- 20 Mart 2016
- 2.053
- 2.563
- 33
-
- Konu Sahibi victoryvivi
Ben kesinlikle ekonomi iyi demiyorum zaten yanlış anlamayın ama burada yaşıyorsak bu şartlarda yaşıyoruz ve inanın şükretmek lazım neden kendimden üstün şartlarda yaşayana bakıp iç çekeyim ki? Kendimden daha kötü şartlardakilere bakıp şükrediyorum.. Siz söylediklerinizde haklısınız ama burada sadece birilerini karalamak su i zan için yazanlar olduğunuda düşünüyorum.. cevap vermeyeyim dedim ama dayanamadım..ben her şeyi ikinci el alıyorum
evdeki mobilyadan bebeğimin yatağına kadar
yemekten kısmak mı geliyor aklınıza demişsiniz ya kısabileceğim bi o kaldı.
ama kalkıp da içinde ne olduğunu bilmediğim uyduruk tavuk sucuğunu da yemem, ya da sadece karnım doymuş olsun diye makarnayla beslenemem.
1+1 de yaşıyorum ısınma masrafım çok olmasın diye
arabaya binmiyoruz gerekmedikçe
en uygun markete gidiyoruz
gerçekten soruyorum daha ne yapabilirim? çünkü ben geçinmeyi beceremiyorum herhalde
2 kalorifer petekli evime bu ay 850 kira 170 aidat 275 tl ısınma ücreti geldi
90 elektrik
30 su
80 internet
ve hep bir önceki aydan fazla geliyor
her market alışverişi bir öncekinden aynı şeyleri alsam da pahalı tutuyor
ama benim gelirim aynı oranda artmıyor ki
bebek bezinin tanesi neredeyse 1 tlye geliyor ve günde 6-7 tane kullanılıyor. bebeğin iki aşısı olacak 500 tl.
Kıştan hazırlık yapmak evet çok güzel ama maalesef stokçuluk ekonomiyi daha olumsuz etkiliyor. Ha tabi bize faydası var mecburen bir iki üründe ben de stok yapıyorum. Ama tabi her şeye yetişmek zor.Tek bir yolu var. Büyük marketleri, yılın belli dönemlerini takip ederek indirimli ürünler alacaksınız. Yazdan kıslık hazırlık ta yapılabilir. Kışın biber ztn kötü, lezzetsiz ve hormonludur.
Bu hareketlilik ilk başladığında stok yapmıştım. Şu an bulaşık makinesi tabletlerini görünce şok oluyorum. Tane fiyatı 0,37 kurustan almıştım. 1 lirayı geçmiş. En çok wc kağıdına şaşırmıştık, hala da şaşırmaya devam ediyorum
Migros önümüzdeki günlerde yine % 25 indirim yapıcak, ardından şok markette yapıyor. 6 ay yetecek seviyede tutmaya çalışıyorum.
Aynı şekilde kozmetik te çok pahalandı ne yapalım ter mi kokalım, mecbur alıyoruz. 11.11, black friday derken mart ayı kadınlar günü indirimlerine kadar rahatım.
Böyle yaşamak yoruyor evet, ama düzen kurunca rahatsınız.
Bana kargolar gelirken gülen iş arkadaşım dün eşine söylene söylene bulaşık makinesi tableti almaya gitti. Ee abicim naptın sen, ben bişey biliyormusum dimi?
Benim gördüğüm avmler baya sinek avlıyor. Gelenlerin çoğu da alıcı değil bakıp gidiyor bu kış gününde sıcak yer gidilecek orası var. Onun dışında ev satışlari azaldığına dair haber bile yapıldi. Boş yere yeni evlere teşvik için kampanyalar yapılmıyor. Siz herhalde geçen seneyi anlatıyorsunuz.Haklısınız piyasa felaket.
Fırsatçı firmalara beddua etmekten başka bişey yapamıyorum ben :)
Yalnız bir yandan da bütün marketler, avmler hınca hınç dolu, insanlar deli gibi alışveriş yapıyor.
Pahalı, haddinden fazla pahalı bu net. Ama alıyorlar işte, alıyoruz.
Ha almayıp napıcaz da diyebiliriz, mecburuz ihtiyaç bir yerde.
Ama bizler almaya devam ettikçe onlar yolmaya devam ediyor bu da var.
Bilemiyorum ne yapmak lazım.
Yaşadığım semtte, mantar gibi binalar dikiliyor her geçen gün.
600 bin den aşağı daire bulamazsın.
Ama çerez gibi satlıyor, şaşıyorum mesela, kimler nasıl alabiliyor bu evleri diye.
Asgari ücretle geçinenlere Allah kolaylık versin.
Sahip olduğuna veya olmadığına şükredenlere de Allah daha çok versin diyeyim.Şükür güzeldir. Bunu alay konusu yapacak olan dönüp kendine bakmalı.
Halimize şükür deyip olanı biteni kabul edelim boynumuzu eğelim demek değildir bu, ne kadar da farklı şeyler oysa.......
farkında mısınız karşı görüşlerden ses yok
Ya da geçen sene anlatılan şeyleri.Benim gördüğüm avmler baya sinek avlıyor. Gelenlerin çoğu da alıcı değil bakıp gidiyor bu kış gününde sıcak yer gidilecek orası var. Onun dışında ev satışlari azaldığına dair haber bile yapıldi. Boş yere yeni evlere teşvik için kampanyalar yapılmıyor. Siz herhalde geçen seneyi anlatıyorsunuz.
Kemal sunalın filmini feyz alırız. Gülen adam misaliHay aklınla bin yaşa!
En büyük gider kira zaten. Ama ya çadır kurduğum alana da kira isterlerse
Kıştan hazırlık yapmak evet çok güzel ama maalesef stokçuluk ekonomiyi daha olumsuz etkiliyor. Ha tabi bize faydası var mecburen bir iki üründe ben de stok yapıyorum. Ama tabi her şeye yetişmek zor.
@victorvivi gene biz otuzlu yaşların sonundayiz....iyi /kötü başımızı sokacak bir ev,ayağımizi yerden kesecek bir arabamız is-guc anlamında bir duzenimiz var...su an hayata yeni baslayan nesil cok sanssiz....ben küçükken yokluk içindeydik ve annem bize okumuş -meslek sahibi olmuş kişileri örnek gösterirdi ,azmedersek ve yeterince çalışırsak bu yokluğun içinden siyrilabilecegimizi bize aşıladı ve öyle de oldu.Su an çocuğumu kendi hikayemle motive edemem çünkü ortalık üniversite mezunu ,dil bilen,donanımlı ıssızlerle kayniyor.Cocuklar artık büyüyünce "internet fenomeni" olmak istiyor
Ben kesinlikle ekonomi iyi demiyorum zaten yanlış anlamayın ama burada yaşıyorsak bu şartlarda yaşıyoruz ve inanın şükretmek lazım neden kendimden üstün şartlarda yaşayana bakıp iç çekeyim ki? Kendimden daha kötü şartlardakilere bakıp şükrediyorum.. Siz söylediklerinizde haklısınız ama burada sadece birilerini karalamak su i zan için yazanlar olduğunuda düşünüyorum.. cevap vermeyeyim dedim ama dayanamadım..
aynen öyle vallaYahu ne diyecekler. Zamanında o kadar dedik. Olan hepimize olacak.
Zengin daha da zengin, fakir hepten fakir oldu...
evet doğru artık zam olacak diye 1 yerine 2 alıyoruz 2 yerine 4. Ama bu bize ve ekonomiye temelli bir fayda sağlamıyor. Kuruş hesaplar hale geldim artık .3-4 yerden fiyat karşılaştırıyorum.Bahsettiğim şey bundan fırsat cıkarmak değil, dönemini takip edip 1 tane alacağıma 2 tane almak. Aldığım ürünleri satıp kar edersem stokçu oluyorum. Ztn herşeyi hesaplayamayız ki , ne kadar kullanılacak, bozulmayacak derken yaptığımız şey sadece kendimizi düşünmek
Kafalar pırıl pırıl ya valla bitin artık bitinBen kesinlikle ekonomi iyi demiyorum zaten yanlış anlamayın ama burada yaşıyorsak bu şartlarda yaşıyoruz ve inanın şükretmek lazım neden kendimden üstün şartlarda yaşayana bakıp iç çekeyim ki? Kendimden daha kötü şartlardakilere bakıp şükrediyorum.. Siz söylediklerinizde haklısınız ama burada sadece birilerini karalamak su i zan için yazanlar olduğunuda düşünüyorum.. cevap vermeyeyim dedim ama dayanamadım..
Kemal sunalın filmini feyz alırız. Gülen adam misali
Size kendinizi iyi hissettirecek birşey söyleyeyim. Siz en azından kiradasınız. Ödemezseniz 5-10 gün erteleme şansınız var. Ben ne yapayım kredi ödüyorum , evim elden gidecek
aynen yaş farkından dolayıdır valla eczanelerde ilacta yok artık depolarda hastaya yok dmeekten yoruldum kanser hastasına bile yok diyorum utanıyorum yok demeyeBizim halkımız açıkça alınan paradan hoşlanmıyor,onlara gizliden gizliden %10-%20 zamları yapacaksın,biz bundan anlıyoruz çünkü.
Gerçi eczanede de durum farklı değil diye biliyorum,bir concerta'ya 100 küsür para ödedim,elim titredi bugün.
Ben kesinlikle ekonomi iyi demiyorum zaten yanlış anlamayın ama burada yaşıyorsak bu şartlarda yaşıyoruz ve inanın şükretmek lazım neden kendimden üstün şartlarda yaşayana bakıp iç çekeyim ki? Kendimden daha kötü şartlardakilere bakıp şükrediyorum.. Siz söylediklerinizde haklısınız ama burada sadece birilerini karalamak su i zan için yazanlar olduğunuda düşünüyorum.. cevap vermeyeyim dedim ama dayanamadım..