Hayatımın Şokunu Yaşadım Sanırım:/

o telefonun normal fiyati ne ki ikinci eli 2100 lira?
illaki tutanak falan tutulmuştur sizinle ilgili. gittiğiniz yerde kamera falanda vardır. açın davanızı hakkınızı arayın mademki.

yani ben mi yanlış anlıyorum anlayamadım. başka bi hesapla başka bi telefon ekleyip müşteri olarak sizinle buluşuyorlar dediniz değil mi?

kafam karıştı

normal piyasa değeri 2600 tl .. kadıbı
yani bu normal bişey mi?
herkes üniversitede ders alarak mı öğreniyor bu programları?

onlara ayıracak vakit kalmıyor derslerin ağırlığından öğrenir elbet öğrenecek te ama insanı bu basit şekilde yargılamamalı.

sonradan öğrenir beş sene sonra öğrenir 10 sene sonra öğrenir..her yerde muntazam yazı yazacak diye birşey yok. Yazdığı yazıyla da insanın mesleğini mi yargılayacaksın. Türk dil kurumumu

normal piyasa değeri 2600 tl .. kadıbı

onlara ayıracak vakit kalmıyor derslerin ağırlığından öğrenir elbet öğrenecek te ama insanı bu basit şekilde yargılamamalı.

sonradan öğrenir beş sene sonra öğrenir 10 sene sonra öğrenir..her yerde muntazam yazı yazacak diye birşey yok. Yazdığı yazıyla da insanın mesleğini mi yargılayacaksın. Türk dil kurumumu
Sorun değil arkadasım işte duzgun yaz burada dıkkat et benım hıc özel hayatım yok zaten ilkokul mezunu olsam normal derler onlar ınsan bız mukemmel olmalıyız hep yapmayın hepımız ınsanız..

evet sürekli polis milleti polis devleti deyip duruyor konu sahibi. avukat milleti deseler neler der kimbilir?
Aynen canım ne imiş bu polis milleti.Dışarda ne tür insanlar var konu sahibi bir de avukat böyle olaylara anlayışlı olmalı. Kendi öz çocuğunu sevgilisiyle öldürüp ekranlara çıkıp ağlayan anne gördü bu millet .tabi ki şüpheci olacaklar tabiki olay aydinlanana kadar sizi gözaltına alacaklar.telefonun sahibi bile ilk sizden şüphelenmiş polis niye şüphe duymasın

Sorun değil arkadasım işte duzgun yaz burada dıkkat et benım hıc özel hayatım yok zaten ilkokul mezunu olsam normal derler onlar ınsan bız mukemmel olmalıyız hep yapmayın hepımız ınsanız..

yahu arkadaşım zaten avukat bir dilekçeyi hazırlamadan önce 10 tane müsvette kağıt çıkartır yazar çizer arkadaşlarına danışır madde araştırır..Öyle hemen 10 parmak klavye ye yaz bitsin al sana dilekçe sanki.

Neyse arkadaşlar; destek olan arkadaslara tesekkurler ama sunu oğrendım burada dert paylaşılmıyor, ben yasadığım seyı butun samımıyetımle anlatmayı seçtim hıkaye dıyenler oldu anlatmış olduğum seyın tek bır noktası bıle hıkaye değil gerçek! hayatın gerçekleri surada bıle meslek noktalama işaretlerimi eleştırdınız bız nasıl bır mılletız hep vurmayı eleştırmeyı sevıyoruz.Acaba nasıl sınır etsek,ne yazsak nasıl eleştirsek çabasındayız gerçekten yazık genelleme yapmıyorum ustune alınacak arkadaslar var zaten herkese tesekurler umarım bır gun boyle bırsey yasamak zorunda kalmazsınız ıyı gunler herkese...

Kızlar Merhaba ; Dün başıma gelenlerı sızınle paylaşmak ıstedım esımle uc gun once sahıbınden sıtesınden yegenıne telefon almak ıcın bır akadasa mesaj attık işte abı bız esımle telefonu almaya gelebılırız dıye... Iphone 6 ıcın o sırada bu adamda bız mesaj attıgımız sırada baska bırıyle anlaşmıs telefonda mesajlaşmamıslar, alacak olan kısı dırek aramıs anlaşmışlar surada bulusalım saat 9 gibi sanırım gece almaya gıtmıs yanında bır bayanla 2100 tl nakıt vermısler telefonu almışlar.
Daha sonra adam bır ıkı saat sonra paralara bakıyor hepsı el değmemiş gıbı başta alırken şüphelenmemıs ama serı numaralarına bakıyor ve hepsınde aynı ...
Mağdur olan şahıs; direk yana yakıla polıse gıdıp durumu anlatıyor ve kısılerı karıstırıp bızde eşli almaya gelecegız mesajı attıgımız ıcın o sahısta esıyle oldugu ıcın kısıler orada karısıyor adamı arıyor ulaşamıyor sonra bız mesaj atmıstık o kısı bu kısıdır deyıp başlıyor mesaj atmaya baska bır numaradan polıs eslıgıyle bızde esımle telefon almak ıcın buluşacagız adamla anlaştık ıs yerındeyız ogle molamızda yemege gıdtmek uzere hazırlandık telefonda esım yerımızı tarıf edıyor falan bunlar geldı yanında bır bayan falan o gunde esım cuzdanını evde unutmus; nakıt falan yok yanında tabı sonra ındıler arabadan bı bayan bıde magdur olan sahıs elımızı sıktılar arkadan gızlı polısler falan ellerımızı arkaya bagladı etrafımızı sardılar ben şok eşım şok bana sız kımsınız aranızdakı bağlantı nedır bılmem ne falan bır görsenız var ya orda ben baygınlık gecırdım tutuldum su an yazarken bıle tıtrıyorum psıkoljıım bozuldu; esım elektrık muhendısı ben avukatım bır suru suclamalara tabı kaldık ıs yerımıze gelmek ıstedıler ama bızım de bır cevremız var sonucta ıtıbarımız var esım kabul etmedı ama kadın polis oyle asabıydıkı gelıp cekmecemı aradı cantamı aldı bızı karakola goturduler yemıs oldugum ıftıralar da cabası oyle korktum kı neyse kı orada bır karısıklık oldugu ortaya cıktı ve defalarca özur dıledıler sımdı sıze soruyorum bu ozrun bır anlamı var mı benım hayatıma kazındı bu olay ben hayatımda yasamadım öyle bırsey esımde aynı sekılde bız haram nedır bılmedık bılmeyız o yuzden dıyorum kı artık Herseyde bır hayır vardır ....
Böyle bir olayda polis mi ellerinizi arkaya bağladı
komik olmayın lütfen
bir de avukat olduğunuzu söylüyorsunuz

arkadaşlar konuyu anlamayanlar için özet geçeyim;

Arkadaş telefonu alacak lakin adam o gün başka birine satıyor ve aldığı para sahte çıkıyor..

Sonra bu arkadaşımız mesaj atıyor (telefonu almaya ne zaman gelelim diye) adam telefonu satmış bulunuyor ve mesajı umursamıyor..Aradan zaman geçiyor bir bakıyor ki paralar sahteeee..

karşı tarafı arıyorlar adamın telefonu KAPALI.. sonra mesajlara bakıyor ve alan kişi ile bu arkadaşı KARIŞTIRIYORLAR..

SONRA POLİS İLE İŞ BİRLİĞİ YAPIP bu arkadaşın telefonu aldığını sandığından mütevellit başka numaradan bu arkadaşı arayıp davet ediyorlar..Hepsi bundan ibaret..

İyi hafta sonları

Neyse arkadaşlar; destek olan arkadaslara tesekkurler ama sunu oğrendım burada dert paylaşılmıyor, ben yasadığım seyı butun samımıyetımle anlatmayı seçtim hıkaye dıyenler oldu anlatmış olduğum seyın tek bır noktası bıle hıkaye değil gerçek! hayatın gerçekleri surada bıle meslek noktalama işaretlerimi eleştırdınız bız nasıl bır mılletız hep vurmayı eleştırmeyı sevıyoruz.Acaba nasıl sınır etsek,ne yazsak nasıl eleştirsek çabasındayız gerçekten yazık genelleme yapmıyorum ustune alınacak arkadaslar var zaten herkese tesekurler umarım bır gun boyle bırsey yasamak zorunda kalmazsınız ıyı gunler herkese...
Polis milletini bilmiyor musunuz diyerek eleştiri yapan,aşağılama çabasına giren sizsiniz neden gücünüze gitti ki:KK64:

baro sicil numaranı söylede bari inansınlar bari hey yarabbim ya arkadaşların hayal güçleri de pembe dizilere taş çıkartır.

Hakkari'de görev yaparken eşimle ikinci el bir telefon aldık bana 6 ay falan kullandım.sonra bir anda kapandı hattımı başka telefona taktım ... imei numaralı telefon çalıntıdır en yakın kolluk birimine teslim ediniz diye.eşim telefonu hemen götürdü bizim satın aldığımız kişiye satan kişi şikayette bulunmuş telefon çalındı diye.eşim bana çalıntı mal satıldı diye sikayette bulunurken bir anda eşim mağdur olmaktan çıkıp suçlu sıfatına geçirildi ama tabiki gerçek ortaya çıkıyor.Bu arada eşim de polis milletinden!!!herkesin başına gelebiliyor malesef ama bu şekilde söylemeniz çok ayıp. İşlerinin gereği bu tabiki didikleyecekler.
kesinlikle katılıyorum size.
biraz empati yapın yahu? ne demek polis devleti, polis milleti, polis didikliyor falan? heralde didikleyecek, heralde üstünü arayacak, kimlik soracak. bunları yapmadan suçluyu suçsuzu nasıl ayırdedebilir? sizin bişeyiniz çalınsa polis çağırsanız poliste ilgilenmese karşı tarafla, üstünü aramasa falan bu sefer yine polis suçlu? polis size daha ne yapsın yahu? bide avukatsınız anayasayı, kolluk kuvvetlerinin görevlerini ve yetkilerini en iyi sizin bilmeniz lazım. tamam mağdur olmuşsunuz, bayan polisin size kötü davranması kabul edilemez, ama siz kimlik göstermemekte üstünüzü aratmamakta direndiyseniz yapcak bişi yokki. allah allahç ne polismiş kardeş herkes düşman!

biraz empati yapın yahu? ne demek polis devleti, polis milleti, polis didikliyor falan? heralde didikleyecek, heralde üstünü arayacak, kimlik soracak. bunları yapmadan suçluyu suçsuzu nasıl ayırdedebilir? sizin bişeyiniz çalınsa polis çağırsanız poliste ilgilenmese karşı tarafla, üstünü aramasa falan bu sefer yine polis suçlu? polis size daha ne yapsın yahu? bide avukatsınız anayasayı, kolluk kuvvetlerinin görevlerini ve yetkilerini en iyi sizin bilmeniz lazım. tamam mağdur olmuşsunuz, bayan polisin size kötü davranması kabul edilemez, ama siz kimlik göstermemekte üstünüzü aratmamakta direndiyseniz yapcak bişi yokki. allah allahç ne polismiş kardeş herkes düşman!
Ama bayan avukat eşi de mühendis canım ne demek elini kelepcelemek falan çok ayıp etmisler.Mesleğe göre muamele yapmaları gerekirdi:KK47:

acmayı dusunuyorum acıkcası bu oalnlar ıs yerımde olsaydı yada esımın ıs yerınde bne duruma sokullucaktık acaba ustelık bundan emın bıle olmadan gercek suclular bızız gıbı davrandılar pskılojık sıddete maruz kaldım arabada gıderken esımde yoktu yanımda ınanın çok pskolojım bozuldu anlatırken tıtırıyorum panık atagım zaten bayılmam an meselesıydı ...

Ya ben anlamadım ki bu adam kiminle bulştuğunu bilmiyor mu her iki tarafta eşimle geceleğim diye mi sizi suçladılar bu nasıl mantık. Öyle bir şey olsa siz neden tekrar buluşmaya gidesinizValla öyle şeyler duydum ve gördüm ki polislerden soğudum resmen

ya bu kadar alıngan ve şüpheci olmak sizleri yormuyor mu?
yemin ederim artık konulara yorum yapılamıyor herkes öfke kusuyor bu nedir artık ya?

konu sahibine inanmıyorsanız bana inandırıcı gelmedi der ya da inanmadgnz konuya yorum yapmaz kendınızı de konu sahıbını de bosa yormazsınız. inananları destek olanları da engellememiş olursunuz böylelikle.

ayrıca polislere kızmıs kötü bir şey yasanmıs ve tepkisini dile getirmiş. illa her polis dahil değil demek zorunda mı ya?

ben de otobus soforune kızıyorum ''bıktım bu soforlerden nefret ediyorum hepsinden'' diyorum bu sinirle söylenmiş, serzeniştir sabah bana ''günaydın'' diyen şöfor için de dua ediyorum günü kolay geçsin diye.. şu serzenişleri başka tarafa cekmekten ne anlıyorsunuz? anlamamak için neden zorluyorsunuz.

öğretmenler için konu acılınca da aynı, doktorlar için de polisler için de bir meslek icra ediyorsunuz diye her olumsuz yorumu üstünüze alınmak zorunda mısınız?

Kişilerin suçlu olduğu sabit oluncaya kadar ona suçlu muamelesi yapılmamalı. Şüpheli olarak soruşturma başlar. Ayrıca insanca muamele görmelidir her insan. Hele ortada kesin delil yok. Mağdurun ifadesi ile böyle davranılmamalı. Ben de çıkayım sokağa şu adam beni taciz etti diyeyim sonra adama sapık muamelesi yapılsın. Olacak iş mi? Herkes görevin imuntazam yapmalı ki insanlar mağdur olmasın.

X