Hayatın bu kadar pahalı olması canımı iyice sıkmaya başladı...

AVM’ler dolu diyenler iki gün önce AVM’ye gittim evet çıldırmış şekilde alışveriş yapanlar eli kolu dolu olanlar var ama nedense yüzde 98 i Arap hatta kendi aramızda konuştuk biz yabancı bi ülkede mi alışveriş yapıyoruz etrafımızda Türkçe konuşan yok diye. Ülke gitti arkadaşlar geçmiş olsun. Çimde çayırda yuvarlanıp bi yandan da otlarız artık

Ben kesinlikle ekonomi iyi demiyorum zaten yanlış anlamayın ama burada yaşıyorsak bu şartlarda yaşıyoruz ve inanın şükretmek lazım neden kendimden üstün şartlarda yaşayana bakıp iç çekeyim ki? Kendimden daha kötü şartlardakilere bakıp şükrediyorum.. Siz söylediklerinizde haklısınız ama burada sadece birilerini karalamak su i zan için yazanlar olduğunuda düşünüyorum.. cevap vermeyeyim dedim ama dayanamadım..

Kıştan hazırlık yapmak evet çok güzel ama maalesef stokçuluk ekonomiyi daha olumsuz etkiliyor. Ha tabi bize faydası var mecburen bir iki üründe ben de stok yapıyorum. Ama tabi her şeye yetişmek zor.

Benim gördüğüm avmler baya sinek avlıyor. Gelenlerin çoğu da alıcı değil bakıp gidiyor bu kış gününde sıcak yer gidilecek orası var. Onun dışında ev satışlari azaldığına dair haber bile yapıldi. Boş yere yeni evlere teşvik için kampanyalar yapılmıyor. Siz herhalde geçen seneyi anlatıyorsunuz.

Ya da geçen sene anlatılan şeyleri.

Maaşı alalı 2 gün oldu. Bugün itibariyle , 2 gün üst üste dışarı çıkarak 1 aylık harçlığımı bitirdim.
Kızıma 3 külotlu çorap, 1 adet bluz (25 lira) 1 pijama (49 lira) aldım. Bunları doğum günü hediyesi adı altında çocuğa iteledim resmen, çünkü ihtiyaç vardı.
Kardeşime ve kendime birer bluz aldım ikisi 80 lira.
Yani olabilecek en ucuz rakamlara alıyoruz artık ihtiyaçları, eskiden dönüp de bakmadığımız mağazalar artık alışveriş yapabildiğimiz tek yerler.
Bot ihtiyacım vardı indirim dönemini bekleyip aldım.
Yine şanslıyım sanırım en azından şahsıma ait birkaç parça alabilmişim, ama bir ay parasızım

Hay aklınla bin yaşa!
En büyük gider kira zaten. Ama ya çadır kurduğum alana da kira isterlerse
Kemal sunalın filmini feyz alırız. Gülen adam misali
Size kendinizi iyi hissettirecek birşey söyleyeyim. Siz en azından kiradasınız. Ödemezseniz 5-10 gün erteleme şansınız var. Ben ne yapayım kredi ödüyorum , evim elden gidecek

Kıştan hazırlık yapmak evet çok güzel ama maalesef stokçuluk ekonomiyi daha olumsuz etkiliyor. Ha tabi bize faydası var mecburen bir iki üründe ben de stok yapıyorum. Ama tabi her şeye yetişmek zor.

Bahsettiğim şey bundan fırsat cıkarmak değil, dönemini takip edip 1 tane alacağıma 2 tane almak. Aldığım ürünleri satıp kar edersem stokçu oluyorum. Ztn herşeyi hesaplayamayız ki , ne kadar kullanılacak, bozulmayacak derken yaptığımız şey sadece kendimizi düşünmek

Allah yardimcimiz olsun hersey ateş pahasi gercekten iki çocuğum var ben calismiyorum suan esimin geliri iyi geçen kısa kadar her şeyi alıp bide birikim yapıyorduk bu yaz maasi yükselmesine rağmen beş kuruş birikim yapamadık oda kendimizin her masrafindan kısarak sadece çocukların masrafiyla bi sonraki seneyi dusunemiyorum bile hiç olmazsa günlük sadece cocuklarimin 300 lira masrafı oluyor bezi maması şusu busu yakında sefalet

Reactions: 000

İşte bu bakış açısı bu hale getirdi bizi!
Kendinden kötü olanları görüp şükretmek yerine kötü durumda olanı nasıl düze çıkarırım diye düşünebilinseydi şu an bambaşka bir noktada olurduk.

#şükürcütayfayason

Ülkedeki durumu gördükçe; “hayırlısıyla ölseydik bari” diyorum 22 yaşında

Cenaze masrafları da çok. Neyse en azından bir kez veriliyor

evet doğru artık zam olacak diye 1 yerine 2 alıyoruz 2 yerine 4. Ama bu bize ve ekonomiye temelli bir fayda sağlamıyor. Kuruş hesaplar hale geldim artık .3-4 yerden fiyat karşılaştırıyorum.

AVM ler dolu tabi niye olmasın ki?kriz bu yüzden çıkar zengin daha zengin fakir daha fakir olsun diye. Serbest piyasa ekonomisinin gücü burdan gelir. Biz olumsuz etkilendik birileri sepetlerini dolduruyor. Daha parasini dolara tutanlar var seçim sonrası yeni zenginler

Reactions: 000
Kafalar pırıl pırıl ya valla bitin artık bitin

O daha büyük bir stres doğru. Umarım hiç o durumlara hiçbir zaman gelmezsiniz.

aynen yaş farkından dolayıdır valla eczanelerde ilacta yok artık depolarda hastaya yok dmeekten yoruldum kanser hastasına bile yok diyorum utanıyorum yok demeye

Cebimize giren para belli çıkan belli, neden birilerini karalamak için fakir taklidi yapsın insanlar.

Neden şükretmek zorundayız, lüks içinde yaşayanlar bizden daha fazla mı hakediyor bu hayatı? İt gibi çalışıp neden kıt kanaat geçinmeye şükredelim ya?

Ban yememek için girinin devamını sildim. Konu taşınır umarım kendimi tutmakta zorlanıyorum çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…