Hayvan deneyleri ve kozmetik markaları

slm:) bilinç konusu önemli evet...gratisin ve watson's ın Facabook sayfalarına sorular bırakabilirsiniz,,,ben şahsen FB kullanmadığım için direkt iki firmanın çağrı merkezlerine ulaşıyorum,cf hangi markalar var,hangi markalar ileride gelecek,gelme ihtimali olan markaları vs.....soruyorum,,,, uzun uzun konuşuyorum çağrı merkzleri ile,,,,ihracaat departmanlarına,orta düzey yöneticilerine iletilmek üzere notlar,tavsiyeler bırakıyorum hem online olarak hem de sözel telefonlarda......özellikle hayvan deneyleri konusunu vurguluyorum,cağrı merkezi elemanlarına konferans çekiyorum,,,,ki onların her biri kelime bazında olayla ilgili,,vahşetin tam olarak ne olduğu konusunda ultra bilinçsiz hepsi,,, yani kısacası tüketici cf ürün talep ediyor algısını oturtmaya çalışıyorum,,,alışveriş yaprken çevremdeki baynları sohbete tutup onlara bir iki dakika anlatıyorum felan:)) geçen bauhausedan astonish marka temizlik ürünü alırken,yanımdaki bayana da iki dakkada hayvan deneylerini,bu markanı yapmadığını,hiç bir hayvanın derisinin yanmadığını,gözünün tahriiş olmadığını felan,,,,açıkçası arkadşlar full-mesai çalışıyorum ben bu konuda:),,,sizlere tavsiyem de budur,,öğrenin ve sürekli ÖĞRENDİKLERİNİZİ BAŞKALRINA AKTARIN! AMA ŞU BU HAYVAN DENEYİ YAPMIYOR DİYE BİR CÜMLE İLE DEĞİL...ANLATTIĞINIZ KİŞİYE VURGULU KONUŞUN,,KATLİAM NEDİR,ACI NEDİR HİSSETSİN O KİŞİ,,,EN KÖTÜ ZEKANIZI KULLANIN..BANA NEDENSE HEP ALIŞVERİŞ YAPRKEN DİĞER BAYANLAR SORARLAR....ÇÜNKİ HERŞEYİ ÇOK İNCELEDİĞİM İÇİN BU HATUN BU İŞİ BİLİYOR ALGISI YARATIYORUM HERALDE....KADIN LOREAL Mİ ALACAK,,,,ÖYLE BİR OMUZ SİLKİYORUM VE TİKSİNDİĞİMİ,MARKANIN NELER YAPTIĞINI ANALTIYORUM Kİ,KADIN VAZGEÇİYOR ALMAKTAN...ONCA MARKA VE ALTERNATİF VARKEN...:)),, yani arkadaşlar sadece sosyal sanal ortamları değil,reel hayatı da kullanın,,,iş arkadaşlarınız,aileniz,mahalleniz vs.....öğrenin,,öğretin ve o kişilerin de öğrndiklerini yaymalarını garantileyin lütfen,,,MİLANİ KONUSUNDA ÇAĞRI MERKEZİNİ İŞGAL EDELİM TELEFONLARIMIZLA,,,BİR HAFTA BELİRLEYELİM VE BAŞLAYALIM....1-2 AY SÜREKLİ TALEP EDERSEK BENCE BU İŞ DİKKATLERİNİ ÇEKER...FB KULLANANLAR KEZA GRATİSİ BARBARDIMAN YAPSINLAR...OLAMAYACAK BİŞİY DEĞİL...ORGANİZE OLURSAK,,,BİRDE BİZ KAÇ KİŞİYİZ MERAK EDİYORUM,,BİZE EN AZ 25 KİŞİLİK BİR EKİP LAZIM!

Essence ama hangisi?
İki tane var amerika ve alman menseili?

Menşeine bakmadım hiç, bugün gratise uğramıştım keşke baksaydım :/

Bir de arkadaşlar, Watson's taki Pure beauty markası cruelty free mi acaba? CC kremini istiyordum ama emin olamadığım için almadım.

Ayrıca önerebileceğiniz başka cruelty free marka CC krem var mı?

ASLINDA 2 ADET ESSENCE VE 1 ADET ESSENCE DESERT VAR:)

1-essence---gratislerde satılan essence---menşei alman---deneysiz bir marka----üst markası catrice türkiye'de satışta değil---
2- desert essence----abd menşeili---yaşadığım şehirde görmedim---deneysiz bir marka---abdli arkadaşım logo taşımıyor demişti, burda bir arkadaş taşıyor demiş---artık logo taşıyor mu bilmiyorum-----kendi sitesinden alıntı:
Do you do animal testing on any of your products?
No, as company, we do not believe in animal testing of any of our products or ingredients used in making them. We require all our ingredient suppliers to abide by this same principle.( bitmiş ürünleri ve içerikleri hayvanlar üzerinde test etmediklerini ve tüm tedarikçilerinin de bu prensibe riayet ettiklerini belirtmişler) Lush ayarında bir firma bu firma--- abdli arkadaşımın karısı cf-geek,,,:) yani sadece hayvan deneyi yapmayan ürünler kullanıyor,,,desert essence de favorilerinden biri---
3- HERBAL ESSENCES------ÇOK CİDDİ BİR HAYVAN KATLİAMCISI!!!! UZAK DURUN!!!!! /İTRİYAT FİRMASI

tamar arkadaşım,,,,cc cream---color corrector krem demektir açılım olarak....yani renk,ton düzelten krem...likit ürün soruyorsan cf bildiğim yok..( Flormarın ki de da dahil; piyasadaki tüm likit cc ler deneyci firmalara ait) ama krem formunda bir cc crem arıyorsan ve fırça ile yada elimle aplike ederim diyorsan--WET N WİDE coverall concealer palette tavsiye ediyorum sana...kendim kullanıyorum,son derece memnunum...çok da bereketli bir ürün,2 aydır yarılayamadım bile...üzerinde 4 farklı tonda krem cc var...
1- brightens----aydınlatılacak bölgelere kullanılır+ çok koyu olmayan lekeler+mavi alanlar
2- neutralizes-----ciltteki kırmızı bölgelerin yok edilmesi
3- highlights--aydınlatma
4-covers---koyu tonlu morlukları kapatır
buraya foto yükleniyor mu bilmiyorum,,fotosuna netten de bakabilirsin ....fiyatı da 15-16 lra gibi bişiydi,,tam anımsamıyorum...ben taklon kapatıcı fırça ile kullanıyorum,çok çok memnunum..

buarada wet n wide rujlardan sugar plum fairy sahibi bir insan evladı yok mu yaqq????

Bugün inceledim o ürünü ama yeşilli mavili görünce nasıl kullanacağımı bilmediğimden almadım, bir dahakine alacağım, teşekkür ederim. :)

Likit veya krem olması çok mühim değil, cf olması temel kriter zaten.

Ben aslında hem yüze hafif renk veren, nemlendiren hem de orta derecede kapatıcılık sağlayan bir ürün arıyorum. fondöten kullanmadığım için BB krem düşündüm. Nette birkaç sayfada cc kremin daha kapatıcı ve renk sabitlemede daha iyi olduğunu okudum, o yüzden almak istedim.

Lys lütfen yazmaya devam et çünkü böyle bilgi alişverişimiz çok seri oluyor güzel paylaşiliyor çok teşekkür ederiz..Ben kendi adima sürekli anlatmaya çalişiyorum insanlara ama tabii umursamayanlar da çok olunca moralim çabuk bozuluyor
İnsanlar gnelde bilmezlige geliyor unutmak ya da düşünmemek istiyor böyle olunca sanki deneyler son bulacak saniyorlar heralde resmen kafalarini kuma gömüyorlar...
Olsun bizler gibi dikkat edenler de var şükür ki....
Bu arada;
Bana bebak deney yapmiyoruz demişti ama ürünler yeditepe üniversitesinde test ediliyormuş bu yüzden almamaya karar verdim,,zaten telefonla laboratuvara bagladiklarinda telefona çikan kiz gayet cahildi,, tavşan logosu deney yapildigi anlamina geliyor falan diye saçmaladi salak...
Ama 2012deki yasadan beri deney yapmiyoruz diyerek neyi kastetti ben anlamadim,, önceden yurtdişinda test ediliyormuş ürünleri,, şu an tavşan logosu yok farkettiyseniz....
Merak edip bir de başkasi ararsa çok sevinirim belki de benim atladigim bişeyler vardir..

Lys Merhaba desert essence buav logoludur.Cruelty free olarak bahsettiğim diğer markalarda öyle ,buavın sitesinden bakarak yazıyorum hepsini. Buradan siz de kontrol edebilirsiniz. http://www.gocrueltyfree.org/brands?keywords=desert+essence. Bu arada GOSH petanın listelerinde yer alıyor ama siz cf değil demişsiniz çinde de şatışı yok bildiğim kadarıyla cruelty free olmadığına emin misiniz?
Watsonslarda satılan superdrug ürünleri de cruelty freedir.Duş jeli,bakım maskesi,deodorant ve asetonları var. Yalnız geçen gün watsonsta baktığımda asetonun arkasında logo yoktu buavın listelerinde yer alıyor ve yabancı blogların resimlerine baktığımda arkalarında logo var fakat bizimkilerde asetonlarda yok nedense.Ben bu markanın süngerli asetonunun da ülkemize gelmesini istiyorum.

Bir de aklıma takılan bir şey var.Buav logolu olan markaların çoğu ingiliz markası.Tabi bu topluluk da ingilterede olduğundan denetlemesi daha kolay ama aklımda yine de bir soru işareti oldu.Kendi ülkesindeki markalara torpil mi geçiyor diye.Gerçi avrupa ülkelerinde yasak.Ama her şey göründüğü gibi olmuyor bazen.Neyse kandırıyorlarsa bu da onların suçu değil mi

Sanmiyorum ben yani böyle bişey yapmiyordur heralde...Tabi ki Lys daha iyi bilir ama ingiltere ve avrupada bilnç düzeyi daha fazla bu sebepten çok cruelty free ürün mevcudu olabilir...

Arkadaşlar sevgili Lys'nin önerdiği Himalaya markası Gratis'te Mart ayında indirimdeymiş :)
%20 normal indirim, Gratis kart ile %10 daha indirim yapılıyor.
Ben deneyeceğim, duymayan varsa haber vereyim dedim :)

İnternetten çamaşir deterjani almak istedim ama astonish in deterjani tr stoklarinda kalmamiş acil deterjan lazim aklima gelmiyor ne vardi ki alabilecegimiz
Heep aldigim yerde de kalmamiş n11 den aliyordum napicam bilmiyorumm

İnternetten çamaşir deterjani almak istedim ama astonish in deterjani tr stoklarinda kalmamiş acil deterjan lazim aklima gelmiyor ne vardi ki alabilecegimiz
Heep aldigim yerde de kalmamiş n11 den aliyordum napicam bilmiyorumm
Eczacıbaşının Türkiye'ye getirdiği frosch var, cruelty free, alman malı...
Makine için bulaşık deterjanı, çamaşır deterjanı, yumuşatıcı, el sabunu, oda kokusu, elde yıkama için bulaşık deterjanı hepsi var hepsini kullanıyorum ve memnunum, 5m Migroslarda satılıyor....
Bu arada eczacıbaşının bütün ürünleri vegan... Bebek ürünleri için uni'yi kullanabilirsiniz şampuaları, ıslak mendilleri hepsi cruelty free...

Aklıma gelen ve kullandığım diğer ürünleri de yazmak istiyorum...
Otacı hayvanlarda test yapmıyor, saç spreyinden kolonyaya, sabuna kadar satılıyor...
Doa kozmetik var online satış söz konusu, hayven testi yapılmıyor...
Down under'ın tüm ürünleri, örneğin fruitkicks şampuan ve saç kremleri...
Watsonslarda simgesi yıldız olan hayvan üzerinde test yapmayan bir marka var markanın adını ben göremedim simge orta büyüklükte bir yıldız... Traş losyonlarından, traş köpüklerine, ağda bantlarından, saç krem ve şampuanlarına, vücut losyonuna kadar her şeyi bulmak mümkün...
Deterjan için gene seventh generation var Amerikan markası tüm alt ürünleri cruelty free...
Pastelin ojeleri de hayvanlar üzerinde test yapmıyor...
Saç boyası naturigin var hayvanlar üzerinde test yapmıyor ve dünyada 2014te en doğal boya seçilmiş (hamileler gene de kullanmamalı o ayrı), ben kullanıyorum bu saç boyasını ve oldukça memnunum...Ayrıca Migroslarda satılan tints of natue var ve gene watsonslarda cruelty free bir saç boyası var adını unuttum...
Watsons bu konuda süper her ihtiyacını hemen hemen burdan karşılayabiliyorsun, dükkanın yarısı cruelty free...
Diş macunu olarak langelica kullanıyorum cruelty free yine...
Kiss my face, toms ürünleri de cruelty free...
Avalon şampuan ve saç kremleri de...
Aklıma gelenler şimdilik bu kadar...
Ortalıkta çok makul fiyatlara onlarca hayvanlar üzerinde test etmeyen marka var görüldüğü gibi ne pahalı olması ne de zor bulunması artık bahane olamaz...Kendi dünyevi zevklerimiz için bu işkenceye ortak olmayalım...Kendi sağlığımız için de tercih edilmesi gereken ürünler zaten bunlar...
Tek yapmamız gereken ürünlerin arkasına bakıvermek...
Arkadaşım sana cevaben bildiğim ne varsa yazdım... Aklıma geldikçe de yazarım :)

Aah ah... Uni markasının antibakteriyel mendillerini bir zamanlar çok severek alırdım.

Ta ki arkasındaki yazıları okuyup dumur oluncaya kadar...

Ürünün arkasında ufacık, küçücük bir tavşan simgesi ve etrafında hayvanlar üzerinde test edilmediğini belirten bir yazı var...

Fakat, zehirlenme belirtileri kısmında şöyle ibareler var:
zehirlenme belirtileri bulunmamıştır,
açıklama: bla bla mg/ doz
Oral sıçan

Aynı anda hem deneysiz ibaresi koyup hem bunu yazan bir firmaya ne desem bilemiyorum....

Bu arada hanımlar cf antibakteriyel sabun, ıslak mendil üreten marka biliyorsanız ne olursunuz söyleyin. Bunları kullanmak zorundayım, bunun gibi markalara asla mahkum kalmak istemiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…