O kadar çok var ki, hangi birini yazsam... :) En en en sevdiklerimi yazayım.
Chopin, Bach, Tchaikovsky, Tarrega, Giuliani... Eserlerini yorumlamayı en sevdiğim besteciler... Ve Piazzolla'nın tangoları, mmmm.... :)
Klasik gitar yorumcularından John Williams, David Russell, Alirio Diaz, Julian Bream, Dimitri Illarionov, Eliot Fisk çok özeldir benim için... (Diaz ve Fisk ile tanışma ve uzunca sohbetler etme şansına eriştiğimi de belirteyim. :) Hatta Eliot Fisk bir tam gününü benimle ve diğer birkaç öğrenciyle geçirmişti, unutulmaz bir gündü.)
Itzhak Perlman en sevdiğim kemancı... Farid Farjad'ı da çok severim, son iki yıldır İstanbul'a her gelişinde görüştüm kendisiyle ve dinledim, teknik olarak klasikçiler gibi değildir ama müziğine kattığı duygusu inanılmazdır.
Sesine, yorumculuğuna ve kişiliğine hayran olduğum bir Josh Groban var mesela... Müzik tarzı tam olarak benim tarzıma uymasa da onu bir başka severim.
Kendimi bildim bileli çok ama çok sevdiğim Bob Dylan, Janis Joplin, Jimi Hendrix, Led Zeppelin - Jimmy Page'in yeri bende ayrıdır- sonraaa... Etta James, Dusty Springfield...
Red Hot Chili Peppers ve Coldplay'i de severek dinlerim... En sevdiğim flamenco sanatçısı El Camaron'dur mesela...
Bizden kimleri seviyorum; Ezginin Günlüğü, Bülent Ortaçgil, Fikret Kızılok, Cem Karaca çoook severim... Moğollar, Erkan Oğur... Yavuz Çetin...
Sevdiğim daha başka isimler de var, ama genel olarak en sevdiğim müzisyenler bunlar. :)
Sevmediğiniz şarkıcılar kimler diye bir başlık var mı bilmiyorum ama ben buraya yazayım. En çok kime tahammül edemiyorsunuz diye bir soru olsa, bir saniye bile düşünmeden Serdar Ortaç derdim. Gerçekten tahammül edemiyorum, o sesi, şarkı sözleri filan kabus gibi! Bazen arabada giderken radyoda denk geliyor, nasıl istasyon değiştireceğimi şaşırıyorum, geçenlerde kulağımda kulaklık, müzik dinlerken uyumuştum, Türkçe müzik çalan radyo kanallarından biri açıktı. Gecenin bir saati birden uyandım, uykudan sıçradım desem daha doğru, bir baktım Serdar Ortaç dinliyorum. :))) Bünye uykuda bile kabul etmemiş demek ki! :)))
Müzik zevkin harikaGercekten MÜZIK dinliyorsun en önemlisi de bu. Eminim sen de müzigi yasayarak dinleyenlerdensin. Cogu insana göre müzik bir eglencedir, olsa da olur olmasa da olur. Zaten bunu dinledigi müziklerden anlayabiliriz. Ama benim icin müzik bir yasam. Keske daha fazla zamanim ve durumum olsa da müzigi hayatima iyice sokabilsem. Istedigim müzik aletlerini calabilsem yeter zaten bana. :119:
Kesinlikle katiliyorumVe sanirim yalniz degilim. "Seni cöpe atacagim posete yazik" ne demek ya?
Pop müzige bir türlü sicak bakamadim zaten. Popüler olan her seye uzagim. Böyle bir müzigi ben kabul etsem bile kulagim kabul etmez. Kulaklik benim büyük kurtaricim. Onun sayesinde disarida istedigim ruh haliyle dolasabiliyorum. Disarida duydugum müzigimsi seyler bile yeterince canimi sIkIyor. Bir gün insanlar MÜZIK dinlemeyi ögrenecekler ama ne zaman bilmiyorum
Sevmediğiniz şarkıcılar kimler diye bir başlık var mı bilmiyorum ama ben buraya yazayım. En çok kime tahammül edemiyorsunuz diye bir soru olsa, bir saniye bile düşünmeden Serdar Ortaç derdim. Gerçekten tahammül edemiyorum, o sesi, şarkı sözleri filan kabus gibi! Bazen arabada giderken radyoda denk geliyor, nasıl istasyon değiştireceğimi şaşırıyorum, geçenlerde kulağımda kulaklık, müzik dinlerken uyumuştum, Türkçe müzik çalan radyo kanallarından biri açıktı. Gecenin bir saati birden uyandım, uykudan sıçradım desem daha doğru, bir baktım Serdar Ortaç dinliyorum. :))) Bünye uykuda bile kabul etmemiş demek ki! :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?