merhaba,
benim 37 yaşında anasına babasına kardeşlerine hayırsız bir abim var. bize verdiği zararların haddi hesabı yok. şu yaşına kadar taş üstüne taş koymadı. saçma sapan işlerin peşinde koştu hala da öyle. iki çocukları var. karısı da kendisi gibi dengesiz. ne çalışması ne de sorumlulukları var. sürekli anneme babama güvenip yaşıyor. en son verdiği zarar 50.000 tl ye eşinin üzerine senetli araba aldı. gezdi tozdular. 2 kez kaza yaptılar. ehliyetine el konulduğu halde araba aldılar. 3.kez kaza yaptı ve bu defa hem alkolden hemde ehliyetsiz trafiğe çıktığı için ayrıca başka davalardan dolayı içeri alındı. şuan cezaevinde. 12.000 tl para yatırıp ancak çıkabiliyormuş. karısı ve çocukları anneme babama muhtaç durumda şuan. evlerinin kirası faturaları masraflar hepsi duruyor.
babam sadece çocuklara bakarım o da ne hali varsa görsün diyor. ama rahat duramayan annem bana kredi çekmem için baskı yapıyor. kredi çeksem o para bana geri gelmez, gelse de çok zor. ayrıca bende evliyim. çok zor dönemlerden geçtim kimseye minnet etmedim. ve benim zor durumlarda olduğumu bilen ailem veya kimse bana ihtiyacın varmı diye sormadı. zararsız insanlarında kaderi bu sanırım hep kullanılmak. ben artık kendimden ödün vermek istemiyorum. ne kimseden bir şey almak ne de vermek istiyorum. ama benim vicdanımı rahatsız eden abimin çocukları onlar için üzülüyorum. kredi çekmesem doğru olacak ama vicdanım rahat etmeyecek.
buna benzer durumu kendi ailemde yaşadı babam gitti kardeşine kefil oldu şimdi biz ailecek zor durumdayız onlar keyiflerine bakıyor. sana tavsiyem asla ama asla böyle birşey yapma ! sadece yigenlerine harçlık denecek kadar para ver yeter !merhaba,
benim 37 yaşında anasına babasına kardeşlerine hayırsız bir abim var. bize verdiği zararların haddi hesabı yok. şu yaşına kadar taş üstüne taş koymadı. saçma sapan işlerin peşinde koştu hala da öyle. iki çocukları var. karısı da kendisi gibi dengesiz. ne çalışması ne de sorumlulukları var. sürekli anneme babama güvenip yaşıyor. en son verdiği zarar 50.000 tl ye eşinin üzerine senetli araba aldı. gezdi tozdular. 2 kez kaza yaptılar. ehliyetine el konulduğu halde araba aldılar. 3.kez kaza yaptı ve bu defa hem alkolden hemde ehliyetsiz trafiğe çıktığı için ayrıca başka davalardan dolayı içeri alındı. şuan cezaevinde. 12.000 tl para yatırıp ancak çıkabiliyormuş. karısı ve çocukları anneme babama muhtaç durumda şuan. evlerinin kirası faturaları masraflar hepsi duruyor.
babam sadece çocuklara bakarım o da ne hali varsa görsün diyor. ama rahat duramayan annem bana kredi çekmem için baskı yapıyor. kredi çeksem o para bana geri gelmez, gelse de çok zor. ayrıca bende evliyim. çok zor dönemlerden geçtim kimseye minnet etmedim. ve benim zor durumlarda olduğumu bilen ailem veya kimse bana ihtiyacın varmı diye sormadı. zararsız insanlarında kaderi bu sanırım hep kullanılmak. ben artık kendimden ödün vermek istemiyorum. ne kimseden bir şey almak ne de vermek istiyorum. ama benim vicdanımı rahatsız eden abimin çocukları onlar için üzülüyorum. kredi çekmesem doğru olacak ama vicdanım rahat etmeyecek.
kredi çekmeyin babannızın azıcık mantığı varsa evlatlıktan mahkeme ile reddetsin abinizi...sizde sadece yeğenlerinize yardım edin gelin hanımında burnu sürtsün..merhaba,
abiyi içerden çıkartmak için istiyorlar daha da beter musallat olsun diye zaar.Baban annen bakamiyo mu cocuklara.krediyi napacaklar.
Kesinlikle cekme.
Vicdanlik bisey yok.
Gucun yettigince cocuklara destek ol yeterli.
Kalanini kendileri dusunsun.
Benim bildiğim kadarı ile evlatlıktan reddetmek falan yok. Sadece miras hakkından mahrum ediliyor. Hukuk okuyan arkadaşlar durumu netleştirebilir mi?kredi çekmeyin babannızın azıcık mantığı varsa evlatlıktan mahkeme ile reddetsin abinizi...sizde sadece yeğenlerinize yardım edin gelin hanımında burnu sürtsün..
müsaade mi ettiniz derken ? 30 yaşındaki adam müsaade mi istiyor. ayrıca düğün falan yapılmadı. karısının ailesi ile olan problemlerinden dolayı direkt gelip eve yerleşti. mantık yok yani normal insanlar değiller. benim üzüldüğün sadece çocuklar.Bir de bu adamın evlenmesine müsade mi ettiniz? Son verdiği zarar 50.000 mi?Nasıl paralar kazanıyorsunuz siz? Siz çocukları için elinizden geleni yapın ama kredi falan çekmeyin. Ha bu arada abinizin eşinede kızdım. Bir de bu adama güvenip ÇOCUKLAR yapmış. Yengenizde kendi çocuklarına sahip çıksın nedense çok kızdım.
Vicdan falan yapmayın ne kredisi sonu yok bunun.
eşim karışmıyor, zaten fikrimi de biliyor. belki kredi çekeceğim desem problem yaratabilir. ama dediğiniz gibi annem zaten beni düşünmüyor.Anne yüreği anlıyorum
Peki bu taraftan baktığı zaman yani kızının tarafından neden kızınıda düşümüyor ki ?
Neticede normal bir ilişkide bunu yapman için eşinin de rızasını alman lazım
Ya aranız bozulursa bu kredi olayından sonra size ödemezlerse ? ne olacak !
Yani yeğenlerin için kendin 3-5 harçlık verebilirsin.
Nebilim zaten hayat şartları zor ve karşında uslanmayan bir abi var devamı gelebilir diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?