KIZLAR BEN BU HAYITI 2 AYDIR FALAN KULLANIYORUM AAMA AZ alıyordum yani son zamanalrda 1 tatlı kaşığı ya da çay akışığı şeklinde hayıt suyu içiyordum duya katıp..ama bu ay adet olamadım gecikti nedense ve aşırı derecede gerginim neden böyle oldu ki acaba fazla östroen mi yükledim ki bünyeye korkmaya başladım
cnm,belkide hamilesindir ay inşallah...
kızlar lütfen bana ses verin bende polikist ve kist vardı adetlerim 40-45 güne bir geliyordu.6 ay doğum kontrol hapı kullandım. 6 ay kullandıktan sonra 1 ay sonrada evlendim adetlerim 5 ay boyunca düzensiz ama ama 35-37 gün arasında geliyordu.hamile kalmak istiyordum doktora gittim doktor bana 6cm kistim olduğunu söyledi ve doğum kontrol ilaçı verdi yani ksır döngü tekrar başladı kızlar ben hamile kalmak istediğimi söyledim oda bana bu hormonal düzensizlik ve kistle hamile kalamazsın ilacı kullan diğer ay bakalım dedi kahroldum ben 6 ay kullandım birde heralde hemen evlenir evlenmez hamile kalacam zannettim heralde yılıldım.kızlar değerlerimi yazıyorum siz tecrübelisiniz ne olur bir yorum yapın ve şunu sormak istiyorum doğum kontrol hapına başladım buğün acaba hayıt tohumunuda içsem ikisi bir arada olurmu polikist veya kistime bir zarar verir mi soğan kürü içmiştim geçen ay fayda etmedi sanki bu ay kiste çıktıya acaba soğan kürümü yaptı diyorum ne olu yardım değerlerim:TSH 2.70 FSH 8.07 LH 11.17
ESTRADİOL 26.57 PROLAKTİN 12.21 PROGESTERON 0.184 LÜTFEN YORUM YAPIN NE DEĞERLERDE OLMASI GEREKİYOR
evet canım benim de Lh yüksek ve adet yoğun değildi hayıt arttırdı...Kızlar Merhaba ,
Hayıtı toplamda 15 gün falan içtim günde 3 kez.
Son adetimde faydası olduğunu düşündüm.
Yoğunluğu arttı çünkü, lh yüksekken adetin yoğunluğu olmuyor çok az oluyordum ve 2 gün sürüyordu.
Acaba içmeye devam etsem mi sizce ?
Teşekkürler
rica ederim...hap bitene kadar öyle yap canım sonrasında hayıtı günde 2 içersin... benim 2 gündür yumurtlama akıntım var hayırlısı hiç olmazdı bu akıntı yani doğru düzgün gelmezdi inşallah bu belirti bana bebeğimi getirsin...BİCİcnm sagol cevabın icin...hapım bitti sayılır 3gun daha var.aslnda ben ilk defa hapı aksattm hep unuttum icmeyı ya.yoksa bikacgun önce bitecekti.bu arada hayıtı ictm ztn dengelemiştr inş.o zaman ben hayıtı günde 2dglde 1içeyim hap bitene kadar...
adet olamazsan progestan içerek adetini getir canım adet olamamanın yol açacağı başka sorunlarda var çünkü bu yüzden....
yok hamile kalma gibi bi durumu yok çünkü evli değilim
ayy adet olamamak beni mahvediyo
kızlar lütfen bana ses verin bende polikist ve kist vardı adetlerim 40-45 güne bir geliyordu.6 ay doğum kontrol hapı kullandım. 6 ay kullandıktan sonra 1 ay sonrada evlendim adetlerim 5 ay boyunca düzensiz ama ama 35-37 gün arasında geliyordu.hamile kalmak istiyordum doktora gittim doktor bana 6cm kistim olduğunu söyledi ve doğum kontrol ilaçı verdi yani ksır döngü tekrar başladı kızlar ben hamile kalmak istediğimi söyledim oda bana bu hormonal düzensizlik ve kistle hamile kalamazsın ilacı kullan diğer ay bakalım dedi kahroldum ben 6 ay kullandım birde heralde hemen evlenir evlenmez hamile kalacam zannettim heralde yılıldım.kızlar değerlerimi yazıyorum siz tecrübelisiniz ne olur bir yorum yapın ve şunu sormak istiyorum doğum kontrol hapına başladım buğün acaba hayıt tohumunuda içsem ikisi bir arada olurmu polikist veya kistime bir zarar verir mi soğan kürü içmiştim geçen ay fayda etmedi sanki bu ay kiste çıktıya acaba soğan kürümü yaptı diyorum ne olu yardım değerlerim:TSH 2.70 FSH 8.07 LH 11.17
ESTRADİOL 26.57 PROLAKTİN 12.21 PROGESTERON 0.184 LÜTFEN YORUM YAPIN NE DEĞERLERDE OLMASI GEREKİYOR
biçem çok teşekkür ederim cevabın için canım evet 3.günümde kan verdim .Bişey sorabilirmiyim çok bilgisizim bu konuda bana doktor dediki kistin 6cm galiba sen 3 ay dkontrol hapını içtikten sonrada sana klomen kullanamam çünkü hormon düzeyin hassas ve sanki klomen kullanan insanlarda olan kiste benziyor sen kullanmadığın halde ona benziyor başka bişey deniyecem dedi sence ne dener yani başka ne olabilir?kist geçtikten sonra ne şekilde hamile kalabilirim.birde ben doğum kontrol hapıyla hayıt tohumunu birlikte kullanabilirmiyim beşey olur mu?
ya östrojen fazlalığı da adet olmaya engel mi ben hayıtı fazla mı kullandım östrojen yüklemesi mi yaptım ki ??
canım ilk 6 ay boyunca kullandığın doğum kontrol hapları doğru ancak şimdi tamam kist büyük ama yine 6 ay kullanırsan 6 ay bebek gelmeyecek demek bu yani eğer bunu istemiyorsan 1 ay ginera olması lazım kuvvetli bir doğum kontrol hapıdır senin 1-en fazla 2 ayda kistini eritir bu ilaç sonrasında hemen soğan kürü yaparsın yumurtalıkların tamamen temizlenir böylece bebek tedavine de başlayabilirsin diye düşünüyorum...metformin şeker hapıdır yumurtlama bozukluğu olan pko da işe yarar hem gelişmesini hem de kaliteli gelişimini sağlar yumurtanın... ben onu içiyorum ve de hayıtı içiyorum... kistten önce kurtulman gerekli yasmin ben 4 yıl kullandım ama küçük kistler için yumurta baskılamak için kullandım kisti yok eder mi bilmiyorum... doktora güveniyorsan iç onu 1 ay ve sonra kist küçülmüş mü diye baktır... küçüldüyse hemen soğan kürüne başlarsın...benim önerim bu canım...bicim miş bu arada bicem yazmışım:) şimdi ben 1 sene önce doktora gittim saç dökülmesi tüylenme adet gecikmesi için doktor bana 2cm kistin ve polikistin var dedi bana 6 ay boyunca dogum kontrol ve aldactone kullanmama istedi bende 7 ay sonra evlenecektim kullanıyım tedavimi olayım hemen hamile kalırım diye hiç aksatmadım.neyse 6 ay bitti ben bıraktım ve evlendim üzerinden 5 ay geçti ve adetlerim düzensiz ve hamile kalamıyorum bende bu pazatesi doktora gittim o zaman tekrar kistimin oluştugunu söyledi.sadece bu sefer yasmin verdiler.yani 6 ay kullan sonra yine aynı bende çok üzüldüm birde çocuk yapmak çok kolay zannettim heralde :)metformin kullanmadım ne oldugu hakkında bilgimde yok .hayıt için 1 ay bekleyim duruma göre kullanıyım bakalım doktor tabii 3 aya çıkarmazsa öyle dedi bana 3 ay da olabilir dedi
valla cnm fazlalıgı engelmıdır bılmıyorum,ama eksıklıgı hamıle kalmayı etkılıyor adet olmayıda..hayıt otu da östrojen ve progesteron sevıyesını dengeledıgı ıcın kolay adet olmayı saglıyor...
BİCİM hadi inş yumurtluyosundur cnm...
valla cnm fazlalıgı engelmıdır bılmıyorum,ama eksıklıgı hamıle kalmayı etkılıyor adet olmayıda..hayıt otu da östrojen ve progesteron sevıyesını dengeledıgı ıcın kolay adet olmayı saglıyor...
BİCİM hadi inş yumurtluyosundur cnm...
tamam bicimcim önerilerini dikkate alacam çok yardımın oldu :)merformini de ilk defa duyuyorum dur bakalım bebek için daha neler duyacagım ve öğrenecegim kırk yıl düşünsem şeker hapıyla polikistin bağlantısını kuramazdım sen söyleyince araştırdım belki banada kisten sonra bu hapı verir.
ben hayıt hapını kullandım
ve o ay hamile kaldım
kesinlikle hormonları düzene sokuyor
özellikle prolaktininiz yüksekse kesinlikle tavsiye ederim