teşekkürler canım. aubreyden çok memnunum hemde vegan ama çok pahalıya geliyor arada ucuz alıyım dönüşümlü kullanırım diye düşünmüştüm. neyse azar azar kullanıp aubreye devam ozaman:)
goodynin kalitesizz olduğunu biliyorum ama royal canin,hills,proplan gibi markalar aynı içeriğe sahip sadece yurt dışından geldiği için fiyatı pahalı. yurt dışında bu saydığım mamalar market mamalarıymış aynı goody gibi. goodyi önermemin sebeplerinden biri bu. onlara vercegim paranın yarısından daha aza geliyor hemde. benim 2 köpeğim ve bahçede sokakta baktığım kediler var. bir köpeğimin tavuğa tahıla alejsi var oyuzden ona ''nd natural'' veriyorum. diğer köpeğime ve kedilere doody alıyorum. ya ND gibi gerçekten kaliteli mama vermek gerek yada GOODY diye düşünüyorum. ben bir ara royal canin ve hills kullandım tüm veterinerler onların içeriği aynı kaliteli mi sanıyosun onun yerine goody al diyolardı almıyodum haklıymışlar.
Aubrey ben de aldım vegan diye ama gerçekten pahalı. Saçımı kokuşana kadar bekleyip öyle mi yıkasam :)
hem superdrug hem aubrey alıp, 2 kere superdrug'la, 1 kere aubrey ile mi yıkasak
Olabilir superdrug da vegan logo vardı değil mi?
Ya da sulandırıp çalkalamak da çözüm olabilir çoğalıyor şampuanEkolojik dengeye de fazla zarar vermemiş oluruz
saç kremi vardı bende "suitable for vegetarians" yazıyor. şampuanlarına da bi bakmak lazım ama
bir de kozmik bakım blogunda karbonatla saç yıkama konusu vardı. ona bir bakmak lazım
sen vegansın demek, ne güzel, ben vejeteryanım.
yine de yumurta süt çok fazla tüketmem
ben zaten saçımı haftada 1 yıkıyorum. saçım kuru. banyoya girdiğimde saçımı topluyorum 1 hafta dolunca saçımı yıkıyorum. kuru olduğu için yağlanmıyo. yinede yıkamadan nasıl duruyosun derseniz şöyle yapıyorum. saçımı yıkadığımdan 2-3 gün sonra ısırgan,zencefil,kekik,lavanta fark etmiyor. mesela kocaman lavanta suyu hazırlayıp saçıma döküyorum diplerini ovuşturuyorum ferahlık geliyor. temizlenmiş hissi veriyor. zencefil yağlı saçlara daha uygun siz denersiniz diye yazdım yağı alıp götürüyor resmen.
Canim sen geçende sordugun zaman şampuan ne kullaniyosun diye; kozmik bakimdaki karbonatli bakim tarifinden bahsetmeyi düşündüm ama vaktim dardi:)
saç kremi vardı bende "suitable for vegetarians" yazıyor. şampuanlarına da bi bakmak lazım ama
bir de kozmik bakım blogunda karbonatla saç yıkama konusu vardı. ona bir bakmak lazım
sen vegansın demek, ne güzel, ben vejeteryanım.
yine de yumurta süt çok fazla tüketmem
Canim sen geçende sordugun zaman şampuan ne kullaniyosun diye; kozmik bakimdaki karbonatli bakim tarifinden bahsetmeyi düşündüm ama vaktim dardi:)
Haberdar olduguna sevindim :))
O tarifi yapcam kismetse
Veganlik konusu benim de çok düşündügüm bir olay
Hiç zarar vermemek istiyorum zaman içersinde insan kendini degiştirebiliyor
Eskiden hakiki deri ayakkabi bot tercih ederdik ama şimdi deri kelimesinden kaçiyorum köşe bucak
Et yememeye çalişiyorum alirsam etbalik kurumundan aliyorum; tavuk asla almiyorum; sütü açik aliyorum ;yumurta mecburen aliyorum
Zamanla daha iyiye gitmek isterim inşallah
benim bir arkadaşım " ama napıyım bu el kremi çok güzeeeeelllll" diyor düşün yani altı üstü el kremi ama bu işkenceleri anlattığım halde vazgeçemiyor, çok garip insanlar
Sonra duruluyor musun, yoksa lavantalı su saçında mı kalıyor? Ben de bir kere biberiyeyle elma sirkesini karıştırmıştım çok iyi olmuştu. Ama devam edemedim
Var öyle ya, çok acı. Bir kez baya hayvan deneyi mevzusu geçti, tavşanlı logoyu gösterdim falan. O kadar mevzunun üstüne, "valla herşeyim loreal, başka şey de kullanamam" diyebildi
Yaa inanmiyorum üç kuruşluk kalemlikte bile hayvan kürkü mü kullaniliyorcanım Eczacıbaşı ilaç firması kesin yapıyor yani deney
ben de sınıfta çocuklara tüylü hiçbişey almayın diyorum sürekli. ürünün içerisinde "faux fur" tarzı birşey yazmıyorsa hayvan kürkü ne yazık kiben yine de hiç almayın diyorum. ne gerek var bizim niye kürkümüz olsun ki ne saçma falan diyorum. 3-5 liraya alınan kalemlikler oyuncaklar bile öyleymiş (
deri konusunda da birbirimize yardımcı olsak ne güzel olur. mesela bulduğumuz suni deri güzel ürünleri nerelerden aldığımızı paylaşabiliriz.
Kindarcim aynen ben de etten tiksiniyorum dişarda yemek hiç istemiyorum evde sebze yemek en büyük mutluluk bana göre
Ailemi de sürekli uyarıyorum zaten hassasiz hayvanlar konusunda şükür ki
Ben de mutluyum bu şekilde yaşamaktan
Uyarıları dikkate almayanlar çok büyük vebale giriyorlar; sonuçta öğrendikleri gerçeği görmezden geliyorlar ve bu dinen de caiz değil
Bunu bizzat sormuştum ben yakın tanıdığım bi hocaya; kaz tüyü işkencesini öğrendğim zaman ve bilmeden önce bi vebali yok ama biri size bunu söylediyse bi şekilde öğrendiyseniz artik haramdir dedi
Hayvan deneyleri de ayni mantik işte ama işine gelmeyenler bunu umursamiyor
Deri mont veya deri ürünler de bana ceset gibi geliyor o zavallilarin laneti ömür boyu yakasini birakmaz ki insanin
Ucuz fiyata satilan ugg tarzi botlar köpek derisinden yapiliyormuş bilginize arkadaşlar; zaten pahalisi da aynidir bence dikkat etmekte fayda var
Sirke de mi yapay ya ne yapicaz ben herşeyde sirke kullaniyordum:26:
Erkan şamcinin konuşmalarını çok begeniyorum ben ve onun tariflerini yapicam inşallah deterjan stogum bitince
Kullanan arkadaşlar için bi uyari daha ; prezervatiflerde; durex reckit benckiser haberiniz olsun; bu firma deneyci
Eczacibaşinin ok markasi daha tercih edilebilir ;Eczacibaşi deneyci deildi demi yanlişsam düzeltin nolur
Bu konuya özellikle dikkat çekmek istedim çünkü bilmeyenler çoktur ben de yeni öğrendim
Yaa inanmiyorum üç kuruşluk kalemlikte bile hayvan kürkü mü kullaniliyor
Kürk pahaliya gelir diye düşünürler belki derdim ben :26:
Çok fena oldum ya yazik çok yazik