hayırsız abim ve benim vicdanım

Cok zor bir durum ya. Ama abiniz gibi biri de bizim basimizda var. Esimin en buyuk abisi. O da ayni seyleri yasadi. Hapse girdi, evine bakmiyor. Ama ev aldi esimle kardesleri, aylik maasa bağladılar, yengelerine yegenlerine kendilerinden cok baktilar, adam yere düşse gece uyuyamiyor esim. Bi sey de diyemiyorum hakli sonucta abisi, diyemem.
Sizin de abiniz, tabiki ben krediye karsiyim. Baska bi yolunu bulsunlar. Ya da icerde yatsin belki akli basina gelir. Ama yengenize falan yardim edin ya, ne bileyim galiba ben cok vicdanliyim..
Iste o yuzden hep diyorum Allah hayirli evlat versin..

Zor bir durum.siz krediyi cekmesinde mutlu olmayacaksiniz cunku ne kadar kizsanizda abiniz.cekmeniz gereken miktar nedir.krediyi cekip odemezlerse sizi sarsarmi?
Eger sizi zora sokacaksa hic yanasmayin o para size geri donmeyecek.
Ben olsam soyle yapardim demek buradan kolay ama isin icinde aile olunca insa kiyamiyor.
Gecmis olsun simdiden
12000 tl ye ihtiyacı var. benimde ev kredim var eşimin maaşı krediye benim maaşımda masraflara gidiyor. ödemezlerse ciddi sarsılırım.

sakın sakın sakın kredi çekmeyin.kim öderse ödesin (ödemezler) çekmeyin.eşinizle boşanmaya kadar gider tecrübeyle sabittir.
kanunu çiğneyen sonucuna katlanacak muhtemelen her yaptığı hata da aileye güvendiği için bu hale geldi .
ya da şu açıdan bakın eşinizin ailesi aynı durumda aynı şeyi istese onaylar mısınız?
abla sözü dinle ciddi zarar görürsün.

En azindan abinizin nerede oldugu belli. Eger kredi cekmezseniz 3 5 ay hapiste yatarsa akli basina gelir. Ama kredi cekerseniz bundan sonra borc yaptiginda arkamda kardesim var, yine beni kurtarir rahatligina erisir.

sakın sakın sakın kredi çekmeyin.kim öderse ödesin (ödemezler) çekmeyin.eşinizle boşanmaya kadar gider tecrübeyle sabittir.
kanunu çiğneyen sonucuna katlanacak muhtemelen her yaptığı hata da aileye güvendiği için bu hale geldi .
ya da şu açıdan bakın eşinizin ailesi aynı durumda aynı şeyi istese onaylar mısınız?
abla sözü dinle ciddi zarar görürsün.
yani eşimin ailesi veya benim ailem allah göstermesin ama sağlık dışında talepleri olursa vermemek daha mantıklı.

Valla cezaevinde gayet devlet abine bakiyor. Cocuklarada ailen bakiyor. Sakin cekme 12000 cekeceksin 15000 odeyeceksin. Ve sen odeyeceksin. Kirasini odemeyen cocuguna bakmayan insan sana para odermi ?

merhaba,
benim 37 yaşında anasına babasına kardeşlerine hayırsız bir abim var. bize verdiği zararların haddi hesabı yok. şu yaşına kadar taş üstüne taş koymadı. saçma sapan işlerin peşinde koştu hala da öyle. iki çocukları var. karısı da kendisi gibi dengesiz. ne çalışması ne de sorumlulukları var. sürekli anneme babama güvenip yaşıyor. en son verdiği zarar 50.000 tl ye eşinin üzerine senetli araba aldı. gezdi tozdular. 2 kez kaza yaptılar. ehliyetine el konulduğu halde araba aldılar. 3.kez kaza yaptı ve bu defa hem alkolden hemde ehliyetsiz trafiğe çıktığı için ayrıca başka davalardan dolayı içeri alındı. şuan cezaevinde. 12.000 tl para yatırıp ancak çıkabiliyormuş. karısı ve çocukları anneme babama muhtaç durumda şuan. evlerinin kirası faturaları masraflar hepsi duruyor.
babam sadece çocuklara bakarım o da ne hali varsa görsün diyor. ama rahat duramayan annem bana kredi çekmem için baskı yapıyor. abim parayı bana ödermiş o ödemese bile kendisinin ödeyeceğini söylüyor. kredi çeksem o para bana geri gelmez, gelse de çok zor. ayrıca bende evliyim. çok zor dönemlerden geçtim kimseye minnet etmedim. ve benim zor durumlarda olduğumu bilen ailem veya kimse bana ihtiyacın varmı diye sormadı. zararsız insanlarında kaderi bu sanırım hep kullanılmak. ben artık kendimden ödün vermek istemiyorum. ne kimseden bir şey almak ne de vermek istiyorum. ama benim vicdanımı rahatsız eden abimin çocukları onlar için üzülüyorum. kredi çekmesem doğru olacak ama vicdanım rahat etmeyecek.
kusura bakma ama kredi çekip sorumsuz ve saçma şeyler yapıp herkesin hayatını zehir eden abinin cezaevinde kalıp burnunu sürtmesi şart.
kredi çekersen de yanlış bir şey yaparsın.
anneler çocuklarına düşkün olur ama bir yerden sonra da etrafına bakıp" bu çocuk bize, ailesine ,çocuklarına neler yaşattı, akollü araba kullanıp başkasının canına ve malına zarar veren veya verebilecek olan bir insan, bunun azıcık içerde kalması iyi olur "demeli

12.000 tl ile abini ceza evinden çıkarsan sanki o sorumsuzun çocuklara hayrımı olacak. git o parayı doğrudan çocuklara harca ihtiyaçlarını al daha iyi. o abi için tek kuruş kredi çekme değmez.

merhaba,
benim 37 yaşında anasına babasına kardeşlerine hayırsız bir abim var. bize verdiği zararların haddi hesabı yok. şu yaşına kadar taş üstüne taş koymadı. saçma sapan işlerin peşinde koştu hala da öyle. iki çocukları var. karısı da kendisi gibi dengesiz. ne çalışması ne de sorumlulukları var. sürekli anneme babama güvenip yaşıyor. en son verdiği zarar 50.000 tl ye eşinin üzerine senetli araba aldı. gezdi tozdular. 2 kez kaza yaptılar. ehliyetine el konulduğu halde araba aldılar. 3.kez kaza yaptı ve bu defa hem alkolden hemde ehliyetsiz trafiğe çıktığı için ayrıca başka davalardan dolayı içeri alındı. şuan cezaevinde. 12.000 tl para yatırıp ancak çıkabiliyormuş. karısı ve çocukları anneme babama muhtaç durumda şuan. evlerinin kirası faturaları masraflar hepsi duruyor.
babam sadece çocuklara bakarım o da ne hali varsa görsün diyor. ama rahat duramayan annem bana kredi çekmem için baskı yapıyor. abim parayı bana ödermiş o ödemese bile kendisinin ödeyeceğini söylüyor. kredi çeksem o para bana geri gelmez, gelse de çok zor. ayrıca bende evliyim. çok zor dönemlerden geçtim kimseye minnet etmedim. ve benim zor durumlarda olduğumu bilen ailem veya kimse bana ihtiyacın varmı diye sormadı. zararsız insanlarında kaderi bu sanırım hep kullanılmak. ben artık kendimden ödün vermek istemiyorum. ne kimseden bir şey almak ne de vermek istiyorum. ama benim vicdanımı rahatsız eden abimin çocukları onlar için üzülüyorum. kredi çekmesem doğru olacak ama vicdanım rahat etmeyecek.

Bu adamın bu hale gelmesinde anneniz ve babanızın suçu ! Abiniz bu yaşa kadar naptıysa aileniz arkasını toplamış. Bu kez bırakın ne hali varsa görün asla kredi çekmeyin. Çekerseniz abinize kötülük yaparsınız ona göndereceğiniz msj : naparsan yap biz senin arkandayız bu şekilde asla ve asla sorumluluk sahibi olamaz çünkü annenize, babanıza, size, kısaca ailesine güveniyor. Bu tarz insanları bırakacaksınız ne halleri varsa görüsün. Bir söz vardır : Alışmış kudurmuştan beterdir !

Annen ve baban yeterince şımartmış abini, sen de katkıda bulunma buna. Çekme tabi ki kredi falan.

Benim de çok aklı başında bir erkek kardeşim var. İşe başlayınca yetim maaşı da alıyordum babamdan. Yetim maaşının tutarı kadar kredi çekip verdim. Bu arada o yetim maaşı hiç benim hakkım olarak gözükmedi kız olduğum için. Erkekte kalması gereken bir paraymış. Ben krediyi çektim bir süre sonra yetim maaşının kartını bize ver, krediyi kendi maaşınla öde baskıları başladı hem de öyle bir yoğun yaptılar ki sıtkım sıyrıldı resmen. Bu arada o paraya araba almıştı kendine. O gün bugündür çok sevdiğim babam bile geri gelse asla kimse için kredi işine bulaşmam. Bu arada sizinki zaten çok alakasız. Karısı çalışsın,anneniz çocuklara baksın ödesinler. Hiç bulaşmayın. Sizi ek hesap bellerler

vicdanınız falan değil saflık yaparsınız o krediyi çekerseniz. Yatsın çeksin cezasını. Babanız çocuklara bakıyomuş daha ne? Eşi de ayrı salakmış arabayı duyunca gözlerinparladıysa hemen senet yaptırtmış üstüne.

Şu durumda annenize o kadar çok üzüldüm ki,büyüt besle,yetiştir ama hem kendine faydası olmasın, hemde ailesine zararı olsun......Annenize sabırlar diliyorum,kardeşinizede akıl fikir!

Ben de anneye hiç üzülmedim çok kızdım. Kötü bir evlat için kimseye zararı olmayan kızını eziyor resmen. Eşine karşı ne duruma düşecek bu kız farkında mı anne?

Neden kredi çekeceksin ki? Dünyada bir enayi sen misin? Yeğenlerine maddi manevi destek olursun. yardımcı da. Ama abin gibi sorumsuz insanların, burnunu sürtmesi, anyayı konyayı görmesi gerekiyor. sorumsuzluklarının cezasını çeksin..

bu aralar hayattaki haksizliklara kafami takmis durumdayinm zaten. biz niye cirpinip didiniyoruz? 50000 tl ve 12000 tl ne demek ya? aylik maasim 4500 neredeyse bu ay arabamiz ariza yapti 5000 tl gitti. zar zor bi bilezik yapmistim kendime gitti tamir icin. içim yandi resmen. bir yanda 2 cocukla calisip didinen herseye kendi kosturan ben bi yanda abin. hayatin adaleti mi bu?

ama dusunuyorumda benimde arkami toplayan biri olsa bende düşünmez, sorumsuz davranirdim heralde.

Valla çekipte evliliğimi berbat etmem.bırak burnu sürtülsün derim

Kredi falan çekme. Zaten ailen başta ağabeyine bu kadar yüz vermeseydi bu kadar sorumsuz davranamayacaktı.

Kimse kendi cocugunu dusunmuyorken sizin dusunmeniz kadar sacma bir sey var mi?

Asla asla asla...

Çocuklara babanız bakacakmış zaten, çekmeyin kredi falan. Abiniz çok düzgün biri olur da başına talihsizlik gelir. O durumda destek olursunuz. Ama zaten hayırsızmış. Siz şimdi çıkarsanız, yarın geri girer. Parayı da geri ödemez zaten.

Back
X