Hayvan deneyleri ve kozmetik markaları

Ajandama baktim eger yanlissa lutfen heemen duzeltin arkadaslar:
Sac boyasi; NATURTİNT

Sabun alirken buyuk boyun arkasina baktim tavsan goremedim arkadaslar Dalan almayayim mi?
Peki ne alayim?
Camasir suyu alirken ya bimden guldal aliyorum yada burda ankarada Gimsa camasir suyu aliyorum..
İnsallah yanlis yapmiyorumdur

Tesekkür ederim. Naturtint boyayi arastirirken bir blogda sunlari buldum.

Saç bakım

Accent (Rossmann ürünü, saç boyası mevcut.)

Logona (Saç boyası mevcut. Organik ürün mağazalarında ve online mağazalarda bulabilirsiniz. BDIH sertifikalı.)

Sante (Saç boyası mevcut. Organik ürün mağazalarında ve online mağazalarda bulabilirsiniz. BDIH sertifikalı.)

Naturtint (Saç boyası, Gratis'lerde bulabilirsiniz.)

Down Under Natural's (Çeşitli kozmetik mağazalarından kolaylıkla temin edilebilir.)

Isana (Rossmann ürünü, saç bakım ve kişisel bakım ürünleri mevcut.)

(V) Urtekram (Bazı eczanelerde, organik ürün mağazalarında ve online mağazalarda bulabilirsiniz.)

Temizlik ürünleri icinse (V) Friendly Eco BUNLAR BAKA verilmis.

alinti : veganturkiye.blogspot

Dalan ürünlerinin deney yapmadigi söyleniyor ben sabununu aldim rahatlikla kullaniyordum ama yine de bilen birisi yanit verirse iyi olur.

Son düzenleme:

BDIH Alman Sanayi ve Ticaret Firmalari Birligi´nin, ilac, saglik ürünleri, kisisel bakim ürünleri ve gida takviyeleri icin vermis oldugu organik, dogal ürün sertifikasiymis.

“Kontrol Edilmiş Doğal Kozmetik” İşareti Taşıyacak Ürünler İçin Kriterler:

Doğal ürünler, doğal hammaddelerden üretilmektedir. Bu hammaddeler “kontrol altında biyolojik olarak” yetiştirilmektedirler. Yani bunların yetiştirilmesi sırasında yapay gübre ve tarım ilaçları kullanılmamaktadır. Doğal hammaddeler içinde çevre kirletici ve zararlı maddelerin olup olmadığı en duyarlı ölçüm sistemleriyle kontrol edilmektedir. Çeşitli kaynaklardan sağlanan diğer hammaddelerin de aynı şartları sağlaması mutlaka istenmektedir.

Doğal ürünler ya cam şişelerde ya da geri kazanılabilen diğer ambalajlarda satışa sunulmaktadırlar. Bir ürünün “doğal kozmetik” olabilmesi için en azından aşağıdaki kurallara uyması şarttır :

Doğal kozmetikler, “doğal ve cilde dost” hammaddelerden üretilmelidirler.
Doğal kozmetiklerin üretiminde mineral yağlar ve parafinler kullanılamaz.
Çünkü mineral yağlar cilt tarafından emilemezler ve cilt üzerinde su geçirmez bir tabaka oluştururlar.
Paraben, izotiyazolin, benzoikasit, formaldehid gibi sentetik koruyucular doğal kozmetiklerde bulunmamalıdırlar.
Sentetik çözücüler yardımıyla elde edilen doğal maddeler de doğal kozmetik üretiminde kullanılmamalıdır.
Sentetik olarak elde edilen boyarmaddeler, parfümler, tensidler (sodyumlaurilsülfat gibi) doğal kozmetik kavramı ile bir arada anılamazlar.
Sentetik emülgatörler ve tensidler kullanılarak üretilmiş vücut losyonları ve şampuanlar gibi kozmetik ürünler “doğal kozmetik” olarak sunulamazlar.
Doğal kozmetiklerin tam içerikleri CTFA veya INCI isimleriyle ambalaj üzerinde yer almalıdır.
Doğal kozmetik ambalajları çevre ile uyumlu malzemelerden seçilmelidir. Böylece hem zararlı maddelerin ürüne geçmesi hem de ambalajın üretilmesi ve sonradan bertarafı sırasında çevrenin kirlenmesi önlenmiş olur.
Doğal kozmetiklerin üretiminde ölü hayvanlardan elde edilen hammaddeler (örneğin doku özleri, hormonlar, ayrıca lipozomlar, niozomlar kullanılmazlar.
Doğal kozmetik kavramı, hayvanlar üzerinde test yapılmasını kesinlikle dışlamaktadır.
Doğal kozmetiğin üretimi sırasında da çevre kirlenmesine neden olunmamalıdır.

saç boyası olarak ONIX ya da yine aynı firmanındı sanırım NOX da alternatif

asıl ECOVER diye bir marka var BUAV onaylı, temizlik ürünleri için ona yönelebilsek süper olur ama fiyat konusu nasıl tam bilmiyorum :/ araştıracağım onu...

buarada ürünün organik ya da vegan olması deney açısından temiz anlamına gelmiyo demişti Lys...

bildiğiniz ped var mı deney açısından temiz olan? watsons'ın kendi ürünü var ama o temiz değil, superdrugında vardır sanmıştım ama bulamadım, arayıştayım...

Kindarrrr cım ben bir tek bunu biliyorum. Pamuk ile günlük kullanım için olandan aldım. Maalesef fiyatlar tuzlu.

Soil Association Organic Standart Sertifikalı
ICEA Organik Sertifikalı

GST02
Organyc Panty Liners Towers Day
( ORGANYC Hijyenik Ped Gündüz Ped)
10 pcs

Hijyenik Ped Günlük

Kod : GST02 10 Adet

Organyc Hijyenik Pedler, cilt üzerinde sentetik materyallerle temastan kaçınmak isteyen ve çevre üzerinde olumsuz etkisi olmayan bir ürünü seçerek kendilerini taze, güzel ve temiz hisseden kadınlar için idealdir.

Plastik ve sentetik materyallerle temasa tepki gösteren kadınların % 80 den fazlasının Organyc Ürünlerini tercih ettikleri belirlenmiş bulunmaktadır. Organyc?in doğal pamuk lifleri cilde dosttur, soluk alabilir ve nötr pH?dadır.

Kullandığınız ilk ay içinde pamuğun faydalarını göreceksiniz.

Kullanım : Pedin arkasındaki ve ortadaki bandı çıkarın. Pedi çamaşırın ortasına gelecek şekilde yapıştırdıktan sonra kalan bandları da çıkarıp kanatları çamaşırın altına yapıştırın.

% 100 Organik Pamuktan yapılmıştır : Petrokimyasal süper absorbanlar içermez , Allerji riski minimize edilmiştir , Dermatalojik olarak test edilmiştir , Hayvanlar üzerinde test edilmemiştir ,Parfüm içermez , Plastik ve lateks içermez , Klor içermez , Patent başvurusu yapılmıştır. Klozete atmayınız. Pedi bir kağıda sarınız ve çöp kutusuna atınız. Her hangi bir cilt tahriş gelişir ve sürerse kullanıma devam etmeyiniz ve doktorunuza danışın. Organyc ürünleri, % 90 ın üzerinde biyolojik olarak parçalanır ve normal şartlar altında kompost gübre yapımına uygundur.

Dikkat ! : Bebeklerin, çocukların ve hayvanların erişemeyecği yerlerde saklayınız.

Bileşimi : % 78 Sertifikalı organik pamuk ve % 22 biyolojik parçalanabilir biyopolimer.

Son düzenleyen: Moderatör:

Onix boyayı nerden bulabilirim , organikmiydi aynı zaman da bilgin var mı ?

Molped aliyordum hata miydi yaa canim sikildi simdi
Bu arada agda bezi vivet alayim diyorum ama temiz mi bana bilgi verir misiniz arkadaslar?
Dalan konusunda da aciklama bekliyorum yine bilenlerden...
Buyuk 5litrelik olanlarda tavsancik yok...
Saloon marka sabunun da oyle..
Sabun fumy yapmiyordu deney..Ama onu da neden bulabilirim ki.

Onix boyayı nerden bulabilirim , organikmiydi aynı zaman da bilgin var mı ?

onix'i benim kuaförde görmüştüm. arkasında tavşan vardı, Türkiyede üretilmiş olması lazım, organik değil sanırım.
bu sitede satışı varmış mesela:)

naturtint de gratiste var ama pahalı biraz, organik diye sanırsam :44:

bir de alix avien artık tavşan logosu koyuyor ürünlerine, en azından benim gördüklerimde var hep. aynı markaya mı ait bilmiyorum ama ALIX diye bir boya var. ama logo yok onda :26: biraz araştırayım onu.

hijyenik ped önerisi için çok teşekkür ederim, hayatımı kurtardın :))

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar hani sitelerin direkt linklerini paylaşmama konusunda anlaşmıştık ?

Kuaför malzemeleri satan yerleşen Türk malı boya alıyorum ben Ankara'da üretilmiş fln yazıyordu hatta o tarz yerlerden alabilirsin netten kuaföre malzemeleri satan sitelerden alabilirsin

Canım molped deney yapan markalardan
Ben diasa marketin pedini alıyorum Türk malı diasa kendi üretiyor menümnunumda
Paramız Türklere gitsin hem :)
Agada bezi yağı vs kuaföre rmalzemelerı satan yerlerden ablabilirsin cnm
Netten kuaför malzemeleri üsatan yerlerde var siparişde verebilirsin
Bende bizim evin yakınında 2 tane kuaför malzemeleri satan yer var onlardan alıyorum ağda mı makinemi bezimi kartuşu saç boyası
Sarıkız markasının ürünleri hep kullanıyorum bi bak derim cnm
Canım marka ürün sertifikasını aldıysa bir üründe logo varsa diğerinde yoksa endişelenmeyin yazmıştı lys sertifikayı bi ürüne verip bir
ürüne vermemezlik yapmazlar demişti Türk mallarında flormar fln hariç genelde deney yok zaten Türkiye'de yasak dalan yapmıyor

Son düzenleme:
En son bu boyayı aldım Ankara kolej de imal edilmiş Türk malı
Bitkisel akmadı saçım pek kuaför malzemesi satan yerden aldım 6 liraya

Sağol canım..
Bundan sonra almıycam molped falan..
Vivet deney yapıyor muydu??

Bence de türklere gitsin paralarımız..
Beni düşündüren içerik malzemelerini ithal ediyorlar ya onlar deneyciyse diye korkuyorum..

Bir de ben antiaging kaliteli krem arıyorum superdrugs da var mıdır?
Göz çevresi ve yüz kremi gece kremi falan....
Temizleyici önerenlerden not aldım ama eksikler var...:26:
İsmini doğru yazdım değil mi ''superdrugs'' doğru mu???

Çamaşır suyunu gimsadan alıyorum kendi ismiyle..Adanada üretiliyormuş..
Kulak çubuğu vs de lüx almıyorum Soyalan alıyorum yine ankarada üretilen bi marka...

Bir de Forever Living yapıyor mu yapmıyor mu bi karışıklık olmuştu topikte..
Lys deney yapar dedi arkadaşlar..
Yani forever da yok artık listelerimizde haberiniz ola

marketlerde satılan uygun fiyatlı "Saloon" marka el sabunlarında tavşan var, gerçi söyleyen olmuştur daha önce

superdrug'ın antiaging kremi var mı bilmiyorum prenses, ama aubrey organics ve lush markalarında var bir göz at istersen

ben göz altı için üzüm çekirdeği yağı aldım aktardan onu sürüyorum bir doktor önermişti tvde

Son düzenleme:
Canım göz çevren hassas mı?
Neden sordum çünkü her krem bana gelmiyor, sabah gözümü açamıyorum birçok kremi gece sürünce
Faydasını gördün mü yağın?

Saloon markada ben de gördüm canım tavşancığı..Ama büyük paketinde görmeyince sormuştum gsmlee yazmış Lys nin dediğini..
Küçük kutuda tavşan işareti varsa büyükte yoksa sorun olmaz demiş sanırım Lys..
Biraz daha rahatladım :)

Bu arada aubrey organics de cilt bakım kremleri varmış sağol canım baktım :))

Son düzenleme:

kremi çok fazla mı sürüyorsun acaba? biyerde okumuştum, göz altında cildin emebildiği kadar ürün kullanmak gerekliymiş. yoksa gözün torbalanıp sulanabiliyomuş.

bana iyi geldi, nemlendiriyo gayet güzel, beyaz nokta falan da yapmadı, ama herkeste bir olmayabilir tabi.

Beyaz nokta dediğin yağ bezeleri mi?
Sol gözümün üstünde çok fazla yağ bezesi oluştu ne yapacağım bilmiorum :26:

Gözüm o kadar hassas ki kalem sürsem ertesi gün bile gözüm yanıyor

Beyaz nokta dediğin yağ bezeleri mi?
Sol gözümün üstünde çok fazla yağ bezesi oluştu ne yapacağım bilmiorum :26:

Gözüm o kadar hassas ki kalem sürsem ertesi gün bile gözüm yanıyor

evet yağ bezeleri :)

doktora gidersen küçük bi çizik atıp içini boşaltıyo sanırım.

göz için daha doğal içerikli şeyler kullanmak lazım aslında... ben de pek kulanamıyorum gerçi

evet yağ bezeleri :)

doktora gidersen küçük bi çizik atıp içini boşaltıyo sanırım.

göz için daha doğal içerikli şeyler kullanmak lazım aslında... ben de pek kulanamıyorum gerçi
Bu yaşıma kadar hep çok kaliteli ürün kullanmaya çalıştım bitkisel olanlardan..
Faydasını da çok gördüm yalan değil..
29 yaşında 20 gibi görünüyorum abartısız...
AMa..
Deneyci çıktılar ve haklarını kaybettiler..
Bundan sonra hiç umrumda değiller..
Elimde kalanları dahi kullanasım gelmiyor o derece sinir oldum..
İnşallah kullanacaklarımdan memnun kalırım zaten burdan hepinizle paylaşırım..
Aubrey organics denerim sanırım önce..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…