Hayatımla ilgili önemli karar...

Bade1989

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2012
108
0
46
Antalya
Merhaba değerli arkadaşlarım.. Benim çok uzun zamandan beri bi ilişkim var ve şuan nişanlıyız. . Ben nişanlımla ilk çıkmaya başladığım zamanlar daha çocuk sayılırdım. O zamanlar daha meslek hayatına atılmamıştı, öğrenciydi.. Okuduğu bölüm turizmcilikti fakat bana okuduğu bölümün mesleğini yapmayacağını, bu bölümü sevmediğini söyleyip dururdu. Sonra herşey bianda gelişti, biraz da emrivaki oldu okulu bitince turizmcilik yapmaya başladı.. "Neden yapıyorsun hani bu mesleği yapmayacaktın?" diye sorduğum da "şuanlık bu bölümden mezun olduğum için iş bulmam daha kolay oldu biraz para durumlarımı toparlayıp farklı bi mesleğe geçicem" diye geçiştirdi beni. Derken üstünden 2 sene geçti. İşi dolayısıyla şehir dışlarına çıkmaya başladı.

Nişanlım her zaman çok kıskanç biriydi, hala da öyle... Beni kıskana kıskana hastalığını bana da bulaştırdı ve onun yüzünden bende de istem dışı kıskançlık oluşmaya başladı.

Benim çocukluktan beri en büyük hayalim hostes olmaktı... Kimileri bu mesleği çok eleştirse de yapılan eleştiriler hiçbi zaman umrumda olmadı. Daha 5 yaşındaydım hayatımda ilk defa uçağa binmiştim, uçağa bindiğimde bütün yol boyunca hostesleri adım adım izler hareketlerini taklit edermişim annemin anlattığına göre...

Fakat ne yazık ki nişanlımın aşırı kıskançlığı ve kafasında kurduğu senaryolar yüzünden bu mesleği yapamıyorum... Ne yaparsam yapayım bi türlü ikna edemedim... Eskiden pek üstünde durmuyordum belki ilerleyen zamanlarda ikna olur diyordum ama yaşım 23 oldu... Zaman geçiyor ve ben hala olduğum yerdeyim. Artık bi karar vermem gerek....

O turizmcilik yapıyor, benim gönlüm razı olmamasına rağmen gözlerimin içine baka baka inatla devam ediyor mesleğine... Dünyada sadece bu meslek yok ki başka meslekler de yapabilir ama onun işine geliyor ordan oraya gezmek... O her geçen gün işinde ve hayatında ilerleme kaydederken ben tek bi basamak bile yükselemiyorum...

Çocukluğumdan beri en büyük hayalimi sırf nişanlım için yıllardır erteleyip durdum... Çok kavga ediyoruz, her dakika aramızda bi sorun var. Yüzünü gördüğümde dünyanın en mutlu insanı oluyorum ama sanki bişeylerin büyüsü bozuldu gibi hissediyorum...

O kadar kararsızım ki ne yapacağımı hiç bilmiyorum... İçimden bi ses diyor ki boşver bırak hayallerini, sevdiğin adama sıkı sıkı sarıl... Ama Karşımda sevgisini içinde yaşayan, dışarıya belli edemeyen, sürekli bağırıp çağıran bi adam var... 4/4lük bi ilişkimiz yok yani

O kendi hayatını kurtardı fakat ben hala olduğum yerdeyim. O ayakları üstünde başarıyla duruyor, fakat ben her geçen gün daha da yalnız hissediyorum kendimi... Çok mutsuzum... Ne yapmalıyım sizce?

Son düzenleme:
yavaştan hosteslik başvurularına başla istersen, kabul edilirsen belki o da razı olmak zorunda kalır...

Sana evli biri olarak tavsiyem; "Hayatında önceliğin hep kendin olsun."

Hele ki bunun gibi seni "sen" yapan şeylerden asla taviz verme. Önce kendin için yaşa, geç olmadan yap istediklerini.

Sonra iş işten geçtiğinde, istesen de yapamayacaksın..

İstemediğin bir mesleği mi yapacaksın onun yüzünden?
Hostesliğe kızıyorsa eğer, dışarı bile çıkamazsın sen evlendiğinde.
Dinleme.

yavaştan hosteslik başvurularına başla istersen, kabul edilirsen belki o da razı olmak zorunda kalır...

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim... Ama ondan gizli başvuruları yaparsam, kabul edilirsem çok daha kötü olur diye tahmin ediyorum Tepkisi ve yüz ifadesi şimdiden gözlerimin önünde...

Sen kendi kıskançlığını düşün, turizmciliğe başladığındaki tepkini düşün.

Bu ilişki bitmeden mümkün değil ben o mesleği yapamam nişanlım asla kabullenmiyor... Öyle çıkmazdayım ki... Harekete geçeceksem bian evvel geçmem lazım ama onu bırakıp gitmek istemiyorum... Ama aynı zamanda da ilerde geriye dönüp baktığımda en büyük hayalini gerçekleştirememiş, içinde hep bi ukte kalmış bi kadın gibi de yaşamak istemiyorum.... sonuçta 1 kere geliyoruz dünyaya... Off allah'ım ne zor işmiş yaaa bu işler... Keşke hep çocuk kalsaydık, büyüdükçe dertler de beraberinde büyüyor....

Bence bu çocuğa bas tekmeyi gitsin...

Bütün hava yolu şirketleri boing leri kapının önüne dizmişken bu fırsatı kaçırma. Aşk dediğin bugün var yarın yok ama hosteslik öyle mi? Oh valla kendisi turizmcilik ayağına gezip dursun, seni evden çıkarmasın. Bence nişanlın senin mesleki kariyerini kıskanıyor. Ondan daha çok gezebilme ihtimalini kendine yediremiyor...

Hayatınla ilgili bu kararı alırken sadece kendini düşün. 10 sene sonra değil hava yollarında hosteslik yapmak, tatlıses turizmde ikram bile dağıtamazsın. Elini çabuk tut...

Veee Muklakukla yine bizi şaşırtmadı Bas tekmeyi gitsin dedi...

bence de bas tekmeyi, neden mi, adam senin hayallerini anlamıyo, seni desteklemiyo, başka işe giricem demesine rağmen hayatından memnun ortamını yapmış yani güvenilmez, sana şimdiden bağırıp çağıran maçoluk yapan bi tip, evlenince ne olacak sanıyosun sihirli değnek mi değecek, sen kıskanç o kıskanç birbirinizi tüketeceksiniz

öncelikle;
işsizliğin had safhada olduğu bir ülkede nişanlınızın işe girmesine,üstelik mesleğini yapmasına şükretmelisiniz.
işsizlik nedeniyle evlenemeyen çok insan var.
şimdi gelelim önemli olan meseleye;
hiç bir zaman hayallerinden vazgeçme,bir müddet sonra seni hayallerinden yoksun bırakan insandan da soğursun,
sonra elinde ne sevdiğin ne de hayalin kalır.
hayalini gerçekleştirdiğinde yanında olanlar sevdiklerindir zaten.
bu hayata sadece bir kez geliyorsun,
karşındaki insan kendi istediklerini yapacak iradeye sahipse,sende öyle olmalısın.
kendinden taviz verme bu kadar,
yoksa sen sen olmaktan çıkar,mutsuz olursun.
klişe ama seviyorsa zaten karşında değil yanında olur.

Son düzenleme:
Sana gerçekten aşıksa, sana bu toleransı göstermeli ve gösterirdi.
Kariyerini seç.

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için... O kadar iyi geliyoki sizlerden yorum almak, allah razı olsun hepinizden...

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için... O kadar iyi geliyoki sizlerden yorum almak, allah razı olsun hepinizden...

daha iyi bi erkek mutlaka vardır canım ama sıkı bi hayal her zaman kurulmaz 5 yaşından beri istediğin şey bu, sen yolunda yürü seni seviyosa kabullenir ay kabullencek bişeyde yok çok saygın bi meslek hosteslik

daha iyi bi erkek mutlaka vardır canım ama sıkı bi hayal her zaman kurulmaz 5 yaşından beri istediğin şey bu, sen yolunda yürü seni seviyosa kabullenir ay kabullencek bişeyde yok çok saygın bi meslek hosteslik

Çok teşekkür ederim güzel düşüncen için, keşke o da böyle düşünse o zaman bu sorunların hiçbiri olmayacak...

kariyer derim ben.. bence hayallerinin pesinden git.. Her aşk, bitki isimleriyle başlayıp, hayvan isimleriyle son bulur.

once bi dusun ne yaparsam mutlu olurum diye ..eger sevdigin adamla evlenmek ve kös kös evde oturmak asosyal olmak cocuk bakmak istiorsan buyur.. sevdıgın ınsan sana ve senın dusuncelerıne hayallerıne saygı duymalı aksıne memnun olmalı ... o nedenle hayallerinin pesinden git..

Başkası yüzünden hayallerinizi ertelemeyin hayallerinizi engelleyen değil hayallerinizi gerçekleştirirken yanınızda olan sizi sevendir. NET.

Tatlim sana kuzenimi örnek vereyim, sevgilisi babasinin is yerinde calisiyor cok zengin bir cocuktu bundan 3 yil önce.
Ama okadar yakisikli bir gencki, ben bile görünce masallah "Best Model of the World" gibi birseymis bu, birde zengin, birde sana asik, cok sanslisin demistim : )
Sonra kuzenimin meslegi yoktu ve yasida 23 ayni senin gibi, bir arkadasi demiski hosteslik icin basvuru var beraber gidelim meslegimiz olsun. Buda ben hatirliyorum 14 yasinda bile derdi ben bir gün hostes olacagim diye, ama bir kere basvurunca ingilizcesi yeterli olmadigi icin alinmamisti.
Sevgilisine demiski ben simdi ingilizce kursuna yaziliyorum sinavi gecmek istiyorum.
Vay efendim senmisin öyle diyen. Hostes olursa ailesi kuzenimi istemezmis, hosteslikde neymis, tabii evlendikten sonra hostes olan bir bayani rahat rahat kontrol edemeyecek esi ve ailesi, kadin özgür olacak, ucakta servis ederken erkeklerle tanisabilecek kolayca (kendi fikirleri adamin- 28 yasinda!) vs vs sanki cok ayip bir meslekmis gibi, ailesi zengin ama biraz geri kafali gibi iste.

Sen meslegi falan kafana takma, bizim is yerinde sekreterlik yaparsin demis yada istersen sana ayri bir dükkan acariz kozmetik vs ne istersen onu isletirsin, para var demis.
Yada hic calisma, zaten yasin geciyor bir cocugumuz olsa daha güzel olmazmi demis, zaten annemgilde sorup duruyor nezaman evleneceksin, nezaman torunumuz olacak diye demis.
Kuzenim dediki baskasi olsa hemen havada kapardi böyle adami. Ama kendisi aglaya aglaya ondan ayrildi, telefonda ikiside birbirlerini sevdiklerini, ama bu sartlar altinda ayrilmanin en iyisini oldugunu demisler.
Kuzenim ingilizce kursuna gitti, hostesligi kazandi, egitimini yapti 8 hafta sürmüstü galiba, ise basladi...ama cok mutsuzdu. Iki ay calistiktan sonra kendisi istifa etti. Cok yorucu bir is ve cok az maas aliyorsun demisti bana.
Herhalde geri eski sevgilisine dönecek diye düsünüyordum, birde baktim kiza cesaret gelmis, bu sefer üniverstede kayit yapip okumaya basladi (eskiden hic istemezdi okumayi, yapamam derdi hep).
Ozamandan beri hic hayatina birisi girmedi, eski sevgilisiylede hic görüsmedi, sadece bir kez duymuski "O cok güclü bir kiz, her istedigini basarir" demis oglan hakkinda.
Su an cok mutlu, arkadaslariyla egleniyor, geziyor, dogru insani bekliyor.
Iyikide o sevgilimle kalmadim, birbirimizi sevmemize ragmen hayatdan beklediklerimiz cok farkli, cok mutsuz olurduk diyebiliyor.

Son düzenleme:

ve o unutulmaz replik;

Bas tekmeyi gitsin :86:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…