorarım. Başka ne yapılabilirse işte. Bu arada binboa falan alsaydın smirnoff'a yazık olacakmış az daha

uzun yazdığım için sıkılan arkadaşlar olacaktır....çok fazla done var beynimde,,,yabancı blogları,makaleleri,haberleri,videoları izleyip bilgi toparladığım için konu hakkında,böyle taksit taksit geliyorlar aklıma kusura bakmayın...sevgiler♥ bişiy daha geldi şimdi,,,essie marka öjeleri türk kullanıcılar çok seviyorlar...essie aslına bakrsanız high-end bir öje markası sayılabilir...her ne kadar bir chanel olmasa da....essie deneyci arkadaşlar...kullananınız varsa içinizde,,lütfen satın almasın...gratislerde milani den sonra satılmasını istediğim ve temenni ettiğim bir cf öje markası da jordana öjeleri....keşke Türkiyede de olsa....yukarıda izah ettiğim gibi,,,bety boo konusu hala muallak...açıklığa kavuştuğu an toplu alışveriş yapmayı düşünüyorum,umarım ki cf çıkar ama türkler Çin'in( körü körüne) ihracaat direktiflerindeki saçma sapan maddelere de uyuyor olabilirler...açıkçası cf olma ihtimali olmayabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…