Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

selam arkadaslar bu tgrup cok hosuma gitti para biriktiremeyen biri olrak bunu denemek istyirum benide araniza kabul edermisiniz ??:KK3:

Benide gaza getirdi bu topik valla neden olmasın damlaya damlaya göl olur.1-2 deyip önemsemiyoruz ama ay sonu elimde bir altın olmasıı süperrr olur.Bende bu gün başlıyorum bayanlar durumdan haberdar ederim.Hadi hayırlısı tamda sabah ezanı okunuyor şuan :KK34:

Ben de gecen ay başladım sizden habersiz.ama ben gramlık alıyorum. 95e 1gr 22ayar aldım.ve bir ayda 160 biriktirdim.20 daha biriktirirsem bu ay iki gr alacam insallah.

Süppeeer fikir bende geldim kızlar artık evdeki tüm bozukluklar avlanacak çünkü benim oğluşum kumbara canavarı. Bulduğunu toplar ama birde avantajım var eşim asla ceplerinde bozuk para tutmaz çıkarır masaya bırakır. Şimdi bütün iş oğluşumdan önce davranmaya kaldı.:KK9:

süppeeer fikir bende geldim kızlar artık evdeki tüm bozukluklar avlanacak çünkü benim oğluşum kumbara canavarı. Bulduğunu toplar ama birde avantajım var eşim asla ceplerinde bozuk para tutmaz çıkarır masaya bırakır. şimdi bütün iş oğluşumdan önce davranmaya kaldı.:KK9:

bukonuyu güncelleyelim lütfen:KK16::KK16:

Arkadaşlar ben şimdi öğrenciyim bunu yapamam ama ben küçükken evin tüm bozukluklarını toplayıp bir kasede biriktiriyordum annem altın alıyordu benim için, böylece epeyce altın biriktirmiştim yıllarca, tabi zor zamanlarda çok işimize yaradı. şimdi kalmadı

demem o ki bozukluktan ne çıkar demeyin asıl birikim onlardan oluyor :KK34:

farmasicim iyiki açmışsın bu konuyu biz evleneli iki ay oldu iki aydır markete bi girioruz iş çıkışı hop 60 üç gün sonra 70 beş gün sonra 80 öle öle bi baktım mutfak alışverişini hesaplayamıorum bile iki ay düzen oturtamadım bu ay aylık alışveriş denedim onuda bir almışım kendime 400 tl kota koydum anlatamam ev doldu taşıyo üç ay yetcek erzak var evde pazarada her hafta 20 ayırdım iki kişiyiz yeter zaten bölede olmadı şimdi her hafta 70 tl kota koycam bakalım böle yapabilcekmiyim:) önümüzdeki ay bunu denicem 50 tl her hafta markete 20 tl pazara:) zormuş ilk başta düzen oturana kadar yahu:) şimdi bide yeni ev daha düzen almış ev olsa biten alıncak o eksik bu eksik ama bu ay herşey alındı koycak yer bulamıorum allah bereket versin:) önümüzdeki ay market alışverişini aylık olarak 70-80 e bile kapatabilirim o kadar yane:) verdin akıl için teşekkür ederim çok saol

bu arada kenara koydum iki küçük altın bi yarım var bide borç olarak verilen bi küçük altın var:) bunlar iki ayda oldu:) sonracıma dolaba kumbara koydum bu kumbaraya 1 ytl ler atılcak daha küçükler diil ay sonun a kadar biriksin euro alcam onlarda euro olarak kalsınlar:) sonra bankada 300 ytl var zor gün paramız o bizim:) tl olarak duruyo sonra bide elime bes milyon geçtikçe gözüme takıldıkça cüzdanımın bi köşesine sıkıştırıorum belki lazım olur die:) oda orda kalsın yanımda belki bi gün acil ihtiyacım olur diye:) ve o gün bir tlden az para kalırsa onlarda kapının önündeki tabağa konuyolar damacan su ekmek gazete almak için:) bu arda işe yol parası vermiorum öğlen ve gelebiliorum eşimde yol parası vermiyo iş yerinde yemek çıkıyo ücretsiz o yönden şanslıyız aylık 250 harçlık alıoruz çar çur olmaısın die böle bi yol izliorum işe yarar inşallah:)

[ı]bende geldim nasıl oluyor bu ayda altın banada anlatın okuyamadım başa dönüpp[/ı]

Evet kızlar.

Ben 3 yıllık evliyim ve halen borç ödüyorum baya azalttık ama hala var
Kenara da para atamıyoruz borç olduğu için.

Şimdi şöyle birşey yapmak istiyorum. Eşimden gizli her ay 1 çeyrek altın alarak altın biriktirmek.
Ben çalışıyorum aslında aysonunda maaşımla alabilirim. Ama öyle değil. Çünkü eşimle hesabımız ortak yani o benim her harcamamı bilir ben de onunkini.

O yüzden;

• Önce bir kumbara ediniyoruz.
  • Evimizin en ücra köşesine saklıyoruz. :jeyyar:
  • Az çok bozuklukları topluyoruz. Ekmekten artan marketten artan cebimizde kalan ya da ortalıkta bulduğumuz...:jeyyar:
  • Ay sonuna kadar 1 çeyrek alacak parayı kenara koymuş oluyoruz.
  • Sonra da hemen gidip çeyreğimizi alıp başka bir ücra köşeye saklıyoruz :jeyyar:
  • Çeyrekten kalan birikmiş paramız olursa ki olacağını sanmıyorum bir sonraki aya devrediyor.
  • Çeyrek alacak parayı ay sonuna kadar biriktiremediysek sevdiğimiz istediğimiz bir şeyden vazgeçip onun parasını üzerine ekleyerek çeyreğimizi alıyoruz.

Veeee çeyrek zengini oluyoruzzz...zemuszemus
Ben sonrasında biriken altınlarımı bozdurup işçiliksiz olan bileziklerden almayı düşünüyorum. Sonra da ortaya çıkarıp eşimle araba alırız belki. :1shok:
Neden olmasın damlaya damlaya göl olur.. CADIARZU

Katılmak isteyenler gelsinler beraber biriktirelim. Her ayın sonunda 1 çeyreğimizi alalım...

ZN1001.JPG

Çok güzel düşünmüşsün. O kadar eğlenceli anlatmışsın ki benim bile altın yapasım geldi :KK34:

Çok güzel topikmiş bu :) Fakat bir şey söyleyeceğim. Çeyrek altın yerine gram altın daha karlı geliyor bana. Çünkü çeyrek altın fiyatlarına işçiliğini de ekliyorlar diye biliyorum. :) Ben gram alıyorum param olunca :)

Çok güzel topikmiş bu :) Fakat bir şey söyleyeceğim. Çeyrek altın yerine gram altın daha karlı geliyor bana. Çünkü çeyrek altın fiyatlarına işçiliğini de ekliyorlar diye biliyorum. :) Ben gram alıyorum param olunca :)

Bende begendim ama kimseler kalmamis.
Hem gram yapmak daha kolay.ben 100 e kadar biriktiriyorum ustunu tanamlamadan harciyorum.

X