- 20 Şubat 2010
- 32.895
- 6.243
- Konu Sahibi VivaLaJuicy
canım aslında zaten bu benim yaşam biçimim 13 senedir de sorun ben zayıflamak için özellikle uğraşmasam kilo alıyorum biraz çaba gösterince kilo veriyorum yoksa yıllardır tuzsuz yerim, beyaz ekmeği oldum olası yiyemem, hazır gıdaları pek tüketmem yani hep az yerdim az yedikçe kilo alırım çok yesem de kilo alıyorum şimdi yani bunun mantığını çözemedim hala:44: diyetisyene gittim bana liste verdi kaç tane liste var elimde ben de ezberci değilimdir yani belli kalıplarla iş yapamam özgür olmalıyım yoksa o diyet listeleriyle verdiklerim aynen geri dönüyor hani kodlamadan ziyade vücudumu ve kendimi tanıyorum
zorundalıklar sıkıyor insanı... Dr yasak der, diyetisyen yasak der o yasak bu yasak... yediğimden lezzet almazsam kilo da veremem, mutlu da olamam sonuçta... insanın mutlu olması için özgür olması gerekmez mi?
Aslında ben uğraşmadığım için işler bu hale geldi bir ara ben çok dikkat etmedim yani takıntı yapmadım, fazla düşünmedim kilo vercem diye çaba harcamadım sadece her zamanki gibi yedim ama bana 20kg olarak geldi şu 1,5 senedir dikkat ediyorum artık yerken acaba kilo yapar mı diye düşünmekten ya da başkalarının yediğim lokmaları saymasından sıkıldım yok onu yeme o kilo yapar bunu yeme sen diyette değil misin lafları...
neyse o bölüme acil geçmem lazım sanırım kitapta yazdığından bahsetmiş başta... bakalım inşallah başarırım, gerçi okuduktan sonra yöntemi çözersem bu iş hallolur
Yaşam biçimini değiştirmeden olmuyor işte.
O diyet listeleri, yasaklar falan hikaye zaten. Başarılı olan yok ki.
Olsalar bile kısa süreli zayıf kalınıyor , sonra yine kilolar geliyor.
Bu yüzden özgür olmak dediğin gibi çok önemli. Kısıtlanmış hissetmeyeceksin.
Ödev gibi olmayacak. İraden ve kendi arzunla yapacaksın. Dayım öyle yaptı. Geçen gün yazmıştım.
Ondaki sonuç inanılmaz olduğu için hiç inanmıyorum listelere.
Başarırsın umarım. :97: