hayırsız abim ve benim vicdanım

sakın kredı cekme ve bunu annene net bı sekılde soyle

senın yerınde olsam cekmezdım
ailen abını dusunduugu kadar senıde dusunmelı
çeksen bile o para sana gerı odenmez
esınlede aran acılır
uzak dur
lafını tavrını koy kardesım bence

Sizi baglayan bi durum yok
neden kredi cekecekmissiniz hemde evlisiniz
bu nasil bir beklentidir
esinizi gecin
kaynanagil bile karisir bu duruma
Ve aile duzeniniz bozulabilr
burakin abiniz birax ceksinde akillansin
zaten yegenlere babanix bakaca k sorun yok

Ç
merhaba,
benim 37 yaşında anasına babasına kardeşlerine hayırsız bir abim var. bize verdiği zararların haddi hesabı yok. şu yaşına kadar taş üstüne taş koymadı. saçma sapan işlerin peşinde koştu hala da öyle. iki çocukları var. karısı da kendisi gibi dengesiz. ne çalışması ne de sorumlulukları var. sürekli anneme babama güvenip yaşıyor. en son verdiği zarar 50.000 tl ye eşinin üzerine senetli araba aldı. gezdi tozdular. 2 kez kaza yaptılar. ehliyetine el konulduğu halde araba aldılar. 3.kez kaza yaptı ve bu defa hem alkolden hemde ehliyetsiz trafiğe çıktığı için ayrıca başka davalardan dolayı içeri alındı. şuan cezaevinde. 12.000 tl para yatırıp ancak çıkabiliyormuş. karısı ve çocukları anneme babama muhtaç durumda şuan. evlerinin kirası faturaları masraflar hepsi duruyor.
babam sadece çocuklara bakarım o da ne hali varsa görsün diyor. ama rahat duramayan annem bana kredi çekmem için baskı yapıyor. abim parayı bana ödermiş o ödemese bile kendisinin ödeyeceğini söylüyor. kredi çeksem o para bana geri gelmez, gelse de çok zor. ayrıca bende evliyim. çok zor dönemlerden geçtim kimseye minnet etmedim. ve benim zor durumlarda olduğumu bilen ailem veya kimse bana ihtiyacın varmı diye sormadı. zararsız insanlarında kaderi bu sanırım hep kullanılmak. ben artık kendimden ödün vermek istemiyorum. ne kimseden bir şey almak ne de vermek istiyorum. ama benim vicdanımı rahatsız eden abimin çocukları onlar için üzülüyorum. kredi çekmesem doğru olacak ama vicdanım rahat etmeyecek.

Kısa ve net
Çekmeyin

Anneniz çocuklara baksın, yengede işe girip çalışsın bir zahmet.
Yetişemediği yerde yardımcı olursunuz.
Evlat ayrımı yapanlara da ana, baba deniyor ya ne diyim.

Bence abinin hapiste olması hem kendisi için hem sizin için daha hayırlı

Hapisteyken en azından bir daha böyle düşüncesizce hareket etmez.başkalarının hayatını da tehlikeye atıyor.bence yıllarca çıkmasın o delikten

merhaba,
benim 37 yaşında anasına babasına kardeşlerine hayırsız bir abim var. bize verdiği zararların haddi hesabı yok. şu yaşına kadar taş üstüne taş koymadı. saçma sapan işlerin peşinde koştu hala da öyle. iki çocukları var. karısı da kendisi gibi dengesiz. ne çalışması ne de sorumlulukları var. sürekli anneme babama güvenip yaşıyor. en son verdiği zarar 50.000 tl ye eşinin üzerine senetli araba aldı. gezdi tozdular. 2 kez kaza yaptılar. ehliyetine el konulduğu halde araba aldılar. 3.kez kaza yaptı ve bu defa hem alkolden hemde ehliyetsiz trafiğe çıktığı için ayrıca başka davalardan dolayı içeri alındı. şuan cezaevinde. 12.000 tl para yatırıp ancak çıkabiliyormuş. karısı ve çocukları anneme babama muhtaç durumda şuan. evlerinin kirası faturaları masraflar hepsi duruyor.
babam sadece çocuklara bakarım o da ne hali varsa görsün diyor. ama rahat duramayan annem bana kredi çekmem için baskı yapıyor. abim parayı bana ödermiş o ödemese bile kendisinin ödeyeceğini söylüyor. kredi çeksem o para bana geri gelmez, gelse de çok zor. ayrıca bende evliyim. çok zor dönemlerden geçtim kimseye minnet etmedim. ve benim zor durumlarda olduğumu bilen ailem veya kimse bana ihtiyacın varmı diye sormadı. zararsız insanlarında kaderi bu sanırım hep kullanılmak. ben artık kendimden ödün vermek istemiyorum. ne kimseden bir şey almak ne de vermek istiyorum. ama benim vicdanımı rahatsız eden abimin çocukları onlar için üzülüyorum. kredi çekmesem doğru olacak ama vicdanım rahat etmeyecek.

Sakın çekme. Bir musibet bin Nasihatler iyidir. Sakın!

merhaba,
Abinin zaten cocuklarinada bir yarari yokmuş.
Kredi cekmektense , yeğenlerine bakabilirsin eksiklerini giderebilirsin.
Kusura bakma canim da ben öyle Abiye birak 12.000 tl. 1 kuruş bile vermem !...
O para öyle gider, olan sana olur Eşinle aran bozulur. Hiç bulasma derim kendimce. Ama tabi ki nihayiii karar sana ait.

müsaade mi ettiniz derken ? 30 yaşındaki adam müsaade mi istiyor. ayrıca düğün falan yapılmadı. karısının ailesi ile olan problemlerinden dolayı direkt gelip eve yerleşti. mantık yok yani normal insanlar değiller. benim üzüldüğün sadece çocuklar.

Valla çocuklara da üzülme. Senle abin eşit sartlardasiniz aynı evden çıkmışsiniz. Kendi çocuklarına o uzulmezken sen de üzülme. Yapacak birsey yok herkes kendi ana babasının imkanları dahilinde yetişiyor yaşıyor. Annenin seni bu konuda sıkıştırmasi çok bencilce maalesef. Annen ve abin bu kadar bencil ken sen de bir zahmet onun çocukları konusunda kendini sorumlu hissetme. Baban zaten yardım edecekmis. Alsın evine çocukları baksınlar yedirir giydirir okuturlar. Abin de hapisten çıkmasın. Bişey yapmamış ama böyle giderse birinin canını fena yakacak belli. Tam bir trafik canavarı. Sen de eşinle ve varsa cocuklarinla hayatına bak. Tabi söylemek kolay yapmak çok zor. Baban dirayetli gördüm. Annenin seni sikistirdigini bence ona söyle. Annenin önünü keser. Baktın hala annen ısrarcı esin arasin anneni desin bizi bu konuda sıkıştırma biz birsey yapmayacağız. Yani aslında senin söylemen yeterli olmalı bence ama senin üzerinde annelik otoritesini kullanıyor diye dedim

Benim de çok aklı başında bir erkek kardeşim var. İşe başlayınca yetim maaşı da alıyordum babamdan. Yetim maaşının tutarı kadar kredi çekip verdim. Bu arada o yetim maaşı hiç benim hakkım olarak gözükmedi kız olduğum için. Erkekte kalması gereken bir paraymış. Ben krediyi çektim bir süre sonra yetim maaşının kartını bize ver, krediyi kendi maaşınla öde baskıları başladı hem de öyle bir yoğun yaptılar ki sıtkım sıyrıldı resmen. Bu arada o paraya araba almıştı kendine. O gün bugündür çok sevdiğim babam bile geri gelse asla kimse için kredi işine bulaşmam. Bu arada sizinki zaten çok alakasız. Karısı çalışsın,anneniz çocuklara baksın ödesinler. Hiç bulaşmayın. Sizi ek hesap bellerler

Allah allah erkekte kalması gereken bir parayla erkeğe baglarlardi o maaşı. Naptin yani ben tam anlamadım. Evli abone gezin diye araba mi aldın sen şimdi?

Allah allah erkekte kalması gereken bir parayla erkeğe baglarlardi o maaşı. Naptin yani ben tam anlamadım. Evli abone gezin diye araba mi aldın sen şimdi?
Ben işe başlamıştım yetim maaşı da alıyordum. İhtiyacı vardı kardeşimin de çekip verdim ama sonrası anlattığım gibi burnumdan geldi. Bizim oralarda öyle kız çocuğuna lüzumsuz masraf gözüyle bakılır. Babaannem ben okuyorum biran evvel evlenip gitmedim diye hep nefret etti kadın benden. Oğlanların yiyeceğini bu nalet yiyyor diye:kusmuk:keşke kussaymışım o zaman cadı kadının üstüne:KK12: cahiliye dönemiymiş resmen. Yaani hani denizden babam çıksa yerim lafı var ya. Benim mezardan o çok sevdiğim babam çıksa yine de kredi işine girmem 3 bin 5 bin olsa bile. Ha elimde varsa ihtiyacı var ve mağdursa yardım ederim tabi ki ama başka türlü aslaaa. Konu sahibi tekrar söylüyorum hele ki böyle bi abiye aslaaa:duduk:

Ne zor bi durum,Allah yardimciniz olsun.
Siz icinizden geleni yapin ki sonrasinda pisman olmayin,hata yaparsaniz da kendi hataniz olsun. Abinizin yengenizin size genel davranislarini,size verdikleri degeri dusunurseniz karar vermeniz kolaylasir ,ha bi de siz ayni durumda olsaydiniz abiniz napardi,yenge hanimin tavri ne olurdu?

Kredi ceksen ne degisecek? Abin degisecek duzelecek mi mesela? Ayni sekilde sorumsuzca davranmaya devam edecek bence... Ortada iki cocuk var ama bak baban bakarim demis. Daha ne? Annen de kendi cocugunu dusunuyor ona da bit sey diyemem ama oglunu dusunurken de kizini yok saymamali, yuku sana atmamali. Hayat senin hayatin. Oyle dusun. Hayatini sadece kendin icin yasamalisin, kredi cekince o yuke girince evliligin de sikintiya girmez mi? Bu sikinti da seni sikintiya sokmaz mi? Bence annene net bir sekilde kredi cekmeyecegini belirtmeli ve kendi cekirdek ailenle ilgilenmelisin. Acimasiz olacak belki ama her koyun kendi bacagindan asilir

Merak ettim eşiniz abisi için çekmek istese ne derdiniz... Hayat müşterek kazançlar ortak bence bu yüzden asla çekmeyin kaldı ki abinizde bunu hakeden bir abi değilmiş...

Merak ettim eşiniz abisi için çekmek istese ne derdiniz... Hayat müşterek kazançlar ortak bence bu yüzden asla çekmeyin kaldı ki abinizde bunu hakeden bir abi değilmiş...
zaten kredi çekmek istemiyorum yaşayacağım sıkıntıları biliyorum.
sadece çocuklar için üzülüyorum ve vicdan yapıyorum. mantığım tabi ki çekme diyor.
eşimin abisi de zamanında yaptığı borçlar için kredi çekmemi istedi. yine çekmek istemedim çok ısrar edince tamam dedim eşim abim ödemez dedi ve müsaade etmedi.
şu zamanlar zaten menfaat dünyası. ben kimseden bir şey istemiyorum, sağlık hastalık dışında da kimse de benden istemesin.

Sana değer vermeyen insanlarla neden arana mesafe koymuyorsun ki?
Ailen bile olsa.
Değil kredi çekmek elimde olsa bile yardım etmem.
Kaldı ki ben kendim için bile kredi çekmedim.
Aynı durumda sen kalsan abin sana kredi çeker mi?
Bir de rahatlığa bak yani yengen girsin bir işe kredi çeksin.
Yardım edeceksen yeğenlerine yardım et.
En suçsuz olan onlar.

Back
X