- 22 Kasım 2010
- 11.048
- 19.334
Bu genetik tuhaf bir şey. Ya da biz yeterince öğrenememişizOff ben de bundan korkuyorum. Boyunu posunu geçtim cocuk bize degil de gidip ailedeki alakasiz birine benzerse (ozellikle gorumceme ya da kv benzerse...) Diye cocuk yapasim kaçıyor.
Babam yeşil gozlu, annem ela gözlü ben yeşil gozluyum. Tip olarakta babama benziyorum.
Simdi benim eşim de ela gozlu ve ayni performansi gosterip yesil gozlu ve bize benzeyen bir cocuk hayal ediyorum bazen ama YA TUTMAZSA
Şaka biyana daha cocuk dusunmuyoruz ama bu konuda boyle sakalasiyoruz arada.
Zayıflarsan geçmeme ihtimali var şüşkoluk genlerinin. Ama tüp bebek yapıp aradan annenin genlerini seçerek bir bebe dölletirsen garanti olur bak oSiskolugum genetik mi acaba. Ben daha ziyade "var ki yedim"e bagliyorum. Anami dayimi biliyorsun hepsi zapzayif sulale.
Peki hocam zayiflayip uresem siskoluk genim cocuga gecer mi??
Yani hastalıkla boy kıyası çok alakasız maalesef. Herkes çocuğunun elinden geldiğince uzun boylu olmasını istiyor benim gördüğüm e olmayınca da karaları bağlamıyoruz. Ki dediğim gibi espri olduğu çok bariz aslında ama farkında olmadan içselleştirmişsiniz durumu sanırım.katılmıyorum üzgünüm.hassasta değilim bu konuda kendim yıllardır gülerek yazarım siteye bilenler bilir.hem kısa adam istemiyorum seçmem seçmedim lafı başkaa çocuklarıma acırımmm lafı bambaşkaaa.resmen kısa boy üzülünecek bir olay gibi lanse edilmiş.sitede engelli çocuğu olan anneler de var.ben de yazsam ayy iyi ki çocuğum engelli olmadı istemezdim desem hoş şık olurmuydu yazdığım?biraz empati.hassaslıkla alakası yok.
polemiğe girmek istemiyorumm.içselleştirmedim diyorum daha ne yazayım?içselleştirmişsiniz diyerek bile siz kısa boyu eleştirilecek bir şeye dönüştürüyorunuz farkında olmadan.kusur değil ki bu yahuu niye içselleştireyimm?Yani hastalıkla boy kıyası çok alakasız maalesef. Herkes çocuğunun elinden geldiğince uzun boylu olmasını istiyor benim gördüğüm e olmayınca da karaları bağlamıyoruz. Ki dediğim gibi espri olduğu çok bariz aslında ama farkında olmadan içselleştirmişsiniz durumu sanırım.
Bu genetik tuhaf bir şey. Ya da biz yeterince öğrenememişizrenkli göz, uzun boy, düz saç hep resesif(çekinik) karakter. Yani bu özelliklere sahip olmak için anneden ve babadan aldığımız genlerin ikisi de resesif olmalı. Eğer dominant bir gen varsa o gene ait özellikte olursun. O yüzden anne baba renkli gözlüyse çocuk %100 renkli gözlü olur. Okulda böyle öğretildi ama sanırım arada başka ayrıntılar da var ki renkli gözlü anne babadan kahverengi gözlü çocuklar doğabiliyor. mesela anne ve baba kahverengi gözlü olmasına rağmen göz genlerinde çekinik olarak renkli göz varsa ve çocuk hem anneden hem babadan renkli göz genini alırsa da renkli gözlü doğuyor. Bunun olma ihtimali de %25. Şansımıza ne çıkacak bilemiyoruz o yüzden
İçselleştirmişsin içselleştirmişsiiiiin, yalan söylemepolemiğe girmek istemiyorumm.içselleştirmedim diyorum daha ne yazayım?içselleştirmişsiniz diyerek bile siz kısa boyu eleştirilecek bir şeye dönüştürüyorunuz farkında olmadan.kusur değil ki bu yahuu niye içselleştireyimm?iyi forumlar
ne kadar da akıllıca bir yorum tebrik ediyorum sizi.9.5 yaşında bir çocuğum var bir kere aklıma gelmedi ya bana çekip kısa olursa diye.tek derdim devamlı yazarım buraya üzülürüm hatta iyi bir eğitim alamaması pandemi de.doktor olmak istiyor ingilizce ve bir dil daha öğrenmek istiyor üst seviyede.tüm çabam bunlar için.bir topluiğne üretemeyen ülkeyiz yahuu.kısacık çinlilerse dünyayı yönetecek az kaldıYorumları şaşkınlıkla okudum gerçekten. Kısa boylu erkeklerin resmen yaşamaması hatta ölmesi gerekiyormuş onu anladım. Cidden çok şaşkınım. Kadınlara yapılan boy, kilo, güzellik mobbingini burda kadınların yaptığını görmek büyük hayal kırıklığı ciddi anlamda. Elbette zevkler ve beklentiler kişiye özeldir. Ama bunu başkalarını yermeden yapmak gerekiyor diye düşünüyorum. İnsanların daha doğmamış çocuklarına üzülmek nasıl bir psikolojidir anlamış değilim kaldı ki ülkemizin kadın-erkek boy ortalaması inanılmaz kısa ve bu yorumu yapanlar da çok uzun boyda sayılmazlar. Boyu uzun olmayan ama gerçekten insan olan bir sürü erkek tanıdım arkadaşlarımda dahil buna. Yine söylüyorum kişisel tercihler elbette başka, bende 1.72 boya sahibim yanımda şöyle şöyle birini isterim diyebilirim. Ama bunu insanları aşağılamadan, dalga geçmeden, küçümsemeden yapmayı tercih ederim. Çoğu zaman neden böyle kompleksli bir milletiz diye düşünüp kafa yoruyorum. Şu an anlıyorum da çok normal böyle olmamız. Bu kadar acımasız insanlarla bir arada yaşayıp kompleksiz bir toplum beklemek ütopik olurmuş.
valla yaşım 43 oldu 33 duruyorumm minyon olduğumm için .kısayımmmm ha azda kilomm varrr ama çok mutluyumm güzelimmm de diye mi dolanayım sitedeİçselleştirmişsin içselleştirmişsiiiiin, yalan söyleme
hahaahajahhs ayyy yok artiköyle mi yapayımmm?ee burda öyle denmişşş .lise de mendel in bezelyeleri vardı ya biyoloji dersinde o aklıma geldi.hani bazı bezelyeler büzük küçüktü.aklıma o geldi şimdi.kısa boylu çocukları da daha anne karnında bir testle elesek miki tövbe tövbe.hitlerden ne farkımız kaldı ayoll?
İnsan mutluysa hep güzeldir zaten. Kısa boylu bebelere takılacağımıza mutlu insanlar olup mutlu çocuklar yetiştirmeye çalıştığımız zaman bir küçücük adım ilerleyeceğiz bencevalla yaşım 43 oldu 33 duruyorumm minyon olduğumm için .kısayımmmm ha azda kilomm varrr ama çok mutluyumm güzelimmm de diye mi dolanayım sitede
Vallahi ağzınıza sağlık. Toplumdaki güzellik normalarına uyan insanların çoğu sanki bu güzelliğe çaba harcayıp ulaşmış gibi bir havalarda oluyorlar. Oldum olası kiloluyum, vermeye de çalışıyorum. Her gün deli gibi spor yapan, gram zararlı yiyecek yemeyen hiç bir arkadaşımın verdiği tavsiyeye bozulmuyorum. Aksine şu kürü nereden aldın, akşam beni de yürüyüşe götür falan diyorum. Ama her türlü zararlı alışkanlığa sahip, yağlı tuzlu yiyip, yan gelip yatan kişiler ağzını sağlıksız olduğum konusunda açtı mı onları yerin dibine sokuyorum valla. Kompleksiz insan zaten şekilci de olmaz. Herkesi güzel görür. Kalbine göre yorum yapar. Şu başlık gerçekten kısa erkeklerin ürememesini söyleyen insanlarla dolmuş. Sanki kendi babaları 2 metre.Allah vergisi genetiğim sağlam, sporcu da olduğum için geçmiş yıllarda da kalsa onun da etkisiyle bedenim toplum normlarına göre kabul gören, beğenilen ölçülerde. Eee ne kazandırdı bu bana? Ya da ben ne yaptım da böyle bir bedene sahip oldum? Bence hiç bir şey. Bunun nesiyle övüneyim ya da bir başkasını yereyim? İnsanın elinde olmayan şeyler için yargılanması çok saçma. Saçmalık ötesi. Hatta işin içine çocukların katılması korkunç. Kısa boylu çocukların uzun boylu çocuklardan ne eksiği olabilir de acıyorsun sen onlara? Ne kadar sığ düşünceler. Ben niye bu konuya bu kadar kızdım onu da bilmiyorum
diyen üyeyi ben çok severim sassy .ama saçmalanmışta kusura bakmaaa.eğlenmene çokk sevindimm her zaman beklerim efemmmmhahaahajahhs ayyy yok artik
bir espri ne kadar abartilabilirse o kadar abartmissiniz. kadin cocugum kisa olursa sevmem cope atarim demedi yahu. ama kendisi kisa, kocasi da kisa olursa cocugunun kisa olma sansi yuksek, o yuzden acirim demis. mesela benim babamin boyu 1.80 ama annem 1.50ydi. babam hep der keske anneni daha uzun biri secseydim sana yazik oldu boyle diye. guler geceriz. o sekil dusun yani. babam beni 25 senedir cope atmamis, o uye de buyuk ihtimalle atmaz.
hani egitimi falan buraya katmiyorum, elma ve armut kadar farkli seyler. ha bana sorsan ben bu egitimime sahipken boyumun en az bir 1.65 olmasini isterdim. ikisi arasinda illaki kiyas yapacaksam tabi ki egitimi secerdim ama neden yapayim ya boy ve egitimin ne ilgisi var
yorumlariniza cok guldum eglendim ama pointi yanlis yakaladiniz. yine de eglendim.
Belin ince mi? Belin ince değilse güzellik kriterinden çok puan kaybediyorsun ama güzel köprücük kemiğin varsa dengeleyebilirsin bu durumuvalla yaşım 43 oldu 33 duruyorumm minyon olduğumm için .kısayımmmm ha azda kilomm varrr ama çok mutluyumm güzelimmm de diye mi dolanayım sitede
göz rengi sadece tek genle aktarılmıyorBu genetik tuhaf bir şey. Ya da biz yeterince öğrenememişizrenkli göz, uzun boy, düz saç hep resesif(çekinik) karakter. Yani bu özelliklere sahip olmak için anneden ve babadan aldığımız genlerin ikisi de resesif olmalı. Eğer dominant bir gen varsa o gene ait özellikte olursun. O yüzden anne baba renkli gözlüyse çocuk %100 renkli gözlü olur. Okulda böyle öğretildi ama sanırım arada başka ayrıntılar da var ki renkli gözlü anne babadan kahverengi gözlü çocuklar doğabiliyor. mesela anne ve baba kahverengi gözlü olmasına rağmen göz genlerinde çekinik olarak renkli göz varsa ve çocuk hem anneden hem babadan renkli göz genini alırsa da renkli gözlü doğuyor. Bunun olma ihtimali de %25. Şansımıza ne çıkacak bilemiyoruz o yüzden