hayatımın en zor dönemi...

Hpv ne, neden evlenmiyor insanlar. Tedavisi yok mu.
Tedavisi virüs u atmaya yönelik değil sadece etkilerini ortadan kaldırmak için. Ömür boyu taşıyıcı ve bulastirici oluyosun ; ( genel kani bu yönde ama bazı Makalelerde vücudun atabildigine dair bilgiler Var. Eblenebilirsin ama karşındakine de bulastirirsin ve bunu söyleyince kimse seni istemez söylemesen de vicdan azabı çekersin

Bende de vardı geçti neden bu kadar büyük bişey gibi dert ediyorsunuz ki.Dondurucu sprey sıktı doktor ve 1 hafta içinde geçti.Özelde yaptırdım ve en fazla 60 tl vermişimdir.
Canım ama taşıyıcı olarak ömür boyu kaliyosun bulastirma kanser ve çocuğuna geçme riski var. Birlikte olduğun an karşındaki kişiye bulasiyo. Semptom vermese bile bulasiyo. Ve siğil geçmesi iyileştiğin anlamına gelmiyo :KK43:

Ah canım ya benimde bildiğim kadarıyla hpv bakireykende bulaşabiliyor ve smear tesi 21 e kadar yapılmıyor kaç yaşındasın şuan? Dikkat et bu takip edilmesi gereken bir rahatsızlık çok çok geçmiş olsun...
23 yaşındayim ama bakire olduğum için kızlık zarını bozma sorumluLugu almak istemedikleri için yapmıyolar. Bana sürtünme ile bulasti

sadece cinsel yolla bulaşan bir hastalık değil.Çok yakın zamandamı bi ilişki yaşadın.Aşırı üzüntü stresle de olabilen birşey.Ailenle paylaş ve iyi bir araştırma hastanesine git.
Çok yakın değil aylar oldu. Ailem hem Kati ve sert hem de hastalar benim yüzümden iyice uzulmelerini istemiyorum :KK43: aşırı üzüntülü ve stresliyim zaten. Bağışıklık sistemim iyice çokuyo yemek yemeyi unutuyorum :KK43:

en zor durumlarda en iyi yol Allahın ipine sıkı sıkı sarılmak. başka bir öneri veremiyorum maalesef. hpv den çok korkma. bağışıklığını yüksek tut. sen böyle stres yaptıkça siğillerin çoğalır. iyi beslen, spor yap. bağışıklık güçlenikçe virus pasiflenir. tıpkı grip virüsü gibi, bağışıklığımızın en dip olduğu zamanlarda nükseder hpv virüsü. Bu hastalığı kapmış ama sonradan yenmiş ve çocuk sahibi olan bir tanıdığım var. her yıl smear çektirmeyi ihmal etme.
Bakire olduğum için kimse sorumluluk almak istemiyo smear yapmıyolar siğil ciktiysa riskli tür değildir kanser yapmaz diyolar ama internette öyle yazmiyo makalelerde :KK43: stres tetikliyor ama su an bi sürü sınavım stajım stresim var rahat bi hayat mümkün değil suan benim için :KK43: zaten şimdi belirti vermesinin nedeni bu :KK43:

Allah gerçekten yardımcın olsun..
Bir erkeğe güvenmek gerçekten bu kadar kolay mı?
Bunca kötü haberler aldığımız şu memlekette nasıl oluyor da sizin gibi bilinçli bölümleri okuyanlar hiçe sayıp değerleri büyüklerinizi bu işe evet diyorsunuz
Bilmiyorum bilinciniz mi kapalı oluyor , içiyor musunuz, isteyerek mi oluyor inanın bilmiyorum
Ama kaç vakitte güveninizi kazanıyor da bu kadar ileri gitmelerine izin verdiniz
Birtek ilişki değil ilişkilerim oldu demişsiniz
Amacım sizi eleştirmek kınamak değil kesinlikle
Ama sonunda üzülen siz oluyorsunuz ,size güvenen sizin okumanız için çabalayan ailenize oluyor
Eğer gerçekten pişmansanız inşaallah bu durumu biranönce atlatır ,sağlıklı günlere dönersin inşaaallah
Zaten hastalıktan çok hatalarima üzülüyorum ve utanç duyuyorum. Depresyona bu yüzden girdim. Dediklerinde cok haklısın. Evet içtiğim zamanlar oluyodu okul aile ortamım da çok stresli idi ama bunların hiç biri sebep değil benden çok daha zor hayat yaşayanlar Vat benimki tamamen ahmaklik

İlişki yaşadığın kişide hpv virüsü olduğunu biliyor muydun? Yani bile bile öyle bir ilişkiye girdiysen şu an panik olman çok normal ama kesin bir bilgin yoksa bence panik yapma zaten son senenmiş mezun olduktan sonra tedavi olursun en olmadı atanmasan bile özelde bir yerde başlar yine tedaviye devam edersin anladığım kadarıyla çevrenden korkuyorsun ama ataman farklı bir şehire çıkarsa oradaki özel hastahanelerde muayene olabilirsin. Ya da evlenme durumun varsa açık açık anlatırsın her şeyi , yalanla bir ilişkiye başlama zaten öyle devam eder yoksa...
Evlenmeyi çok istiyorum ama kim kabul eder ki böyle bişeyi. Evet kesinlikle yalan söyleyip gizleyemem ama kimse de istemez böyle. Hayır o hpv olduğunu bilmiyodum ama doktorlar hpv bu dedi

Çok üzüldüm rabbim yardımcınız olsun
Ama herşeyin çaresi vardır inşallah sakin olmanız lazım önce
Başıma artık geldi ve bunu nasıl aşabilir diye alıştırın önce kendinizi
Okulun bitmesine az kalmış zaten bölümünüz ne ne alanda görev yaparsınız bilmiyorum ama
Şuanda zaten maddi bakımdan ailenin durumuda kötü bir işe girer yada en yakın yakın gördüğünüz aile bireylerinden borç istersiniz .çALIŞMAYA BAŞLAYINCA ÖDEME yaparsınız.
Dis hekimliği öğrencisiyim bitmesi lazımdı ama mezun etmiyolar ne zaman biter belirsiz eylülde de atamalar var. Bi şu öncü tedavim bitsin bakalım psikiyatr randevum da var onların neticesinde bi yol cizicem

Konu sahibi çok geçmiş olsun.

Ben çok bilgili değilim, biraz araştırdığımda aşısı olduğunu öğrendim. Ben evleneceğim Zaman doktorum hepatit aşısı mutlaka yaptır demişti. Özellikle cinsel yolla bulaşan hastalıklarda tüm aşılar önerilmesi gerekmez mi? Evlilik öncesi cibsellik tercih edenler de öncesinde yaptırırlar.

Konu sahibi sizin gibi çok kişi bu konudan müzdarip görülüyor. En azından bu forumda birbirimizi yargılamak yerine bilinçlendirmeydi hedefleyelim.

Aktif cinsel hayatını olan kişiler ne gibi önlemler almalılar, topiğimiz var mı bu konuda bakıcam hemen

Konu sahibi çok geçmiş olsun.

Ben çok bilgili değilim, biraz araştırdığımda aşısı olduğunu öğrendim. Ben evleneceğim Zaman doktorum hepatit aşısı mutlaka yaptır demişti. Özellikle cinsel yolla bulaşan hastalıklarda tüm aşılar önerilmesi gerekmez mi? Evlilik öncesi cibsellik tercih edenler de öncesinde yaptırırlar.

Konu sahibi sizin gibi çok kişi bu konudan müzdarip görülüyor. En azından bu forumda birbirimizi yargılamak yerine bilinçlendirmeydi hedefleyelim.

Aktif cinsel hayatını olan kişiler ne gibi önlemler almalılar, topiğimiz var mı bu konuda bakıcam hemen
Çok teşekkür ederim galiba cinsellik ve jinokoloji bölümlerinde bununla ilgili bilgiler var. Ben buraya yazarken çok fazla tepki alacağımi düşünüyodum açıkçası. Ama gene de kimseye anlatamadigim için son çare buraya yazmıştım. Herkesten Allah razı olsun ki kimse beni daha da üzecek şeyler söylemedi iyi ki yazmışım diyorum şimdi. Yoksa belki de kafayı yerdim. Bulaştıktan sonra aşının etkisi olmuyo bildiğim kadarıyla. Ve erkeklerde de etkili olmuyomus sanırım

Çok teşekkür ederim galiba cinsellik ve jinokoloji bölümlerinde bununla ilgili bilgiler var. Ben buraya yazarken çok fazla tepki alacağımi düşünüyodum açıkçası. Ama gene de kimseye anlatamadigim için son çare buraya yazmıştım. Herkesten Allah razı olsun ki kimse beni daha da üzecek şeyler söylemedi iyi ki yazmışım diyorum şimdi. Yoksa belki de kafayı yerdim. Bulaştıktan sonra aşının etkisi olmuyo bildiğim kadarıyla. Ve erkeklerde de etkili olmuyomus sanırım

Ben bulamadım forumda pek bir şey, cepten de zor oluyor zaten.

Sana yardımcı olacak çok bilgim yok maalesef, sen baya araştırmışsındır zaten. Ama yine de çok umutsuz gördüm seni, tedavisi olan bir şey için bu kadar üzülme, ya daha kötüsü olsaydı.
Keşke dememek gerek artık, olan olmuş, bundan sonrası için hem maddi hem manevi en uygun tedavi şekline bakmak gerek

Ben bulamadım forumda pek bir şey, cepten de zor oluyor zaten.

Sana yardımcı olacak çok bilgim yok maalesef, sen baya araştırmışsındır zaten. Ama yine de çok umutsuz gördüm seni, tedavisi olan bir şey için bu kadar üzülme, ya daha kötüsü olsaydı.
Keşke dememek gerek artık, olan olmuş, bundan sonrası için hem maddi hem manevi en uygun tedavi şekline bakmak gerek
Canım semptomları tedavi etseler de genel kani virüsün vücuttan atılmaDigi yönünde. Yeni Makalelerde 1 yil içinde atabilecegi söyleniyo fakat tedavi olup yilla sonra siğil çıkaran da oluyomus. Toplumda da genel kani atilmadigi yönünde ve insanlar evlenirken bunu onemsiyo çünkü kanser yapma ihtimali var :KK43:

Bak arkadaşım mışlarla mişlerle yazmayacağım. Bizzat yakınen şahit olduğum durumu anlatayım sana. Yediğim içtiğim ayrı gitmeyen bir arkadaşım vardı. O da 19 yaşındaydı ve bakireydi. Senin bahsettiğin siğilleri farketmesiyle birlikte ikimizde bir araştırma işine girdik. Senin geçtiğin yollardan geçtik muayenelerinde bizzat yanındaydım. Testlere gerek yok çünkü hastalık belli. Bu arada onunda ailesi bilmiyordu. Senin gibi bir yakınlaşması olmuştu. Ankaradayız biz gittik zekai tahir burak hastanesine hpv dediler. Randevu verdiler koterle 5 dakikada hepsini yaktılar. Ne ailesinin nede kimsenin bu durumdan haberi olmadı. Kurtuldu siğillerinden. Dr onada dedi tekrar edebilir diye 15 yıl oldu tekrar etmedi. Yani diyeceğim kafanda kötü senaryolar kurma git hastaneye ne annenin haberi olur ne babanın. Öğrenme olasılıkları sıfır. 10 dakikada temizlerler büyütülecek birşey değil. Asıl tedavi olmassan ciddi komplikasyonlar gelişir. İnternette her yazanada inanma. Hep en kötüsü yazıyor çünkü.

Bak arkadaşım mışlarla mişlerle yazmayacağım. Bizzat yakınen şahit olduğum durumu anlatayım sana. Yediğim içtiğim ayrı gitmeyen bir arkadaşım vardı. O da 19 yaşındaydı ve bakireydi. Senin bahsettiğin siğilleri farketmesiyle birlikte ikimizde bir araştırma işine girdik. Senin geçtiğin yollardan geçtik muayenelerinde bizzat yanındaydım. Testlere gerek yok çünkü hastalık belli. Bu arada onunda ailesi bilmiyordu. Senin gibi bir yakınlaşması olmuştu. Ankaradayız biz gittik zekai tahir burak hastanesine hpv dediler. Randevu verdiler koterle 5 dakikada hepsini yaktılar. Ne ailesinin nede kimsenin bu durumdan haberi olmadı. Kurtuldu siğillerinden. Dr onada dedi tekrar edebilir diye 15 yıl oldu tekrar etmedi. Yani diyeceğim kafanda kötü senaryolar kurma git hastaneye ne annenin haberi olur ne babanın. Öğrenme olasılıkları sıfır. 10 dakikada temizlerler büyütülecek birşey değil. Asıl tedavi olmassan ciddi komplikasyonlar gelişir. İnternette her yazanada inanma. Hep en kötüsü yazıyor.
Canım çok teşekkür ederim bunları benimle paylaştığın için. Evet ben zaten tedavi olucam şu stresli günler geçip okul bitince se kendime yaşam tarzıma dikkat edecem elimden gelen herseyi yapacam. Benim asıl korkum ilerde eşime bebeğime bulaştırmak ve kanser potansiyeli. Çünkü siğiller geçse bile bu virüs vücutta kalıcı ve bulastiriyosun.

Rica ederim. Bak biz araştırırken gördük bu durum toplumda o kadar yaygın ki. Erkeklere bulaşssa bile pek belirti vermiyormuş en fazla bir iki siğil seklinde. Oda dediğim gibi nadir bir durummuş. Bebek olayında da sezeryan öneriyorlar bebeğe bulaşmamış oluyor. Tedavini uzatma okulunu bekleme çok çabuk yayılıyor çünkü. Dediğim gibi 10 dakikanı almaz. Hem tıp çok ilerliyor takma kafana. Sen evlenene kadar neler çıkar.

Haklısın ben zaten kanser boyutunu da çok takip üzülüyorum. Ve büyüyüp ağrı yaparsa sosyal hayatımı etkilerse diue çok korkuyorum. Az evvel tuvalete girdim. Tuvaletimiz klozet. Orayı aileme bulasmasin diye ıslak mendille falan sildim banyo nasıl yapacam bilmiyorum sadece eş sevgili değil herkese bulastirmaktan korkuyorum resmen
tuvaletlere asla oturma bence. istedigin kadar dezenfekte et ama bence oturma cok saglıksız. kücüklüğümden beri ben asla oturmuyorum. cok tehlikelii

bence hpv cıksa bile tuvaletten vs bulastı diyebilirsin sonucta hastane ortamındasın kim senin ne yasadıgını nereden bilecek ki. yine de insallah bir sey cıkmaz cok gecmis olsun :KK43:

Ben doktorlara sordum ileride eşim olsa bulaşıcak mı diye türkiyenin en iyi doktoruna kadar gittim gittigim doktorlarım hepsi erkekti bu arada eşime söyliyim mi dedim :) hepsi de direk olmasa da erkekse söylemene gerek yok evleninceye kadar ilişki yaşamazsın sonra geçer gider ve erkeklere zaten zarar vermiyo bişey olmaz tarzında konuştu :)

Eğer bayansanız zaten onlara bişey yapmıyo ki siz önleminizi alıcaksınız ileri gitmesine izin vermiceksiniz o farketmeden önlüceksiniz evlenene kadar bir ve ya iki yıl bu sekilde gidicek sonra da bişey olmucak erkeklerde zaten siğil bile cıkmıyo nerdeyse cıkarsa bir iki tane cıkıyo o da jiletle anca cogalıyo ayrıca evlendiginiz erkekte hpv olmadıgını nerden biliyosunuz ? Bicok erkek tasıyıcı bize bulaştırıyolar kötü tipiyse haberimiz bile olmuyo hpvden siğil cıkarmadıgı için

Ve bende sağlık sektöründeyim hastanedem tuvaletten de kapmıs olabilirsin gerçekten.bu arada arkadaşlar ilacın cıkmasında 1-1.5 yıl kaldı.diğer foruma yazdım doktorum gecenlerde dünya jinekoloji kongresine katıldk bikac yıldır (4.yıl) aynı ilaç üzerine calısılıyodu zaten mantarın zehri ve önümüzdeki yıl artık cıkması bekleniyor.Koriolus mrl+ahcc kombinasyonu olucak muhtemelen koriolus mrl yurtdısında çıktı sayılır zaten

X