Hayran olduunuz arkclar veya sanatlar kim??

• Konu Sahibi Konu Sahibi kokoshatun
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
arkadaşlar fazla ünlü olmayan bi grup var ama çok yetenekliler ve şarkıları çok güzel grubun adı :
The Veronicas
dinlerseniz bayılıcaksınız eloktro pop,rock tarzında müzik yapıolar lütfen dinleyin

çizgisini hiç bir zaman bozmayışı
beyfendiliği
aile hayatıkahve:bir sanatçı aynı zamanda örnek olmalı)
kadife sesi:asigim:
eşsiz güzellikteki ve yeri dolmayan şarkıları ile cengiz kurtoğlu:lepi:

Dolores O`riordan, Loreena McKennitt
Daha cok grup dinlerim ben. Sevdigim gruplar:
Eluveitie, Omnia, Gjallarhorn, The Moon and the Nightspirit, Trobar de Morte, Faun, Mors Syphilitica, Ásmegin, Lumsk, Zywiolak,Wardruna, Dead can Dance, L'Ham de Foc, Arkona...
Aklima gelenler bunlar. Vazgecemedigim gruplar. Müzik arsivimde daha bir cok grup var, hepsini de severek dinlerim. Ama yazdiklarimin yeri ayri...

O kadar çok var ki, hangi birini yazsam... :) En en en sevdiklerimi yazayım.

Chopin, Bach, Tchaikovsky, Tarrega, Giuliani... Eserlerini yorumlamayı en sevdiğim besteciler... Ve Piazzolla'nın tangoları, mmmm.... :)

Klasik gitar yorumcularından John Williams, David Russell, Alirio Diaz, Julian Bream, Dimitri Illarionov, Eliot Fisk çok özeldir benim için... (Diaz ve Fisk ile tanışma ve uzunca sohbetler etme şansına eriştiğimi de belirteyim. :) Hatta Eliot Fisk bir tam gününü benimle ve diğer birkaç öğrenciyle geçirmişti, unutulmaz bir gündü.)

Itzhak Perlman en sevdiğim kemancı... Farid Farjad'ı da çok severim, son iki yıldır İstanbul'a her gelişinde görüştüm kendisiyle ve dinledim, teknik olarak klasikçiler gibi değildir ama müziğine kattığı duygusu inanılmazdır.

Sesine, yorumculuğuna ve kişiliğine hayran olduğum bir Josh Groban var mesela... Müzik tarzı tam olarak benim tarzıma uymasa da onu bir başka severim.

Kendimi bildim bileli çok ama çok sevdiğim Bob Dylan, Janis Joplin, Jimi Hendrix, Led Zeppelin - Jimmy Page'in yeri bende ayrıdır- sonraaa... Etta James, Dusty Springfield...

Red Hot Chili Peppers ve Coldplay'i de severek dinlerim... En sevdiğim flamenco sanatçısı El Camaron'dur mesela...

Bizden kimleri seviyorum; Ezginin Günlüğü, Bülent Ortaçgil, Fikret Kızılok, Cem Karaca çoook severim... Moğollar, Erkan Oğur... Yavuz Çetin...

Sevdiğim daha başka isimler de var, ama genel olarak en sevdiğim müzisyenler bunlar. :)

Son düzenleme:
Sevmediğiniz şarkıcılar kimler diye bir başlık var mı bilmiyorum ama ben buraya yazayım. En çok kime tahammül edemiyorsunuz diye bir soru olsa, bir saniye bile düşünmeden Serdar Ortaç derdim. Gerçekten tahammül edemiyorum, o sesi, şarkı sözleri filan kabus gibi! Bazen arabada giderken radyoda denk geliyor, nasıl istasyon değiştireceğimi şaşırıyorum, geçenlerde kulağımda kulaklık, müzik dinlerken uyumuştum, Türkçe müzik çalan radyo kanallarından biri açıktı. Gecenin bir saati birden uyandım, uykudan sıçradım desem daha doğru, bir baktım Serdar Ortaç dinliyorum. :))) Bünye uykuda bile kabul etmemiş demek ki! :)))

Müzik zevkin harika Gercekten MÜZIK dinliyorsun en önemlisi de bu. Eminim sen de müzigi yasayarak dinleyenlerdensin. Cogu insana göre müzik bir eglencedir, olsa da olur olmasa da olur. Zaten bunu dinledigi müziklerden anlayabiliriz. Ama benim icin müzik bir yasam. Keske daha fazla zamanim ve durumum olsa da müzigi hayatima iyice sokabilsem. Istedigim müzik aletlerini calabilsem yeter zaten bana. :119:

Kesinlikle katiliyorum Ve sanirim yalniz degilim. "Seni cöpe atacagim posete yazik" ne demek ya?
Pop müzige bir türlü sicak bakamadim zaten. Popüler olan her seye uzagim. Böyle bir müzigi ben kabul etsem bile kulagim kabul etmez. Kulaklik benim büyük kurtaricim. Onun sayesinde disarida istedigim ruh haliyle dolasabiliyorum. Disarida duydugum müzigimsi seyler bile yeterince canimi sIkIyor. Bir gün insanlar MÜZIK dinlemeyi ögrenecekler ama ne zaman bilmiyorum

Benim işim müzik, biraz da ondan bu denli seçiciyim ve müzik dinleme işini de ciddiye alıyorum. Ama herhangi bir enstrüman çalıyor olmasaydım da eminim ki seçici bir dinleyici olurdum. Kulak terbiyesi diye bir şey vardır. Bir insan çocukluktan itibaren çok sesli ve kaliteli müzikle büyürse, büyüdüğünde de ona tekdüze ve basit müzikleri beğendiremezsiniz. Bu konu da kitap okuma alışkanlığı gibi aslında... İnsanlar MÜZİK dinlemeyi ancak kaliteli müzik dinlemeye başlayarak öğrenebilirler. Arabesk dinleme alışkanlığı olan birine çok sesli bir orkestra eserini dinletip sevdirmek zordur zira o da Orhan Gencebay gibi çok sesli müziğin orkestrada bir sürü keman olması ile sağlandığını sanmaktadır (adamın öyle bir beyanatı vardı eskiden, Konservatuvar'da bayağı bir komedi mevzusu olduydu bu. :) ), kemanların hepsi aynı notayı çaldığında 1000 tane keman da eşlik etse yapılan müziğin tek sesli müzik olduğunu algılamamaktadır. :) Hal böyle olunca da MÜZİK dinleyen insanların sayısı ülkemizde istenildiği düzeyde değil tabii.

Bu konuya sayfalarca yazabilirim sanırım :)
Özel olanları; Yüksek Sadakat,Cem Adrian,Radiohead,Beatles,Pink Floyd,Oi Va Voi,Zardanadam,Mor ve Ötesi,Coldplay,Jason Mraz,Queen,Bulutsuzluk Özlemi,Bülent Ortaçgil,Rolling Stones,Teoman,Redd... diye gidiyor.:)

Yıılardır vageçemediğim kişi Kıraç ve onun kadar olmasada Funda Arar....

hislerime tercüman olmuşsn cnmm..elime geçirsem boğabilirimm

barış manço;özellikle bilinmedik parçalarına,45 liklerine bayılıyorum

kerim tekin..onu dinlemeden yapamam

barış akarsu

sarah mclachlan...

bunun yanısıra funda ararın bazı parçaları,kıraçın bazı parçaları,film soundtrackleri...ahmet kaya

bobby darin,frank sinatra.. ve aklıma şuan gelmeyen yerli yabancı;kaliteli sanatçılar...

kesinliklee Candan Erçetin.... sırf onun yüzünden saçlarımı kızıla boyatmıştımmm iyi ki de yapmışımm 10 yıldır kızılımmm

emre aydını hem çok beğeniyorum hemde severek dinliyorum. çünkü gerçekten hakkıyla yapıyor işini

children of bodom
in flames
metallica
megadeth
kittie
three days grace
bullet for my valentine...

barış manço
kerim tekin
yüksek sadakat(cemil gidince dinlemeyi bırakmıştım sonradan daha harika olduklarını fark ettim..ve tekrar dinlemeye başladım.muhteşemler.sanırım biraz önyargılı davranmışım)
alanis morisette
sarah mclachlan
sting
funda arar..... ve daha pek çok sanatçı var.

mustafa ceceli
tarkan
candan erçetin
ebru gündeş
zeki müren
ferdi tayfur
gülay
yıldız tilbe
orhan gencebay
gökhan türkmen
ibrahim erkal
mustafa keser
vsvsvs :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…