• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatımla ilgili önemli karar...

Bir hayatı paylaşmayı planlıyorsunuz.
O istediğini yaparken mutlu olacak seninde mutlu oldugunu sanacak ve bu durum böyle sürüp gidecek.
Peki sen mutlu olacakmısın?
Hayallerini erteleme.
Eğer kendini ve hayallerini ertelemeyi seçersen mutsuz olursun,hırçın olursun.
O zamanda bu beraberliğinize yansır. Sende hayata ve hayallerine geç kaldığınla kalırsın.:50:

bende 3,5 yıldır evliyim ve çalışıyorum. her fırsatta bana işi bırakmamı söyler :) neden? suç bastırmak için tabi ki :) sanki her olumsuz şey ben çalışıorum die :)

sana tavsiye öncelik herzaman kendin olmalı! senden daha değerli kimse yok bu hayatta!

ve unutma ki bu hayatta hiçbirşeyin garantisi yok!

herşeyin gönlünce olması dileğiyle :nazar:

Hayallerini boşver ne demek ya? Kıymet mi bilecek sanıyorsun sen kendi mutluluğundan taviz verip onun boyunduruğuna girersen? Seni gerçekten seven kişi seni olduğun gibi sever, hayallerinle, hedeflerinle, kişiliğinle sever. "Ben bu mesleği yapmanı istemiyorum" demek ne ne demek? Madem henüz nişanlısın, arada evlilik, çocuk gibi bağlayıcı bir etmen yok yapman gereken şey belli, kendine saygı duyan bir birey olarak hayallerindeki mesleğe kavuşmak için çabalayacak ve bunun için kimseden, değil sözüm ona anlayışsız bir sevgiliden, anne-babandan bile müsaade istemeyeceksin, çünkü bir gün (er ya da geç) şu hayatta en değerli şeyin kendin olduğunu anlayacaksın nasılsa. Ne kadar seversen sev, o ne kadar severse sevsin senin isteklerine, tercihlerine, kişiliğine saygı duymayan bir erkekle ömür tüketilmez. Tüketilir de sonrasında boşu boşuna bir ömrü heba ettiğini görür ve kafasını vuracak taş arar insan ne yazık ki.
Lütfen hayatınla ilgili meselelerde kimseyi ikna etmeye uğraşma, fahişelik yapmayacaksın, hırsızlık yapmayacaksın, onurunla para kazanıp sevdiğin işi yapacaksın. Nişanlın bunu hazmeder ya da etmez bilemem ama saygı görmek istiyorsan hayatta hiç kimse için kendinden vazgeçme...

hostes olunca ne oluyor ki kızlar?bende bunu anlamıyorum.
çok mu geziyorlar ondan mı istemiyor?

eğer şartların tutuyorsa başvur.çalışmakta istiyorsan
işe girmeden evlilik düşünme.

Cnm arkadaşlar hayallerinin peşinden git diye çok güzel söylemişler. Fakat işin bir de şu yönünü düşünmeni tavsiye ederim. Hostes olacaksın ama aradığını bulabilecekmisin. Sadece hostes olmak mutluluğu getirecek mi? Hostes olduğunda nişanlının yokluğunu aramayacak mısın? Sana destek olmayan bi sevgiliyle işin tabiki çok zor. İlişkinizin çok yolunda gitmediğini de söylüyorsun. Fakat çevremde hostes olupta işinden şikayetçi olan insanlar var. Ayrıca hostes olduğunda çocuk sahibi olmamak için sözleşme imzalıyorsun diye biliyorum ve bu mesleğin ömrü olduğuna inanıyorum. 40'lı yaşlarında hiç hostes görmedim. Şunu da belirtmek isterim ev düzeninde karışık olacak. Çoğu zaman eşinle kahvaltı edemeyeceksin, akşam yemeği yiyemeyeceksin ve belki de birlikte uyuyamayacaksın. Nişanlın sadece hostes olmaya mı karşı yoksa hiç mi çalışmanı istemiyor. Ona karşı olan kararını bence buna göre vermelisin. Sadece hosteslik onun karakteri hakkında bir kıstas olmamalı. Herşeyi iyice ölçüp tart. Sonuçlarını etraflıca analiz et. Umarım hakkında hayırlısı olur.

eğer gerçekten söylediklerimizi dikkate alarak karar vereceksen,
bir kaç tavsiyem olacak tatlım:
bu tarz kıskanç adamlarla mutlu olamazsın, ömür geçmez,
senin hayallerini önemsemiyorsa, destek olmuyorsa,
tam tersine senin gelişimini engelliyorsa ve bütün bunları
ortada mükemmel bir ilişki yokken,daha evli bile değilken kendinde hak buluyorsa
orda bir DUR demen lazım. :45:
senin yaşadıklarının benzerini yaşadım,bende hostes olmayı çok istiyordum ve geç kaldım :50:
sebebide nişanlın gibi kıskanç bir adam yüzünden,
çok şükür ondan ayrıldım gene iyi bir işim oldu ,iyi bir kocamda oldu.
ama eninde sonunda bu işin sonu ayrılık, onun engellemeleri zamanla kişiliğini kaybetmene sebep olmasın.
vakit geçmeden restini çek, eğer kendine güveniyorsan hosteslik başvuruları yap,
umarım birgün havada karşılaşırız :46:

Back