Hayvan deneyleri ve kozmetik markaları

Canım benim özellikle öğrenmek istediğim şudur, bir markete gittiğimde o anda Buav listesine bakma imkanım olmayabilir, keza her markayı aklımda tutmam da olanaksız. Ürünlerin ambalajında tes yapıp yapmadığına dair bir yazı, amblem, uyarı gibi şeyler mevcut mu ? Yani, ürünü incelediğimde '' aa bu marka test yapıyormuş '' deyip geri bırakacağım bir belirti ..
ürünlerde nasıl görünüyor ona da bakalım. bu ürünler buav'ın "test yapmıyor" dediği ürünler.
blogger-image-893471745.jpg

Son düzenleme:
Hay allah razi olsun bitanem evdeki hicbir urunumde bu logo yok meger hayvan mezariyla dolu evde yasiyormusum :KK43:
evlerimizde maalesef Unilever, Colgate-Palmolive, Henkel gibi dünya devleri bulunuyor. Bunların da hepsi kanlı markalar. test yapmayan markaları bulup kullanma işi elbette kolay değil ama imkansız da değil..

Benim bir sorum olacak bilgisi olanlar aydınlatırsa sevinirim. Frosch markasını bilirsiniz yeşil renkli, kurbağa logosu kullanan bir marka. Migros'ta gördüm ve arkasını incelediğimde sadece yazıyla hayvanlar üzerinde test yapmadığı yazıyordu. Bunun bizim için yeterli olmadığını biliyorum. Ama yine de belki kesin bilgisi olan vardır diye danışmak istedim.

Canım benim özellikle öğrenmek istediğim şudur, bir markete gittiğimde o anda Buav listesine bakma imkanım olmayabilir, keza her markayı aklımda tutmam da olanaksız. Ürünlerin ambalajında tes yapıp yapmadığına dair bir yazı, amblem, uyarı gibi şeyler mevcut mu ? Yani, ürünü incelediğimde '' aa bu marka test yapıyormuş '' deyip geri bırakacağım bir belirti ..
Canım aradığımız sıçrayan tavşan,, ama türk malı ürünlerde normal tavşan kullananlar var örneğin dalan sabun ve saloon sıvı sabunda bulunuyor..Mesela Herbaderm kremde de var,,
Ayrıca dermatolojik olarak test edilmiştir diyorsa ve tavşancık yoksa uzak dur çünkü yüzde yüz hayvanlar üzerinde denenmiş demektir bu :KK43:
Evlerimizde hep kanlı ürünler bulunmuş insan çok üzülüyor ama bilinçlenip bunları boykot edince çok iyi hissediyorsun emin ol imkansız değil..
Piquania_Dedove_ Piquania_Dedove_ canım bir ara bebe şampuanı soruyordun . Ben buav logolu , urtekram hariç (bize iyi gelmedi) bulamadım .
En azından kutusunda "hayvanlar üzerinde deney yapılmamıştır "yazan bir marka aldım . Cok memnun kaldım .
Organicare marka .

Hala arayista ise hic yoktan alternatif olur belki .
Canım urtekram diş macunundan da ben memnun kalmadım sanırım kil vs malzeme alıp kendim yapıcam:)
Aubrey organics te bebek ürünleri var gördüm geçenlerde...

evlerimizde maalesef Unilever, Colgate-Palmolive, Henkel gibi dünya devleri bulunuyor. Bunların da hepsi kanlı markalar. test yapmayan markaları bulup kullanma işi elbette kolay değil ama imkansız da değil..
Benim evime artık deney yapan hiçbir ürün girmiyor giremez de Allahın izniyle :)

Benim bir sorum olacak bilgisi olanlar aydınlatırsa sevinirim. Frosch markasını bilirsiniz yeşil renkli, kurbağa logosu kullanan bir marka. Migros'ta gördüm ve arkasını incelediğimde sadece yazıyla hayvanlar üzerinde test yapmadığı yazıyordu. Bunun bizim için yeterli olmadığını biliyorum. Ama yine de belki kesin bilgisi olan vardır diye danışmak istedim.
Canım hiç bilmiyorum o markayı ama şunu sorayım acaba sadece o üründe mi test yapılmamış; diğer ürünlerınde yapılıyorsa diye ben olsam uzak dururum şahsen.
Bir de zaten buav onaylı ürün çoğaldı çok şükür ülkemizde bu sevindirici

Canım hiç bilmiyorum o markayı ama şunu sorayım acaba sadece o üründe mi test yapılmamış; diğer ürünlerınde yapılıyorsa diye ben olsam uzak dururum şahsen.
Bir de zaten buav onaylı ürün çoğaldı çok şükür ülkemizde bu sevindirici

soruyu sorduktan sonra markanın websitesini gezdim. birçok sertifika almış doğaya saygı, sürdürülebilirlik falan var ama hayvan deneyleri ile ilgili birşey göremedim. "Yabani hayatı korur" yazıyor. ama başka bir maddede de dermatolojik olarak test edildiği yazıyor. resmini de koyuyorum daha iyi anlaşılması için. ben ikna olmadım. kullanmayacağım :KK43:

frosch.jpg

soruyu sorduktan sonra markanın websitesini gezdim. birçok sertifika almış doğaya saygı, sürdürülebilirlik falan var ama hayvan deneyleri ile ilgili birşey göremedim. "Yabani hayatı korur" yazıyor. ama başka bir maddede de dermatolojik olarak test edildiği yazıyor. resmini de koyuyorum daha iyi anlaşılması için. ben ikna olmadım. kullanmayacağım :KK43:

Eki Görüntüle 1303722
Iyi yaparsn canım kullanmamakla
Birçok doğa doStu niteligi taşiyan firma çinde satış yapabilmek için deney yaptırıyor yani ben hayvan seviyorum doğa koruyorum demekle olmaz göstersinler onaylarını , alalım ürünlerini ...

Arkadaşlar yeni bi şey öğrendim ,, burda paylaşildiysa da ben hatırlamıyorum

Nyx Canan kozmetiğe satılmış yani Loreale...Hiç almamiştim zaten okuduğum iyi oldu...
Kindar sağol cnm söylediğin makyaj firmasına ben de bakacağım rimel almam lazım

Lush gitti ve bana alacak kaliteli 30 yaş sonrası cilt bakım ürünleri lazım

Tavsiyelere açığım
murad alabilirsiniz buav onaylı biraz tuzlu ama fiyatları 250 lira fln
dermologica alabilirsiniz

Eki Görüntüle 1303722
Bende bugün migroslarda bu markayı biraz inceledim . Eczacıbaşı girişim yazıyordu , bu eğer bildiğimiz Eczacıbaşı ise zaten alınmaz .

kızlar marks & spencer'ın buav onaylı olduğunu biliyoruz, makyaj ürünlerini kullanan var mı? maskaraya ihtiyacım var belki far da alabilirim beğendiğim bir renk olursa. Öneriyor musunuz?

kızlar marks & spencer'ın buav onaylı olduğunu biliyoruz, makyaj ürünlerini kullanan var mı? maskaraya ihtiyacım var belki far da alabilirim beğendiğim bir renk olursa. Öneriyor musunuz?

Urunlerini kullanmadim canim ama urun alirken de marks&spencer in kendi urunlerini almaya ozen gostermek gerek cunku sadece kendi urunleri buav onayli

Selam kerkese..

LYSden mesaj var: nyx marksı artık Loreale bağlı yani cruelty free değil
Bilgilendirdi arkadaşımız sağolsun...

Bu arada bebak acı badem kremlerinde tavşan vardı ama bazı ürünlerde yok acaba marka bıraktı mı o logoyu bilen var mı?

Bir de ıslak mendil alırken dermatolojik olarak test edilmiştir yazmayan marka var mı?
Sümsük carrefour bile yazmış test edilmiştir diye bu ne yaa of

Konunun yarısından fazlasını okudum, bu sitede böyle duyarlı ve iyi insanların olması beni çok mutlu etti açıkçası.

Yalnız şöyle bir durum var ki ,marka durumları sürekli güncelleniyor. Örneğin iki gün önce güvenli olup methedilen ürün şimdi güvenli değil deniliyor. Bu da bizi yanıltabiliyor.

Şu an itibariyle hangi ürünü alıp almayacağımı tam olarak bilemiyorum. Canlıları sevmemiz ortak noktamız kabul ama, biliyorsunuz herkesin karakteristik özellikleri farklı.
Kısıtlı seçenekler arasından herkes muhakkak kendisine en uygun ürünü almak ister.

Örneğin benim kısa ve çok seyrek kirpiklerim var fakat hem kirpiklerime uygun, hem de cruelty free olan ekonomik bir maskara bulamadım. Önerilerinize açığım.

Bir de watson's da satılan urban naturals ürünlerinin arkasında buav logosu yok fakat tavşan simgesi var ve 'not tested on animals' yazıyor.

Bu marka güvenilir midir acaba?

Selam kerkese..

LYSden mesaj var: nyx marksı artık Loreale bağlı yani cruelty free değil
Bilgilendirdi arkadaşımız sağolsun...

Bu arada bebak acı badem kremlerinde tavşan vardı ama bazı ürünlerde yok acaba marka bıraktı mı o logoyu bilen var mı?

Bir de ıslak mendil alırken dermatolojik olarak test edilmiştir yazmayan marka var mı?
Sümsük carrefour bile yazmış test edilmiştir diye bu ne yaa of

uni markalı ıslak mendilde 'dermotolojik olarak test edilmiştir.' şeklinde bir ifade yer almıyor ve tavşan logosu bulunuyor.

X