Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
herkese günaydın
umarım herkesin birikimi biraz daha değerlenir
biraz nce okuduğum bir fıkrayı paylaşmak istedim size...
Bir zamanlar köyün birine bir adam gelir ve tanesi 10 $’dan maymun alacağını söyler.
Köyde çok maymun olduğu için köylüler sevinçle ormana koşup maymunları yakalamaya başlar.
Adam,binlerce maymunu 10 $’dan satın alınca ortalıkta maymunlar azalır, yakalaması zorlaşır. Köylüler tam maymun yakalamaktan vazgeçecekken adam tanesine 20 $ vereceğini söyler.
Tekrar heveslenen köylüler tekrar maymunları yakalamaya başlar. Bir süre sonra da maymun fiyatı 25 $’a çıkar. Ancak bırak yakalamayı maymuna rastlamak bile çok zorlaşır.
Bunun üzerine adam fiyatı 50 $’a çıkardığını, ancak kendisinin işi olduğu için şehre gitmesi gerektiğini, yardımcısının onun yerine alım yapacağını söyler.
O yokken yardımcısı köylülere;
— Şu büyük kafesteki maymunlar var ya ben onların tamamını size tanesi 35 $’dan satayım,siz de adam gelince ona 50 $’dan satarsınız. Köylüler bütün birikimlerini bir araya toplayarak bütün maymunları satın alırlar.
Sonra mı? Yardımcısı da şehre gider.:))
he bunu anlattım bende 102,79 dan aldım bizede maymunlar yani altınlar bakalım kaç onstan kalıcak ama altın zamana yaygın aractır zamanla aldıgını verır
sabırla beklemek lazımmmm.
tencereni güle güle kullan canım
herkese günaydın
umarım herkesin birikimi biraz daha değerlenir
biraz nce okuduğum bir fıkrayı paylaşmak istedim size...
Bir zamanlar köyün birine bir adam gelir ve tanesi 10 $’dan maymun alacağını söyler.
Köyde çok maymun olduğu için köylüler sevinçle ormana koşup maymunları yakalamaya başlar.
Adam,binlerce maymunu 10 $’dan satın alınca ortalıkta maymunlar azalır, yakalaması zorlaşır. Köylüler tam maymun yakalamaktan vazgeçecekken adam tanesine 20 $ vereceğini söyler.
Tekrar heveslenen köylüler tekrar maymunları yakalamaya başlar. Bir süre sonra da maymun fiyatı 25 $’a çıkar. Ancak bırak yakalamayı maymuna rastlamak bile çok zorlaşır.
Bunun üzerine adam fiyatı 50 $’a çıkardığını, ancak kendisinin işi olduğu için şehre gitmesi gerektiğini, yardımcısının onun yerine alım yapacağını söyler.
O yokken yardımcısı köylülere;
— Şu büyük kafesteki maymunlar var ya ben onların tamamını size tanesi 35 $’dan satayım,siz de adam gelince ona 50 $’dan satarsınız. Köylüler bütün birikimlerini bir araya toplayarak bütün maymunları satın alırlar.
Sonra mı? Yardımcısı da şehre gider.:))
he bunu anlattım bende 102,79 dan aldım bizede maymunlar yani altınlar bakalım kaç onstan kalıcak ama altın zamana yaygın aractır zamanla aldıgını verır
sabırla beklemek lazımmmm.
ayyy alemsın valla fıkra superdıı
bu fıkrayı okuyunca aklıma gelen bı olay geldı..yengemlerın orda yanı bursa da bı adam mahallelerıne gelır..dantel örneği gösterır eğer bunu yaparsanız havlu kenarlarını 20 tl dan alıcagını söler.fakat bi şartı vardır..kendı ipliklerınden yapılacaktır ve ipliklerı kadınlara fahiş fiyattan satar kadınlarda alır eee sonucta para kazanıcaklardır..sonrada adam bı daha ortalıklarda gözükmez...
ayy karnıma ağrılar gırıo bak gülmektennn aslında komik bı olayy ben duyunca saf mısınız yaa dedımm yengemde bı saf da benım dedı ve gülmüştüüü ayyy valla öldüm gülmektennnn
bugün çok sıkıcı olack sabahtan sinyalleri verdi.
acaip derecede uykum var nedense,gözlerimi kapasam açamayacağım nerdeyse...
hayırlısı olsun.
umarım bugün maşşalrımızı alırız bayrama girmeden ,ramazan çok yaradı ya halsizlikten para harcayamadık:)
darısı diğer ayların başına ossun inş...
fıkra gibiymiş buda
ayyy alemsın valla fıkra superdıı
bu fıkrayı okuyunca aklıma gelen bı olay geldı..yengemlerın orda yanı bursa da bı adam mahallelerıne gelır..dantel örneği gösterır eğer bunu yaparsanız havlu kenarlarını 20 tl dan alıcagını söler.fakat bi şartı vardır..kendı ipliklerınden yapılacaktır ve ipliklerı kadınlara fahiş fiyattan satar kadınlarda alır eee sonucta para kazanıcaklardır..sonrada adam bı daha ortalıklarda gözükmez...
ayy karnıma ağrılar gırıo bak gülmektennn aslında komik bı olayy ben duyunca saf mısınız yaa dedımm yengemde bı saf da benım dedı ve gülmüştüüü ayyy valla öldüm gülmektennnn
hem güldüm hem de üzüldüm ya =))
aaa az da para vermemişler cidden saflık yapmışlar =))yaa bıde en az veren 50 tl vermışş bence de cok üzücü ama napımmm cok komıkk saflık bu yaaa
aaa az da para vermemişler cidden saflık yapmışlar =))
Sıkıntıdan ev bakıyorum netten. 100.000'den aşağıya ev yok =( Eskiden araba almak çok zormuş şimdi hemen herkes alabiliyor arabayı. Acaba yıllar geçtikçe ev de böyle olur mu???
Benim akrabam da tokiden aldı ama 400tlden daha fazla ödüyorlar, demek ki fiyatlar farklı orada da. Bir de evin içinde kullanılan malzemeler çok kötüymüş , görüntü ii ama kısa zamanda değiştirmek zorunda kalacağız dedi.ay bende bakıorum cok evlere..gercekten 100 bınden asagı ev yok..hangı semtlerden bakıorsun cnm?
ev almak bence de kolaylaşacak cunku böle gıderse kımse ev alamaz..sımdı yıne kolay aslında da bız bılmıoruz tokı konutlarında benım arkım 400 tl öduyor 10 sene ıcınde bıtıcektı borcu suan 3. senesı sanırım..