hayatımın en zor dönemi...

Dünyanın sonu değil.
Bu yükü tek başına taşıma.
Tuvaletlerden bile bulaşabilir bence o tarz hastalıklar..
Herkese de ailene de böyle açıkla..
Geçmiş olsun acil şifalar dilerim..

Canim.bak bendende kanserden suphelenildi (cok farkli bir psikoloji insan uzuluyor ama )degerlerim sinirda diye ama baska birsey cikti ,kesin sonuclanmadan kendi kendine kurma, eger boyle bir hastalik varsada Allah teala buyuk, bir kolaylik nasip eder simdi sen hicbirsey dusunme ilaclarini al ve bol bol.dua et sana sifa verecek.olan Allah tealadir ona sigin ,uzulme kuruntu yapma kimseye aciklama.su asamada ve elbetteki dualarimdasin

Ya ben zaten ilk gittiğimde normal bi hastalık gibi muayene olmaya gittim. Ne olduğunu konusunda aydinlatilmak ve test falan için ısrar edince rahat ve dalga geçer vari konuşmaya başladılar. Ne var sanki bunda bu uçuk işte nolacak niye bu kadar takisiyosun anlamıyorum falan dediler onlar öyle deyince konu oralara geldi. Sonuçta bu bulaşıcı bişey hem kanser yapma hem de çocuğa ve eşe bulaşma ihtimali var dedim ben test istiyorum falan dedim içimin rahat olmasını istiyorum dedim öyle deyince o da soylemezsin onun da ilişkisi olmuştur falan filan demeye başladı konu ordan açıldı zaten. Ben testte ısrar edince konu böyle yerlere gitti. Yoksa zaten doktora ne benim evlenmemden falan. O tedavi etmeye bakar sadece. Ama bu kadar basite alması beni sinirlendirdi
Boyle.doktorla karsilastiginda olaya daha profesyonel yaklasmasini rica et tavsiyeye degil kesin.kanitlara ihtiyacin oldugunu soyle

hpv dna analizi pahalı ama smear testi şu an istanbulda iyi bir özel hastanede 55 tl ye yapılıyor.
dediğim gibi bakirelere de yapılıyor
ayrıca her genital siğil (eğer siğilse tabi o bile net değil) hpv değildir
hocalarınızla konuşun bari ya da kendiniz açıp okuyun sonra da doğru düzgün bir doktora gidin.
hiçbir aklı başında doktor bakireden smear almaz.
zaten yeterli ve uygun örnekleme için serviksten alması lazım, onu da yapması için spekulum takması lazım.
o da hymeni intakt kişilerde olmaz.
yapılsa bile yarın öbür gün doktorun yüzünden zarım bozuldu denmeyeceğini ne bilcez? yaşanmış örnekleri var yani. (konu sahibi üstüne alınma)

Doktorun tahlil yapmadan Hpv bu demesi saçma
Teşhise göre ilaç yazması ayrı saçma kusura bakmayın
Test yapılır velev ki pozitif çıkar ona göre tiplendirilmesi yapılır tedaviniz başlar
her hastalığa tahlil yapılmak zorunda diye bir şey mi var?
fizik muayene ne işe yarıyor ki?
hpv tedavisi için tiplendirme yapılmak zorunda değil, o daha çok serviks kanseri gelişimi açısından önemli.
zaten siğile yol açan tiplerden kanser gelişme riski düşüktür.

Evet çok haklısın çok kişide vatmis toplumda yüzde 60 yüzde 70 lerden bahsediliyor ama erkeklerde olsa bile nadir belirti verirmis falan o yüzden yaygın değil sanılıyor. Ama sonuçta bende olduğu artık bi gerçek ve belirtisi olmayan kimse de bende de vardır diye düşünmez. Direk mimlenen bizler oluyoruz. Özellikle de bekar kadınlar :KK43: ben küçük şehirde yaşıyorum bunlar burda çok önemli şeyler. Biliyorum saçma diş hekimi olacam bunları takmamam lazım falan filan hepsinde çok haklısınız ama insan ister istemez yaşadığı toplumdan etkileniyo. Ve kanser yapma ve büyüdükçe ağrı ve psikojik sorun oluşturduğu için bunlar da insanı mahvediyo. Başkasına bulastirsam benden çocuğuma geçse eşime geçse yada böyle bi eşim olabilecek mi falan gibi şeyler insanın beynini yiyo
Lütfen rahatla bol dua et Rabbime sığın.Daha kesin birsey yokmuş, velevki olsa bile bunu yaşayan tek kişi sen değilsin eminim ve herseyin bir çaresi vardır.
Sinav stresi vs insan bu tür zamanlarda küçük sorunlarida içinden çıkılmaz buluyor. İnşallah birsey çıkmaz canım ama kendini üzme

Dünyanın sonu değil.
Bu yükü tek başına taşıma.
Tuvaletlerden bile bulaşabilir bence o tarz hastalıklar..
Herkese de ailene de böyle açıkla..
Geçmiş olsun acil şifalar dilerim..
Canım annem babam zaten hasta onları da uzup kotulesmelerini istemiyorum. Başkaları zaten bi halt yemistir ona yakistiriyodur der toplumumuz çok acımasız

hiçbir aklı başında doktor bakireden smear almaz.
zaten yeterli ve uygun örnekleme için serviksten alması lazım, onu da yapması için spekulum takması lazım.
o da hymeni intakt kişilerde olmaz.
yapılsa bile yarın öbür gün doktorun yüzünden zarım bozuldu denmeyeceğini ne bilcez? yaşanmış örnekleri var yani. (konu sahibi üstüne alınma)

her hastalığa tahlil yapılmak zorunda diye bir şey mi var?
fizik muayene ne işe yarıyor ki?
hpv tedavisi için tiplendirme yapılmak zorunda değil, o daha çok serviks kanseri gelişimi açısından önemli.
zaten siğile yol açan tiplerden kanser gelişme riski düşüktür.
Sen doktor musun canım. Dediklerin mantıklı evet. Ama bu psikolojiyi de yaşamak kolay olmadığı için ve doktorlar bunu uygun dille anlatmayip dalga geçer ya da küçümser vari söyledikleri icon insanlar da olaya bu gözle bakıyo. Evet rutinde devamli dediklerinin yapılması çok zor ama insanın kulağına bi calininca da keşke yapılsa falan diye geçiyo içinden sürekli.

Canım annem babam zaten hasta onları da uzup kotulesmelerini istemiyorum. Başkaları zaten bi halt yemistir ona yakistiriyodur der toplumumuz çok acımasız

Aman insanlar için mi yaşıyorsun Allah aşkına. Bırak ne derlerse desinler.
Sağlık söz konusu.

Bir de ordan cekiniyorsan başka bir şehre gidip tedavi ol tatil de git yani.

Artık faturalı hat üzerine bile kredi veriyorlar. Azar azar ödersin uzun sürer ama sağlık bu sonuçta parayi düşünme..

Canim.bak bendende kanserden suphelenildi (cok farkli bir psikoloji insan uzuluyor ama )degerlerim sinirda diye ama baska birsey cikti ,kesin sonuclanmadan kendi kendine kurma, eger boyle bir hastalik varsada Allah teala buyuk, bir kolaylik nasip eder simdi sen hicbirsey dusunme ilaclarini al ve bol bol.dua et sana sifa verecek.olan Allah tealadir ona sigin ,uzulme kuruntu yapma kimseye aciklama.su asamada ve elbetteki dualarimdasin
Allah binlerce kere razi olsun sende sağlığına kavusursun inşallah. Şu an ne durumdasin ben de sana dua edeceğim

Boyle.doktorla karsilastiginda olaya daha profesyonel yaklasmasini rica et tavsiyeye degil kesin.kanitlara ihtiyacin oldugunu soyle
Kesin kanıtı da geçtim test yapmama nedenlerini tatmin edici ve güzel bi şekilde aciklasalar gene bişey demeyecem ama başka hastaların ve sekreterlerin yanında benimle böyle konuştular. Ve burasi küçük bi yer herkes biriyle bi yerden tanıdık çıkıyo

Lütfen rahatla bol dua et Rabbime sığın.Daha kesin birsey yokmuş, velevki olsa bile bunu yaşayan tek kişi sen değilsin eminim ve herseyin bir çaresi vardır.
Sinav stresi vs insan bu tür zamanlarda küçük sorunlarida içinden çıkılmaz buluyor. İnşallah birsey çıkmaz canım ama kendini üzme
Canım bu hastalıktan toplumda yüzde 60 70 oranında bahsediliyor. Ama herkeste belirti vermediği için özellikle erkeklerde falan olmadığını sanılan kişilerde bile var çoğunda. Ama belirti verip mimlenmek ayrı bişey tabi :KK43:

evet gecebiliyomus fakat dediğim gibi su an hayatım cok stresli ve yoğun geciyo. bu durumda daha da kötüleşiyo. ayrıca insanlar bunu atlatmiş kişlerle bile bişeyler yasamak istemiyo doğal olarak.
Cnm nerden bulasmis olabilir ki ?
Hastalik bu tedavini olacaksin
Dert ettikce ancak hayatin zorlasacak hastaligin geri gitmeyecek
Tedavini ol
Ayrica evlenecegin insan veya erkek ark. Nerden bilecek bole bi tedavi atlattigini herkes herseyi bilmek zorunda degil
Hastalik bu satin alinmiyor

Aman insanlar için mi yaşıyorsun Allah aşkına. Bırak ne derlerse desinler.
Sağlık söz konusu.

Bir de ordan cekiniyorsan başka bir şehre gidip tedavi ol tatil de git yani.

Artık faturalı hat üzerine bile kredi veriyorlar. Azar azar ödersin uzun sürer ama sağlık bu sonuçta parayi düşünme..
İşte okul yüzünden bi yere kiprasamiyorum ve benim ailem şehir dışına gidip gezmeme çok olumlu bakmıyo. Gitsem bile kavga Doğuş zorla. Ve para mevzu gerçekten çok düşündürüyor beni :KK43: arastiricam dediklerini

Tedavini ol
Ayrica evlenecegin insan veya erkek ark. Nerden bilecek bole bi tedavi atlattigini herkes herseyi bilmek zorunda degil
Canım işte böyle bişeyi gizlemek falan bana göre Setler değil böyle konularda yalan soylememem ya da gizleyemem insan bi ömür yaşayacağı kişiden nasıl gizler ki :KK43: söylesem de iyileşmiş bile olsam kimse istemez hemen bakış açısı değişir korkar iyilesmedugimi falan düşünür

Yasadigin sehirde KETEM var mi acaba. Orada yapilabilirmi diye aklima geldi testler. Hangi sehirde oldugunu yazmiyorsun ki ona gore yol gosterende olur belki.

Cok uzulme insallah sifasini bulursun. Su ilaclar iyi gelir umarim

Tedavini ol
Üstelik ona bulaştırip onun günahı na girmek falan nasıl kaldırabilirim bunu. Söyleyince bi takım alınacak önlemler vatmis ama söylemeden nasıl olur ki. Bu hastalık cinsel temasla kapiliyo canım

Üstelik ona bulaştırip onun günahı na girmek falan nasıl kaldırabilirim bunu. Söyleyince bi takım alınacak önlemler vatmis ama söylemeden nasıl olur ki. Bu hastalık cinsel temasla kapiliyo canım
Tabiki bulastirmayacaksn zaten tamamen iyilesmeden evlenmezsin tedavisi var diye biliyorum
Yalan soylemiyeceksin zaten gecmiste yasadigin bi hastaligi illa soylemek zorunda degilsn yani
Sadece cinsel yolla degil baska yollardanda bulasabildigini okumustm ben umumi tuvaletler vs.

Tabiki bulastirmayacaksn zaten tamamen iyilesmeden evlenmezsin tedavisi var diye biliyorum
Yalan soylemiyeceksin zaten gecmiste yasadigin bi hastaligi illa soylemek zorunda degilsn yani
Sadece cinsel yolla degil baska yollardanda bulasabildigini okumustm ben umumi tuvaletler vs.
Evet ağda hamam havuz tuvalet falan bunlardan da bahsediliyor ama su an rutinde kabuk edilen cinsel temas. Sorun işte o canım bu hastalık geçmişte kalmayabiliyo geçmiş gibi görünse bile pörtliyebiliyo bi anda

Hpv ne hic bilmiyorum yorumlarda okudum biraz ihtimali de olsa kötü bir hastalik mış. Allah yardimcin olsun insallah doktor arkadasin yanilmistir da hpv degildir ama hemen kötü düsünme dünyanin sonu degil bu.

X